İçeriği gör

Syzz

Yeni Üye
  • İçerik

    18
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

39 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Adalet Bakanlığı
  • Kriterler
    Albatros
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, Size bir rekordan bahsetmek istiyorum. Ben Adalet Bakanlığından ihraç oldum. İhraç olduğum dönemde albatros 3a ve HTS kaydından dolayı soruşturma geçirdim ve takipsizlik aldım. Ohal komisyonu kararım 2021 Aralık ayında çıktı ve karar sonucunda hakkımda devam eden başka bir ilde başka bir soruşturma olduğunu öğrendim. Ohal komisyon kararına karşı olarak ise şubat 2022 tarihinde idare mahkemesine başvuru yaptım ve dosya 20. İdare Mahkemesine düştü. 20. İdare Mahkemesi taraflardan ikişer defa savunma aldı ve ilgili Savcılıktan açık soruşturma ile ilgili bilgi istedi. Savcılık dosyanın gizli olmasından dolayı soruşturmanın devam ettiği bilgisi verdi. Bu yazışmaların hepsi Mayıs 2022 tarihinde sona erdi. İşte şimdi şok olacağınız kısım geliyor haziran 2022 tarihinde de idare mahkemesi tarafından RED kararım çıktı. Tam tamına 4 ay içerisinde hiçbir araştırma yapmadan RED kararını yapıştırdılar. Red kararı içerisinde de takipsizlik kararında hst kaydım bulunan kişinin çağırdım gelmedi, yardım istedim vermedi şeklinde ifadesini, albatros 3a olduğumu ve açık soruşturmamın bulunduğunu ve örgütle irtibat boyutunda kaldığımı belirtmişler. Netice olarak 3 yıl ohal kararı bekledikten sonra 4 ayda o kadar yerden bilgi sorulması talebimize karşılık hiçbir işlem yapmadan idare kararının bu şekilde çıkması karşısında hala şaşkınım.
  2. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Neyi doğru yazıyorlar ki. Benim takipsizlik aldığım ilk soruşturma da albatros un ilgili ifadesi ve kodlama bilgisini istemişler Ankara CBS den gelen cevap yazısında kişiyle ilgili ifade yok kodlama da 3a diye yazıyor ama komisyon kararında 4 demişler. HTS KYOKta vardı. Şimdi yine aynı HTS den başka yerde 2020 yılında soruşturma açılmış. Aynen dediğiniz gibi kafaya koymuşlar bir kere. Geçmiş olsun. Hakkımızda hayırlısı Allah'tan...
  3. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim ilginize öncelikle. Ben de savcıya takipsizlik evrakını verdim ve bu soruşturmanın mükerrer olduğunu belirttim. Ama dediğiniz gibiyse benim dosya da eski görev yaptığım ile gidecek sanırım. Sizinki de savcı zahmet edip göndermiş. Bende yıllar sürer dedi.
  4. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Daha önce belirttiğim üzere red kararım tarafıma ulaştı. Kurum Adalet Bakanlığı Karar tarihi 21/12/2021 numarası 2021/2259* Komisyon kararında daha önce 2018 yılında Konya ilinden aldığım Takipsizlik kararının da belirtilerek Ankara ilinde yeni bir soruşturma bulunduğunun ve 2020 yılında Ankara ilindeki soruşturmanın daha önce aldığım takipsizlik kararında da bulunan HTS kaydından dolayı başlatıldığı ayrıca albatros 4 kodu olduğundan dolayı red verilmiş. Daha önceki takipsizlik evrakında bakanlığın soruşturma dosyasına gönderdiği evrakta kendimin bizzat gördüğü albatros 3a olan kod ohal kararında 4 olarak belirtilmiş. Ankara ilindeki savcı ile görüşüp kendisine aynı olaydan dolayı soruşturma geçirdiğimi ve takipsizlik aldığımı ilgili kararı da kendisine dilekçe ekinde sununca baya bir şaşkınlık içerisinde kaldı. Buradaki soruşturmanın içeriğini sorunca da dosyada şüpheli kaydınız var. Gizlilikten dolayı bilgi veremem.Bu dosyanın incelenmesi yıllar sürer bekleyeceksiniz dedi. Benim sizlere sormak istediğim böyle bir soruşturma olması ve içeriğinin komisyon kararında belirtildiği üzere daha önceki soruşturma ile aynı olması sebebiyle idare davası sürecinde soruşturma dosyası açık olarak devam ederse idare mahkemesi nasıl bir yol izler. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  5. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    2 ay kadar sürüyor. Dilekçe ile birlikte takipsizlik veya beraat kararını ekleyip bulunduğunuz yerdeki nüfusa başvuru yapabilirsiniz. Süreç sonunda tebligat ile bilgi veriyorlar.
  6. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Adalet bakanlığı atama şubesini arayın. Benim arkadaşımı da aramadılar. Kendisi arayınca aaa bizi sizi aramadık mı demişler. Normal şartlarda karardan 15 gün sonra işbaşı yapmanız gerekirdi.
  7. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar benimde yaklaşık 3 buçuk yıl sonra kararım belli oldu. Dün sabah yoktu bu sabah RET yazısını gördüm. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı. Diyecek pek de birşey yok. Kurum Adalet bakanlığı 2018 yılında alınmış takipsizlik ve albatros 3a ile verdiler. Allah hepimizin yardımcısı olsun
  8. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben çıkmıyor diye biliyorum ama bir mali müşavir varsa tanıdığınız o daha net cevap verecektir.
  9. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bildiğim kadarıyla SGK işlemlerinde çıkmıyor ama işe girişte ihtiyaç olan evraklar içerisinde barkodlu SGK dökümü isterlerse orda yazıyor 4c diye ve en altta kurumların isimleri de oluyor. Bazı firmaların barkodlu istediğini duymuştum. Bende ihraçtan beri SGK li olarak çalışıyorum. Memurluktan önce de SGK lı olarak çalışmıştım. Döküm istenirse 4a kısmını sorgulayıp veriyorum orda memurluk öncesi ve sonrası gözüküyor.
  10. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkürler açıklamalarınız için.
  11. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bu kararların devamı gelir inşallah. Artık başlarlar birbirlerine suç atmaya ben atmadim o attı diye.
  12. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    KHK li olarak mi hocam
  13. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    SGK dökümünde sadece özel sektör kısmını sorgulama yapınca memurluk görünmüyor. Şimdiki çalıştığım yere de o şekilde vermiştim 2 seneyi geçti çalışma sürem. Polis memuru bir arkadaş kayyum olduğu için istihbarat birimlerine soruyorlar dedi. Bana biraz abartılı geldi ama hayırlisi. Teşekkür ederim ilginize
  14. Syzz

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar Adalet bakanlığı ihracıyım. İhraç edildiğim günden beri çok şükür işsiz kalmadım. 2 buçuk senedir de birden fazla şirkette sigortalı olarak çalıştım ve halen çalışıyorum. Komisyon kararım çıkmadı ve ayni dosyadaki arkadaşım iade oldu. En son Ankara ili de kayyum da olan bir şirkete iş mülakatı için cağrildim ve görüşmeye gittim. Mülakatta durumdan bahsetmedim ama bazı arkadaşlarım şirket seni ise almaya karar verirlerse devler kontrolünde olduğu için ilgili kurumlardan bilgi talep ederler dedi. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu. Yardımcı olabilecek var mi
×
×
  • Yeni Oluştur...