İçeriği gör

Toros

Yeni Üye
  • İçerik

    16
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

20 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    672
  • Kurum
    Milli Eğitim Bakanlığı
  • Kriterler
    Banka
    Dernek
    Muhaliflik
    Sendika
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 22. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Bu tarih, pasaport işlerinin NVİ'ye devredildiği tarih. Sistem bu tarihten sonra alınmış bir pasaportunuz olmadığını belirtiyor. Siz bu tarihten sonra herhangi bir pasaport almamışsınız.
  2. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Siz de haklısınız. Nasıl bir iş yaptıklarını öğrenmiş olur biz de ona göre bekleriz diye düşünerek bu şekilde yazmıştım.
  3. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Pasific26 Hocam istanbul il nüfusta tahdit bürosu giriş katta sağ tarafta kalıyor. Yerlerde oraya yönlendiren ok işaretleri var. Oraya gidenler şunları bir şekilde öğrenirse çok iyi olur kanaatindeyim: Nasıl ve ne kadar süren bir süreç işliyor? Khk lı olanlarda dilekçe verdikten sonra kaç ay sürüyor? Her hafta bir komisyondan toplu isimler mi geliyor? İsmi geleni arıyorlar mı? Ya da doğrudan kaldırıyorlar mı? Bilgi paylaşacak olanlara şimdiden çok teşekkürler.
  4. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Eylül Hocam, sorunuz ile ilgili olarak; İl nüfus müdürlüklerine başvurulması gerektiği belirtiliyor ama herhangi bir ilçe nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabiliyorsunuz. Benim çalıştığım il İstanbul idi. Farklı bir ilin bir ilçesine dilekçe verdim. Hatta dilekçeyi verirken bana hakkınızda adli bir işlem olmamış, sadece idari bir tahdit konulmuş şeklinde söylediler. Bu durumu isterlerse onlar da görebiliyorlar. Dilekçemi aldıktan sonra bağlı oldukları ile posta ile göndermişler. İl de İstanbul'a ulaştırmış. Hem ilden hem de İstanbul'dan bunu teyit ettim. Tabi biraz zaman alıyor. Bulunduğum ilçeden ve ilden İstanbul'daki durumun safahatını görüp göremediklerini tekrar giderek sordum ancak bunu göremediklerini söylediler. Sadece bulunduğum il, sonuçlanırsa olumlu/olumsuz görürüz dedi. İstanbul'da ilçeler isterlerse başvurunuzu alırlar. Ancak il nüfusa başvurmak isterseniz Vatan caddesinde Emniyetin yanında kolay bir yeri var. Eşim (devlet memuru değil) buraya benden dolayı konulan tahditin kaldırılması için başvurmuştu. 3,5 ay sürdü ve tahdit kalktı. Yani benim anladığım ağır işleyen bir süreç var ama problem yoksa bir şekilde olumlu sonuçlanıyor. Yalnız maalesef çalışanlar diğer illerdeki gibi yardımcı olmuyorlar. Arayıp haber vermeyi bırakın, telefona dahi çıkmıyorlar, çıksalar da gel öğren diyorlar.
  5. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ben şunu kastediyorum: Biz NVİ'ye dilekçe verdikten sonra Emniyete soruyoruz dedikleri birim burası. Aslında buradaki işleyişi biraz merak ediyorum. Kaç şubeden soruyorlar. Nasıl bir işleyişleri var. Çıkarım yapmaya çalışıyorum.
  6. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Bugün pasaport başvurumla ilgili olarak Hudut Kapıları Büro Amirliği'ne telefonla sordum. Çünkü NVİ, görüş için bu birime yazıyor. Az da olsa (sağolsunlar) bilgi verdiler. 2 şubeden daha görüş bekleniyor, süreciniz devam ediyor dediler. Benim buradan anladığım farklı Emniyet şubelerinden olumlu/olumsuz görüşler alınarak birleştiriliyor. Ardından bir karar veriliyor. Emniyetin yapısını çok iyi bilmiyorum ama istihbarat, TEM, mali şube gibi birimlerden görüş alınıyor gibi geldi bana. Kaç şubeden soruyorsunuz? Ne kadar daha sürer gibi aklımdaki birçok soruyu ise soramadım bile. Aslında başvuru yaptığım ilde yaşasam Emniyete gidip yüzyüze bilgi almak isterdim, sonuçta bir vatandaş olarak kendimize ait bir dilekçe hakkında bilgi almak en doğal hakkımız, ama maalesef bunu yapamıyorum. Emniyette işleyiş nasıldır bilgisi, görüşü olan varsa veya farklı yerlerde bilgi edinen varsa istifade etmek isteriz.
  7. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ne güzel .. Allah (cc), olumlu cevap bekleyen herkesin yüzünü güldürsün inş.
  8. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Daha önce hiç pasaportunuz olmadı ise ve bu mesajı görüyorsanız yüksek olasılıkla tahditiniz kalktı. Bu durumda ilçe nüfus müdürlüğüne dahi gidip ben pasaport başvurusu yapıcam ama bir engel var mı? kontrol edebilir misiniz? derseniz durumu öğrenebilirsiniz. İliniz nedir acaba?
  9. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Yanlız tilki Bu sorgulama yaptığınız yer "normal" bir şekilde pasaport başvurunuzu tamamlayıp evinize döndüğünüzde süreci takip etmeye yarayan bölüm. Kontrol ediliyor, basıma gönderildi, postaya verildi gibi mesajlar çıkar. Bizim durumumuz buradan farklı. Tahditi sorgulamak için T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı, Pasaport ve Sürücü Belgesi Sorgulama kısmında tahdit yoksa pasaportunuzun geçerlilik süresi görünmelidir. Ya da Protokol Belgesi Sorgulama kısmında geçerlilik bilgileri görünür.
  10. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Merhaba, bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Hayırlı olsun. Yavaş yavaş neticeler gelmeye başladı.
  11. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Hayırlı olsun. Detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Bir de ilinizi öğrenebilirsek çok güzel olacak. Ben İstanbul'a dilekçe verdim. İstanbul'dan hiç bilgisi olan var mı acaba? Zannediyorum sürecin en yavaş ve zor işlediği yer gibi ... İstanbul veya farklı bir il küçücük bir bilgiyi dahi paylaşırsanız inanın çok mutlu oluruz.
  12. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Virginia Woolf Hocam, pasaport alabilmek için hakkınızdaki tahdidin kaldırılmasını talep eden bir dilekçe yazın. Bir de kimlik fotokopinizi ek yapın. Herhangi bir il nüfus müdürlüğüne başvurunuzu yapın. Hepsi bu kadar. Hayırlı olsun, inanın çok sevindim. Darısı tüm bekleyenlerin başına. Birkaç arkadaş da sormuş ama, 1. Hangi ilden başvurduğunuzu öğrenebilir miyiz? 2. Size bilgi veren oldu mu? Sorduğunuzda mı öğrendiniz? Ya da edevlette kontrol ettiğinizde mi gördünüz? 3. Şu anda edevlette, şu tarihe kadar geçerli şeklinde görebiliyor musunuz? Vereceğiniz bilgiler inanın çok önemli. Şimdiden teşekkürler.
  13. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Hayırlı olsun, inanın çok sevindim. Darısı tüm bekleyenlerin başına. Birkaç arkadaş da sormuş ama, 1. Hangi ilden başvurduğunuzu öğrenebilir miyiz? 2. Size bilgi veren oldu mu? Sorduğunuzda mı öğrendiniz? Ya da edevlette kontrol ettiğinizde mi gördünüz? 3. Şu anda edevlette, şu tarihe kadar geçerli şeklinde görebiliyor musunuz? Vereceğiniz bilgiler inanın çok önemli. Şimdiden teşekkürler.
  14. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Aslında KHK ile ihraç olanların pasaportları iptal olmadı. İdari tahdit konuldu. Bu tahdit kaldırıldığında süresi bitene kadar mevcut pasaportlar kullanılabilecek. Rengi fark etmeksizin, tahdit konulan tüm pasaportlar için pasaport bulunamamıştır kaydı görünüyor. Protokol belgesi almak isterseniz de il/ilçe ile görüşün mesajı alıyorsunuz. Bu normal bir durum. Eşimde de aynıları vardı. Benden dolayı konulan tahditi kalktığında mevcut bordo pasaportu geçerli hale geldi. Şimdi edevlette görebiliyor ve protokol belgesi çıkıyor. Yalnız yeşil pasaport kurum bağlantısı gerektirdiğinden alamaz veya geçerli hale getiremezsiniz. Onun yerine bordo alabilirsiniz.
  15. Toros

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @güvensiz38 Öncelikle hayırlı olsun. Ben de tahditin kalkması için dilekce verdim, sonuç bekliyorum. İlk defa tahditin kalktığını duyuyorum. Çok sevindim. Küçük bir ilde misiniz? Bu nedenle mi hızlı oldu? Bilgi verebilir misiniz?
×
×
  • Yeni Oluştur...