İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

Redlion

Jandarma uzman çavuş acilen yardım edin lütfen ?

Önerilen Yorum

Selamunaleykum arkadaşlar, ben 2017 yılında jandarma genel komutanlığınca açılan uzman çavuş alım ilanına başvurdum ,başvurum kabul edildi mülakatlara gittim ve kazandım sonra beni İzmir Yenifoça'da uzman çavuş eğitimine çağırdılar aylarca o zorlu eğitimi aldım artık eğitimin bitimine 2 hafta kalmış atama yerlerimiz açıklanmıştı artık sabırla biteceği günü bekleyerek yemin töreninde uçak biletlerini önceden aldığım anne ve babamı gururlandıracağım gün yaklaşıyordu ama yemin töreninde güvenlik soruşturması olumsuz denilerek ilişkin kesildi . Annemi babamı gururlandıracağımı düşündüğüm o günde ben anne ve babamı ağlarken gördüm hayatım karardı ... Bu durumda eve döndük hayatım karardı kendimi çok değersiz hissediyorum. Tabi bu durumda 60 gün içerisinde idareye karşı dava açma hakkım oldugunu bilmiyordum bana ilişkimi kestikleri zaman böyle bir hakkım oldugunu tebliğ etmediler dolayısıyla dava süresi olan 60 gün geçti. Sonra dava açma hakkım oldugunu öğrendiğimde avukatla konuştum oda 60 gün süre belirleyici bir süre dava açsakta usulden ret alırız dedi ama sen tekrar başvuru yap tekrar mülakatları kazan ve soruşturmadan elenirsen dava açarız dedi . Bende denemek için kara kuvvetleri komutanlığı uzman çavuş alımına başvuru yaptım kara kuvvetleri komutanlığı cevaben "Daha önce her ne sebeple olursa olsun TSK ile ilişkisi kesilmemiş olma maddesine uymadığınız için başvurunuz kabul edilmemiştir"diye cevap yazdılar. Bende ilişkim olmayan kara kuvvetleri komutanlığı bu durumdan dolayı başvurumu kabul etmiyorsa beni eleyen jandarma başvurumu kabul etmez diye düşündüm ama 2018 de mebs branşında uzman çavuş alım ilanına başvurdum ve mülakata çağırdılar çok şaşırdım bir umut dedim mülakatı kazandım güvenlik soruşturması olumsuz oldu ama bu sefer avukatla konuşmuştum ve dava açma hakkım oldugunu artık bilmiyordum ve dava açtık kazandık sağlık raporu istendi onuda gönderdim bu seferde daha önce TSK bünyesinde ilişkiniz kesildiği için işlemleriniz sonlandırıldı diye jandarma mesaj gönderdi. Bu durumda kara kuvvetleri gibi beni neden en başta elemediler 2017 yılından beri çabalıyorum maddi manevi yıprandım bu kadar dava süreci geçiyor dava da bile tek kelime geçmeyen bu konuda nasıl oluyorda son aşamada işlemlerimi sonlandırıyorlar ? Ben tekrar dava açacağım bu durumda olan yada benzer durumda emsal karar olan varmı arkadaşlar , bu durum benim için çok önemli. Bu işe bağlı hayallerim vardı yarım kaldı, yuva kurmak için eğitimden sonra sevdiğim insanla evlilik planımız vardı ama bu süreç ekonomik açıdan güç gerektiren bir süreç olduğundan dolayı evlilikte hayal olarak kaldı lütfen yardım edin kendimi çok değersiz hissediyorum ?


Redlion

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir Allah'ın kulu yok mu


Redlion

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Geçmiş olsun. Bu konuda yetkili ve yetkin değilim. Soruşturma olumsuz geldiği için dava açıp kazanmışsın, zaten daha önce de aynı sebeple ilişkin kesilmiş, o eski ilişik kesme olayını da mahkeme geçersiz kılmış olmuyor mu? Bu konuları açıklayan bir dilekçe ve mahkeme karar belgesi ile Jandarma'ya dilekçe verebilirsin, onların cevabına göre tekrar mahkeme yoluna gidebilirsin gibi geliyor.

Seninle benzer şeyleri yaşayan biri çıkacağını zannetmiyorum bu arada, farklı bir durum gibi.


OHAL sonrası kurum kararıyla ihraç - Ankesör beraat (istinaf süreci devam) - İdari macera Danıştay'da.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Teşekkür ederim evet çok saçma bir durum ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum davayı kazandığım için işlemlerime devam  edilmişti  bu yüzden  tekrardan benden  istenilen sağlık raporunu alıp jandarmaya verdim  eğitime çağrılmayı beklerken tekrar işlemlerimi sonlandırdılar


Redlion

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sayın Redlion,

Geçmiş olsun.

Evvela durumunuzun bildiğim hukuki bir geri dönüş yolu yok. En büyük sıkıntınız avukatım dediğiniz kişinin sizi yanlış yönlendirmesi. İyi niyetli yada kötü niyetli bilemem.

"Tabi bu durumda 60 gün içerisinde idareye karşı dava açma hakkım oldugunu bilmiyordum bana ilişkimi kestikleri zaman böyle bir hakkım oldugunu tebliğ etmediler dolayısıyla dava süresi olan 60 gün geçti. " avukatınız sadece bu kısımdan yola çıkarak anayasanın 40 ncı maddesi gereği "

XV. Temel hak ve hürriyetlerin korunması

Madde 40 – Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlal edilen herkes, yetkili makama geciktirilmeden başvurma imkanının sağlanmasını isteme hakkına sahiptir.

(Ek fıkra: 3/10/2001-4709/16 md.) Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır."

Mahkemeye baştan başvurmalıydı. internet' te bu konuda arama yaparsanız kişiler lehine verilen kararlara ulaşabilirsiniz.

Avukatınızın tavsiyesi, sizi kısır bir döngüye sokmuş.

KKK nın yaptığı işlem mevzuat gereği doğru, sonrasında jandarmanın yaptığı işlemse (önce kabul sonra ) brokrasinin yavaş olmasından kaynaklanabilir.

Kaldı ki başvuru formlarında daha önceden TSK ya personel temin eden okullardan yada TSK dan herhangi bir nedenle ayrılmamış olduğunuza dair bir taahhüt kısmı olması da gerekir. Bu durumda aleyhinizedir.

(https://www.jandarma.gov.tr/kurumlar/jandarma.gov.tr/Duyurular/prs/5000_UZMAN_ERBAS_TEMINI_KLAVUZU__19012021_.pdf adresindeki formda 3.i maddesi "i. Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, (Bu hususta yanlış veya eksik beyanda bulunduğu anlaşılan adayların işlemleri temin faaliyetinin hangi aşamasında olursa olsun sonlandırılacaktır.)") gibi. Buradaki "... temin faaliyetinin hangi aşamasında olursa olsun sonlandırılacaktır." kısmı bağlayıcıdır.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
ankr, 13 saat önce yazdı:

Geçmiş olsun. Bu konuda yetkili ve yetkin değilim. Soruşturma olumsuz geldiği için dava açıp kazanmışsın, zaten daha önce de aynı sebeple ilişkin kesilmiş, o eski ilişik kesme olayını da mahkeme geçersiz kılmış olmuyor mu? Bu konuları açıklayan bir dilekçe ve mahkeme karar belgesi ile Jandarma'ya dilekçe verebilirsin, onların cevabına göre tekrar mahkeme yoluna gidebilirsin gibi geliyor.

Seninle benzer şeyleri yaşayan biri çıkacağını zannetmiyorum bu arada, farklı bir durum gibi.

Teşekkür ederim, yorumunuz doğru ben doğru yada yanlış olanı yaşayıp öğrendim bana tebliğ edilse yol gösterilse emin olun dava açardım ama kimse bir yol göstermedi tebliğ etmedi bende buraya kadarmış dedim sonradan öğrendim ki dava açma hakkım var ama süresi geçmiş ve avukatım tekrar başvuru yap eğer daha önce ilişkin kesilmiş diye elerlerse yapacak bir şey yok ama farklı nedenlerden dolayı olumsuz olurda kazanma şansımız olur dedi. Dava açtık elenme sebebim de kardeşimin üniversite öğrencisi olduğu yıllarda cemaat evinde kalması oldu. Kardeşim mahkemeye çıktı hagb aldı sonuç olarak davayı kazandım ama bu seferde önce elenmişsiniz diye işkim kesildi ,şimdi herhangi bir şekilde bir yolunu bulup dava açamıyor muyum bana İlk ilişkimiz kesildiğinde kağıt imzalattılar son maaşı eski foça vergi dairesine yaptırdım dekontu getirip bölük astsubayı odasına verdik sonra eşyaları teslim ettik ve ilişkimiz kesildi. Bir şekilde yolu olmalı diye düşünüyorum 


Redlion

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Sayın Redlion,

Duruma iki taraf ve mevzuat olarak bakmak gerekli. Sizi okula girdiniz, mezun olacakken güvenlik soruşturması nedeniyle ilişiğiniz kesildi.

Size verilen belgede itiraz makamı ve süresi yazmıyor diyorsunuz. Bunun yazmaması anayasal bir ihlal ve size 60 gün geçse bile dava açma hakkı kazandırıyor. Ama bu haktan siz haberdar değilsiniz, sözüm ona avukatta size başkaca akıl veriyor. Şark kurnazlığı yapıyor belkide. İyi yada kötü niyetli bilemem.

Siz bunu yapmamışsınız KKK ya başvurmuşsunuz. Başvuru formundaki kriterlere rağmen. Onlarda yaptıkları inceleme sonrası başvuru formundaki gerekçeler nedeniyle ret etmiş. Mevzuat gereği alternatifi yok.

Buda yetmemiş tekrar jandarmaya başvurmuşsunuz. Yine başvuru formundaki kriterlere rağmen. Aşamaların bir kısmını aşmışsınız. Sonra durum farkedilmiş. Siz diyorsunuz ki başta fark etselerdi, niye şimdi, niye KKK gibi değil, niye mahkemeye başka gerekçe sunmuşlar.

Son başvurunuzda güvenlik soruşturması nedeniyle yine ret almışsınız davayı kazanıp devam etmişsiniz ama bu sefer başvuru formunda ve mevzuatta olan başka bir kritere takılmışsınız. Burada da hukuken bir sıkıntı yok. Siz ilk ilişiğiniz kesildiğinde 60 gün içinde yada avukatınız size doğru yolu gösterse de 60 gün sonra idare mahkemesine başvurmuş olsanız son başvurunuzda kazandığınız dava gibi yine davanızı kazanıp görevde olacaktınız.

Sizin sıkıntınız güvenlik soruşturması değil. İlk ilişiğinizin kesilmesiyle alakalı itiraz etmemiş olmanız. Yani hukuken durumu kabullenmiş olmanız. Kaldı ki sonraki iki başvurunuzda formlarda bu durumla karşılaşacağınız formlarda yazmasına rağmen.

Sıkıntınızın nedeni sizin duruma itiraz etmemeniz, sonrasında da avukatınızın sizi yanlış yönlendirmesi.

Sizin durumunuzla alakalı hukuken bir yol varsa da ben bilmiyorum. Yardımcı olamadığım için kusura bakmayınız.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Yorumunuz için teşekkür ederim. Beni ilk elediklerinde bana imzalatılan kağıtlarda eklendiğimden dolayı "60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz "yazsaydı görürdüm dava açardım . Cimere yada jandarmaya o belgelerin örneğini almak için yazsam .gönderseler ve gönderilen kağıtlarda 60 gün içerisinde dava açabilirsiniz yazmıyorsa tekrar dava açabilir miyim . 


Redlion

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Redlion, 17 saat önce yazdı:

Yorumunuz için teşekkür ederim. Beni ilk elediklerinde bana imzalatılan kağıtlarda eklendiğimden dolayı "60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz "yazsaydı görürdüm dava açardım . Cimere yada jandarmaya o belgelerin örneğini almak için yazsam .gönderseler ve gönderilen kağıtlarda 60 gün içerisinde dava açabilirsiniz yazmıyorsa tekrar dava açabilir miyim . 

Sayın Redlion,

Bilgim dahilinde, İlk ilişiğinizin kesilmesi sonrası atılan adımlar varken sonuç alabileceğinizi sanmıyorum. kaldı ki sürecin geldiği durum itibariyle; sonucu muhtemelen olumsuz olacak olmakla beraber idare mahkemesi, istinaf, danıştay ve AYM süreçleri size zaman kaybettirir. Ömürden geçecek süre, sürekli umut. Mevcut durumda ilk ilişiğinizin kesilmesi sonrasında 60 günü çok geçmeden avukata vekalet vermiştiyseniz ancak yanlış başvuru nedeniyle avukatı dava edebilirsiniz.

Tekraren belirtiyorum, "bildiğim kadarıyla". İdare hukukunda tecrübeli avukatlara danışınız, forumda @Muhreç Hakime rumuzlu bir üyemiz var kendisine danışabilirsiniz.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Teşekkür ederim Aklima muhtemelen etiketlediğiniz kişi @Muhreç Hakimede durumu okumuştur yorum yaparsa sevinirim


Redlion

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
×
×
  • Yeni Oluştur...