İçeriği gör

Mehmet Emin Eser

Editör
  • İçerik

    81
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

Mehmet Emin Eser kullanıcısının paylaşımları

  1. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Mrb. Kaderdaşlarım. Söze nerden başlayacağımı bilmiyorum. 6 ocak 2017 de ihraç edildiğimi öğrendim ve 6 mart 2022 de yine aynı saatlerde iade edildiğimi öğrendim. Çok karışık duygular içindeyim. Ben ihraç edimeden öncede sonrada hep zalimlerin karşısında, mazlumların yanında oldum. Her ortamda KHK zülmünü anlattım. Hiç bir zaman saklamadım. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğim. En son perşembe günü bakmıştım komisyon sayfasına. Adli idari hiç bir süreç yaşamadım. Hepinizi alaha emanet ediyorum.
  2. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Şuan merterden metroya binip chp nin toplantısına gidiyorum. Forumdan gelen varsa tanışmak isterim.
  3. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Eğer bir aksilik çıkmazsa ve daha önemli bir işim yoksa kesinlikle bu toplantıya katılacağım. Forumdan başka gelen arkadaş olursa tanışma fırsatımızda olur.
  4. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Zaten biz söylenenlere inanmamıştı ki?
  5. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Allah belalarını versin. beddua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden....
  6. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    şahsen ben pisikolojik olarak hiç bir zaman değişmeyeceğine inanan biriyim.
  7. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    AP'nin türkiye ilerleme raporunda bizimle ilgili bölüm; KHK'lılar stigmatize edildi Aralarında öğretmenler, doktorlar, akademisyenler de dahil olmak üzere 152 binden fazla memurun da bulunduğu geniş çaplı işten çıkarmalar için etkili bir çare bulunmamasının üzüntü verici olduğu belirtilerek; görevden alınanların hem kamuda çalışmalarının kalıcı olarak yasaklandığı hem de özel sektörde önlerine engel çıkarıldığı vurgulanıyor. Birçoğunun, kendilerinin yanı sıra aileleri üzerinde de kalıcı bir sosyal ve mesleki damgalama yediği, stigmatize edildiği ve bunun yıkıcı etkileri olmaya devam ettiğine parmak basılıyor. Olağanüstü Hal Tedbirleri Araştırma Komisyonu'nun bağımsızlık, tarafsızlık veya verimlilikten yoksun olduğu bu nedenle de etkin işleyişi hakkında güçlü şüphelerin bulunduğu kaydediliyor. Keyfi pasaport iptallerinin yaşandığı, ilgili kişilerin dolaşım özgürlüğü üzerinde gerekçelendirilmemiş bir kısıtlama koyulduğu not ediliyor. Türk makamları ihraç edilenlerin savunma haklarına saygı göstermeye ve uluslararası standartlara uygun bir değerlendirme prosedürü sağlamaya davet ediliyor.
  8. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İğdır da 3 eğitimsenli öğretmen arkadaş bu gün iade oldular. Yaklaşık bir sene önce kurum görüşleri alınmıştı.
  9. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Memurlarda işe giriş ve çıkış işlemini personel servisindeki memur SGK hitap programından yapıyor. İşten ayrılış kodunuda bu memur giriyor ama ona verilen talimat dışına çıkamaz. Evet bu işten ayrılış kodlarını sisteme SGK yüklüyor ve personeldeki memur sadece seçiyor.
  10. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Burdaki asıl amaçları bizi fişlemek. Bu işten çıkış kodu yüzünden özelde çalışmamızada engel olmak istediler. Niyet kötü olduğu için bizim lehimize olacak en ufak bir işlwm yapmazlar. İleride inş. İade olursanız bu yapılan bildirge iptal edilecek. Böylelikle hizmet dökümünüzde bu ibareyle karşılaşmazsınız.
  11. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ohalden sonra üretilen bi işten çıkış nedeni kodu.
  12. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    KHK lıların %90'ı hakkında adli dava var diyor. Buda ortalama 113.400 kişi eder. Burdan da geriye kalan dosyaların çoğunluğu adli soruşturması olmayan dosyalar olduğu ortaya çıkıyor.
  13. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Mantık olarak bir gün komisyon sayfasından bşv sonucumu sorguladığımda "RED" veya "KABUL" yazısını göreceğimi biliyorum ama pisikolojik olarak "BAŞVURUNUZUN İNCELEMESI DEVAM EDIYOR" yazısının değişeceğine zerre inanmıyorum. Yanlız benmi böyleyim acaba?
  14. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Memurlara esnek çalışma uygulaması geldi. Zaten yatışta olan komisyon tam yatar artık. Kafayı yememe çok az kaldı.
  15. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Allah akıl fikir versin. Lafım ortaya üzerine alınan alınsın.
  16. Mehmet Emin Eser

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    ERSOY: KHK'larla ilgili sözleriniz var, bu yapıyla hala TSK'da tasfiyeler sürüyor. ARINÇ: KHK kararnameleri içinde yanlışı da olsa, doğrusu da olsa doğrudur. Silahlı eylemlere katılanların dışında da bunların da o örgütle ilişkisi vardı diye yapılan yargılamada, asker olanlar silah kullandığı için bu insanlarla kararlar verildi. Burada sıkıntı bu nasıl bir örgüttür, hangi eylemle üyelik gerçekleşmiştir. Hangi kasıt altında hareket etmişlerdir? Bunu ceza hukukçusu olarak söylüyorum. Geçenlerde on paralık bir adam, doçent ünvanı taşıyor, 'Bülent Arınç hukuk fakültesi mezunudur' diyor. Hukuk fakültesi mezunu olmak hukukçu olmak değildir. Hukuk fakültesi mezunu olan adam dönercilik yapabilir. Hukukçu olmak hukuk nosyonunu taşımaktır, yargıyı bilmek, içtihatları okumak demektir. Bu beyefendi doç ünvanını almış ama nasıl aldığını biliyorum. Bir dönem çok kolay. Fevkalade himayeye mazhar kişiler olursa profesörlüğü almadığına şükredin. Bir ceza hukukçusu olarak OHAL kalktı. Komisyon inceliyor ama mahkeme gibi karar veremiyor. Adamın Zaman gazetesi ile aboneliği varmış, bilmem ne sendikasına üyeymiş. Bunları incelemelerini de bitiremediler, yargı sürecine de sıra gelmedi. Bunları da bir kenara bıraktım. Beraat etmiş olan, takipsizlik kararı almış olan, hakkında takibat yapılmamış olan insanlar var. Bunlar görevlerine dönemiyorlar. Ne yiyip, içecek bu insanlar. Evli, barklı, çocuklu insan beraat etmişse niye sokaklarda limon satsın. Isparta il başkanı 'ağaç kökü yesin' vs. dedi, bunlar yanlış şeyler. Sosyal medyada çok kasıtlı kişiler var. Ben samimi olanların yanındayım. Kimsenin kalbini yarıp bakamayız. Allah bize adaleti emrediyor. Yasalar da bunu emrediyor. Adalet Bakanımız çok dirayetli Allah razı olsun. Hakimlerin, savcıların kendi kanaatleriyle bu işi çözmesi lazım.
  17. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Mrb. Arkadaşlar. Bu komisyonun çalışma sitilinde bir mantık yok ama benim durumumda olan arkadaşlara bilgi olsun diye yazıyorum ayrıca yorumlarınızı bekliyorum. Beni için 2019 kasım ayında ilk görev yaptığim yerden görüş istemislerdi ve olumlu görüş bildirildi ( tesadüfen haberim oldu). Daha sonra 18 haziranda beni son gürev yaptığım yerden sordular ve olumlu görüş bildirildi ( bunuda tesadüfen öğrendim). Bu arada son gürev yaptığım il ikinci görev yerim oluyor.
  18. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Haklısınız aralıktaki açıklamayı dikkate almalıydım. Soryy
  19. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    31 ocakta yapılan açıklamada 24.800 dosya kalmıştı. Şimdi haziran ayında verilen bir karar 8350 numaralı olduğuna göre geriye 24800-8350=16450 27 martta yapılan açıklamada 21200 dosya kalmıştı 21200-16450=4750 Üç ayda ortalama 5000 dosya incelemişler desek oda ayda 1600 1700 kadar dosya incelemişler diyebiliriz. Ayda 5000 dosyadan 1600 dosyaya Nerdeeen nereeeyeee???
  20. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ohal komisyonunu aradım. İki ay geçti niye açıklama yapmadınız diye sordum. Komisyon başkanımız ne zaman takdir ederse o zaman açıklama yapıyoruz dedi.???
  21. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ahmetin ölümünde en ufak bir katkısı olan kim varsa allah onlarada aynısını yaşatmadan ölmesinler.☹?☹
  22. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    664. sayfada hakaret ve beddua içeren yazımdan dolayı hepinizden özür dilerim. Her ne kadar hakaret ve beddua ettiklerim bu hakaret ve bedduaları haketselerde sizler bu tür şeyleri okumayı haketmiyorsunuz. Kusuruma bakmayın?
  23. Mehmet Emin Eser

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Şu corona virüsü yaşlılar ve kronik hastaliğı olanları öldüreceğine, iki yüzlüleri, yavşakları, yalakaları, zalimleri, vijdansızlerı, namussuzları, şerefsizleri ve haksız nedenlerle ihracımıza neden olanları (gerçi onlarda yukarıda saydığım karekter özelliklerinin hepsi mevcut?) öldürseydi ne güzel olurdu bee
×
×
  • Yeni Oluştur...