İçeriği gör

ktmrn

Yeni Üye
  • İçerik

    32
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

42 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    677
  • Kurum
    Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Kriterler
    Amir Kanaati
    SD Kart - Garson
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Danıştay

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Temyizde

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    anayasa mahkemesinde bir hareketlenme var bu aralar; 13 ekimde 677 sayılı khkyı genel kurul gündemlerine aldılar o henüz açıklanmadı. 18 ekimde yukarıda bahsedilen sohbet ve sendika konularını bölüm gündeme aldı ihlal çıktı (özel hayata saygı, sendika hakkı, suç ve cezaların kanuniliğinden). 20 ekimde bylocku genel kurulda görüştüler, henüz açıklanmadı. 26 ekimde 3 KHK daha genel kurulda görüşülecek.
  2. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    AYM 13 ekimde 677 sayılı KHKdaki ekli listelerle ilgili bir karar verecekmiş. gerçi yanlış hatırlamıyorsam daha önce başka KHKları incelemişti ama bakalım ilginç bir karar gelecek mi? kanunlaştığı için 7083 sk olarak geçiyor linkte: https://www.anayasa.gov.tr/tr/mahkeme-gundemi/genel-kurul/13-ekim-2022-genel-kurul-gundemi/
  3. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam geçmiş olsun. Mahsuru yoksa karar tarihi ve numarasının üç hanesini paylaşabilir misiniz?
  4. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    teşekkürler üstadım. geçmiş olsun tekrar.
  5. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    hocam geçmiş olsun. mahsuru yoksa karar tarihi nedir. en son 22 ağustos tarihli karar görmüştük twitterda.
  6. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    alakası yok hocam. rutin işlem bunlar. bizim dosyalara sadece Ankara 13. İDD bakıyordu ilk başlangıçta. yoğunluk olmaya başlayınca 2021'de 14. İDD'yi kurdular şimdi yine dosyalar iyice yoğunlaşınca 15. İDD kuruldu. benim dosyam da 2020 eylülünde 13. İDD'de açıldı. sonra 14. İDD kurulunca 2021 şubatta 14. İDD'ye gitti dosyam. sadece iş bölümü ve yoğunluğu paylaşma maksatlı bir işlem yani.
  7. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Komisyonda son 400 civarı dosya kaldı. Eylül ayı içinde kararınızı görürsünüz muhtemelen. Ekimin ilk haftasına kadar komisyon işini bitirmiş olur diye tahmin ediyorum. Twitter’da ohal komisyon kararları diye bir sayfa var orayı takip edin isterseniz. Umarım iade olursunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
  8. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    arkadaşlar twitterda az evvel gördüm. komisyonda son 400 civarında dosya kalmış. anlaşılan ekimin ilk haftasına kadar komisyon işini bitirecek. muhtemelen 20 bin civarında iade ile bitmiş olacak bu süreç. geriye 105 bin civarı KHK'lı kalıyoruz. tabii bir de son dört yılda bakan onayıyla atılanlar var. onların sayılarını bilmiyorum. malumunuz son günlerde bizim durum oldukça gündem. en azından beraat edenlere bir şeyler yapılabilir belki. acaba içimizde ne kadar beraat eden-takipsizlik alan var. güncel verilere sahip olan var mıdır? biz burada bir anket yapsak olur mu? 10 bine yakın üyesi varmış forumun. anlamlı bir sonuç çıkabilir belki. hakkında hiç işlem yapılmayan, soruşturması devam eden, KYOK alan, beraat alan (kesinleşmiş ya da kanun yolları aşaması devem edenler), mahkumiyet alan (kesinleşmiş ya da kanun yollarında olanlar), hagb alanlar vs gibi. yani hasbelkader bir düzenleme yapılsa hemen görevine başlayabilecek durumda olanlar kaç kişidir acaba.
  9. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    anladım hocam. geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun. siz bulunduğunuz ilçedeki SGK merkezine gidin. orada GSS ile ilgilenen personele durumu anlattığınızda yardımcı olacaktır. gelir testi için de sydv ye gidip gelir testi yaptırırsınız isterseniz.
  10. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    hocam 4A-4B-4C kapsamında çalışmıyorsanız ve emekli de değilseniz resen GSS'li oluyorsunuz. devlet size aylık prim borcu çıkarıyor. şu an için aylık 192 tl bu borç. KHK'lılar da eğer çalışmıyorlarsa ihraçtan 100 gün sonra GSS kapsamında oluyorlar otomatik olarak. e devlete "genel sağlık sigortası prim borcu sorgulama" yazın çıkar zaten durumunuz. bir de GSS kapsamında olan ancak dar gelirli olduğu için prim borcu ödemeyenler var. eskiden yeşil kartlı denirdi. eğer bu kapsama girmek istiyorsanız -yani prim ödemek istemiyorsanız- kaymakamlığınıza bağlı "sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı"na (SYDV) gidiyorsunuz. size gelir testi yapıyorlar. eviniz var mı arabanız var mı? aynı hanede yaşayanların aylık geliri asgari ücretin 1/3ünden az mı vs. sonuca göre yeşil kartlı olarak prim ödemeden GSS'li olma imkanınız var. belki bu yeşil kart hususunda KHK'lılara sıkıntı çıkıyor olabilir onun haricinde GSS'li olma noktasında sorun yok. resen oluyorsunuz zaten.
  11. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    ohal komisyonuna başvuru yaparken bildirdiğin adresin bağlı olduğu mıntıka karakoluna gidiyor tebligatın. eğer jandarma bölgesiyse adresin nasıl oluyor bilmiyorum ilçe emniyete sorabilirsin o durumda.
  12. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim ilginize. Her şey gönlünüzce olsun.
  13. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    hocam araştırma merkeziyle ilgili bilgi verebilir misiniz. sizi hangi kadroya atadılar, vhki, bilgisayar işletmeni, araştırmacı, memur vs. hangi derece kademeye atadılar? her kuvvetinki ayrı mı oluyor merkezleri bir de bir iş yaptırılıyor mu? emniyette valiliklere görevlendiriyorlar galiba. tecrübeleriniz nelerdir bu hususta?
  14. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Evet bakılıyor
  15. ktmrn

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    TC dosya no KARARTUR yazıp 4060a yollarsan karar çıktıysa görebilirsin. bazen karar belli oluyor ama yazılmadığı için uyaptan görünmüyor. belki karar vermişlerdir senin dosyada.
×
×
  • Yeni Oluştur...