İçeriği gör
MSA

dilekçe Silahlı Terör örgütüne Yardım istinaf Dilekçesi

Önerilen Yorum

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM SUÇLAMASINA DAİR İSTİNAF DİLEKÇESİ

 

…………… BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ İLGİLİ CEZA DAİRESİ’NE

gönderilmek üzere

………… …...AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NA,

 

 

DOSYA NO...............................: …………../…………. Esas

 

İSTİNAF KANUN

YOLUNA BAŞVURAN

SANIK .................................... :

TC:………………………………..

 ADRES                                           

 

SUÇ İSNADI.......................... : Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma

TEBLİĞ TARİHİ ……………………….:  ……./………./…………….

KONU……………………………………: ……………… ……...Ağır Ceza Mahkemesi  ……./………./……….tarih ……../……….Esas ve …………/………….. Karar sayılı kararının istinaf incelemesi isteminden ibarettir.

BAŞVURU SEBEPLERİ VE GEREKÇESİ :

Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım isnadıyla yerel mahkemede yargılanmış olup TCK md 220/7 maddesi gereği  …………. yıl …………. ay hapis hapis cezasıyla cezalandırılmama karar verilmiştir.……./………./………. -……./………./……….tarihlerinde gözaltında, ……./………./………. - ……./………./………. tarihleri arasında tutuklu kaldım. Yerel mahkemenin hakkımda vermiş olduğu örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan vermiş olduğu hapis cezası kararı usul ve yasaya aykırı olup iş bu karara süresinde itiraz ediyorum.

 

Örgüte yardım suçu TCK’nin 220/7. maddesinde düzenlenmiş olup, örgüte yardım eden kişinin örgüt üyesi gibi cezalandırılacağı yalnız cezasından üçte bire kadar indirim yapılacağı belirtilmiştir.

Buna göre bir kişinin örgüte yardım suçundan cezalandırılabilmesi için, TCK’nin 220. maddesinde tanımı  yapılan örgütün olması gereklidir. Örgütün silahlı bir örgüt olduğu iddia ediliyorsa 3713 sayılı yasanın 1. maddesinde nitelikleri belirtilen bir örgütün bulunması gerekir.

Örgüte yardım suçu genel kastla işlenen bir suçtur. Kişinin örgüte yardım suçunu işlemesi veya işleyebilmesi için daha önce kesinleşmiş bir yargı ilamı ile tespit edilen silahlı bir örgütün var olması gerekir. Böyle bir ilam yok ise, TCK' nin220/1-2 ve 3713 sayılı yasanın 1. maddesinde belirtilen suçları isleyen veya işlemek için kurulan bir örgütün varlığı gerekir.

Örgüte yardım suçu genel kastla, dolayısıyla farklı şekillerde islenebilen bir suçtur. Örnek vermek gerekirse; örgüt elamanını barındırma, saklama, örgüte nakdi ve ayni yardım, araç ve gereç temini gibi eylemler sayılabilir. Bir kişinin örgüte yardım suçundan cezalandırılabilmesi için yukarıda açıklandığı gibi bu suçun olmazsa olmaz kuralı; ortada sanık tarafından bilinen bir örgütün varlığı ve sanığın da bu örgüte kendi özgür iradesiyle yardım etmesi gerekir.

Diğer taraftan, Yargıtay 6. Ceza Dairesi 07.01.2013 gün, 2012/11870 E. ve 2013/3 sayılı kararında, “Sanıkların örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiklerine ilişkin iletişim tespit tutanakları ve diğer somut kanıtların neler olduğu karar yerinde gösterilip tartışılmadan, yazılı biçimde mahkumiyetlerine karar verilmesi, …” bozmayı gerektirmiştir. Şeklinde kökleşmiş içtihadından da anlaşılacağı üzere, Yargıtay; TCK m.220/7’nin ihlalinden bahsedilebilmesi için, bu suçun işlendiğini gösteren somut kanıtların nelerden ibaret olduğunun gerekçeli kararda mutlaka gösterilmesini istemiştir. Üzerime atılı suçu işlediğime dair hiç bir delil yoktur. TCK 220/7'nin manevi unsuru şahsın hareketi icra ettiği sırada bir suç veya terör örgütünün varlığının bilincinde olması ve bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme kastının bulunması iken, maddi unsuru örgüte yardım etmesi ve bunun sonucunda örgüte suç işleme kabiliyeti kazandırmasıdır. Yani örgütün yeni bir suç işleme kabiliyeti kazanması ile şahsın hareketi arasında bir illiyet bağı bulunmalı, TCK m.220/7'nin tatbiki için bu unsurların kişi suç isnadına neden olan fiilleri icra ettiği sırada mevcut olduğu tespit edilmelidir. Yargıtay içtihadında belirtilen bahsi geçen türden bir tespit şahsım üzerinde gerçekleşmemiştir.

SİLAHLI-TERÖR-ÖRGÜTÜNE-YARDIM-İSTİNAF-DİLEKÇESİ.docx


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

dün yazekir.dım. dilekçe lazım indiremiyorum. üyeyim. başka ne yazmam gerekeir.


(672 KHK - Ohal Ret- Banka-Sendika-Okul-25 İdare)

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

dün yazdım. dilekçe lazım indiremiyorum. üyeyim. başka ne yazmam gerekiyor. Bu hangi sorunun cevabı. Lütfen dosyayı indirmeme izin verin

dilekçeyi düzenleyip pazartesi vermem  gerekiyor.Editör arkadaş lütfen onaylaRMISIN


(672 KHK - Ohal Ret- Banka-Sendika-Okul-25 İdare)

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@MSA dilekçeyi düzenleyip pazartesi vermem  gerekiyor.Editör arkadaş lütfen onaylaRMISIN


(672 KHK - Ohal Ret- Banka-Sendika-Okul-25 İdare)

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Cevap Yaz

Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

Konuk
Yanıtla...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • İletiler

    • @The Oracle hocam işveren geçmiş çalışma bilgilerinize ulaşamıyor merak etmeyin siz soylemedikce onlar tespit edemez. Ben de bazı yerlerde söyledim bazı yerlerde söylemedim. Söylediğim yerlerde sıkıntı yapmadi. Özel sektörde işveren işine bakar. Zaten artik herkesin çevresinde illaki tanıdığı bir KHK li tanıdığı ya da yakını var.  
    • @The Oracle hocam öncelikle merhabalar; Benim ilk  SGK 4/A kaydım devlete oldukça çok miktarda borcu olan bir özel kurum tarafından yapıldı. İlk sigorta kaydım 1 temmuz 2019 da yapılmış dün baktım. Toplamda 3 kurumda SGK kaydım var.Durumu 1 i önceden biliyordu. Diğer 2 sine zamanla ben söyledim. Açıkçası yapılan işten memnun olunca işverenler/ IK / Muhasebe departmanı bu konuyu çok önemsemiyor. Hatta birisine gittim özellikle sordum öyle bir KHK ile kodlama çıkmıyor demişti. Ben SGK konusunda zorlukla karşılaşmadım. KHK lı olduğunuzu söylemenize gerek yok. Sigorta bildirimi yaparken çıkacağını zannetmiyorum çünkü sizde 4/A hanesi boş. ( Daha önceden özel sektörde çalışmadıysanız boş olmalı ) 4/C ye de onlar erişemeyeceğine göre içiniz rahat olsun.
    • Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler. Daha önceden bilgi edinmek istediğim bu konu hakkında farklı meslek gruplarını ilgilendiren sorular sorulduğunu ve forumda birçok cevap verildiğini biliyorum ama acaba son durum nedir diye tekrar sormak istedim. İhraç edildiğim Ocak 2017' den itibaren çalışıyorum ama SGK kaydım yok ve maalesef işyeride kayıt yapmaya yanaşmıyor. Bunun böye devam edemeyeceğine geçte olsa karar verdim ve sigorta kaydı olacak şekilde iş aramaya başladım. Bazı işyerlerine görüşme için gittiğimde KHK' lı olduğumu söylemedim. Söylesem muhtemelen baştan reddecekler. Herhangi bir işyerine KHK' lı olduğumu söylemeden girsem acaba sigorta bildirimi veya kaydı yaparken bu bilgiler gözüküyor mu? Net bir bilgisi olan varsa cevap verebilirse sevinirim. İş yerine girersem tabiri caizse sonradan papaz olma ihtimalimiz var. :(( Maalesef toplum hala bu konuda bilgisiz ve duyarsız.
    • geçmiş olsun bende aynı durumdayım halledebildiniz mi bende dilekçe aramaktayım fazla zamanım kalmadı eğer başvurduysanız bana da izah edermisiniz hangi adımları gerçekleştirdiniz  
    • :) Merhaba kimse de yorum yapmamış bence umutlanmalıyız geçen her gün bizim lehimize işliyor; siyasi gelişmeler de bizim için olumlu bana göre; davalarımız siyasi sonuçta hukuki olsaydı bunları konuşmuyorduk
×
×
  • Yeni Oluştur...