İçeriği gör

adım yok

Yeni Üye
  • İçerik

    22
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

77 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Orman ve S.İ. Bakanlığı
  • Kriterler
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam haklısınız askerlik borçlanması 4A olarak işlenir ama benim demek istediğim başka. Şöyle bir örnek vereyim diyelim ki toplam çalıma süreniz 21 yıl 3 ay olsun (Bunun son 3,5 yılının 4C'li olması 4C den emekli olabilmek için yeterli). Memur emeklisi olmak için çalışma süresi 25 yıl olması gerektiğinden 3 yıl 9 ay daha çalışmanız gerekir. Bu süreyi çalışıp son 7 yıla bakıldığında 3 yıl 9 ay 4A'lı, 3 yıl 3 ay 4C'li oluyorsunuz ve mecburen 4A dan emekli oluyorsunuz. Askerlik borçlanmasını 4A olarak yaptığınız durumda ki sigorta askerlik yapıldığı tarihe 4A'lı olarak işleniyor ki hiç önemli değil ve toplam çalışma süreniz 21 yıl 7 ay oluyor. Burada önemli olan askerlik borçlanmasının 4C'li kısmi yukarı kaydırdırması dolayısıyla son 7 yıla giren 4C süresi 3 yıl 7 aya çıkıyor ve geriye 25 yılı tamamlamak için 3 yıl 5 ay kalıyor ve bu sürenin tamamını 4A'lı olarak geçirseniz bile 4C den emekli olabiliyorsunuz.
  2. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Şu an herhangi bir sigorta kapsamında mısınız? 4B'li olduğumda e-Devlet'te bende sadece 4B için askerlik borçlanması (ki o durumda e-Devlet sayfasında bende de 4A kapsamında askerlik borçlanmasını yapmak istediğimde bahsettiğiniz yazı çıkıyordu) yapılabiliyordum. Sonra 4A'lı oldum ve sigortam yatırıldığı tarihten itibaren (başladığı tarih değil, SGK ya sigortanızın yatması gerekiyor) 4A askerlik borçlanması yapabilir hale geldim. e-Devlet'ten hem 4A hem de 4B için askerlik borçlanması yapılabiliyor. Eğer 4A kapsamında mevcut bir işiniz yoksa 4B kapsamından askerlik borçlanması yapılabiliyor sanırım. Ancak aralarında anladığım kadarıyla şöyle bir fark var; 4A askerlik yaptığınız zamana işlenirken (ki bu emeklilik için son 7 yıl kuralı açısından önemli olabiliyor), 4B için böyle bir durum yok. İkisinde de ödeme miktarı aynı. Ancak bugün 2022'nin son iş günü olduğundan pazartesi itibariyle sigorta ödemeleri artacak bilginiz olsun. Ödeme için de 1 aylık bir süre var.
  3. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    20 yıl çalışma süreniz tam süre mi acaba, küsuratı var mı? Sanırım memur olarak Kıdem ve Dereceniz yüksek olmalı ve 4C den emekli olabilmeniz durumunda emekli maaşınız 4A'lı olarak emekli olduğunuzdan daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Küsuratı neden sordum açıklayayım. Son 7 yıl = 2.520 gün kuralına göre çalışanlar için emekli olunacak kurum belirleniyor. Bu son 2.520 günlük süre zarfında 4A, 4B ve 4C'li olarak çalışılan günlerden hangisi daha fazla ise o kurumdan emekli oluyorsunuz diye biliyorum. Yani genelde internette 2.520 / 2 =1.260 günden daha fazla gün çalışılan yerden emekli olunabilir diyor ancak bu iki farklı sigorta kolu için geçerli (4A ile 4B, 4A ile 4C vb.) Eğer son 7 yılda 4A, 4B ve 4C'li çalışılmışsa üçe bölünmesi gerekir ve bu durumda her biri için 840 gün yapar, yani bu üç sigorta kolunda da çalışılmışsa 2.520 / 3 = 840 günden büyük olan hangisi ise oradan emekli olunabilir. 20 yıl çalışma durumuza göre memur emeklisi olabilmeniz için eksik 5 yılınız var ve bu 5 x 360 = 1.800 gün yapıyor. Yani 1.800 gün daha çalışırsanız memur emekliliğine hak kazanıyorsunuz ancak tek bir sigorta alanında (sadece 4A veya sadece 4B) çalışırsanız son 7 yıl hesabında başka bir kategoriye (hangisinde çalışmışsanız, 4A veya 4B) geçmiş oluyorsunuz. 1.800 gün daha çalıştınız (4A veya 4B'li olarak) diyelim bu durumda son 7 yılınıza bakıldığında 2.520 - 1.800 = 720 günlük kısmı hala 4C'li olarak görülecektir. 1.800 günlük kısmı sadece 4A ve 4B ye eşit paylaştırdığımızda (sizin elinizde son 7 yıl için 4C'olarak 720 gününüz var dolayısıyla diğer sayıları küçültmeye çalışıyoruz) 900 er gün yapıyor. Son 7 yıldaki 4C'li çalışmanız 720 gün olduğu ve 4A ve 4B'lerin süresi 900 er gün olduğu için 4C'dan emekli olamayacaksınız maalesef. O yüzden 20 yıllık çalışma hayatınızın küsuratı var mı diye sordum. Eğer bahsettiğiniz sürenin küsuratı varsa veya askerlik borçlanmanız varsa yaptırarak bu süreyi çoğaltıp son 7 yıldaki 4C'li gün sayısını artırabilirsiniz. Peki en az kaç gün olmalıydı; Eğer önceki çalışma süreniz 7.320 gün olsaydı ki bu durumda 4C gün sayısı son 7 yıl içinde 840 gün olacaktı. 9.000 - 7.320 = 1.680 eksik gününüz kalırdı. 1.680 / 2 = 840 olurdu. 4A için 840, 4B için 840 gün kalır ve eşitlenme olurdu (4C zaten 840 gün demiştik) Yani özetle önceki çalışma süreniz eğer 7.340 günden fazla ise veya askerlik borçlanması ile olabiliyorsa, memur emeklisi olabilmeniz için 9.000 güne kalan kısmı 4A ve 4B ye eşit paylaştırıp son 7 yıldaki çalışılacak 4A ve 4B'li sürelerin her birini 4C den küçük tutup memur emeklisi olma şansınız olabilir. Tabi bu durumda 4A'dan emekli olmak için 630 gün çalışmak yerine 1.200 gün çalışmak durumundasınız (fazladan 570 gün) ama çalışabilir durumda iseniz ve emekli maaşları arasında (4A ile 4C) ciddi bir fark oluşuyorsa düşünülebilir. En azından böyle bir seçeneğiniz olduğunu bilerek karar vermiş olursunuz. Karışık oldu, kusura bakmayın. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. İnternet'ten öğrendiğim kadarıyla yazdım.
  4. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam yorum yaptığınızı ve diğer yorum yapanların sayısını görünce yorumunuzu dahi okumadan sizin adınıza bu sefer oldu demiştim. İade haberinizi okuyunca gerçekten büyük mutluluk duydum, sizin adınıza çok sevindim. Çok sabrettiniz ve sonunda çok sevdiğiniz mesleğinize ve öğrencilerinize dönüyorsunuz. Haberinizle bizi de mutlu ettiniz.
  5. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Dua eden etmeyen herkese teşekkür ederim. İleri tarihe ertelendi.
  6. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bekleyen arkadaşlar inşaallah en kısa zamanda iade olurlar. Yarın mahkemem var, hepinizden dua talep ediyorum.
  7. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Yazdıklarınızda çok haklısınız. Biliyorum bunu yazan çok olmuştur ama, üye olan suçluysa bu kurumlara izin veren devlet yetkilileri nasıl masum oluyor. Şimdiye kadar bu kurumlara izin verenlerle ilgili bir yargılama duyan var mi?
  8. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    2023, 2022 den, 2022, 2021 den kötü olacak gibi. Bu durumda hükümet bu yıl asgari ücrete iyi bir zam yapıp, paranın değeri yıl sonuna kadar pul olmadan seçim kararı alabilir. Malûm bir de vergi dilimi olayı var yılın son aylarında. Daha erken seçim yapma şansı varsa onu bile yapabilir. Komisyon seçime kadar dosya bırakmamak için bundan sonra benim de tahminine göre inşaallah daha hızlı çalışacaktır.
  9. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Dün ben de okumuştum bu yazıyı. Bunlar ısmarlama yazılar. Ne olduğu belli olmayan İltisak diye bir kavram oluştur, herkesi bu torbanın içine at. Kendine göre bir milat belirle, buna bile uymadan insanları yargıla, ceza ver. Bir de verdiğin ceza bitsin, insanlara halâ potansiyel suçlu muamelesi yap. Bunu isteyebilirler elbette ama gerçekleştiremezler. Adalet o kadar da eğilip, bükülemez, bir noktada kırılır. Hakkımızda bu tip insanların gerçekte ne düşündüğünü görmek acısından ibretlik bir yazı.
  10. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir binada cinayet işleniyor. Muktedir sistem gelip binadaki tüm ilgili ilgisiz herkesi, binaya giren çıkanları, binanın önünden, uzağından geçenleri, neredeyse rüyasında binayı görenleri, hatta olaydan habersiz masum yakınlarını bile suçlu buluyor. Halbuki cinayeti işleyen de belli yardım eden de. Güç bende deyip, keyfine göre istediğini suçluyor, işsiz aşsız bırakıyor. Sokratesin karısına dediği gibi "Suçlu olarak mı idam edilmemi yeğlerdin". Çoğumuz masumuz. Bunu onlar da biliyor emin olun. Kendimizi savunma hakkı bile vermeden bizimle ilgili karar aldılar. Adaleti eğip, büktüler. Benim vicdanım rahat, Allah biliyor masumiyetimi, varsın kul bilmesin. Hesap günü alacaklarım çoğalır. Ayrıca masumiyetimiz eninde sonunda anlaşılacaktır. Yapan yaptığıyla başbasa kalacaktır. Lütfen kendinizi boşa üzmeyin.
  11. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam sonuçta bizim için iyi niyetle yapacakları bir şey yok. Bizi siyasi bir malzeme olarak görmeleri bile hepimize çok büyük haksızlık olur. Yaparlar mı? evet yapabilirler. Ama insanız biz insan. Anası, babası, eşi, çoluk çocuğu olan insan. Hepimiz ya anneyiz, ya baba, ya evlat, ya kardeş. Seçimi kazanacaklarına emin olsalar bizim için kıllarını kıpırdatmazlar. Millet yoksulluk çekip aç kalmasa 1000 yıl sürer bu yaşananlar. Ben bunların bizi iade edeceklerini sanmıyorum. Yerlerine gelen de inşaallah bunları aratmaz. Muhalefette başka iktidarda başka hareket eden çok parti gördük. Kırılan vazo tamir edilse de eskisi gibi olur mu? İade edilen arkadaşlar yaşananlar hiç olmamış gibi yaşamlarına devam edebiliyor mu? Helalleşme mevzuu derin bir konu. Bana bu zulmü yaşatanlara, cehennem ateşinden kurtulmaları için sadece benim hakkımı helal etmem gerekse de etmeyeceğim. Ama ben gelecekten gene de ümitliyim.
  12. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Seçim yaklaştıkça görev değişikliği istemelerinden kaynaklanmış olabilir. Bazı kurumlarda fetö ile ilgili çalışma yapan birimlerin lağvedildiği ve çalışanların yaşına bakılmaksızın emekli edildiğini sosyal medyadan okumuştum. Torpili olan da kendi isteğiyle yer değiştirmiştir.
  13. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın Teacher; Konunun uzmanı değilim ama zamanında ilk beş bine girmiş iki çocuk babası olarak yazıyorum. Öncelikle endişelerinizi çocuğunuza yansıtmamaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Zira çocuğunuz tedirginliğinizi hissederse sınav kaygısı artabilir. Önce kendi çocuklarımdan örnek vereyim. Büyük çocuğum doğuştan zeki ve sınav stresi nedir bilmeyen biri olduğu halde küçük çocuğum büyüğünün başarısını yakalamak için kendisini çok çalışmak zorunda olan biri olarak gördü. Her dersten on binlerce soru çözdüğüne şahidim. Onun kadar hızlı matematik sorusu çözenini hiç görmedim. Sonuçta başarısını yakalamaya yakaladı ama deneme sınavlarında bile aşırı stres yapar hale geldi. Gerçek sınavda da bu stresinin kurbanı oldu. Sıralamada çok daha iyi yerlerde olması gerekirken biraz gerilere düştü. Çocuklar günümüzde okulda gördüğü eğitimin yanı sıra artık internetten bile kendilerini takviye edebiliyorlar. İnternette her dersten hem konu anlatımları hem de soru çözümleri fazlasıyla mevcut. Ayrıca yardımcı kaynakları çok sayıda almak yerine yeterli ve kaliteli olanı almak daha doğru olacaktır. Kaynakları birden almak yerine bittikçe almanız boşu boşuna kitap almanızın önüne geçecektir. Tabii şunu da ifade etmeliyim, sınav yılı mutlaka yoğun çalışmak gerekir ancak temel sağlamsa başarı kolay elde edilebilir. İyi bir okulda okuduğu halde kendini zorlamayan, ebeveyninin de ilgilenmediği sonuçta başarısız çok çocuk gördüm. İlgili bir anne olduğunuzdan dolayı çocuğunuzun bu sebeple önceki yıllarda da iyi bir eğitim almış olduğunu tahmin ediyorum. Benim çocuklarım sınavlara en az üç yıl öncesinden hazırlandı diyebilirim. Ben de çok uğraştım onların başarılı olması için. Bazı dersleri önce kendim öğrenip onlara anlattığım bile oldu. Başarıda ebeveynin katkısının çok olduğunu düşünüyorum. Kastettiğim onlara ders anlatmak değil elbette. Okulda gördüğü dersleri, derslerdeki başarısını, odasında ne kadar ders çalıştığını, denemelerdeki sonuçlarını vs.. çocuklara çokta yüklenmeden konu etmemiz, gündemde tutmamız. Fazlası zarar unutmayın. Tabii kendine ait ayrı bir çalışma odası olmalı. Biz yıllarca kendi yatak odamızı çocuklar ders çalışsın diye çalışma odasına döndürdük. Çalışması bittikten sonra odamıza girerdik. Mutlaka ders çalışma programı olmalı ve siz de uyup uymadığını takip etmelisiniz. Sevdiği derse değil de sınavda yapması gereken tüm dersler programda olmalı. Eksik olduğu derse-konuya daha fazla zaman ayırmalı. Programdan geri kalıyorsa sebebini sormalı ve takip ettiğinizi hissettirmelisiniz. Programda arada mutlaka dinlenme saati ve-veya günü olmalı. Tabii buna çocuğunuz karar vermeli. Lütfen çocuğunuzu sınavla ilgi herhangi bir konuda uyarırken veya ona yardımcı oluyorken hırs belirtisi göstermeyin. Sözüm meclisten dışarı; neden anlamıyor, neden başka çocuklar gibi değil. Bu tip sözlerin faydası yoktur sadece ona zarar verirsiniz. Bunu yapmayacağınızdan eminim. Yazdıklarınızdan sizin çok iyi bir anne olduğunuz kanaatine vardım. Çocuklarınızın da çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Birlikte çalışabileceği kendisine yakın düzeyde veya daha başarılı bir arkadaşı varsa bu da çok iyi olabilir. Bu şekil çalışıp çok fayda gören çocuklar biliyorum. Ancak bu tip çoklu çalışma şekli iyi takip edilmeli fayda görmediğiniz takdirde sonlandırmalısınız. Ders çalışıyoruz deyip goygoy yapmasınlar sonra. Zira son sene, zaman çok değerli. Hangi sınav olduğunu belirtmemişsiniz ama sınavda kendisinin kazanmasını istediğini yerleri illaki kazanmak zorunda olmadığını, çocuğunuza güvendiğinizi ve elinden geleni yapacağına emin olduğunu belirtip ona güven aşılamanızda fayda var. Allah hem çocuklarımızın hem bizlerin yardımcısı olsun. Not : Şimdi fark ettim Teacher rumuzuyla yorum yapıyorsunuz, tereciye teremi satıyorum ne? ?
  14. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İlave olarak 13 görüşme var demişsiniz. 2013 sonlarından itibaren bu yapının Bylock kullandığı düşünülürse bende neden Bylock yok o halde diyebilirsiniz. Ayrıca Bylock içeriklerinde de yer almadığınız anlaşılıyor. Bu sizin lehinize olan bir durum ve ayrıca bundan başka bir sürü lehime olan durum var diyorsunuz. Emniyetin tespitlerini sanırım cep telefonundan arama-sms olduğu için Bilirkişi raporu olarak düzenletememişler. Bilirkişi raporu olmadan Hakim hüküm verebilir mi bilmiyorum. Dedim ya kendinizi fazla üzmeyin.
  15. adım yok

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Daha önce yazmıştım o kişinin neden sizi aramış olduğuna veya sms gönderdiğine karşı cevabınız olmalı. Aradan çok yıl geçti hatırlamamanız da mümkün ki bu şekilde ifade edebilirsiniz. Ama nedenini söylemek sizin lehinize olur. Gerçi kişiyi fotoğrafından tanımadığınızı beyan etmişsiniz. Bu durumda önceki cevaplarımda yazdığım gibi bir ürün satıyordu vs. şeklinde bir cevabınız olmalı. Sadece bunu delil göstererek sizi yapı içerisinde deyip suçlu bulmaları imkansız aslında. Başka delillerle desteklemeleri lazım ama malum şartlar aleyhimize maalesef. Ayrıca bu kişinin irtibat kurduğu herkes suçluysa babasını aramış, dayısını da aramış olabilir ki bu durumda onlarda mı bu yapının içerisindeler diye de sorabilirsiniz. Ancak sizden önce ve sonra aradığı başka kişiler de var dediniz burada da hedef saptırma gibi bir eylem yapmış olabileceğini ifade edebilirsiniz. Bunlar sadece fikir, böyle yapın demiyorum. Siz kendi doğrularınızı beyan edin lütfen. Bilgili arkadaşlar da sizi aydınlatacaktır. Yazınızın son kısmında "kahrımdan öleceğim " demişsiniz. Lütfen benim ilk mesajımı bulup okur musunuz. Kahırdan ölecek birileri olsaydı şu an ben yaşamıyor olurdum. Kendinizi üzmeyin, mahkemeye olabildiğince kendinizden emin ve sakin çıkmaya çalışın.
×
×
  • Yeni Oluştur...