İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Aklima, 2 saat önce yazdı:

İlave tedbirler konusunda;

Hakkınızda herhangi bir kanunda (eski hali KHK) yada kanun veya KHK yla var olan bir kanunda yapılan değişiklikle uygulanan ilave tedbir varsa bunun çözüm mercii maalesef kurumlar değil.

Anayasa mahkemesi topu çevirerek bir yol açtı hükümette bu durumu kanun maddesine koyarak kurumlara başvurun dedi. Bizlerde başvurduk.

(Başvurularda ne istendiği konusuna girmeden) Başvuru sonuçlarının ret geleceği zaten beklenen bir durumdu. Çünkü idare kanunda yazan bir hususu değiştiremez iptal edemez. "Hakkınızdaki ilave işlemler kanunla konulmuştur biz uygulayıcıyız" diyecekleri zaten beklenmekteydi.

Şimdi, bu ret kararlarını mahkemeye götüreceğiz. Diyeceğiz ki "anayasa mahkemesi ilave tedbirler için başvuru yolu tanımlanmalı dedi bunun üzerine hükümet kanunda değişiklik yaparak kurumlarınıza başvurun dedi bende başvurdum ama kurum benimle alakası yok tedbir kanunla konulmuş dedi" mahkemede diyecek ki kurum haklı dolayısıyla dava açacak bir husus yok. Yani elde var sıfır.

Kanunla konulan tedbirler nedeniyle özellikle sıkıntı yaşayanların izlenmesi gereken yol, idare mahkemesine başvuru yaparken kurumların yetkilerinde olmayan .... ilave tedbirler konusunda ret cevabı verileceğinin kanun koyucu tarafından zaten bilindiği çözüm üretmeyeceği ön görülebilecek olan bu hususun bilerek yapıldığını vurgulamak, idare mahkemesine yazılan dilekçede ilave tedbirlerin anayasanın .... maddelerine aykırı olduğunu açıklayıp devamında Anayasanın 152 nci maddesi kapsamında idare mahkemesinin,  söz konusu ilave tedbirin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle anayasa mahkemesine itiraz yoluna başvurmasını istemek şeklinde olmalıdır.

Kısaca yazdığım bu mevzu son derece ciddi bir mevzu olup, bizlerin tek başına yapacağı bir başvuru ne yazık ki değil. Çünkü; Bir kişinin başvurusu idare mahkemesi tarafından kabul edilip anayasa mahkemesine gönderildiğinde ve anayasa mahkemesince de ret verilmesi durumunda 152 madde son fıkrası gereği aynı kanun maddesinin anayasaya aykırılığı konusunda 10 yıl süreyle dava açılamaz.

Bu nedenle ilave tedbirler konusunda yorum yapmaktan özellikle kaçınmaktayım.

Bu konuda bir olmak zorundayız, ferdi hareket etmemek zorundayız ve dava dilekçesinin metni de bu bağlamda profesyonelce olmak zorunda. Sayın Gergerlioğlu, siyasilerle görüşmeleri olan hukukçu Levent Mazılıgüney, Ali Aktaş, Gökhan Özbek, Levent Özkiraz, Kemal Uçar, Dilek Hukuk, Mesut Can Tarım ve mahkeme kararlarını uzun uzun yorumlayan Gökhan Güneş gibi isimlerin desteğine ihtiyaç var. Özellikle metin olarak. Dilekçelerde ilave tedbirlerin anayasaya aykırılığı iyi anlatılmak zorunda. Gerçekten çok iyi planlanmış bir kurgunun içindeyiz. 

Not: Bir önceki paylaşımımda ombudsman konusuna değinme sebebim bu kapsam dışındaki yaşanan tedbirler varsa bu hususlar dile getirilerek zaman kazanmak adınaydı. Yoksa kanunda yazan bir yaptırımla alakalı olarak ombudsman bir karar veremez. Dilekçeyi ret eder.

 

 

çok doğru


Yurtdışında yaşıyor , Mağdur , Sicil temiz , Adli Soruşturma yok, idari işlem ile pasaport iptali 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Eylül, 5 saat önce yazdı:

Konu dışı bir sorum olacak. 

PCR testini nerelerde yaptırabiliyoruz ve ücret veriyor muyuz?

Devlet hastanesi şehir hastanesi özel hastanelerde yaptırabilirsiniz ama ücretli diğerleri ücretsiz


672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Sennora, 9 dakika önce yazdı:

Merhaba arkadaşlar bugün alsam kabul kararını gordum en son geçen hafta cuma gunu bakmıştım.kriterler sendika ve 2004 te 3 aylik SGK idi.

Bugun akşam gordum

Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim darısı başımıza inşallah 

  • Beğeni 1
  • Onaylama 1

675 KHK mağduru Yargıtay çalışanı Zabıt Katibi umutla bekler...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Sennora hayırlı olsun hocam gozunuzaydin sendika süreniz kurum görüşü hakkında bilginiz var mı?Bilgilendirirseniz sevinirim .


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 


672 MEB. Takipsizlik alalı çok oldu. Sendikazede...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
tozkoparan, 19.08.2021 - 20:52 yazdı:

Bildiğim kadarıyla, bu durum e-tebligat sayılmaz:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181206-2.htm

Dolayısıyla, MEB yakinda ilgililere yazı gonderebilir.

Ancak, başvurduğunuzdan beri 6 ay gectiyse (ki geçmistir) ve idare susarak dahi olsa başvurunuzu reddettiyse, zaten hak düşürücü süre başlamış oluyor diye düşünüyorum.

En doğrusu, MEB'le iletişime geçmeniz.

Teşekkürler, tebligat işleminin tamamlanmasının ardından davayı açarım artık. Olmadı idareye usulen bir dilekçe verip o dilekçe de önceki dilekçe ile taleplerimin karşılığı ile ilgili cevap alamadığımı belirtip gelen cevapla davayı açarım. Gidecek çok yolumuz, çekecek çok cefamız var.


  • MEB, 672 KHK, hiçbir kriter eşleşmesi yok haliyle hakkında ne adli ne de idari işlemde yok.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
altirana, 2 saat önce yazdı:

@Sennora hayırlı olsun hocam gozunuzaydin sendika süreniz kurum görüşü hakkında bilginiz var mı?Bilgilendirirseniz sevinirim .

Sendika 22 aydı.kurum gorusu alınmıştı ama kimseden bilgi alamadım.2 kere kurum gorusu alındığını duydum.en son geçen yıl alınmıştı hiç gelişme yoktu


 672 KHK- sendika -SGK-başvuru inceleniyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Sennora, 11 saat önce yazdı:

Merhaba arkadaşlar bugün alsam kabul kararını gordum en son geçen hafta cuma gunu bakmıştım.kriterler sendika ve 2004 te 3 aylik SGK idi.

Bugun akşam gordum

Oh ne güzel. Hayırlı uğurlu olsun ☺️


672 MEB 28 ay sendika adlı idarii işlem yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
    • Merhaba polis memuru olarak çalışırken hakkımda soruşturma açıldı ve kanser oldum. SGK Malülen emekli hakkı ve gih memuru olarak çalışma hakkı sundu. Şu anda gih memuru olarak çalışıyorum. Soruşturma devam ediyor eğer ihraç olursam Malülen emekli olabilirmiyim. Bu hakkım saklı kalıyor mu.
    • Sayın The Oracle; 2017- 2023 arasında KHK' lı ve sigortalı olarak özel hastanelerde çalıştım. Kasım 2023' de memuriyete döndüm. SGK' dan çakışmalı hizmet nedeniyle adıma yatan sigorta primlerini geri istedim. ( Foruma genel not: Üniversite geriye dönük maaşlarımı verdi. Döner sermaye, ek ders ve promosyonları, nöbet ücretlerini vermedi. Bunlar için dava açtım. SGK almış olduğum emekli maaşlarımın üniversitece geri alınarak SGK' na iadesini istedi. Üniversite emekli ikramiyemi geri almak için beni  icraya verdi. Tüm arkadaşlarımın bu tatlı dertlerle uğraşacağı günleri en kısa zamanda görmelerini dilerim.)
    • Emeklilik yaş haddini dolduran  KHKlıların durumu ne olacak? Herkese hayırlı akşamlar, Bundan 15 gün kadar önce  “ Yaş Haddini dolduranların durumu ?”       başlığıyla aşağıdaki içeriği iletmiştim. Gönderdiğim içerikle ilgili herhangi bir yorum, bir cevap olarak herhangi bir şey göremediğim için  bir kez daha buraya bırakmak istedim. Umarım çok alakasız bir konu değildir.  Kendimle alakalı birkaç hususu aşağıda kısaca ifade etmek istiyorum: 672-MEB.                                                                                                           Durumum: Adli işlem yok (Emniyette alınan bir ifadeden sonra hakkımda savcılığın  verdiği KYOK kararı var). En son Aralık 2022 de yaptığım BİMe istinaf başvurum 16 aydır beklemede, herhangi bir hareket yok. OHAL Komisyonunda 27 ay, yine İdare mahkemesinde 28 aydan fazla bekletilerek RET kararları verildiği için ve on altı aydır istinaf dilekçem BİM de hareketsiz bekletildiği için bu zamanlara kaldık.                                                                                                                                                                                                                                                                                     Kriterler: Sendika -Dernek-Medya-Kimse Yokmu.. 2017 Mart ayından bu yana emekliyim. Fakat emekli ikramiyesi alamadım, Emekli  Sandığı hizmetim 25 yıldan 3 ay eksik olduğu için. (9 yıla yakın SSK lı olarak özel okullarda öğretmenliğim oldu.) İki yıl önce oğlumu evlendirdim. İki aylık bir kız torunum var. Hayatıma yaşama sevinci katan, beni  mutlu eden bir vetire, bir gelişme olduğu için torunum olduğundan sözetme ihtiyacı hissettim . Çok şükür Emekli maaşım eşimle beraber geçinip gitmeye yetiyor şu an.. Fakat yaşım ilerledi. Emeklilik YAŞ HADDİM DOLDU. Yani farz-ı muhal İade olsam bile çalışmam yasal olarak mümkün olmayacak, iadenin benim için fazla bir anlamı olmayacak gibi. Bölge  İdare  Mahkemesinin değerlendirmesinin RET olması durumunda, Danıştayın olumlu veya olumsuz kararlarını, sürecin olumsuz devam etmesi durumunda AYM başvuru safhasını beklemekten başka yapabileceğimiz yada yapmamız gereken  bir şeyler var mıdır bu safhada diye (Tabii ki bütün bu aşamaları tamamlamaya yetecek bir ömrü Allah lutfederse ) sorular sormak isterim cevap verebilecek veya yorum yapabilecek olan  arkadaşlara..  (AİHM’nin Yüksel Yalçınkaya kararından sonra EK BAŞVURU yapmamın bana bir getirisi olabilir mi diye sormaya gerek bile duymadım-Çünkü bir yararı olmaz diye düşünüyorum.)                                                                                                             Yoksa biteceğe benzemeyen bu sıkıntılı süreçleri, davalarımızı; çocuklarımıza, torunlarımıza negatif anlamlar yüklü bir miras olarak bırakmak, devretmek zorunda mı kalacağız..? Ya da biz bu dünyadan göçünce bu davalar, bu mahkemeler ve süreçler bizimle beraber kapanacak mı? Şu an için hiçbir öngörüde bulunamıyorum. Siz ne dersiniz? Ya da diyecek sözü olanlar var mıdır arkadaşlar arasında? Forumu düzenli olarak takip edemesem de Foruma ellerinden geldiğince, değerli yorumlarıyla, görüşleriyle, bilgileriyle, tecrübeleriyle katkı veren, rehberlik yapan, yardımcı olmaya çalışan çok güzel gönüllü arkadaşlar olduğunu biliyorum. Hepsine, hepinize çok teşekkürler ediyorum, yüreklerine sağlık diyorum. Avukatım olmadığından başvuru süreçlerinde dilekçelerimi hazırlarken bu arkadaşların katkı ve önerilerinden yararlandığımı ve özellikle bu arkadaşlara teşekkür borçlu olduğumu burada belirtmek isterim. Bu sıkıntılı sürecin hepimiz için herkes için en kısa sürede bitmesini gönülden diliyorum ve istiyorum.  Allah hepimizin yardımcısı olsun.      17/04/2024 
×
×
  • Yeni Oluştur...