İçeriği gör

alnımaçık

Üye
  • İçerik

    46
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler bölümüne alnımaçık kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Aklima, 6 saat önce yazdı:

    Davalarda, hakim davacının isteğine göre hüküm kurar. Hepsini kabul edebilir, kısmen kabul edebilir, red edebilir, yol gösterebilir. Takdir hakkı kendinde olan konularda da takdir hakkını kullanır.

    Dava dilekçenizde yasal faiz istediniz ve kararda bu konuda bir hüküm yoksa buna müdahale etmeli yada istinafa gitmeliydiniz. İstemediyseniz zaten dava açmak zorunda kalacaksınız.

    İsteklerin önemini şöyle anlatmaya çalışayım. Sizden örnekle. Siz yasal faizleri hesap ettiniz ve bir rakam belirlediniz ve dava dilekçesinde bu rakamı istediniz. Hakim resen yada bilirkişi vasıtasıyla hesap yaptırdı ve sizin istediğinizden fazla çıktı. Sizin istediğinizi öder. Örnek karar;

    https://forum.khkhaber.com/topic/25063-gaziantep-1-vergi-mahkemesi-e2021160-k2021951-i̇ade-sonrası-maaştan-fazladan-kesilen-gelir-vergisinin-i̇adesi/?tab=comments#comment-102800

    Aynen "dua" gibi, mahkemelerde de ne istediğine dikkat etmek gerekiyor.

    Malesef dilekçede yasal faizi ile alakalı bir cümle yok sadece özlük haklarının iadesi yazıyor. Ancak kararda koyu şekilde tanzim talebinin kabulu ve davalı tarafından davacıya mahrum kaldığı tüm özlük haklarının iadesi yazıyor. Tanzim talebi derken neyi kast ediyor.


  2. Aklima, 3 saat önce yazdı:

     

    Burada ince ama önemli bir nüans var. Dava açarken maddi alacakalrınızın yasal faizyle ödenmesini isterseniz yasal faiz dava açılış tarihi itibariyle hükmedilir. Maddi alacaklarımın tahakkuk ettiği tarih itibariyle her ay için ayrı ayrı işletilecek işletilecek yasal faiziyle ödenmesini derseniz her alacağınız size ödenmesi gereken aydan itibaren ayrı ayrı hesaplanacak faizle ödenir. Buda dişe dokunur rakama denk gelir. İdari davalar konusundaki paylaşımları ve kararları lütfen inceleyiniz.

    Sayın Aklima benim maalesef idare mahkemesi kararında yasal faizi ile diye bir ibare bulunmuyor. Sadece tüm özlük haklarının iadesine diye bir ibare var. 

    Ayrıca kurum görevden uzaklaştırma aldığım günlerde alamadığım özlük haklarım ekstra dava açmam gerekiyormuş.


  3. Bla Bla Bla, 2 saat önce yazdı:

    Davayı açarken, eksik ödenen hakların faizi ile ödenmesini talep etmiş olmalıydınız. Eğer göreve iade kararınızda, bu eksik hakların faiziyle ödenmesine dair bir madde yoksa, İdare faizi ödemiyor. Bunun için ayrıca bir dava açmanız gerekecek. Bu davayı açmadan önce de, İdare'nin tazminatı size ödemediğini belgelemenizde fayda var. Bunun için İdare'ye bir dilekçe ile eksik ödenen haklar (banka promosyonları dahil, bu konuda emsal kararlar var) ile bunların faizinin ödenmesini talep edin. İdare bu talebinizi 30 gün içinde yerine getirmezse davayı açabilirsiniz.

    Anladım. Dava sonucunda şöyle yazıyor tazmin talebinin kabulu ve tüm özlük haklarının iadesine diye

     


  4. zeynep özkaya, 5 saat önce yazdı:

    Dün itibariyle birliğe katilis yaptım derece kademe düzenlemesi yapıldı SGK li bir işte calsitiysaniz onların bordrosunu istiolar ben yok dedim maaş için bildirim eş calisyorsa ve çalıştıysa ihraç zamanında bunu vermiolar maaşı faizssiz ödemesi yapılıyormuş onun için ayrı mahkeme vergi kesintisi ayrı mahkeme OYAK için dilekce verdim bakalim

    SGK bordrosu siz çalışmadıgınız için mi yok yoksa vermediniz mi. Vermediyseniz bi şekilde ulaşamazlarmı SGKlı çalıştıysanız


  5. rıbas, 4 saat önce yazdı:

    @Aklima;

    Araştırma merkezine memur kadrosu ile yapılacak atamaya itiraz için dilekçe hazırlıyorum. Dilekçeyi emsal kararlarla desteklemek istiyorum ancak direkt alakalı karar bulmak çok zor. Belirttiğim konularda ve varsa sizin de belirtilmesinde faydalı olacağını düşündüğünüz konu ve emsal kararlar varsa, benimle paylaşırsanız sevinirim.

    1. Mahkemenin iptal kararı sonrası, işlemin hiç yapılmamış sayılması, yani en son kamu görevinden çıkarıldığım görev yerine, (yeni bir atamaya gerek kalmaksızın) rütbe ve unvanımla iade edilmem gerektiği.

    2. Kazanılmış unvan ve memuriyet derecesinin altında ve daha düşük ücretle  bir kadroya atanmamam gerektiği,

    3. Takdir yetkisinin sınırları aşılarak, atama yapıldığı,

    Allah belasını versin bunların ya. Hukuk ile de birşey geçmiyor ele bu nasıl düzendir yahu.

    • Beğeni 1

  6. Aklima, 15 saat önce yazdı:

    Değerli farumdaşlarım,

    Günaydınlar,

    09:18 itibariyle haberdar olduğum bir hususu sizlerle paylaşmak isterim.

    OHAL komisyonundan olumsuz cevap almış herkesin affına sığınarak; bu gün 09:18 de komisyon sayfasında yaptığım kontrolde şahsımla ilgili "kabul" kararını gördüm.

    Son olarak dün akşam 20:00 civarında bakmıştım.

    Durumum; imza kısmında yazanlardır. İkinci derece akraba gerekçe edilerek mağdur edildim. Bana hiç bir şekilde bu husus net olarak bildirilmedi ancak evrakları okuyunca durum buydu.

    Baştan itibaren hakkımda en ufak bir isnatta bulunulamadı.

    Adli süreç olarak forumda paylaştığım ve Ekim 2021 de düzenlenen KYOK belgesi var. Komisyona göndermemiştim.

    En baştan itibaren belirttiğim üzere; forum açık kaldığı sürece, nefes alıyor ve özgürsem buradayım.

    Pes etmek yok, hukuk çerçevesinde mücadeleye devam.

    Hayırlı uğurlu olsun

    • Teşekkür 1

  7. Vardırbirhayr, 10 dakika önce yazdı:

    Bir örnek de ben vereyim.

    ŞU AN AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ AKSARAY MV.İLKNUR İNCEÖZ 

    AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Fetullah Gülen ile çekilmiş olan fotoğrafı hakkında konuştu.

    Muhalefet partilerinin İlknur İnceöz'ün FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le çekilmiş olan fotoğrafına atıf yapması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz açıklama yaptı. Meclis'te konuşan İnceöz şunları söyledi: 17-25 Aralık'tan önce 2013'ten önce üstelik öyle bir ziyaret olmaksızın o an çekilmiş olan fotoğraf karesi üzerinde burada her canınız yandığında o fotoğraf gündeme gelecekse bu çok acı. Orada herhangi bir şey olmadı, herkesin ne fotoğrafları var onları bilemem. Şunu da özellikle belirtiyorum; Bütün o KHK'larla işten atılmalar, ihraçlar burada bir kriter vardır; 17-25 Aralık'tan sonra yardım ediyorsan... Bir sürü kriter koyduk ki haksızlığın karşısında hep beraber durabilelim.

    Daha bir sürü var malesef her gün tv lerde gözümüzün içine bakıyorlar bitaneside ver mehteri diye bağırıyor.

    • Beğeni 1

  8. Aklima, 30.12.2021 - 07:16 yazdı:

    Sayın Alnımaçık,

    Sıkıntı yık, yazmayınız o zaman. Hatta sonucu belli olduğu için davada açmayınız. Zaman kaybı, durumu kabullenip hayata bakınız. Neticede tanımadıpımız kişilerin bizi terör örgütleriyle ilişkilendirmesi bizi terörist yapmaz. Önemli olan vicdanımız. Kesinlikle haklısınız.

    Sayın Aklima

    İdari davada söylediğim hiç birşey kayıtlarda yok. Kendimi savundum ama sanki söz almamışım gibi. Dava açacağız tabiki de ama belki de bu mahlukatlar başımızdan ne zaman giderse o zaman adalet yerini bulacak.


  9. Aklima, 18.12.2021 - 08:52 yazdı:

    Akraba nedeniyle ret alanların davalarda kullanabileceği bir isim daha var artık.

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, OHAL komisyonu üyesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanı Mustafa İkbal zaten vardı.

    https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/peker-hedef-aldi-toklu-terfi-etti-1893574 sayfasındaki habere göre yeni isim, kardeşi Akıncı Üssü davasında müebbet hapse çarptırılan Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Yunus Nadi Kolukısa. Yargıtay üyeliğine atanmış. 18.12.2021 tarihi ve https://resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211218-3.pdf sayfasındaki kararla seçilmiş.

    Bu isimleri  Sebebi izah edilemeyen bir ayrımcılık yapıldığını ve tamamen keyfi davranıldığının bir ispatı ve eşitlik, aynı hukuki durumdaki kişilere aynı muamele yapılması esasları kapsamında mutlaka davalarınız da ismen belirtiniz.

    Dahası sizi akrabanızı gerekçe göstererek istemeyen idarenin başındaki bakanın tarım ve orman bakanıyla aynı kabinede olmaktan bir reahatsızlık duymamasını, Türkiye Cumhuriyeti devletini Lahey de temsil eden ve yanında mutlaka ki askeri ateşede bulunan büyükelçiden, OHAL komisyonundaki üyenin vereceği kararlara bu durumun etkisi gibi bir rahatsızlık duymadığını,  bunun aksi yönde en ufak bir izlenimin dahi ne sayın bakanın ağzından neden bakanlığın açıklamalarından çıkartılamadığını tamamen keyfi hareket edildiğini belirtiniz.

    Hakimler savcılar şu anda doğru bildiklerini yapmıyor. Onlarda biliyor bu yazdıklarınızı Bütün hakim ve savcılar avukatlar da dahil hazır metinler üzerinden adalet yürütüyor hiç biri bunların dışına çıkmıyor çünkü adalet yok . O yazdığınız bakanları eklesek dava metinlerine dikkate almayacak hiç bir hakim ve savcı.


  10. Ağam bizimle eyleniyir.

    Arkadaşlar yeni yargı reformunda şerefsiz haysiyetsiz tecavüzcü ırz düşmanlarını kurtarmak için somut delil aranacakmış somut delil olmadan tutuklanamayacakmış.

    Adalet şaşmış hükümetin gözünü tamamiyle hırs bürümüştür. Burada bir sürü insan var somut delil olmadan işinden olan ailesi yıkılan yazıklar olsun gercekten . Herkesin Adaleti şaşar Allah'ın adaleti şaşmaz.

    • Üzülme 1
    • Onaylama 8
×
×
  • Yeni Oluştur...