İçeriği gör

aylin turan

Yeni Üye
  • İçerik

    44
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

34 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Henüz Karar Verilmedi

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

915 profil görüntüleme
  1. Sn. Aklima, Sn. Sibemol, Sn. Serpil 68, Sn. Derya Ceylan, Sn. Hbe SSS, Sn. Alpaslan Özkaya, Sn. Karakul Zalin durumlarınızda bir değişiklik var mı.
  2. aylin turan

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    AYM nin 686 nolu KHK yı görüşme durumu nereden çıktı. Normal bir işleyiş mi yoksa normal dışı mı. Eğer normal dışı ise iyiye yorumlanabilir. Siz ne dersiniz.
  3. aylin turan

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bekleyen eğitim sen li artı barış akademisyenleri kalan dosyaların nasıl yüzde 40 ı ediyor sn. altuğ. Akademisyen sanırım 1000 e yakın var. Geride bekleyen 3500 falan eğitim sen li dosya olması lazım. Yüzde 40 etmesi için.
  4. aylin turan

    OHAL Sonrası MSB Onayıyla TSK İhraç

    Gayretlerinizden ötürü çok teşekkür ederim.
  5. aylin turan

    OHAL Sonrası MSB Onayıyla TSK İhraç

    @calik87 Sanırım bu karar kardeşinize ait değil. Fakat çok olumlu bir karar. Acaba karar tarih ve sayısını paylaşma şansınız var mı. Bugünlerde buna benzer kararlar duyuyoruz fakat elimizde resmi belge tok.
  6. Dert etmeyin klavyeyi.
  7. Arkadaşlar eski sayfalara bakarken yukarıdaki yazışmaları fark ettim. Akraba ihraçları direk kuvvet tarafından mı yapıldı. Yoksa kuvvetten inceleyin direktifi gitmesi neticesinde birliklerin ihraç olsun demesiyle mi yapıldı. Fikri olan var mı acaba.
  8. aylin turan

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Beni tanıyan hiçbir üst amirimin benle ilgili olumsuz bir şey söyleyeceğine ihtimal vermiyorum. Kısaca olumlu/olumsuz bir şey diyeceklerine ihtimal vermiyorum. Zaten ihracımın da beni tanıyan sıralı amirlerden dolayı olduğunu düşünmüyorum. Tahminim ihraç işlemi kim olduğuma bakılmadan daha yukarılardan gerçekleşti. 2. derece akraba nedeniyle yani. Buna rağmen kurum kanaati oluşturulurken o yukarısı personel dosyasına bakıp ta söz konusu mahkeme durumunu değerlendirmeye alır mı. Bundan endişe ediyorum. Bu konu da bir yorumunuz var mı.
  9. aylin turan

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Sn. Varex, Kurum kanaati oluşturulurken fetö ile irtibat/iltisak haricinde başka kıstaslara da bakılıyor mu acaba sizce. Mesela ben çalıştığım dönemde birisiyle mahkemelik olmuştum tamamen fetö harici bir olay. Kurum kanaatinde bunlar da kıstas olabilir mi.
  10. aylin turan

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Hocam Süleyman Özışık yüzde 15 iade olacak dedi diye biliyorum. 15 bin değil. Yanlşım varsa bilen arkadaşlar düzeltsinler lütfen.
  11. Şubat ayının başlarında pasaport tahdidimin kaldırılması için nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmuştum. Şimdiye kadar e-devletten protokol belgesi sorgulattığımda il/ilçe nüfus müdürlüklerine başvvurun yazıyordu. Az önce protokol belgesi sorgulattım. Bu sefer "Girilen bilgilere ait herhangi bir pasaport kaydı bulunamamıştır" yazıyor. Sanırım tahdidim kaldırıldı. Ne dersiniz arkadaşlar.
  12. aylin turan

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Şubat ayının başlarında pasaport tahdidimin kaldırılması için nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmuştum. Şimdiye kadar e-devletten protokol belgesi sorgulattığımda il/ilçe nüfus müdürlüklerine başvvurun yazıyordu. Az önce protokol belgesi sorgulattım. Bu sefer "Girilen bilgilere ait herhangi bir pasaport kaydı bulunamamıştır" yazıyor. Sanırım tahdidim kaldırıldı. Ne dersiniz arkadaşlar. Söz konusu başvuruyu yapabilmek için illa avukata mı ihtiyacımız var. Kendimiz başvuramıyor muyuz. Eğer standart bir başvuru metni varsa onu kendimize göre ingilizce yazıp düzenleyebiliriz diye düşünüyorum.
  13. @Aklima Buradayız.
  14. Sn. Aklima, bakan onayıyla ihraç olunduğu için değerlendirilen ifadesi kullanılmış. Ancak bizler khk ile ihraç olduk. Bizler için daha somut deliller ortaya koymaları gerekmez mi. Komisyon bize sadece kurum kanaati deyip red verebilir ancak böyle bile olsa kurumun kendisini olumsuz kurum kanaati vermeye götüren gerekçeleri beyan etmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir beyan durumunda gerekçe olarak 1. veya 2. derece yakınının ihraç edildiği tespit olunmuştur gibi bir ifade kullanabilirler mi. Diyelim ki kullandılar, Danıştay idari dava kurulunun güvenlik soruşturması olumsuz çıkan bir kişi ile ilgili anayasanın 38. maddesine atıf yapılarak almış olduğu olumlu bir karar mevcut. Bunlara binaen iş üst mahkemelere gitmeden idare mahkemesinden olumlu karar çıkması beklenebilir mi. Ne dersiniz.
  15. @Güneşzag @GüneşzagÇok geçmiş olsun. Buna yorum yapabilecek kimse var mı acaba arkadaşlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...