İçeriği gör

Ahmett

Yeni Üye
  • İçerik

    10
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

4 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    668
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Kriter Yok
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Danıştay

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Dexfield mahkeme yd kararının, veya ilk derece mahkeme iptal kararının istinafça kaldırılması, veya istinaf kabul kararının temyiz aşamasında kaldırılmasına dair kararın idareye tebliğ edilmesi akabinde idare ivedi olarak bu kararı ilgili personele tebliğ ederek görevine son verir, bu kararları personele tebliğ etmeyen idare olmaz, hele ki bu süreçle ilgili verilen kararlarda çok titiz davranıyorlar. Size verilen YD kararı idareye tebliğ edilir, idare size ivedilikle tebliğ eder göreviniz sona erer. Memurlar nette YD kararı verildiği halde görevine devam eden varsa kesinlikle ilgili kararı mahkeme idareye tebliği unutmuş/gözden kaçmıştır.
  2. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Dexfield tekrar ihraç olursunuz, YD verilen dosyalar öncelikli görüşüleceği için karar 3-4 aya çıkabilir. Duruma göre; -istinaf başvuru red edilir yd kalkar tekrar görevinize başlayabilirsiniz, -istinaf başvuru kabul kararı verilerek göreve hiç başlamamış dağılabilirsiniz, göreve başladıktan sonra yıllık izniniz dahil fiili çalışmanız için ödenen maaşların iadesi istenemez.
  3. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İstinaf ve temyiz başvuru aşamaları şu şekilde oluyormuş arkadaşlar, istinaf/temyiz başvurusu YD talepli ise, mahkeme işlem yapmadan dosyayı BİM/Danıştaya gönderiyor, dosya burada işleme alınıp muhataplara istinaf/temyiz dilekçeleri gönderilmesine (ara karar ile) karar veriliyor ve dosya tamamlanıyor, istinaf/temyiz başvurusu YD talepli değilse mahkeme dosyayı başvuru dilekçesini muhatabına gönderip savunmasını aldıktan sonra dosyayı tamamlayıp idare mahkemesinde BİM’e bimde ise BİM Danıştaya gönderiyor.
  4. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Benim dosyada 15 gün içinde ara karar çıktı, kurumun istinaf ve YD talepli dilekçesi bana gönderilmesine 1 ay süre verilmesine şeklinde çıktı, ara kararda YD yapılmadı, ara karar tebliğ edildi ben cevabımı yazdım, tam 1 Ay sonra esastan bozma kararı uyapa yüklendi, ben dilekçeyi verdikten 2 gün sonra karar yazılmış. Yani uyapa yüklenmesi 28 gün sonra oldu, YD hiç uygulanmadı direkt dosyada bozma verildi.
  5. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ara karar ile ; 1. İhtimal- kurumun itiraz dilekçesi size gönderilmesine ve 1 ay süre verilmesine karar verilmiştir, Bu durumda siz 1 ay içinde cevabınız sonrası YD kabul/red karar çıkacağı gibi YD kararı ile birlikte dosya hakkında esastan da karar verilebilir( bende öyle oldu), 2 . İhtimal- kurumun YD talebine red veya kabul kararı verilmiştir+ itlraz dilekçesinin size gönderilmesi ve sizin savunmanız sonrası karar çıkar, adli tatil başlamadan 1 sonuç çıkar 1 Ağustos öncesi.
  6. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    YD 1 yapıldı demek dosyanız hakkında yazılmış 1 karar var anlamında, ya yd kabul veya red kararı yazıldı ya da ara karar yazılarak bilgi belge talep edildi, 7-15 gün arasında uyapa düşer, benim dosyada da aynı oldu ilk ara karar çıkarttılar sonra bozdular, umarım sizde aynı durum olmaz.
  7. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kurumların bunu bilinçli yaptığını düşünüyorum, şahit olduğum çok kişi var. Hiç kimse iyi okumadan yazı imzalamıyor, gönderilen savunmalar en az 3-4 kişinin imzasından geçiyor. Hata olması mümkün değil.
  8. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gerekçe yok hocam, komisyon kararına atıf yapmış yerinde bir karar demiş, oyçokluğu ile alınmış karardı, karşı oy gerekçesine benzer şeyler yazmış, Gazete aboneliği var demiş benim yok, emniyet raporunda da yok diyor, kimse yok mu var diyor benim yok, emniyet raporunda da yok diyor, kurum ispata yönelik belge sunmuyor ama yine de bozdu, kararı bozacağını hiç ihtimal vermiyordum, ama duyduğum çok karar var bozulan, benim hakkımda kurum başka birinin bilgilerini göndermişti mahkemeye. Bu yanlışlığı komisyona da yapmış, komisyon araştırmamış, mahkemeye biz bunun hatalı olduğunu yazdık ama kurum ben hatalı gönderdim şeklinde düzeltme yapmadı ama 2. Cevabında o bilgilere yer vermeyerek ısrar da etmedi, duruşma da istememiştim, Danıştay ne yapar bilmiyorum. Bana göre istatiksel karar veriyorlar, yüzdelik red veya kabul oranına denk geldiyseniz ne çıkarsa bahtınıza. 7 yıl sonunda bende oluşan kanı bu arkadaşlar.
  9. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Gözünüz aydın, bende sizin gibi sevinerek iş başı yaptım ancak 3,5 ay çalıştım bölge idare mahkemesi iptal kararını bozdu, umarım siz böyle olumsuzluk yaşamazsınız,
  10. Ahmett

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Benim kurum iptal kararını YD talepli istinafa taşıdı, 13 . Dava dairesi 3.5 ayda YD kabul iptal kararı bozma verdi, bence sizin YD red olumlu gelişme, ama şu bir gerçek 13 ün Başkan ve üyeleri 2022 temmuzda değişti olumlu 1 kararları yok, çıkan olumlu kararı da Danıştay bozuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...