İçeriği gör

Tempo999

Üye
  • İçerik

    12
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

33 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    675
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Banka
    Yardım Derneği
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba, Kurum Mahkemeye gönderdiği soruşturma dosyasında tanık beyanlarında isimleri kapatmış. Bunları öğrenmemizin bir yolu var mı? İsimleri bilmeden nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum. İhraca neden olan sözde esas delil kişilerin beyanları.
  2. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba İdare mahkemesi dilekçe ret vermişti. Avukat dilekçeyi düzeltti ama ben siz değerli arkadaşlardan da fikir almak istiyorum. Zaman ayırıp dilekçeme bakabilecek arkadaşlar lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Dilekçede OHAL komisyonunun yetki açısından hukuka aykırı olduğundan bahsediyor. Bu kısım sorun olabilir mi? çıkarmalı mıyım?
  3. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İdare mahkemesi dilekçemi başvurumun ertesi gün reddetmiş. Gerekçe olarak; Yukarıda anılan yasal düzenlemeler uyarınca Hâkimler ve Savcılar Kurulunca belirlenecek Ankara idare mahkemelerinde ilgilinin en son görev yaptığı kurum veya kuruluş aleyhine salt komisyon kararlarına karşı dava açılabileceği düzenlenmesine karşın, dilekçenin konu ve sonuç kısmında hem OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kararının hem de kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin işlemin iptalinin istenildiği görüldüğünden davacının hangi istemle dava açtığı hususunda Mahkememizde tereddüt hasıl olmuştur. Bu durumda, davacı tarafından, kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin işlem dava konusu edilmeksizin, sadece Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kararına karşı tarih ve sayısı belirtilecek şekilde açık bir "iptal" istemine yer verilip, dava konusu işlemin bir örneği dilekçeye eklenerek, tebliğ yapılmışsa yazılı bildirim tarihi, tebliğ yapılmamışsa öğrenme tarihi belirtilerek dava açılması gerektiğinden, dava dilekçesinin bu haliyle 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 3.maddesi hükmüne uygun olmadığı anlaşılmış olup dilekçenin reddine karar verilmesi gerekmektedir. Bu şekilde karar verilmiş. Başına böyle bir şey gelen var mı? Aslında sonuç kısmında açıkça komisyon kararının iptali istemini belirtmiştim.
  4. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim bilgilendirme için. Akademik personel olarak biz sadece üniversiteyi mi dava edeceğiz yoksa YÖK de davalı olarak yazılıyor mu? @vergici672
  5. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İdare mahkemesine dilekçeyi hazırlayan avukat şöyle bir sonuçla bitirmiş: SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, Anayasal bir hak olan "savunma hakkı" kapsamında savunmamızın alınmasından sonraki savunma ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla, Dava konusu işlemin dayanağı olan sayılı KHK'nın 1. maddesinin iptali için ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURULMASINA, Yargılamanın DURUŞMALI OLARAK YAPILMASINA, Dava konusu işlemin İPTALİNE, İhraç işlemi nedeniyle yoksun kaldığım tüm özlük ve parasal hakların işten çıkarıldığım tarihten itibaren yasal faiziyle birlikte ÖDENMESİNE, Yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalı idare üzerinde bırakılmasına, karar verilmesini arz ve talep ederim. Bu konuda ne dersiniz? Bana biraz tuhaf geldi.
  6. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İdari davalarda yürütmeyi durdurma isteniyor mu, istemeli miyiz? Bunun artısı eksisi var mı?
  7. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @vergici672, @Aklima Anayasa mahkemesi kararında, derece mahkemeleri tarafından talimatlı hareket olduğu tespiti yapılmasına karşın özel hayatın gizliliğine vurgu yapılarak ihlal kararı vermiş. Bu durum idare mahkemeleri tarafından dikkate alınır mı? Savunmalarımızda bu karara atıf yapmamızın faydası olur mu? Nasıl değerlendiriyorsunuz?
  8. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Sağolun, kurumun görüşünün olumlu olmasını zaten beklemiyordum. Dosyayı ben de merak ediyorum, gelince göreceğiz bakalım
  9. Tempo999

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bir RET kararı da benden, 2014 te kapatılan banka hesabı, 2018 takipsizlik var. Umutluydum ve bu beni ve eşimi oldukça etkiledi. Temkinli iyimserlik iyi bir şey değilmiş bunu anladım. Karar Cuma günü sisteme düştü.
  10. Tempo999

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ahaber'de gazeteci mi varmış?
  11. Tempo999

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    675 KHK, inceleme devam, bekliyoruz. Benimle birlikte bizim kurumdan aynı durumda olan en az 10 kişi var bekleyen.
×
×
  • Yeni Oluştur...