İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Umitvar, 1 saat önce yazdı:

Arkadaşlar gunaydin,umarım bol iadeli birgun olur 

Güzel haberler bekliyoruz inşallah:)


672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
GamerTeacher63, 14 saat önce yazdı:

 

 

Bu nereden çıktı demek mantıklı görünmüyor. Muhalefet KHK sorununu ele aldıkça oradaki oy potansiyeli, bu seferki zorlu seçimde yan mahalledeki vatandaşın bile oyuna ihtiyacı olacak Erdoğan; KHK sorununun var olduğundan bahsetmeye başladı sanki. 

Adimi yargi atar, zaman zaman da atildigini goruyoruz gibi bir seyler demis. Sanirim Anayasa Mahkemesi kasit ediliyor.


689-Ret Banka, itirazsiz beraat

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Günaydın arkadslar sabah sabah yine baktım inceleme devam İnanin okadar bunaldikki sanki o yazı hiç değişmeyecek gibi.Merak ediyorum forumda eşi de ihraç eşine red gelmiş kendisi sadece sendika kriteri ile bekleyen kaç kişiyiz ?


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Anayasa mahkemesi irtibat iltisakı kısmen kabul etti bunun çerçevesini çizmek idari yargı alanına bıraktı görünen o ki Danıştay bu konuda bir emsal karar verecek ohal komisyonu kamu personelinin terör örgütü oluşumları ile bağına ilişkisine bakıyor kendine göre bir genel bir tablo oluşturdu örneğin tek kriter sendika olağan banka yalnızca kurum kanaati gibi durumlarda kabul kararı veriyor bazı kurumlar ile 2010 sonrası kamuya girişlerde soru işareti artıyor biz niye bekliyoruz sorusunun cevabı komisyonun ayda 600 dosya incelemesi yüzünden önümüzdeki hafta belki bir açıklama yaparlar satır arasında bu sene bitiyor gibi bir şey derler mi sanmıyorum ama Ekim ayı ve sonrasında ya bu ne iş ohal bitti 2,5 sene oldu komisyonu kaldı yadigar eleştiri lerine karşı belki bir gelişme olur tabi istenirse.


672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@altuğ bey, AYM nin irtibat ve iltisak konusunda ne dediğini anlamak şu aşamada mümkün değil.  

Kararda ' iltisaklı kavramı kavuşan, bitişen, birleşen; irtibatlı kavramı ise bağlantılı anlamına gelmektedir. Anılan ibareler genel kavram niteliğinde olmakla birlikte hukuki niteliği ve objektif anlamı yargı içtihatlarıyla belirlenebilecek durumda olup bu kavramlar kategorik olarak belirsiz ve öngörülemez nitelikte değildir.'

Türk hukuku anglo sakson hukuku değilki  cezalandırmaya , hukuki yaptırıma konu olan kavramların niteliği ve anlamı içtihat ile belirlensin.

Öte yandan son yayınlanan karar  da en önemli husus bence MGK kurulu ifadesidir.

Muhtemelen gündeme gelecek tüm dosyalarda da bu kısım iptal edilecektir.

Tek kriter için iade kararı veriyor saptaması da uygulama ile örtüşmüyor. Hiç kriteri olmayıp da red alanlar var. Kanaat şeklinde...

Hayırlısı olsun diyelim ve bekleyelim. Önce iltisak irtibat gibi kimin ne olduğunu bilmediği kavramı ,Ankara BİM  “bir çıkar ilişkisi, dünyevi/uhrevi faydalar umma” şeklinde de tanımlamıştı. bazı mahkemeler daha sonra somut bilgi ve belgelere dayanmayan tespitlerin örgüt ile iltisak ve irtibatı olduğu kapsamında değerlendirilemeyeceği yolunda kararlar aldı.

Hukuki belirlilik ve güvenlik ilkesine açıkça aykırı olan ve şu an idari yaptırımların kaynağı gösterilen bu ifadeler muhtemelen Danıştay İBKK ile bir yola evrilecektir. Tabi bu arada AİHM nin bu konudaki kararları da belirleyici olacaktır.

Muhabbetle


İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Hüdayi Bey,

Danıştay 12. Daire Başkanlığı 2018/368 E. , 2021/659 K. İçtihat Metni'nde; ''...milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütleri ile iltisakı olduğu yönündeki tespitin hukuken kabul edilebilir biçimde net olarak somut, kesin, yeterli delillerle tam bir vicdani kanaat oluşturacak şekilde ortaya koyulması gerekmektedir." ifadesi yer almaktadır. 

İçtihat Metni'nden geçen bu ifadenin İdare Mahkemeleri yol gösterici olması beklenir. 15.02.2021 tarihindeki bu güncel içtihadı, umarım İdare Mahkemeleri dikkate alır.

Kararın tamamı aşağıda...

 


Ceza Yargılaması (Kesinleşmiş Beraat),  Bakan Oluru ile İhraç (Göreve İade).

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Bla Bla Bla  bey, umulur ki o yönde olur.

Ancak hukukta tanımlanmamış bir kavram ile insanların yaptırımla karşılaşması bizim ülkemize özgü bir tuhaflık.

Kavram hukuki literatüre ne zaman dahil oldu? OHAL KHK ları ile,  o tarihten önce tıbbi bir terim olarak biliniyormuş.İrtibat kavramı neredeyse herkesin aşina olduğu bir kavramdır lakin iltisak kavramının hukuk âleminde net bir tanımı KHK’lerden önce yapılmamıştır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında; yakınlık peyda etmek, yaklaşmak, birleşmek, birleşip yapışmak, erişmek, lahik olmak gibi anlamlara geldiği anlaşılan bu terimin akademi âleminde demiryolları ile ilgili, mühendislik alanına dahil bir kavram olduğu bilinmektedir.

AYM ilgili kararlar bakımından kanun yapma tekniği ve kanunların genel ve soyut olması gerekçesiyle irtibat ve iltisak kavramlarının içinin doldurulmasını idareye havale etmiş gözükmektedir.

Danıştay 12. Daire Başkanlığı 2018/368 E. , 2021/659 K. İçtihat Metni'nde; ''...milli güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütleri ile iltisakı olduğu yönündeki tespitin hukuken kabul edilebilir biçimde net olarak somut, kesin, yeterli delillerle tam bir vicdani kanaat oluşturacak şekilde ortaya koyulması gerekmektedir." ifadesi ise kavramın ne olduğu konusunda hala net bir tanım yapamamakta, kavram hukuken kabul edilebilir biçimde net olarak somut, kesin, yeterli delillerle tam bir vicdani kanaat oluşturacak şekilde ortaya koyacak delilerle dolaylı olarak belirlenecek anlamı çıkmaktadır.

Hukuk keyfilik kabul etmez, suç ve ceza kanuni olmak zorundadır. Suç ve cezada kanunilik, geriye yürümezlik sadece ceza hukukunda geçerli olan kavramlar olmayıp idare hukukunda da geçerlidir.

Muhabbetle...

 


İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar ek tedbirler için başvurdum 1 ay olacak uzakta bişey gözükmüyor  ne yapabilirim 

uyara gözükmüyor idare mahkemesine basvurmustum

uyapta


701khk ,

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Daşbırk, 18 dakika önce yazdı:

Arkadaşlar ek tedbirler için başvurdum 1 ay olacak uzakta bişey gözükmüyor  ne yapabilirim 

uyara gözükmüyor idare mahkemesine basvurmustum

uyapta

Hsk, ilgili idare mahkemelerini belirleyecekti ama bu konuda bildiğim kadarıyla henuz hiç duyuru yapılmadı. Aksi yönde bilgisi olan varsa buraya yazarsa memnun olurum.

Mahkeme başvurunuzla ilgili gelismeleri aktarmaya dvm edin lütfen, bakalım hangi mahkemeye dosyanızı havale edecekler (Benim mahkemeye başvuru sürem 23 Ekim'de doluyor sanırim).

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Herkese iyi günler sessiz takipçilerdendim buzamana ladar ben sizlere birşey danışmak istiyorum  adalet bakanlığı 675 KHK ile ihracım tek kriterim albatros b4 diye kodlanmışım ama o kodunda açılımı yok takipszilik kararım var ve komisyonda dosyam incelemede  artık bunaldım düşünmekten korkuyorum kanser olucam diye diyorlarki referans olmadan kimse dönemiyor kendimi akıntıya sürüklenmiş sonu uçurum olan şelaleye gider gibi hissediyorum sizce bu durum doğrumudur ??? İlla bi referansmı adammı bulmamız lazım adalet bakanlığından referanssız dönen yokmu ??

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
    • Merhaba polis memuru olarak çalışırken hakkımda soruşturma açıldı ve kanser oldum. SGK Malülen emekli hakkı ve gih memuru olarak çalışma hakkı sundu. Şu anda gih memuru olarak çalışıyorum. Soruşturma devam ediyor eğer ihraç olursam Malülen emekli olabilirmiyim. Bu hakkım saklı kalıyor mu.
    • Sayın The Oracle; 2017- 2023 arasında KHK' lı ve sigortalı olarak özel hastanelerde çalıştım. Kasım 2023' de memuriyete döndüm. SGK' dan çakışmalı hizmet nedeniyle adıma yatan sigorta primlerini geri istedim. ( Foruma genel not: Üniversite geriye dönük maaşlarımı verdi. Döner sermaye, ek ders ve promosyonları, nöbet ücretlerini vermedi. Bunlar için dava açtım. SGK almış olduğum emekli maaşlarımın üniversitece geri alınarak SGK' na iadesini istedi. Üniversite emekli ikramiyemi geri almak için beni  icraya verdi. Tüm arkadaşlarımın bu tatlı dertlerle uğraşacağı günleri en kısa zamanda görmelerini dilerim.)
    • Emeklilik yaş haddini dolduran  KHKlıların durumu ne olacak? Herkese hayırlı akşamlar, Bundan 15 gün kadar önce  “ Yaş Haddini dolduranların durumu ?”       başlığıyla aşağıdaki içeriği iletmiştim. Gönderdiğim içerikle ilgili herhangi bir yorum, bir cevap olarak herhangi bir şey göremediğim için  bir kez daha buraya bırakmak istedim. Umarım çok alakasız bir konu değildir.  Kendimle alakalı birkaç hususu aşağıda kısaca ifade etmek istiyorum: 672-MEB.                                                                                                           Durumum: Adli işlem yok (Emniyette alınan bir ifadeden sonra hakkımda savcılığın  verdiği KYOK kararı var). En son Aralık 2022 de yaptığım BİMe istinaf başvurum 16 aydır beklemede, herhangi bir hareket yok. OHAL Komisyonunda 27 ay, yine İdare mahkemesinde 28 aydan fazla bekletilerek RET kararları verildiği için ve on altı aydır istinaf dilekçem BİM de hareketsiz bekletildiği için bu zamanlara kaldık.                                                                                                                                                                                                                                                                                     Kriterler: Sendika -Dernek-Medya-Kimse Yokmu.. 2017 Mart ayından bu yana emekliyim. Fakat emekli ikramiyesi alamadım, Emekli  Sandığı hizmetim 25 yıldan 3 ay eksik olduğu için. (9 yıla yakın SSK lı olarak özel okullarda öğretmenliğim oldu.) İki yıl önce oğlumu evlendirdim. İki aylık bir kız torunum var. Hayatıma yaşama sevinci katan, beni  mutlu eden bir vetire, bir gelişme olduğu için torunum olduğundan sözetme ihtiyacı hissettim . Çok şükür Emekli maaşım eşimle beraber geçinip gitmeye yetiyor şu an.. Fakat yaşım ilerledi. Emeklilik YAŞ HADDİM DOLDU. Yani farz-ı muhal İade olsam bile çalışmam yasal olarak mümkün olmayacak, iadenin benim için fazla bir anlamı olmayacak gibi. Bölge  İdare  Mahkemesinin değerlendirmesinin RET olması durumunda, Danıştayın olumlu veya olumsuz kararlarını, sürecin olumsuz devam etmesi durumunda AYM başvuru safhasını beklemekten başka yapabileceğimiz yada yapmamız gereken  bir şeyler var mıdır bu safhada diye (Tabii ki bütün bu aşamaları tamamlamaya yetecek bir ömrü Allah lutfederse ) sorular sormak isterim cevap verebilecek veya yorum yapabilecek olan  arkadaşlara..  (AİHM’nin Yüksel Yalçınkaya kararından sonra EK BAŞVURU yapmamın bana bir getirisi olabilir mi diye sormaya gerek bile duymadım-Çünkü bir yararı olmaz diye düşünüyorum.)                                                                                                             Yoksa biteceğe benzemeyen bu sıkıntılı süreçleri, davalarımızı; çocuklarımıza, torunlarımıza negatif anlamlar yüklü bir miras olarak bırakmak, devretmek zorunda mı kalacağız..? Ya da biz bu dünyadan göçünce bu davalar, bu mahkemeler ve süreçler bizimle beraber kapanacak mı? Şu an için hiçbir öngörüde bulunamıyorum. Siz ne dersiniz? Ya da diyecek sözü olanlar var mıdır arkadaşlar arasında? Forumu düzenli olarak takip edemesem de Foruma ellerinden geldiğince, değerli yorumlarıyla, görüşleriyle, bilgileriyle, tecrübeleriyle katkı veren, rehberlik yapan, yardımcı olmaya çalışan çok güzel gönüllü arkadaşlar olduğunu biliyorum. Hepsine, hepinize çok teşekkürler ediyorum, yüreklerine sağlık diyorum. Avukatım olmadığından başvuru süreçlerinde dilekçelerimi hazırlarken bu arkadaşların katkı ve önerilerinden yararlandığımı ve özellikle bu arkadaşlara teşekkür borçlu olduğumu burada belirtmek isterim. Bu sıkıntılı sürecin hepimiz için herkes için en kısa sürede bitmesini gönülden diliyorum ve istiyorum.  Allah hepimizin yardımcısı olsun.      17/04/2024 
×
×
  • Yeni Oluştur...