İçeriği gör

HEMŞO

Üye
  • İçerik

    230
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    8

HEMŞO kullanıcısının paylaşımları

  1. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bölge İdare Mahkemesinde esas aldıysa dosyan, artık muhatabın Bölge İdare Mahkemesidir. Ek beyan dilekçene Bölge İdaredeki esas numarasını yazıp gönder. Ayrıca dilekçenin adres kısmına T.C. Kimlik numaranı yazarsan faydalı olur.
  2. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kuruma başlama yapmadan geçmişe yönelik özlük haklarından faydalandırmazlar. Başlama yapıp haklarını aldıktan sonra istifa edebilirsin. Şimdiki iş yerinde durumu izah edip öyle çıkışını alırsan senin için iyi olur. İkinci defa mağduriyet olma. Tabi yine tercih senin. Hakkında hayırlısı olsun.
  3. AİHM'in Yalçınkaya kararı henüz çok yeni. Her ne kadar hükümet tarafından tepki verilse de uygulamayacaklarını söylemediler. Adalet bakanı kararın kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Ama karar da bekleyen dosyalara da atıf yapılmış. Er ya da geç uygulanacaktır. Sadace zamana oynuyorlar benim görüşüm.
  4. Özellikle beraat ve takipsizlik alanların idare davalarını bilerek uzattıklarını duydum. Amaç AİHM e mümkün mertebe beraat ve takipsizlik dosyalarının gitmesini engellemek. Çünkü ihlal kararlarının çıkacağını kendileri de biliyor.
  5. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sayın @Aklima komutanım. Kararı ve dilekçe örneğini mail attım ulaştı mı size acaba?
  6. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Tamam çok teşekkür ederim. Değerli vaktinizi bize ayırdığınız için. Gönderiyorum şimdi.
  7. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba sayın Aklima istinaf için ceza avukatım örnek dilekçe gönderdi. Ben kendim düzenledim. Eğer sizin vaktiniz varsa idare mahkemesinin ret kararını ve düzenlediğim dilekçemi size atsam gözden geçirebilir misiniz? Ceza avukatımın vekaletnamesi idari davamda var ancak bu davayı ben kendim takip ediyorum.
  8. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkürler duruşmasızdı. Kararın sonuna baktım Gerekçe yazmamışlar. Komisyon kararının hukuka uygun olduğunu yazmışlar. Kararı da tam olarak akşam eve gidince okurum artık.
  9. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese Merhaba. Tam 4 yıl sonra maalesef 22.idare mahkemesinden hakkımda ret kararı çıktı. 4 yıl ne beklediler bilmiyorum. Bize yaşattıklarının mislisini yaşasınlar inşallah. 30 günlük itiraz süresi var. Elinde güncel dilekçe örneği olan yardımcı olabilir mi?
  10. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Emeğiniz için teşekkürler. Bu mahkemelerin red ve kabul oranlarını da faaliyet raporunda belirtmişler mi acaba?
  11. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bu mahkemeden ya karar çıkmıyor ya da çıkan kararlar duyulmuyor. Benimde aynı mahkemede kararım 3.5 sene oldu henüz çıkmadı. İstinafta beraat kararım dün onaylandı. Kesinleşmiş beraat kararımı 22.idareye göndereceğim inşallah en kısa zamanda olumlu bir karar çıkar.
  12. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    https://m.haberturk.com/video/canli-yayin/izle/aymden-feto-yargilama-karari/793181
  13. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    https://m.haberturk.com/AYM-den-feto-yargilamalari-icin-kritik-karar-sohbetlere-katilma-ve-sendika-uyeligi-orgut-uyeligi-olmaz-3553896
  14. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Benim davam da aynı mahkemede. Temmuz 2019 da dava açıldı ve henüz bir karar yok. Aynı yıl içinde bütün savunma ve yazışmalar bittiği halde henüz bir karar çıkmadı. Nüfus kaydı eklendiyse büyük ihtimalle dosyanın inceleme sırası gelmiştir. Hakkında hayırlısı inşallah.
  15. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba. İlk derece mahkemesinden verilen beraat kararım yaklaşık üç sene sonra dün onandı. İdare davam da yaklaşık 3.5 senedir 22.idare mahkemesinde bekliyor. Bu kadar uzun süre idareden kararı çıkmayan arkadaş varmıdır forumda merak ettim. Bu süre bana çok uzun bir süre geldi. Bu konuda siz teğerli arkadaşların fikrini merak ediyorum.
  16. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçmiş olsun. Mankeme kararından bir suretle birlikte vergi dairesine gidip ordan ödeme yapabilirsin. Ödeme makbuzundan bir suretini dilekçe ile birlikte mahkeme dosyasına ekletirsen ileride bir sıkıntı yaşamazsın.
  17. HEMŞO

    Komisyon Ret Kararı Alanlar Forumu

    Aynı mahkemeden bana fiziki evrak gönderildi. Uyaptan görmen tebliğ sayılmaz. Postacının sana getirdiği gün tebliğ tarihi sayılır. Gelen evrakları inceledikten sonra cevap yazman daha mantıklı.
  18. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Fox TV ilk günden beri KHK meselesine hep mesafeli davrandı. İktidara karşı bir kanal görünümünde olmasına rağmen KHK konusunda iktidara daha yakın duruyor ve muhalefete bu konuda karşı gibi duruyor. Er ya da geç bu iktidar gidecek. Geç de olsa herkes görevine dönecek inşallah.
  19. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçmiş olsun psikolojikmen biraz rahatladın. Darısı benim gibi bekleyenlerin başına inşallah.
  20. Allah yardımcınız olsun. konuyu https://forum.khkhaber.com/topic/19073-KHK-mağdurları-gündem-ve-gelişmeler/page/1311/?tab=comments#comment-101483 linkteki bölüme yazarsanız belki bien arkadaşlar yardımcı olur.
  21. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bizim arkadaşa yazdı. Bu konuda tecrübeli. Yanlış hatırlamıyorsam ihraç idari yargı hakimi kendisi. 250 tl galiba dilekçe ücreti almıştı. Ayrıca bu forumda da Muhreç Hakime hanım vardı. Belki kendisi de ücret karşılığında yazar, istersen bir irtibata geç. Tekrar geçmiş olsun.
  22. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Faydasından bahsetmedi galiba?
  23. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba arkadaşlar. AİHM'in Yasin ÖZDEMİR kararını ceza ya da idari yargı dava dosyalarına eklemek için herhangi bir girişimde bulunan oldu mu? Bu kararı dosyalarımıza eklemekte fayda var mıdır? Bilgi sahibi olan arkadaşlar fikir beyan edebilir mi acaba?
  24. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    https://www.memurlar.net/haber/984822/icisleri-ohal-komisyonundan-kabul-karari-alanlari-8-aydir-baslatmiyor.html
  25. HEMŞO

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    https://www.haberler.com/anayasa-mahkemesi-baskani-arslan-hukuk-14229899-haberi/ "DEVLET SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜNE AYKIRI DAVRANANAN PERSONEL HAKKINDA İDARİ TEDBİRLER ALABİLİR" Özel hayata saygı hakkı, bir yandan kişinin istenmeyen tüm müdahalelerden uzak, kendine ait mahrem alanda yaşama hakkına işaret etmekte, diğer yandan da kişiliğini serbestçe geliştirmesine yönelik birçok hukuki menfaate dikkat çekmektedir. Özel hayata saygı hakkının kapsamına giren konulardan biri de kişilerin mesleki hayatlarını etkileyen müdahalelerdir. Anayasa Mahkemesi bu konuda yapılan bazı müdahaleleri Anayasa'nın 20. maddesi kapsamında incelemektedir. Kuşkusuz müdahalenin meşru amacı tespit edilirken Anayasa'nın diğer maddeleri de dikkate alınmaktadır. Bu kapsamda bilhassa Anayasa'nın 129. maddesinde belirtilen sadakat yükümlülüğü önem taşımaktadır. Bu madde gereğince memurlar ve diğer kamu görevlileri Anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlüdür. Dolayısıyla devlet sadakat yükümlülüğüne aykırı davranan kamu personeli hakkında idari tedbirler alabilmektedir. Bu yükümlülüğün gereklerini devlet hem kamu hizmetine alma hem de bu hizmetten çıkarma sürecinde değerlendirme yetkisine sahiptir. "YETKİ SADECE YASAMA ORGANINA AİTTİR" Bu anlamda kamu görevinden çıkarma, mesleki hayat ile özel hayat arasındaki yakın ilişkiden dolayı sebep veya sonuca dayalı olarak kişinin özel hayata saygı hakkına müdahale olarak nitelendirilebilmektedir. Buradan hareketle mesleki hayata müdahale bağlamında özel hayata saygı hakkının mutlak olmadığı, belli şartlar altında sınırlandırılabileceği anlaşılmaktadır. Bununla birlikte bu sınırlamalar elbette sınırsız değildir. Bu bağlamda temel haklara yönelik sınırlamaların Anayasa'nın 13. maddesinde belirtilen şartlara uygun olması gerekmektedir. Bu kapsamda ilk olarak, olağanüstü dönemler dışında özel hayata saygı hakkının sınırlandırılması ancak kanunla mümkündür. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin kararlarında da sıkça vurgulandığı üzere Türk anayasal sisteminde hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı düzenleme yapma yetkisi sadece yasama organına aittir. Ancak, temel hakları sınırlandıran bir kanunun bulunması tek başına yeterli değildir." (DEVAMI) "ADALETİN YEGANE ADRESİ MAHKEMELERDİR" Esasen bu sözler, farklı zaman ve mekanlarda farklı kelimelerle ifade edilse de, evrensel hukuk devleti anlayışının esaslarıdır. Bu esaslardan uzaklaşıldığında hukuk ve adalet açığı ortaya çıkacaktır. Hukuk ve adalet açığı bir ülkenin geleceği bakımından her türlü açıktan daha tehlikelidir. Zira bu açık, temeli adalet olması gereken devlete yönelik toplumsal güveni ve inancı zedeleyecektir. Önemle vurgulamak gerekir ki, hukuk devletinde adaletin yegane adresi mahkemelerdir. Mahkemelerin adalet arayışına cevap veremediği, bağımsız ve tarafsız yargılama ilkelerine uygun şekilde uyuşmazlıklara çözüm üretemediği bir yerde hukuk dışı arayışların ortaya çıkması kaçınılmazdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...