İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

Önerilen Yorum

İkm675, 11 saat önce yazdı:

Farklı görüşlere saygım var hocam siz bilgi vermiyorsunuz demedim yanlış anlaşılmasın benim dosyam incelemede evet o yüzden daha çok komisyon konuları ilgimi çekiyor twitterda sonuçlar paylaşılıyor ama burdaki kesimin haberi bile olmuyor ve varsayımlar artık umutsuzluğa sevkediyor ben yıllardan beri takip ediyorum forumu cvb vermem yada sormam gereken bir şey olduğu için üyelik yaptım artık sıkıldığım için sonlandırmak istedim sözlerim yanlış anlaşılmasın kimseyi suçlama gibi bişeyim yok sadece yorumsuz sessizce çıkıp gidebilmek zormu onu anlamadım ? twitterdada aktifim bulunduğum şehre ve yakınlarına gelirlerse toplantılarada katılırım elimden geldiğincede twitterda tag lara katılıyorum herkesin gönlünce olsun editörlere veya buranın daimi sakinlerine karşı bi sitem olarak algılamayın

Hocam ilk yıllarda Aralık'ta iade KHK çıkacak yaza iade yapılacak vs inanıyordum sonra bunun boş umut olduğunu gördüm.Duyum varsayım vb hiç inanmıyorum bazen Twitter'da bazı hesaplar da bu tarz paylaşım yapıyor açıkçası itibar etmiyorum . Münir korkmaz Deniz hanım Gökhan Özbek  şeker hanım rahmetli Haluk abi ? nin sıkı takipcisiyim .Suanki iktidar ne seçim ne vb için adım atmayacak zaten yüzde 90 bitti gibi ...

Twitter evet maalesef iki üç kuvvetli etkileşim dışında olmadı elimden geldiğince katılıyorum.


672-meb-sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Bla Bla Bla, 27.11.2021 - 10:46 yazdı:

Kendi tecrübeme göre süreç şöyle işliyor.

- Şerhin/tahdidin kaldırılması için Nüfus Müdürlüğüne dilekçe veriyorsunuz.

- Nüfus Müdürlüğü konuyu Emniyet'ten sorduruyor.

- Emniyet araştırma yaparak hakkınızda herhangi bir adli/idari soruşturma/kovuşturma olup olmadığına bakıyor. Bunun neticesinde iki durum ortaya çıkıyor.

1. Hakkınızda herhangi bir adli/idari soruşturma/kovuşturma yoksa Emniyet, Nüfus Müdürlüğüne ya Yoktur diye cevap yazıyor ya da sizi uğraştırmak ve süründürmek için cevap yazmıyor. 

a. Emniyet Yoktur yazısını yazarsa Nüfus Müdürlüğü size bunu bildiriyor. Sorun çözülmüş oluyor.

b. Emniyet cevap yazmazsa, genellikle Nüfus Müdürlüğü de size cevap yazmıyor. Bu durumda,  Nüfus Müdürlüğünden 60 gün içinde cevap gelmediği için İdari Mahkemeye gidip şerhin kaldırılması için dava açabiliyorsunuz. (Yani süreci uzatıp bizi uğraştırıyorlar.)

2. Hakkınızda herhangi bir adli/idari soruşturma/kovuşturma varsa iki ihtimal olabilir.

a. Hakkınızda başlatılan bir soruşturma/kovuşturma vardır ve henüz sizin bundan haberiniz yoktur.

b. Savcılık dosyanıza kısıtlılık (gizlilik) kararı aldırmıştır. MUHTEMELEN hakkınızda yürütülen gizli bir soruşturma/kovuşturma olduğu için de Emniyet gerekçesini yazmadan Nüfus Müdürlüğüne olumsuz cevap vermiştir. Nüfus Müdürlüğü de size gerekçesini belirtmeden olumsuz geri dönüş yapmıştır.

EĞER hakkınızda yürütülen bir gizli soruşturma/kovuşturma VARSA, gizli olduğu için kendiniz araştırma yaparak  bu bilgiye zaten ulaşamazsanız. Böyle bir soruşturma/kovuşturmanın olup olmadığını öğrenmenin yolu, pasaportunuzdaki tahdidin kaldırılması için İdare Mahkemesine başvuru yapmaktır. Başvuru sırasında mahkeme konu araştıracak ve VARSA böyle bir durum ortaya çıkacaktır.

ŞUNU DA UNUTMAMAK GEREKİR: dosyanızda gizlilik kararı olması, dosyanın içeriğinde önemli ve büyük şeyler olduğuna anlamına gelmiyor. Savcılar bu kapsamdaki neredeyse tüm dosyalara gizlilik kararı aldırıyorlar. Kendi dosyamdan örnek verecek olursam: etkin pişmanlıktan yararlanan biri hakkımda ne olduğu belli olmayan yuvarlak bir ifade kullanmış. Bunun haricinde dosyamda hiç bir bilgi/belge/ifade vs olmamasına rağmen sadece o yuvarlak ifade yüzünden savcı dosyam hakkında gizlilik kararı aldırıp 2 yıl hakkımda gizli araştırma yapmış... Yani gizlilik kararının olması rutin bir işlem olabilir.

Umarım hakkınızda herhangi bir soruşturma/kovuşturma yoktur ve en kısa zamanda pasaportunuzdaki tahdit kaldırılır. 

Konu ile ilgili olarak ben de kendi tahdid kaldırma maceramı anlatayım ...

Nüfusa tahdidin kaldırılması için dilekçemi Şubat 2020 gibi verdim. 2 ay süresince arada telefon edip  sordum, en son telefondaki memur sizin tahdid önemli değil gündemimiz corona dedi hayır o sizin gündeminiz benimki Pasaport tahdidim dedim telefonu yüzüme kapadı :)) Telefonda olmayacak bu iş diyerek TEM e gittim. Görevli bayan memura 2 aydır neden cevap yazmadıklarını sorduğumda lafı geveledi. En son üniversite(ihraç olduğum kurum) koymuş tahdidi üniversite ile görüşün deyince benim tepem attı farkında olmadan sesimi yükseltmişim. Üniversite kim oluyor da tahdid koyuyor hakkımda soruşturma yok ancak Mahkeme tahdid koyabilir Üniversitenin tahdid koyma yetkisi yok saçmalamayın dedim. Sesimi duyan iki erkek polis odaya daldı hayırdır Hanımefendi bir durum mu var dedi. Evet var niye yazmıyorsunuz görüş yazınızı 2 aydır bekliyorum hiç Üniversite demeyin kurumun konuyla alakası yok dedim. Sonra biraz sorgu sual safhasına geçtik; neden ihraç oldunuz muhabbetinden sonra sakinleşince tahdidi biz koymuyoruz  dolayısıyla kaldırma yetkimiz yok sizin gibi bekleyen çok kişi var dedi. Biz karar verilemedi deyip geçiyoruz sonrasında Nüfus da Ankara'ya yolluyor dedi.( Bu kısmını  bilemiyorum başından savmak için de demiş olabilir.) O zaman öyle yazın Ankara'ya yollansın ben de sizi rahatsız etmeyim Ankara'dan takip edeyim dedim. Akabinde 3-5 gün içinde Nüfusa yazım geldi Ankara'ya yolladılar. 1 hafta sonra Ankara Nüfus Genel Müdürlüğünü aradım pasaport tahdid işlemlerine bakan birime bağlattırdım. Memur TC numaramı sordu, birkaç dakika beklettikten sonra 1 hafta sonra arayın dedi. 1 hafta sonra haberlerde 20.000 kişinin pasaport tahdidi kaldırıldı haberi çıktı. Ankara'yı aradığımda tahdidiniz kalmış dediler. 3 gün sonra dilekçemi verdiğim nüfus aradı ve tahdidiniz kalktı dedi. 

Tahdidim kalktıktan 6 ay sonra Eylül 2020 de,  2016 tarihinde yapılan bir isimsiz ihbara dayanılarak( ihbarın içeriğinde sadece bunlar Fetöcü denilmiş başka hiçbir bilgi yok) hakkımda gizli soruşturma başlatmış savcılık. UYAP tan öğrenir öğrenmez görevli savcıya gidip  4 sene sonra bir isimsiz ihbar için soruşturma açmışsınız, 4 yıldır buraya defalarca geldim diğer savcılarla görüştüm, hakkımda bir şey var mı dedim kontrol ettiler yok diyerek yolladılar. İhraç olduğum kurumda kararı çıkmayan bir ben kaldım belki de Emniyetin bir evraka 4 sene boyunca işlem yapmaması gibi saçma bir nedenden Ohal komisyonunda dosyam bekliyor, 4 sene boyunca TEM ihbarı niye değerlendirmemiş de bu kadar bekletmiş böyle Adalet mi olur dedim. TEMBİS sisteminde beni araştırmışsınız KHK ile ihraç olmuştur dışında hiçbir şey yazılmamış, pasaport tahdidimin olmadığını da görüyorsunuz dedim. Savcılığa gide gele, ne oldu benim evrak ifade vereyim beni çağırın diye diye (çağırmadılar tabiki çünkü dosya boş ) 6 ay sonra takipsizlik evrakımı eve postaladılar. Haziran 2021 de Ohal komisyonuna evrakı yolladım bekliyoruz bakalım hayırlısını...


689 KHK -YÖK İdari Personel - Komisyon incelemede - Adli Yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Selam arkadaşlar

2016 da MEB’e açtığım dava hala açık görünüyor sizlerde de öyle mi?


672 KHK sendika -takipsizlik

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Birkaç ay önce KHK kapsamında hakkımızda alınan kararlara itiraz mahiyetinde dilekçe vermiştik hatırlarsanız. Ben içişleri bakanlığına ve MEB’e göndermiştim. Bana Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ve İçişleri Bakanlığından cevap geldi. EGM ne sebeple cevap verdi, anlayamadım. Ayrıca ikisi de reddetmiş talebimi. Sizlerde de durum benzeri mi? Farklı bir cevap alan var mı?

Leds, 14 dakika önce yazdı:

Selam arkadaşlar

2016 da MEB’e açtığım dava hala açık görünüyor sizlerde de öyle mi?

Benim de hala açık. Adliyeye gidip sebebini sormuştum yaklaşık 2 sene önce, dosyayı Ohal Komisyonuna devrettik, oradan karar çıkmadan kapanmaz demişlerdi.


672 dosya inceleniyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Leds, 17 dakika önce yazdı:

Selam arkadaşlar

2016 da MEB’e açtığım dava hala açık görünüyor sizlerde de öyle mi?

bende de açık görünüyor. Ama dava olumsuz sonuçlanmıştı.


672 KHK Meb  Kyok  sendika hala inceliyorlar

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar 672 li olup da 6. Yıla girmiş ve hala bekleyen dosyalar neden bekler ?Bir yorumu olan yok mu?İnanın her hafta belirsizlik içinde beklemek insanı ölmeden öldürüyor 


672 meb- adli işlem yok- 21 ay sendika- başka kriter yok

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Fbyzr newfalcon teşekkür ederim yanıtlarınız için


672 KHK sendika -takipsizlik

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Ali Haydar, 9 dakika önce yazdı:

 Merhaba arkadaşlar, şu anda yurt dışında bulunan Mersin Eğitim Sen şube üyesi ihraç arkadaşlarımız Yakup Başboğa ve Cafer Tuna göreve iade edildiler
 Malatya Eğitim Sen'den Ali Ekber ŞEN iade. ?

Bugünün kararı mı hocam ?yoksa yeni mi bakmışlar eski kararda


679 KHK-KYOK-İnceleme devam ediyor-Sd Kart:DİL 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
×
×
  • Yeni Oluştur...