İçeriği gör
MSA

dilekçe KHK İhraçları İstinaf İtiraz Dilekçesi - 1 Açıklamalar

Önerilen Yorum

1-    Ekte yayınlanan istinaf dilekçesi, daha önce yayınlanmış dilekçeye yeni birkaç argüman eklenerek güncellenmiştir; önceki dilekçeye sadece bazı yeni argümanlar eklendiği gibi, bazı cümlelerde de düzeltmeler yapılmıştır. Güncellenme tarihi yukarıda belirtilmiş olup, ihtiyaç duyuldukça güncellenmeye ileride de devam edilecektir.

 

2-    Ekteki istinaf dilekçesi, OHAL Komisyonunun ret kararına karşı idare mahkemesinde açılan iptal davasının reddine ilişkin idare mahkemesi kararına karşı Bölge idare mahkemesinde açılacak istinaf davasına ilişkindir. Ekteki dilekçe, durumunuza uyarladıktan sonra, idare mahkemesinin ret kararının tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine sunulmalıdır.

 

3-    Dilekçenin ilk 31 sayfası herkese ortak olarak hazırlanmıştır; bu bölüm herhangi bir uyarlamaya ihtiyaç duyulmadan aynen kullanılabilir (Paragraf 1-95 arası).

 

4-    Dilekçenin 31-53. Sayfaları arasındaki (paragraf 96-173 arası) hususlar her davacı için değişebilir. Bu bölümden, sizi ilgilendirmeyen hususları çıkararak dilekçeyi durumunuza uyarlayabilirsiniz. 31. Sayfada yer alan sarı renkli açıklamayı okuyarak bu bölümü durumunuza uyarlayabilirsiniz. Örneğin, hakkınızda ByLock suçlaması yoksa, 31-42. Sayfalar arasındaki bölümü dilekçeden çıkarmanız gerekecektir. Sendika üyeliği suçlaması yoksa, 42-43. Sayfalardaki bu hususa dair açıklamaları dilekçeden çıkarınız.

 

5-    Dilekçenin 53. Sayfasından sonrası (Ayrımcılık yasağından itibaren) herkese ortak olarak yazılmış olup, aynen kullanmanızda yarar vardır.

 

6-    Dilekçede genel olarak “benim” yerine “davacı” ibaresi kullanılmış olup, bu ifade herkesi kapsadığı için, dilekçenin metnini değiştirerek, ayrıca kişiselleştirmenize gerek görülmemektedir. Zaten dilekçenin sonunda “istinafa başvuran DAVACI” ifadesi kullanıldığı için, “davacı” ibaresinin kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

 

7-    Dilekçedeki boşlukları (özellikle ilk ve son sayfa) doldurduktan ve kırmızı renkli yazıları durumunuza uyarladıktan ve son şeklini verdikten sonra, yazıcıda yazdırıp, tarih atarak imzalamayı unutmayınız. Mahkemeye sunduğunuz resmi dilekçenin bir örneğini ıslak imzalı olarak koruyunuz. İleride AYM başvurusu için buna ihtiyaç duyacaksınız.

 

8-    İstinaf kanun yoluna, idare mahkemesi kararının size tebliğ edildiği tarihten itibaren mutlaka 30 gün içerisinde başvurulmalıdır; süreyi kaçırmayınız.

 

9-    Bu dilekçede kullanılan argümanları hakkınızdaki ceza yargılamalarında da savunma aracı olarak aynen kullanabilirsiniz; kullanmanızda da yarar vardır. Özellikle insan hakları ihlallerini ceza mahkemeleri önünde ileri sürmezseniz, ileride Anayasa Mahkemesi ve AİHM gibi uluslararası yargı organları önünde de ileri süremezsiniz; sürseniz dahi, “iç hukukta ileri sürülmediği” gerekçesiyle, başvurularınız reddedilebilir. Ekteki dilekçede yer alan argümanlardan durumunuza uygun olan kısımları aynen alıp, ceza yargılamalarında kendi savunmanızı ya da tutuklu olan akrabalarınızın savunmalarını hazırlayabilirsiniz. Örneğin, ByLock ve Bank Asya suçlaması olan bir kişi veya yakını, ekteki dilekçenin özellikle bu hususlardaki kısımlarını aynen alarak ceza davası için de savunma hazırlayabilir. Yapacağınız tek değişiklik, bu dilekçeki “davacı” kelimesini, ceza yargılaması için “sanık” kelimesi ile değiştirmektir. Dilekçedeki argümanları hem Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesine sunacağınız istinaf dilekçesinde hem de Yargıtay’a sunacağınız temyiz dilekçelerinde de belirtmenizde yarar vardır.

 

10- Hem bu yargılamada hem de ceza davalarında hakkınızda ByLock suçlaması yapılmışsa, bu konudaki hard disk ve flaş belleğin birer örneğinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini, mahkemeden yazılı olarak istemenizde yarar vardır. Ekteki istinaf dilekçesinin 118. Paragrafında bu talep yapılmıştır.

 

11- Bu dilekçe, ileride bizlere ulaştıracağınız idare mahkemesi kararları ışığında güncellenip yeniden yayınlanacaktır. Elinize geçen kararları göndermenizi rica ediyoruz.

 

12- Ekteki istinaf dilekçesini Ankara’ya giderek Bölge İdare Mahkemesine bizzat sunmanıza gerek yoktur; bulunduğunuz yerdeki mahkemeler aracılığıyla da bu dilekçeyi Ankara Bölge idare mahkemesine gönderebilirsiniz. Ancak mektup ya da kargo ile yapılan gönderiler kabul edilmemektedir. Bu hususa dikkat ediniz.

 

13- Dilekçede, savunma gereğince ister istemez bazı siyasi yorumlara da yer verilmiş olup, arzu edenler, bu yorumları, argümanların özüne dokunmamak kaydıyla çıkarabilir veya değiştirebilirler.

  • Beğeni 1
  • Teşekkür 3

• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

 


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bazı maddelerde(örnek-73) gibi içerik eksik. Orijinal haline nasıl ulaşabiliriz? 


672 KHK-Sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bölge idare mahkemesine online dava açılabiliyor mu?  Teşekkür ederim

 


Beraat

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Ercan k e-imza nız varsa UYAP tan istinaf başvurusu yapılabiliyor


679 KHK-Ret-Banka-Ankara 21.İdare

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sayın @MSA,

Örnek dilekçede Birinci maddede bahsedilen 121. madde kaldırılmış.

yerine 119. Madde değiştirilmiştir yazıyor idareden gelen cevapta.

dilekçeyi değiştirmeden gönderebilirmiyiz. Yoksa sonradan değişen şekline uyarlamak mı gerekiyor.

teşekkürler.


679 KHK - Sağ.Bak - Adli= İstinafsız Beraat - Komisyon=Red

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Örnek dilekçede ankesör ile ilgili bir savunma yok bununla ilgili savunmaya nerden ulaşabilirim dilekçeye eklemek için  


701khkTSK

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar dilekçenin eklenme tarihi olarak Nisan 2019 belirtilsede Nisan 2017 değişiklikleri güncellenmemiş. Birçok anayasa ve TBMM iç tüzük vb maddelerinde değişiklik var. Kullanacak aradaşların dikkate etmesi gerekiyor.


679 KHK - RET - KRİTER YOK (KURUM KANAATİ) - ANKARA 26. İDARİ (RET) - MART 2023' TE İSTİNAFA BAŞVURDUM.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • Herkese selam. İstinafa beyan dilekçesi yazacağım.  Başlık ile alakalı çıkmaza düştüm. Örneğin Ankara 13. Bölge idare mahkemesi başkanlığına  sunulmak üzere Ankara 19. İdare Mhahlemesi başkanlığına gönderilmek üzere İstanbul nöbetçi idare mahkemesi başkanlığına    bu mudur acaba ? Nasıl olmalı 
    • Benim de 2 yil aradan sonra 15. Idare mahkemesinde kuzu gibi yatan dosyamdan 5 gün önce nüfus kayıt örneği çıkartılmış gözüküyor. Bir hareketlilik var sanırım artık karara çıkacak. Hadi bakalım hayırlısı ☺ dualarinizda bana da yer verin😊
    • Danıştay Onama kararından sonra ne yapıyorduk arkadaşlar? AYM 'ye başvuru yapıyoruz galiba ama kaç gün içinde bilen var mı? Bir de sağlam idare hukukçusu avukat lazım yoruldum bıktım artık...
    • @Karagöz çok teşekkür ediyorum hocam darısı herkesin başına olsun tüm üyelerimizden güzel haberleri görmek dileğiyle 🙏🏻☺️
    • @Gül reçeli ve diğer idare Mahkemesinden iade olanlar için yararlı bir başlık: https://forum.khkhaber.com/forum/68-i̇stinaf/ ( Burada oldukça fazla Örnek var )  ben kendi dilekçemi buraya yorum olarak yazdım.   Dosya Linki : https://file.io/ldKx08FKHqhd 
×
×
  • Yeni Oluştur...