İçeriği gör

dfgh

Yeni Üye
  • İçerik

    9
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

2 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    İdari İhraç (OHAL Sonrası)
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    İhbar
    Tanık
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İstinafta

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. dfgh

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba. Bilgi için teşekkürler. Bir kaç noktayı tam anlayamadım; edevlette protokol kısmında sorun gözükmese bile sorun çıkma ihtimali var mı? KHK'lı isek örneğin. yoksa edevlette "nufüsa gidin.." ibaresi varken de (KHK'lı isek mesela) pasaport alabiliyor muyuz (bunu mu demek istediniz). benim durumda pasaport ağustosda açıldı, eylülde tekrar (idari) tahdit konuldu. bu yıl bakan oluru ile ihraç durumu var, gerekçe olarak bunu söylemişlerdi son tahdit için. ama tahdit koyan kurum olarak içişleri gözüküyordu hatırladığım kadarıyla (MEB'den ihraç). bunun haricinde gördüğüm kadarıyla ihraç olduktan sonra pasaportu açılanlar da var.
  2. dfgh

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    hayırlı olsun, yakında gelir pasaport, sorun olmaz. öncekiler için ise geçmiş olsun. en azından pasaport bir gelişme. biz de pasaportu almaya çalışıyoruz şimdi.
  3. dfgh

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba. Aramızda 1 Eylülden sonra pasaport tahdidi kalkan var mı (adli tedbiri bulunmayanlardan). Benim ağustos başında tahdit kalkmıştı, eylülde tekrar tahdit koydular (idari). Eylül başında dilekçe verdim (idari tahdit kaldırılması için) ancak halen sonuçlanmadı. Benzer durumda olup yanıt (olumlu-olumsuz) alan var mı?
  4. dfgh

    Pasaport Tahditi Kaldirilmasi

    Teşekkürler Hocam. Tahdit uygulayan kurum nüfus genel müdürlüğü iken, TCK 257 den suç duyurusunu bu kurumun başındaki kişiye mi açmak gerekir? Ek olarak tazminat davası da benzer şekilde kişi hakkında mı, yoksa kurum (nüfus genel müdürlüğü) hakkında mı açılabiliyor. Bu konularda bilginiz var mı?
  5. dfgh

    Pasaport Tahditi Kaldirilmasi

    @Bla Bla Bla Hayırlı olsun, iyi haber. Benim durumda ise pasaport 3 Ağustos'da açıldı ve protokol ekranından geçerli pasaportu gördük. Ancak 1 ay sonra tekrar İdare'nin (Nüfus Genel Md) tahdit koyduğunu öğrendik. 9 Ekim gibi dilekçe verip tahditin tekrar kaldırılmasını talep ettim, yanıt bekliyorum. Yetki nüfus genel müdürlükte, il müdürlüklerinin artık dahli kalmamış. Benim gibi durumda olan çok kişi var sanırım (Ağustos'da pasaportu açılıp Eylül'de tekrar kapatılan). Yakında bu konu ile ilgili YD ve tazminat davası açacağım. Dava - kurum bilgileri: 1 kişi tanık beyanı, istinaf beraat, dosya yargıtayda. Adli tedbir yok. 2022 - Mayıs bakan oluru ihraç (MEB).
  6. Ağustos ayında adli tedbiri olmayanlardan bazılarının tahditlerini kaldırmışlar. Sizinki de bunların arasındadır. Pasaport randevusu alıp (harç ücreti ödemeden) nüfusa gidin, orada tahdit varsa (veya yoksa) söylerler. Tahdit yoksa harç ücretini ödeyip 3-5 gün sonra (yeni randevu ile) tekrar gider, başvuru yaparsınız.
  7. dfgh

    PASAPORT

    Pasaportu verip çıkışta engellemeleri talihsiz olmuş. Bu durumda pasaport alsak bile yurt dışına çıkışın garantisi yok. Üzerinden 2-3 ay geçmiş, bilgi açısından ne yaptınız, bir çözüm oldu mu?
  8. Sayın dfgh, KHK Haber Forum sitemize hoş geldiniz. Lütfen bölümlerimize göz atmaktan ve herhangi bir sorunuz varsa uygun başlıklarda sormaktan çekinmeyiniz. 

×
×
  • Yeni Oluştur...