İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

Bu hafta önemli cuma günü meclis açılıyor ve hafta içi komisyondan resmi açıklama bekliyoruz dilerim kabul oranı %40lara çıkar veya bir kararname ile kalan dosyalar için karar alırlar herkes için hayırlısı iyi haftalar

  • Beğeni 7
  • Teşekkür 1

672 Enerji Bak. 23 Mayıs kabul sistemde

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Inşallah Altuğ hocam 


672 inceleme dvm

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Herkese bol iadeli haftalar dilerim...

  • Beğeni 3
  • Onaylama 1

672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhaba arkadaşlar, bilenler cevap yazarsa çok sevinirim. Eşim komisyondan gelen red kararına itiraz için 19.İdare Mahkemesine açtığı dava sonucu red gelmişti. Adli yardım kabul edilmesine rağmen kararda karşı tarafın avukat vekalet ücreti+ masraflar ödenmesine hükmetmişti. Eşim cezaevinde olduğu dönemde MEB eşime tebligat yapmış, eşim de bu ücreti ödeyemeyeceğini, herhangi bir geliri olmadığını ve davanın devam ettiğini istinafa başvuracağını belirtmesine rağmen MEB vasisi olarak bana icra takibi başlatmıştı. İcra takibini de tesadüf eseri UYAP sorgularımı yaparken fark etmiştim.  2.075 TL masrafı icraya düştüğü için yaklaşık 2.800 TL olarak ödemiştim. Yakın zamanda 13. İdari Dava dairesinin yani istinafın da sonucu red olarak geldi. Ancak 13.İdari Dava Dairesi kararında 19. İdare Mahkemesinin verdiği karara düzeltme yapmış ve avukat vekalet ücreti ve masrafların dava sonuçlandıktan sonra ödenmesi demiş. Zamanında haksız bir şekilde aldıkları 2.800 TL'yi geri isteme hakkım var mıdır? En azından icraya verdikleri ve faiz aldıkları için itiraz etmeli miyim boşuna mı uğraşmış olurum?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...


689 KHK -YÖK İdari Personel - Komisyon incelemede - Adli Yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Nasip, 26.09.2021 - 13:26 yazdı:

Herkese hayırlı günler dilerim.Komisyonda tahmini 8000 civarı ihraç dosyasi kaldi bu dosyaların büyük bölümü kabul 5-6 bin diye düşünüyorum şimdiye kadar red ağırlıklı olan komisyon red konusunda sıkışmış durumda diyeceksiniz ki şimdi istese red verecek bir sebep bulur ama iş öyle değil referans vs. Meselesi var.Yani komisyon işin içinden çıkması ićin kabul fazla verip red az vermesi gerekiyor bu da şimdiye kadarki uygulamalarına ters olduğundan bence bu sıkışmak an bir iade khksi ile çıkacaklar 3-4 bin KHK ile iade edecekler daha önce komisyon çalışırken yaptılar iade ettiklerini komisyonun kabul oranına bile yansitmadilar ekimin ikinci yarısında bi KHK çıkar diye tahmin ediyorum. Cumhurbaşkanının Kılıçdaroğlu'na KHK ile verdiği cevap zaten bunu bir nebze hissettiriyor.şu anda kimse geneli düzenleme beklemesin o iş en erken 2-3 sene sonrra olabilir iktidar değişir vs. ..

Ben Kasım 2019 gibi iade KHK'sı çıkacak diye düşünüyor ve umuyordum. Artık böyle bir şey olamayacağına kanaat getirmiş durumdayım. Umarım yanılırım.  

  • Beğeni 1
  • Onaylama 3

672 j.gn.k.lığı subay soruşturma devam ediyor, kriter YOK.. ?

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

merhaba arkadaşlar,  idare mahkemeye başvuru süresi ne kadardı?


686 KHK - inceleme devam - 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Cengiz Şahin, 2 saat önce yazdı:

Ben Kasım 2019 gibi iade KHK'sı çıkacak diye düşünüyor ve umuyordum. Artık böyle bir şey olamayacağına kanaat getirmiş durumdayım. Umarım yanılırım.  

Kasım 2019 da bence iade Khksi değilde beraat ve takipsizlikleri döndürme düzenlemesi yapacaklardı vazgeçyiler yapmadılar televizyonlarda magdutiyetler gündeme almışlardı hatırlarsınız şimdi ise iktidarın oya ihtiyacı var bak mağdurları iade ettim diye halkın gözünü boyamak isteyecekler buna ihtiyaçları var..

  • Beğeni 2
  • Katılmama 1

672 Diyanet Beraat istinafta komisyon incelemede 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Olumlu yorumlara ihtiyacımız var 

  • Beğeni 2
  • Onaylama 2

672 inceleme dvm

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@derman 

İdare tarafından size yazılı bildirim (tebligat) yapılmasını takiben idare mahkemelerinde  60 gün içerisinde dava açmanız gerekir.


İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
×
×
  • Yeni Oluştur...