İçeriği gör
  • KHK Haber
    KHK Haber

    KHKlılar 5-6 Ekim’de Ankara’da buluşuyor!

    OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla mesleklerinden edilenler, 5-6 Ekim’de “Büyük KHK Buluşması” sloganıyla Ankara’da bir araya geliyor.

    KHKlı Platformu tarafından düzenlenecek olan etkinlik, 5-6 Ekim tarihlerinde “Büyük KHK Buluşması” sloganıyla gerçekleşecek. Dayanışma kapsamında yapılacak buluşmada, sergiler, kermesler düzenlenerek, KHK’lara karşı nasıl mücadele yürütülmesi gerektiği konusunda tartışmalar yürütülecek.

    KHK’lılar suskunluklarını bozuyor”

    Bu buluşmaya dair konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, binlerce insanın ihraç edildiği bir dönemin yaşandığını hatırlattı ve KHK’lilerin sadece işlerinden edilmekle kalmadığını birçok haklarının ellerinden alındığını da söyledi. Gergerlioğlu, “Anayasa’nın vatandaşa sunduğu tüm vatandaşlık haklarından mahrum edildiler. Sivil bir ölüm yaşatıldı KHK’lıların ve imha edilmeye çalışıldılar. Psikolojik olarak bir dışlama yaşadılar” dedi.

    KHK’lıların suskunluğunu artık bozmak istediklerini belirten Gergerlioğlu şöyle devam etti: “Suskunlukla kazanılacak bir şeyin olmadığını görüyorlar ve haklarını arıyorlar. Bunu da ortak bir payda da yapmak istiyorlar. Her kesimden KHK’lı ortak bir paydada buluşarak mağduriyetlere karşı kimlikler üstü bir reddiye geliştiriyorlar. Birçok şehirde KHK platformları oluşturdular, sosyal medya kampanyaları yapılıyor. Çünkü çok canı yanmış bir topluluk. Söyleyecekleri çok şeyleri var.”



    Kullanıcı Geri Dönüşleri

    Önerilen Yorumlar

    Burada yorum bulunmuyor



    Cevap Yaz

    Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
    Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

    Konuk
    Bir yorum ekle...

    ×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

    ×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...