İçeriği gör
  • KHK Haber
    KHK Haber

    Meydana yaklaşmama tedbiri konulan KHK mağduru Tanrıverdi’ye yeni yasak

    KHK’yle mesleğinden ihraç edilen ve Bakırköy Meydanı’nda direnen Nursel Tanrıverdi (42) ile ilgili, meydana 200 metre yaklaşmama kararının ardından, bu kez de 2.5 yıldır yaptığı eylemin saat ve gününe, adli kontrol şartı konuldu. Bakırköy 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararınca Tanrıverdi, pazartesi saat 12.00 ile 14.00 arası ikamet ettiği adrese bağlı polis merkezine imza verecek.

    Nursel Tanrıverdi (42), 17 yıllık öğretmenken 2017’de KHK ile ihraç edildi. İşten atıldıktan sonra Bakırköy Meydanı’nda direnişe başlayan Tanrıverdi’ye 40’ın üzerinde dava açıldı, 18’inden beraat etti. Diğer mahkemeleri ise hâlâ devam ediyor.

    ‘ŞİKAYET EDECEĞİM'

    Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda geçen günlerde eylem yaptığı sırada “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme” suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp Bakırköy 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Tanrıverdi’ye eylem yaptığı güne ve saate adli konrol şart konuldu. Karara itiraz eden Tanrıverdi, “Bu karar açıktan eylemi yaptırmamak için verildi. Bunu hâkime de söyledim, sesi çıkmadı. Direnişimiz sırasında polis, savcı, hâkim işbirliğini hep söylemiştik. Bu karar da bunun çok açık göstergesidir. Tabii bu da bir ilk. İki saatliğine imza görülmemiş bir şey. Direnişimizin ilkleri hanesine bunu da eklemiş olacağız. İtiraz ettik ama sonuç aleyhimize olur diye düşünüyoruz. Daha önce bizi tutuklamaya sevk eden savcı ve hâkimler için HSK’ye şikâyette bulunmuştuk. Şimdi adli kontrol verenler hakkında da bulunacağız” diye konuştu.

    FELÇ RİSKİ VAR

    Son 1 aydır alana tek başına çıktığını dile getiren Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Birlikte eylem yaptığım Selvi (Polat) Hoca rahatsız. Rahatsızlığının nedeni polisin işkencesi. Polis gözaltı yaparken belini arabaya şiddetle çarptı ve belinde bir eğilme oluştu. En ufak bir darpta felç kalma riski çok yüksek. O yüzden alana gelemiyor. Bu, gerçekten çok ciddi bir durum. 65 yaşındaki bir kadını neredeyse sakat bırakacaklar. Sebep oturma eylemi yapmak. Böyle bir hukuksuzluk yok. İşkenceyi raporlandırıp suç duyurusunda bulunacağız. Bunun takipçisi olacağız.”



    Kullanıcı Geri Dönüşleri

    Önerilen Yorumlar

    Burada yorum bulunmuyor



    Cevap Yaz

    Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
    Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

    Konuk
    Bir yorum ekle...

    ×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

    ×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...