İçeriği gör

space

Üye
  • İçerik

    39
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

23 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    679
  • Kurum
    Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Kriterler
    Muhaliflik
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Bizlerin emekliliğe etki eder gösterge 3000 de ama normal gösterge 2200 de. 600 Ek gösterge artışından dolayı emeklilikte ek gösterge 3600 a yükselir mi yoksa normal göstergeniz 2200 diye hiç dokunmazlar mı
  2. @MSA İstinaftan sonra hangi merciye başvurmamız gerekiyor
  3. @ozelharekat61 İlaveten yasal faiziyle ödenmesine hükmetmiş
  4. @ozelharekat61 direk kesinleşen bir karar var mı, tüm itirazlar(idarecinin) sonucunda.
  5. atama tebliğleri gelen var mı, yoksa beklemedeyiz mi halen
  6. @MSA Zorunlu dilekçe isteyeceklerdir ilerleyen günlerde, kimse dilekçe vermeyince. Umarım böyle şeyler yaşanmaz. En azından burada seçme hakkı versinler
  7. @MSA Ben şunu anlamadım, Ankara ilinde kalmak isteyenler niye dilekçe veriyorlar ki. Normalde diğer illere geçmek için dilekçe verilmesi gerekirdi. Ankara' da kalmak isteyenler zaten araştırma merkezine atanıyordu. Dilekçe işinde bir iş var bence.
  8. @MSA Afadda ne yapıyorlar. Çalışma saatleri yine aynı mı 8-5 ve hafta sonları tatil mi?
  9. Kamu kurum ve kuruluşları atama ve göreve başlatma işlemlerinin sonucunu, işlemlerin tamamlanmasını takip eden on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirirler. İlgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır. (7075 sayılı kanunun 10. maddesinin 1. fıkrası) Bazı kamu kurumları, iade olan personelin bilgilerini DPB (Devlet Personel Başkanlığı) sistemine girmediği için yakınlarının güvenlik soruşturmaları olumsuz sonuçlanıyor. (Bugünlerde AYM ile iptal edilen Güvenlik soruşturması ve/veya Arşiv araştırması tekrar meclise getirilip yasallaştırılmaya çalışılıyor) İade olan arkadaşların kurumlarından personel birimlerine ulaşım isimlerini, internet alt yapısı üzerinden DPB'ye (Devlet Personel Başkanlığı) bildirilip bildirmediklerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi halde yakınları işe girdiğinde güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanabilir. (İdare mahkemesiyle uğraşmamak için sistemden bakılması kontrol edilmesi gerekmektedir)
  10. @MSA Sayın MSA, Ankara İdare Mahkemesi yürütme durdurma kararı vermiş. Karar kesinleşince bu meslektaşımız direk polis olarak mı atanacak bunun hakkında ne bilgi var biliyor musunuz?
  11. Temmuzda başlatılırsa ek zamdan faydalanacağız, eğer ki haziranda başlatılırsak temmuz zammını alamayacağız. 300-400 arası bir meblağ. @Shadow Temmuzda başlatılırsa ek zamdan faydalanacağız, eğer ki haziranda başlatılırsak temmuz zammını alamayacağız. 300-400 arası bir meblağ.
  12. @corona bcdef Kurumunuz fetö irtibatı ve iltisakı olmadığınıza olumlu rapor beyan etmiş olabilir ama atamanıza uygun görmemiş. Kurumunuza idari dava açabilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam araştırma merkezi geldi diye sevinirdim. Ben araştırma merkezine verilseydim emeklilik dilekçemi vermezdim. Doğuya 2. şark görevi için 7 il doldurmamı söylediler dün. Onun ardından emeklilik dilekçemi verdim.
  13. @corona bcdef Senin son çalıştığın yer sana olumlu rapor vermemesi üzerine araştırma merkezine atandın. EGM ya da Araştırma Merkezine atamaları, son çalıştığınız kurumun raporuna göre düzenleniyor. Kurum size bu kişinin fetö ile irtibatı ve iltisakı olmadığını söylüyor. Devlet Persone Başkanı da bu kişiyi egmye atayım mı diye eski kurumuna soruyor eski kurum da rapor hazırlıyor. Bu kişiyi kurumumuzda çalışmaması daha uygundur raporu sunmasının ardından EGM ve araştırma merkezi kadroları yayımlanıyor. Devlet seni suçsuz bulmasına rağmen kurum seni kabul etmiyor. Ama ileride döner kanuna ters
  14. @Ali Kemal Keşke araştırmadan böyle yorumda bulunmasaydınız devrem. (ş) sandığın şüpheli kadrosu değil. Şahsa bağlı kadro açmış devlet onu gösteriyor. Sen eğer araştırma merkezine atanmayı kabul etmezsen yerine boşalan kadroya bir başkası atanamıyor. Devlet şahsa bağlı kadro attığı için. Araştırma merkezine atanma yapılma sebebi ile de ileride çocuklarına herhangi bir şey olmaz. Hatta seneye polis olabilmek PMYO sınavlarına girebilir. Ekimde araştırma merkezine çalışmaya başlayan arkadaşımın çocukları askerlik sınavına girdiler herhangi bir sorunla karşılaşmadılar. İlgili mevzuatta araştırma merkezine başlayan kişinin İlgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır. https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.7075.pdf Ben bu konuları biraz fazla araştırdım. -> Göreve iade olmayan arkadaşlar, çocuklarınız sizden dolayı devlet memuriyet sıkıntısı çekmeyecek. Sadece olayların olduğu 2016-2017 yıllarında khklı eş ve çocukların devlet memuriyetine girmesi sakıncaydı (sağlık bakanlığı hariç) 2018 yılında benimle beraber ihraç olan arkadaşın eşi mülakatte geçti. Kendisi 6.3 yıl cezası vardı. ->Araştırma merkezine atanan arkadaşlar, ilgili mevzuata göre kendinizi şüpheli (şaka gibi memur(ş) kavramını araştırmayıp buradaki arkadaşların moralini bozuyorlar) kısmına koymayın. Zaten mesleğiniz polislik yerine öğretmenlik olsaydı, komisyonda kabul yazısını takriben 4-5 içinde göreve başlayacaktınız.
  15. space

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @corona bcdef Araştırma merkezinde başlatıldığı anda emekli maaşının düştüğünü, burada size mevzuatı paylaştım. Kanun bu, bunun dışında yorum yapamazsınız devrem. Sanırım mevzuatı okumamışsınız. Orada her şey çok net yazıyor. Buradaki arkadaşlar da bu mevzuata göre yorum yapmıyorlar, neye göre yorum yaptıklarını da anlamadım. SGK uzmanı da bu mevzuata göre cevaplayacaktır. Hatta karşısında böyle bir örnek gelmemiştir. Araştırma merkezine atanan arkadaşlardan araştırma merkezine atanmasının iptali için idareye başvurmuşlar. Erken emekli olacaklarını sanmıyorum Daha araştırma merkezindeki arkadaşlar da tam alacakları maaşı alamıyor, geçen sorduğumda il mutemetine eski bordrolarını göndermişler. Aradaki farkın tazminat olarak kendilerine yatırılmasını sağlamak için. Şu anda düz memur maaşı 4800 civarı veriliyor. Aradaki farkın verilmesi ile de beraber polis maaşından 862 tl düşük almaları bekleniliyor. EGM ye atananlar arkadaşlar, atama listenizi doldurdunuz mu? Kaç hafta içinde atamaların yapılacağı tarafınıza söylendi?
×
×
  • Yeni Oluştur...