İçeriği gör
superman34

Komisyon kararı tebliğ edilmedi

Önerilen Yorum

merhaba ohal komisyonu kararım 2 ay once evime gönderilmiş evde oldugum halde ulasamadıklarını soyluyorlar.herneyse muhtara teslim edilmiş muhtar da evrakı imha etmiş.bende evrakım nerede diye kuvvetı aradım oyle haberım oldu .muhtara teblıg edilmesi  bana teblıg edilmiş sayılıyormus.sizce ne yapmalıyım.suanda


679 KHK dzkk  ret

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
superman34, 18 saat önce yazdı:

merhaba ohal komisyonu kararım 2 ay once evime gönderilmiş evde oldugum halde ulasamadıklarını soyluyorlar.herneyse muhtara teslim edilmiş muhtar da evrakı imha etmiş.bende evrakım nerede diye kuvvetı aradım oyle haberım oldu .muhtara teblıg edilmesi  bana teblıg edilmiş sayılıyormus.sizce ne yapmalıyım.suanda

Tebligat hususu kanuna göre;

Adres kayıt sistemindeki adresinize yapılmak zorunda,

Postacı geldiğinde bu adreste yoksanız, taşındıysanız, hiç oturmadıysanız yada tebligatı almak istemediyseniz adresteki binanın kapısına (bina hususu bazı hukukçular tarafından apartmanlar için dair kapısı olarak kabul edilmektedir.) ihbarname yapıştırılır.

Ancak kanunun 60 ınci maddesine göre çıkarılan TEBLİGAT KANUNUNUN UYGULANMASINA DAİR YÖNETMELİK' in 30 uncu maddesi derki;

"Muhatabın adreste bulunmaması, ölmesi veya adresinden sürekli olarak ayrılması halinde yapılacak işlem

MADDE 30 – (1) Adres kayıt sistemindeki yerleşim yeri adresine meşruhat verilerek çıkarılan tebligatlar hariç olmak üzere, muhatap veya muhatap adına tebliğ yapılabilecek olanlardan hiçbiri gösterilen adreste sürekli olarak bulunmazsa, tebliğ memurunun, adreste bulunmama sebebini bilmesi muhtemel komşu, yönetici, kapıcı, muhtar, ihtiyar heyeti veya meclisi üyeleri, kolluk amir ve memurlarından araştırarak beyanlarını tebliğ mazbatasına yazıp imzalatması, imzadan çekinmeleri halinde bu durumu yazarak imzalaması gerekir.

..."

Bu konuda http://www.savasbaytok.av.tr/index.asp?sayfa=5335 adresindeki yargıtay kararı da destek olarak kullanılabilir. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Bunlardan birisinde eksik varsa ilk yapacağınız şey tebligatın yasaya uygun yapılmadığını belirterek yazılı başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Aynı hususu cimere de yazınız. Binaya bir tebligat bırakılmadığına dair apartman görevlisi kat komşularınız yada bina yöneticisini şahit gösterebilirsiniz.

Ayrıca muhtar 3 aydan önce tebligatı imha edemez. https://edb.adalet.gov.tr/Resimler/SayfaDokuman/266202015462618-TEBLİGATHUKUKU.pdf

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=15828&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Size hukuki destek alarak yola devam etmenizi tavsiye ederim. Muhtari tebliğ memuru dahil dava açmanızı ayrıca tavsiye ederim.

İvedilikle durumu anlatan bir dilekçeyle kuruma yazılı müracaat yapmalı ve tebligatın yenilenmesini istemelisiniz.aynı zamanda idare mahkemesine başvurunuzu yapıp hak kaybı yaşamamak adına mecburen başvuru yaptığınızı ve durumu belirtip red kararının size tebliğ edilmesi üzerine gerekçeleri, dilekçenizi ve beyanlarınızı sunacağınızı bildirmelisiniz.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
    • Merhaba polis memuru olarak çalışırken hakkımda soruşturma açıldı ve kanser oldum. SGK Malülen emekli hakkı ve gih memuru olarak çalışma hakkı sundu. Şu anda gih memuru olarak çalışıyorum. Soruşturma devam ediyor eğer ihraç olursam Malülen emekli olabilirmiyim. Bu hakkım saklı kalıyor mu.
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...