İçeriği gör

yusuf omer

Üye
  • İçerik

    15
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

2 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    Ohal Sonrası
  • Kurum
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
    Sosyal Çevre Bilgisi
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Yerel İdari Mahkeme

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Arkadaşlar herkese merhaba. Güzel ve muştulu günler diliyorum. Ben etkin pişmanlıktan faydalandım. 16 Nisanda mahkemeye çıkacağım. Ama ben kesinlikle bir suç işlediğimi düşünmüyorum. Şu an konjektürel olarak benim durumumda ki insanlar devlet nezdinde tırnak içinde yazıyorum "eski terörist" olarak gözüküyor ve öyle yargılıyorlar. Ama ben cemaat olarak içlerinde yer aldım ve bir müddet sonrada bunların iç yüzünü anlayıp uzaklaştım. Genelkurmayda görevli olmama rağmen darbe günü olan biteni lojmanda televizyondan seyrettim. Darbenin kıyısından köşesinden buluşmadım. Kendimde, eşimde, çocuklarımda, anne baba ve kardeşlerimde ne sendika ne gazete ne dernek ne dersane ne okul ne baylok ne bilim işte aklınıza ne gelirse hiçbiri yok. şimdi sorum şu sizlere: ben davada yargılanırken hakim bana Hükmün Açıklanmasını Geri Bırakılması kaydıyla 2 yıldan az süreli bir ceza verirse, bunu kabul etmeli miyim yoksa kabul etmemeli miyim. Çünkü kabul edersem bir yerde terörist olduğumu kabul etmiş olmuyor muyum? Buna itirazda edemem bildiğim kadarıyla. Kesinleşir ve biter sanırım. Eğer etmezsem benim için ne gibi süreç devam eder? Sizce fayda ve mahzurları nelerdir? Beni bu konuda aydınlatabilir misiniz?
  2. E-Tebligat sistemine nasıl üye olunuyor?
  3. benim adres değişmeyecek çalışmak için ben başka bir şehirin başka bir ilçesine gitmeyi düşünüyorum. Ailem nüfusa kayıtlı yerde kalmaya devam edecek.
  4. çok teşekkür ederim. Kafam çok dağınık. Zihnimi bir türlü toparlayamıyorum. Yapılanları kabullenemiyorum ama hayat devam ediyor bi şekilde.
  5. Arkadaşlar bu dava sürecine başladığımız şehirden başka bir şehire taşınırsam, gittiğim ilçeden dava sürecini takip edebilir miyim? idari, bölge idare, istinaf, danıştay vs. Yoksa davalara (idari davalar/ohal sonrası ihraç) başladığım şehir neresiyse o şehre gidip dilekçe vs. vermem mi gerekir? Bilgisi olan var mı?
  6. Bende bende ohal sonrası ihraç edildim. İdari mahkemeye dava açacağım. komisyon beklemiyorum ben. duyduğum kadarıyla idari mahkemesi aleyhimizde karar veriyormuş, o kararı bölge idari mahkemesine taşımamız gerekiyor. bende daha yolun başındayım o yüzden çok bilgim yok.
  7. Maalesef aleyhinize işler. Ben EP'den yararlandım ama bilmiyodum o zaman ne demek olduğunu, oldu bittiye getirdiler. Meğerse "ben teröristim, teröristliğin kötü bir şey olduğunu fark ettim. Artık teröristlik yapmak istemiyorum. Ve devletimin yanında yer alarak tüm bildiklerimi anlatmak istiyorum" demekmiş. yav arkadaş ben bir suç işlemedim ki terörist olayım. Ama kime anlatıyorsun ki? Kime anlattıysam dinlemedi. Sonunda ihraç ettiler.
  8. geçmiş olsun. kesinlikle ihraç oluyorsun. süreç böyle işliyor. sonra mahkemede kendini aklaman ve mesleğe geri dönüş için bir sürü idari mevzuata takılıyorsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...