İçeriği gör

Eylül

Yeni Üye
  • İçerik

    262
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    4

Eylül | Son Ödül • Mayıs 11 2022

Eylül • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

796 Mükemmel

3 Takipçi

Eylül Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Amir Kanaati
  • Komisyon Kararı
    Henüz Karar Verilmedi

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

1.903 profil görüntüleme
  1. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Sessiz harf maalesef bilgim yok. Ortak bir arkadaşım vasıtasıyla tanıyor ve haberini alıyordum. Arkadaşla artık görüşmediğim için bilgim yok. Her ihtimale karşı alınan para bozdurulabilir değer kaybı olmayacak bir yatırımda kullanılıp, daha sonraki olumsuz bir durumda geri verilebilir belki. Sonuçta ev vs için kullanıldığında elden çıkarmak istenirse geri vermek zor olabilir. Bir süre daha o para ele geçmemiş gibi davranmak mantıklı olur diye düşünüyorum bunlar kendi fikrim kurumun idari karara karşı itirazı zorunlu mu bilmiyorum. Belki de itiraz etmez ya da usulen bir itiraz olur.
  2. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Evet ihraç olunan üniversiteye geri dönülüyor. Her üniversite için geçerli olmayabilir bu yazacaklarım. Sanırım üniversite işe başlatmakta ipe un seriyor çünkü bu karara itiraz ediyor ve red olacak boşuna başlama havalarına giriyor. Bir tanıdığım 3 ay kadar geç başlatıldı. Düzgün oda bile vermediler. Maalesef üst mahkeme üniversitenin itirazını kabul etti ve ikinci kez ihraç olmuş oldu. Şu an ne durumda bilmiyorum ama neyseki eski maaş vs aldı. İdareden dönmenin maalesef böyle bir riski var. Herkes için böyledir diyemem.
  3. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar kurum kanaati ya da mit raporuna çok takılmayın. bunların nasıl hazırlandığı tamamen bir muamma. İçinde gerçekten hakkıyla yapılmış çevre soruşturmaları kişi araştırmaları olan da var, doğruluğu araştırılmadan sağdan soldan söylenenlerle husumetlerle doldurulanlar da bakmamışlar bu öyleyken kim arlarında bir sıkıntı var mı? Yalan mı diye Kabul alan haketti anlamayan muhakkak bir şeyi vardır diye düşünmeyin. Nasıl ihraç olmamızın yaşadığımız bu sürecin makul anlaşılır kabul edilebilir bir yanı yoksa, iadelerin de yok. Bir tanıdığım, Arkadaşı vesilesiyle kurumdaki dosyasına bakmıştı ve şok olmuştu. Hiç gitmediği yerlere gitmiş ajanlık faaliyetinde bulunmuş ailecek ajanlarmış vs şeyler yazdığını söylemişti. Yani bir yurtdışı çıkışına baksalar pasaportu inceleseler gidip girmediği anlaşılabilecek bir durum. Bu kişinin takipsizliği vardı ama hem komisyon hem mahkemeden red aldı. Ne banka ne sendika ne bylock ne Başkan bir şey de yok. Çalıştığı kurumda yeniydi ve olumsuz söyleyecek Biri de yoktu, memleketinden uzak da bir yerdi. O gruba tavrı da oldukça netti Bazen kararların şöyle ülke çıktığını düşünüyorum. Eskiden üniversite zamanı şöyle bir dedikodu vardı. Gerçi buna şahit olanlar da vardı ya neyse. Hoca sınav kağıtlarını masanın üzerine atarmış, masanın üzerinde kalanlar geçer yere düşenler kalırmış. Merdivene yayılarak atan da varmış. Kaldığı basamasa göre not verirlermiş felan. Sanırım bizim kararlar da böyle ya da buna benzer bir şekilde çıkıyor. Allah yolunuzu yolumuzu açık etsin. İşlerimizi kolay ve hayırlı etsin. kolay değil ama bakın bir geriye daha da eskilere, neler bitmedi ki, neler yaşanmadı ki. Herşey geçiyor bitiyor bir şekilde. Ömür de.
  4. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Genelde önce aranıyorsunuz, sonra sisteme düşüyor. Tersini duysak da böyle süreç işliyor. Sisteme düşmesi 24 saati buluyor. Şöyleki hocam. Gönderir göndermez tercihleri içime kurt düştü. En son tercihi pek de mantıklı yapmadığımı özellikle ilk iki tercihime sürdüğüm nedenlerle de ters düştüğünü ve biraz yanlış bir tercih olduğunu farkettim. Hem ailevi durumum hem de anabilim dalımın heryerde olmaması sebebiyle ilk iki tercihte bulunmuştum. Ama son anda üçüncü tercihimi değiştirdim. İyi bir üniversite şehir olsa da pek ısımmadığımı farkettim ama göndermiş oldum. Göndermeyi son gün son saate kadar beklettiğini için arama değiştirme fırsatım olmadı. Pazartesi arayıp halletmeyi planlıyorum. Acaba arkadaşlarınızın uymayan kriterleri neydi acaba? Son tercih pek mantıklı olmasa da ona verirler mi diye içime kurt düştü.
  5. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Genelde kaçıncı tercihe yerleştirme yapılıyor bilginiz var mı Hocam. Benim aklımda 1 diye var geçmiş iade arkadaşlardan ama 2-3 duydunuz mu?
  6. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar tahminimce atamanız yapılmıştır. Kaçıncı tercihinize atamanız yapıldı acaba?
  7. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Rabbim en kısa zamanda cümlenizi feraha kavuştursun. Yüzdük kuyruğa geldik. Az daha sabır. Biliyorum ki benden çok daha ihtiyacı, sıkınları olan var. Hem maddi hem manevi. Akıbetimiz hayırlı olur inşallah.
  8. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Üniversitelerden o kadar az haber diyorduk ki özellikle yök iadelerinde kendim iade öpmüş gibi sevindim. Allah razı olsun inşallah siz ve kalan arkadaşlar çok beklemez. Mutlu haberleri en kısa sürede alırsınız. Akademik personel. En son geçen hafta bakmıştım. Akademik personel yök den arandığı içim sık sık bakmıyordum. İade olursam ararlar yoksa da 1 haftaya red yazısı elimde olur diyordum. İşe başlangıç 2010 sonrası. Hakkımda açılmış bir dava ifade verme vs olmadı. İhraç olduğumda tüm üniversite şok olmuştu diyebilirim. Nasip göreceğim demek ki. Sadece vardır bir hayır diyorum. Henüz iade olmuş hissi yok. O an heyecanlanıp mutlu olsam da geçen uzun süreden belki de her zaman ki moddayım
  9. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sevgili forum ailem. İlk size haber vermeyi isterdim ama olmadı . Allah nasip ederse iade oldum. O kadar çok uzun zaman bekledim ki, herşey o kadar belirsizdi ki, hala ne hissetsem bilmiyorum. Sanırım işe başlayıncaya kadar da böyle olacak. Açıkçası seçim dönemi iadelerden olurum diye de düşünmüyor değildim şimdiye kısmetmiş manevi anlamda zor bir dönemdeyken ihraç oldum ve yine maddi manevi daraldığını bir dönemde iade kararım geldi prosedür bildiğiniz gibi her şey netleşince yazarım yine Rabbim kalan yolumu hayırlı bereketli güzel kılsın. İhraç olduğumda hep vardır bir hayır dedim ve İnan’ın eskiye nazaran farkındalığı daha artmış, kendisini daha iyi tanıyan, bir ileri iki geri de olsa, bir şeyler yapmaya çalışan biriyim. Belki ihraç olmasam bugün gördüğüm bildiğim şeyleri bilmeyecektim. Hala kararı gelmeyen arkadaşlar, umarım sizin için hayırlı güzel göz aydınlığı olacak kararlar gelir. Kötü düşünmek eksiği kötüyü görmek çok kolay. Lütfen enerjinizi düşürmeyin. İyiye güzele odaklanmaya çalışın, günümüz şartlarında zor olsa da. Bu idareden ve diğer davalardan sonuç bekleyen arkadaşlarım için de geçerli. Elinizden geleni yapın, gerisini Allah’a akışa bırakın. İnşallah hep buralarda olacağım.
  10. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Süre size tebliğ edildiği günden itibaren başlar, sistemde gördüğünüz tarihi baz almayın. Bu gecikme sizin yasal sürecinizi uzatmış olur. Sayfada ara ara MEB teftiş kurulunun tlf paylaşılıyordu. Bildiğim kadarıyla size iletilmesinden bu kurum sorumlu.
  11. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Kendi adıma para verip iade olmam ki isteyen de oldu. 1 tl deseniz vermem dedim. İşin kendimle alakalı vicdani ahlaki boyutunun yanında ya ne var bunda, hakkınız alınmış, zor durumdayız diyenler olacaktır. Ona da saygım var. Kimin ne zorluk çektiğini ne imtihanlardan geçtiğini bilemem. Karşıma biri çıksa şu kadar para verdim iade oldum dese de sorgulamam, kızmam. Ancak şunu da unutmayalım, birçok kişi şunun referansı, şunu jürisi, yok şu sene girenler vs diye ihraç oldu. Yarın öbür gün bunun karşınıza çıkmayacağı sorun olmayacağının garantisi yok. Belki o borsanın içinde olanlar da hali hazırda fetö ye mensup ya da ilerde adı konmamış başka bir çete ya da örgütün üyesi olan, olacak Kişiler. Yine de sonuç çok vahim. Talep olmasa bu borsa da olmayacaktı. Rüşvet alan zaten herşekilde alıyor ama veren olmasa ne talep edebilir ki.
  12. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sn @aklima hayırlı olsun. En büyük üzüntünüz sorunlarınız bugüne kadar yaşadıklarınız olsun. Bundan sonraki süreç mutlu huzurlu hayırlı geçsin.
  13. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sona kalan yök ihraçlarında da pek olumlu sonuç gelmedi sanki
  14. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ret haftasındayız. Ret alan herkese geçmiş olsun. Allah tez zamanda hayırlı bir şekilde iade olmanızı nasip etsin. Bu kadar zaman geçtikten sonra en. Büyük teselliniz sağlığınız ve aileleriniz olsun. Her şey bir gün geçiyor. Yaşarken hiç bitmeyecekmiş gibi gelse de. Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın.
  15. Eylül

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Parti içinde KHK ve yapılanlarla alakalı rahatsız bir taraf olduğu kadar hiç umurunda olmayan hatta az bile ettik diyen de var. Geçmiş yıllarda da çalışmalar yapıldı ama sadece yapıldı, duyuldu ve icraate geçmedi. İlk yıllar böyle haberler gelince umutlanıyordum. Açıkçası içinde bulunduğum belirsizlik yeni bir işe bir düzene adım atmamı da engelledi. Bu ay dönerim bu yıl dönerim, aman risk almayayım, masraf etmeyeyim dedim ve olduğum yerde çakılı kaldım. Son birkaç yıldırki haberleri ise sadece izliyorum. Olmadığını düşünmüyorum sadece icraate geçecek bir şey beklemiyorum. tükürdüğümüzü yalamayız, az bile ettik diyen, kin nefret dolu insanlar var. Bir de bunlardan daha beter eylemde, yalaka, gücün gitmesini istemeyen bir yandaşları. Hal böyle olunca kendiler bizle alakalı iyice köşeye sıkışmayana kadar bize yönelik olumlu bir şey yapmazlar. Herhalde maksat ilerde bakın yaptık ettik çalıştık demek olacak. Şu sebeple olmadı diyip sıyrılacaklar. Zaten balık hafıza bir milletiz. Kim hesabını soracak. Totalde iade oranı artsa da, kalanlarda çok büyük bir iade beklemiyorum. Artık torbadan kime piyango çıkarsa. Yazık ki ne komisyon ne mahkeme ciddi oranda evrakları inceleyip, dilekçeleri okuyup karar vermiyor. Birinden duymuştum, kurumda tutulan dosyasında hiç gitmediği ülkelere gittiği, casusluk yaptığı ve daha bir çok şey yazıldığını öğrenmişti. Bundan dolayı ihraç olmuştu. Ama biri ismini verdiği için soruşturma açılmıştı ve hemen de takipsizlik aldı. Komisyondan ise ret. Kurumda aleyhine konuşacak kimse yok. Yani kurum kanaati olmasına imkan yok. Geçirdiği zamanla alakalı olduğundan. Şimdi niyetleri Halis olsaydı en basitinden bu kişinin yurtdışı giriş çıkışlarına bakarak bile o ülkelere gitmediğini görürdü. Artık komisyon raporuna ne yazdılar bilmiyorum. Onun bunun iftiralarıyla husumetleriyle insanlar işinden oldu başta ani reflex dendi ama zamanla anlaşıldı ki pek de ani değildi kimsenin gerçeği öğrenmek gibi de bir niyeti yoktu Geçen zaman pişman olmadıklarını da gösterdi Adamların niyeti süründürmek. 6 yılda yedi sülalem araştırılırdı. Zaten iktidarda kaldıkları sürece de hiç bir mahkemeden ciddi bir iade sayısı olmayacak. Hukuk uygulanmayacak. Elimizden gelen hukuki süreci tamamlamak. İsterse dilekçeleri okumasınlar. Biz elimizden geleni yapalım.
×
×
  • Yeni Oluştur...