İçeriği gör

wasdreel

Yeni Üye
  • İçerik

    34
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

26 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    686
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    İnceleme Devam Ediyor

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İstinafta

Güncel Profil Ziyaretleri

735 profil görüntüleme
  1. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    haksız tutukluluk veya gözaltı sonucu kazanılan tazminatlar nasıl tahsil ediliyor ? hazine ve maliye bakanlığına mı başvuruluyor
  2. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    cevabınız için sağ olun.
  3. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba. İdare mahkemesine duruşmalı başvurmuştum. karşılıklı yazışmalar yapıldı duruşma günü verilmesini bekliyordum. fakat dosyaya nüfus kayıt örneği eklenmiş. burada daha önce n. kayıt eklendiğinde kararın verilmiş olduğuna dair yazılar okumuştum. şimdi benim dosyada da ben istememe rağmen duruşma olmadan karar verilmiş mi oluyor. yoksa nüfus kayıt eklense de ilerde duruşma tarihi verilebilir mi
  4. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Dr. Kara Göz cevabınız için sağ olun. 1 ve 2 tamam burada aldığım cevaplarla kafamda netleşti. 3 soruda demek istediğim tazminattan ziyade dilekçelerde yazan madde madde hak ihlallerine gerek var mıydı. onu da hallettim onlardan da bir kısmını ekleyeceğim artık.
  5. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Moda Dünyası , @SM679lu ve @Demirci cevaplar için teşekkürler
  6. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    başka bir konu başlığında yazmıştım ama 2. soru hariç cevap veren olmadı bir de buraya yazayım. idare mahkemesine başvuracağım bazı temel konularda sorularım var cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. 1) komisyon ret kararında, beraat aldığım dosya içeriğini sanki yapmışım gibi yazmış daha sonrada beraat aldığımı belirtmiş. ben dilekçemi yazarken nasıl beraat aldığımdan bahsetmek istiyorum hatta adli dava dosyamda bulunan bilirkişi raporundan falan bahsetmek istiyorum bu idare mahkemesi başvuru dilekçesi için uygun mudur? eğer bahsedersem bilirkişi raporlarının bir örneğini eklemem gerekir mi zaten adli dava dosyamda var . isterlerse oradan bakamazlar mı? ya da en baştan ben bahse konu hakkında beraat aldım deyip içeriğine girmesem yeter mi 2) sitede ve internette bulunan örneklerden yararlanıyorum. talep kısmında maddi haklardan bahsetmeyin dilekçeniz ret edilir sadece kararın iptalini isteyin şeklinde söyleyenler var . doğru mu ( syn demirci ben yazdım sıkıntı olmadı demiş) 3)dilekçe örneklerinde başka kararlara atıflar var ve hak ihlallerinden bahsediliyor bunların hepsi gereklimi sadece iptal istemek yetmez mi sonuçta ben avukat değilim ve dosyama benzer kararlar olup olmadığını nerden bilip te atıfta bulunayım.
  7. idare mahkemesine başvuracağım bazı temel konularda sorularım var cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler. 1) komisyon ret kararında, beraat aldığım dosya içeriğini sanki yapmışım gibi yazmış daha sonrada beraat aldığımı belirtmiş. ben dilekçemi yazarken nasıl beraat aldığımdan bahsetmek istiyorum hatta adli dava dosyamda bulunan bilirkişi raporundan falan bahsetmek istiyorum bu idare mahkemesi başvuru dilekçesi için uygun mudur? eğer bahsedersem bilirkişi raporlarının bir örneğini eklemem gerekir mi zaten adli dava dosyamda var . isterlerse oradan bakamazlar mı? ya da en baştan ben bahse konu hakkında beraat aldım deyip içeriğine girmesem yeter mi 2) sitede ve internette bulunan örneklerden yararlanıyorum. talep kısmında maddi haklardan bahsetmeyin dilekçeniz ret edilir sadece kararın iptalini isteyin şeklinde söyleyenler var . doğru mu 3)dilekçe örneklerinde başka kararlara atıflar var ve hak ihlallerinden bahsediliyor bunların hepsi gereklimi sadece iptal istemek yetmez mi sonuçta ben avukat değilim ve dosyama benzer kararlar olup olmadığını nerden bilip te atıfta bulunayım.
  8. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @emrah kurum MEB benim de bir ayı geçti. daha önce burada paylaşılan MEB teftiş kurulu telefonunu -03124133714- aradım . iki hafta önce aramıştım. geçtiğimiz haftayı kastederek gönderileceğini söylediler bilginiz olsun. arayıp evrakınızın nereye tebliğ edileceğini sorabilirsiniz. tebliğ edilmeden dava açabileceğinizi sanmıyorum ama emin değilim
  9. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    cevap için sağ olun.
  10. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    yarı konu dışı : arkadaşlar anlayanlara UYAP ile ilgili bir sorum var. internette araştırdım ama sonuca ulaşamadım. dosyamda eyp uzantılı evrak var bir türlü açamıyorum. UYAP editör yüklü, adobe yüklü, hatta imzager diye bir programda yükledim olmadı. eyp uzantılı evrak nasıl açılır ? ( dosyaya zip li geliyor o yüzden uyapta ön izlemede çalışmıyor )
  11. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Cgnat kaydı yüzünden çok mağdur oluştu. morbeyin çalışması da sadece 3 ayı içeren bir çalışma olduğundan eksik kaldı . geride kalanlar kullanmadıkları bir programı yüklemediklerini ispata çalışıyorlar. 2. morbeyin listesi olacak dendi oda fos çıktı.
  12. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Komisyonun işleyişine doğal olarak herkes kendi açısından bakmış. benim adli dosyam istinafta o yüzden komisyondan kararımın çıkmasını şu aşamada istemiyorum. komisyonun, dava sürerken olumlu karar vereceğini pek sanmam. mahkeme tamamlandığında ise belki binde bir olumlu olma ihtimali olacak . çok azda olsa bu ihtimali kaçırmak istemem. dosyam seneye kalabilir. hatta bana belki bir sene bile yetmeyecek ... sene sonunda komisyonun kapanması yerine sene sonuna kadar işlemleri biten dosyaların sonuca bağlanması taraftarıyım.
  13. wasdreel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @tustus bende adli tatilden sonra aramayi düsunuyordum. Anlaşilan Gerek yok. Size Cok bilgi vermisler. Sagolun merak ettigim herşeyi ögrenmişsiniz. !!! Haha ?
  14. wasdreel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    öncelikle geçmiş olsun. inşallah en kısa sürede beraat kararını tekrar alırsınız. anlamadığım avukat olmadığı için beraat nasıl bozuldu ? siz bunu nasıl anladınız
  15. wasdreel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @tartar10 evet bana da mesaj gelmedi
×
×
  • Yeni Oluştur...