İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

MSA

mütalaa Komisyon Kararına Karşı Açılan Davalarda Adli Davayı Bekletici Mesele Olarak Talep Etmek

Önerilen Yorum

1- Bir mahkemede görülmekte olan davanın sonuçlandırılması için başka bir mahkemede görülecek veya görülmekte olan bir davanın sonucunun beklenmesine bekletici mesele denir.

2- Komisyonun ret kararına karşı idari mahkemesinde açılacak olan dava için hazırlanan dilekçede talepler bölümünde "İdare Mahkemesinin, Adli Yargıdan çıkacak kararı bekletici mesele yapmasını talep ediyorum" şeklinde yazarak bu talebinizi mahkemeye iletebilirsiniz.

3- İster bekletici mesele talebinde bulunun ister bulunmayın, mahkemenin takdir hakkı vardır. Dava konusuna göre talebi resen kabul edebilir yada reddedebilir. Ör: Kriterleriniz arasında adli davanızın olduğu belirtilmişse bu konu muhtemelen resen bekletici mesele yapılacaktır.

4- Talepte bulunup bulunmama dava ve kriter bazında farklılıklar arz etmektedir. Öncelikle idari davanızın; bekletici meseleye konu "adli davanızın kararı belli olmadan" sonuçlanmayacağını aklınızda bulundurunuz. İdari davanız adli davanız uzadıkça daha da uzayacaktır.

5- Danışılan hukukçu uzmanlar her ne kadar birbirine yakın mütalaalar verseler de; konuya bakış, hem adli hemde idari davanızın içeriğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu konuyu açacak olursak...

6- Kişinin kriterleri fazla, adli davaya konu olan iddialar da çeşitli ise, bir an önce AYM ve AİHM safhasına atlayabilmek için bu süreci uzatacak işlemler önerilmemektedir. Kısaca adli ve idari davanın nasıl sonuçlanabileceğini düşünerek karar verilmelidir.

7- Eğer Komisyon kararında kriter yok yada azsa; idare mahkemesinden de gelen örnek kararlara göre iptal (işe iade kararı) çıkma ihtimali yüksekse yine davanızı uzatmadan sonuca ulaşmaya çalışmak en kestirme yoldur.

8- Adli davanızdan çıkacak bir beraat kararı, İdari yargıdan ret çıkma ihtimalini azaltıyorsa -Örneğin Tek kriteriniz 2013 Öncesi Sohbet- bekletici mesele talep edilmesi daha iyi olacaktır. Bu tek kriterden beraat almak idari davanızı olumlu yönde etkileyecektir.

9- Özetlemek gerekirse adli davayı bekletici mesele olarak talep etmek için adli ve idari davanızın içeriğini, İptal yada yada Ret kararının çıkma ihmalini göz önünde bulundurarak ve mümkünse davanıza özgü içeriği bir hukukçuya tetkik ettirerek değerlendiriniz. ...

 


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
    • Arkadaşlar dosyam 2.5 yıldır 13 idd de bu kadar uzun süre bekleyen var mı ? 
    • Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda hastalığınızı tamamen atlatırsınız. Malülen emeklilik hakkı, kazanılmış bir hak olduğundan ihraç olsanız bile bu hakkınız saklıdır. İhraç olmanız durumudan (ki inşallah olmazsınız) malülen emeklilik haklalarınızı alabileceksiniz. Benzer durumda olan bir tanıdığım var. Malülen emekli olma hakkı olduğu halde, kendisine sunulan geri hizmette çalışmayı kabul etmiş. Daha sonra ihraç olunca, malülen emekli olmak için gerekli girişimlerde bulundu ve ihraçken malülen emekli maaşı almaya başladı.
    • Merhabalar. Başvurmuş olduğunuz iş yeri İK yada Muhasebe birimleri farklı kurumlara ait SGK kayıt bilgilerini gizlilik gereği göremez rapor edemez. Ancak çok kurumsal iş yerleri ayrıntılı SGK döküm bilgilerinizi sizden isteyebilir. Ancak o dökümde KHK çıkış bilgileriniz görülebilir. Onun dışında durumunuzu belirtmenize çok gerek yok bence. Ayrıca işe başladığınızı da yeni fark ettim. Hayırlı olsun, rabbim utandırmasın inşallah. 
×
×
  • Yeni Oluştur...