İçeriği gör
  • Konuk
    Konuk

    KHK’lılar için gündeminizde bir çalışma var mı? KHK’lıların bir kısmının mağdur olduğuna dair olan görüşlere katılıyor musunuz?

    Yargı paketlerinin Meclis’in gündemine gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konuların başında bir af çıkıp çıkmayacağı; olacaksa kapsamı ne olacak? Ve, KHK’lılar için gündeminizde bir çalışma var mı? KHK’lıların bir kısmının mağdur olduğuna dair olan görüşlere katılıyor musunuz?

    "Yargı reformunun temel huşularından birisi ulaşılabilir, süratli ve adil bir yargılama düzenin kurulabilmesidir. Bunun için de tutukluluk sürelerinin mümkün olduğunca kısaltılması, yargı yükünün azaltılması ki mahkemelerde en önemli sıkıntılardan birisi de o. Hatta bunun için de savcıların sanıklarla bazı konularda konuşarak mahkemeye gitmeden işi çözmesi, hatta gönüllü arabuluculuk müesseselerinin mahkemelerin yükünü azaltacak şekilde olması gibi çok ciddi reformlar söz konusu. Yargı reformu ile ilgili çalışma diğer partilere de gönderildi. Ve arkasından da ikinci yargı paketi vs. gelecektir. Yargı ile ilgili sıkıntıları biliyoruz, bununla ilgili gerekli düzenlemeler de yapılır. Ama bu yargı reformu içerisinde şu anda af yok.

    Türkiye’de eğer bir mağduriyetten bahsedilecekse, 82 milyon insanımızın tamamı 15 Temmuz günü mağdur edilmeye çalışılmıştır. Hele 15 Temmuz’da bir buçuk, iki saatlik süre içerisinde işler tersine tecelli etseydi, bugün FETÖ darbesini yapmış olacak. On binlerce insan yargısız infazlarla yok edilecek, bırakın KHK falan bir sürü insan devlet memuriyetinden atılacak, son derece Türkiye bölünme-parçalanma sürecinin içerisine girecekti. Zor bir darbe teşebbüsü, Allah’ın izni ve milletimizin gayreti ile önlendi. Ve ondan sonra çok büyük bir titizlik ile bu süreç bir şekilde yürütülmeye çalışıldı. Bu anlamda devlet memuriyetinden uzaklaştırılanların ben büyük bir kısmının gerçekten örgütle irtibat ve iktisat içerisinde oldukları için uzaklaştırıldıklarını düşünüyorum. Eğer gerçekten yanlış yapılanlar varsa, onunla ilgili de AİHM’in de çok olumlu bulduğu bir süreç getirdik, bir itiraz mekanizması. Son rakamı hatırlamıyorum ama o itiraz mekanizmasına binlerce insan bana yanlışlık yapıldı diyerek komisyona müracaat ettiler. Ve olumlu sonuç aldılar, görevlerine geri döndüler. İrtibatlı ve iktisatlı olanlar devlet memuriyetliğinden çıkarıldılar, çünkü devlet memuriyetliliği aynı zamanda da insanların devlete bağlılığını, sadakatini de zorunlu kılar. Onların içerisinden bir kısmı itiraz ettiler, çok itiraz eden oldu da. Bir kısmının itirazı kabul edildi, yine binlerle ifade edilecek şekilde. Onlar geri döndü. Hala haksızlık yapılanlar, ya da gözden kaçanlar var mı, olabilir. İtiraz mekanizması açıktır, yola açıktır. Dileyen bana haksızlık yapıldı derse, buyursun bu itiraz mekanizmasını kullansın."

    ?Dilek Gül / Euronews

    https://tr.euronews.com/2019/10/12/ak-parti-genel-baskanvekili-kurtulmus-euronews-e-operasyonu-ve-turkiye-gundemi-videolu



    Kullanıcı Geri Dönüşleri

    Önerilen Yorumlar

    Konuk Enes Koçak

    Gönderim •

    İçi boş bir konuşma.Komisyon denilen saçma mekanizma yıllar boyunca insanları oyalamaktan ve ret vermekten başka bir işe yaramıyor.Dışarda beraat almış , devletin mahkemesinin suçsuz dediği binlerce insan var.Bu açıklama çok basit bir açıklama. Hala bu iş nasıl görmezden geliniyor?Bu kadar mağdurun hakkı hala nasıl yeniyor?Neden insanlar sizden uzaklaşıyor düşünün bunları ...

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Sosyal Ağlarda Paylaş

    Başlık yazıdan uzun içeriğe sahip,,kısa ve yavan kalmış açıklama,,

    Güncelleme • • Serhat

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Sosyal Ağlarda Paylaş


    Cevap Yaz

    Şimdi cevap yazıp sonra kayıt olabilirsiniz. Eğer hesabınız mevcutsa, giriş yaparak üye isminizle cevaplayabilirsiniz.
    Not: Gönderiniz görünmeden önce editör tarafından kontrol edilip onaylanacaktır.

    Konuk
    Bir yorum ekle...

    ×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Restore formatting

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Yapıştırdığınız bağlantı uyarlandı.   Yalnızca link göster?

    ×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...