İçeriği gör

Kobra

Yeni Üye
  • İçerik

    13
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

Kobra | Son Ödül • Ekim 10 2022

Kobra • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

10 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    İdari İhraç (OHAL Sonrası)
  • Kurum
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Amir Kanaati
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Danıştay

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

281 profil görüntüleme
  1. Kobra

    İdari Davalar Genel Forumu

    Açtığım idari davayı kazandığımı bugün itibari ile öğrendim. Buruk bi sevinç. 13 yaşında çocukluğumdan gençliğimden vazgeçip asker oldum. Keşke haklarım hukuka aykırı gasp edilmesiydi de ailem olarak gördüğüm kurum aleyhine dava açmak zorunda kalmasaydım.
  2. Kobra

    KKK - Ödetme Tebligatı

    Davam daha yeni açıldı. Ara kararla davalı kurumdan işleme esas bilgi ve belgeler istenmiş. YD kararı bu belgeler geldikten sonra verilir diye düşünüyorum.
  3. Kobra

    İdari Davalar Genel Forumu

    Ben “Fetullahçılardan çocukluğumdan beri nefret ettiğime” dair görgü ve bilgiye dayalı itirafçı ifadesinin olduğu sayfayı hakkımda kanaate dayalı değerlendirme yapan sicil amirlerime göndermeyen Personel Daire Başkanlığında Şube Müdürü olarak görev yapan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Umarım adil ve hakkaniyetli bir soruşturma yürütülür ve hakkettiği cezayı alır. Eğer görevini kötüye kullanan, iftira atan, yalan beyanla evrak düzenleyen varsa mutlaka hakkınızı aramak adına mücadele edin. Naçizane fikrimdir.
  4. Kobra

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Şu an devam etmekte olan idari dava için yasal faizle talep edilen tazminat için dilekçeyle (ek beyan veya ıslah dilekçesi) talep yasal faiz yerine enflasyon farkı olarak güncellenebilir mi sizce?
  5. Kobra

    İdari Davalar Genel Forumu

    HAYIR. 2019 Mart’ta 375 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarıldım. Kamu görevinden çıkarıldığımda 2018-2019 uçuş yılına ait yıllık uçuş tazminatına esas 40 saatlik uçuşum vardı. Yani fiilen yaptığım uçuşların tazminatını istiyorum. Göreve iade edilince de idarenin haksız ve hukuksuz kamu görevinden çıkarma işlemi nedeniyle göreve devam etseydim eğer hakedeceğim yıllık uçuş tazminatlarını talep edeceğim.
  6. Kobra

    İdari Davalar Genel Forumu

    İdare uçuş tazminatımın ödenmesi talebimi; - 375 sayılı KHK 35/D’de ki “Devlet memurluğundan çıkarılan mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamaz ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamaz” - 375 sayılı KHK 35/B’de ki “göreve iade edilenlere mali ve sosyal hakları ödenir” hükümlerini gerekçe göstererek reddetti. Ancak göreve iade olmam durumumda uçuş tazminatını ödeyebileceğini belirtti ayrıca. Ben de idare mahkemesine iptal davası açarken 35/D maddesinin benim statümle ve durumumla hiçbir alakasının olmadığını, 35/B maddesinde de hakedilmiş hakların ödenmeyeceğine dair bir hüküm bulunmadığını belirttim. Öğrenmek istediğim şudur; idare mahkemesi henüz karar vermediğinden şu aşamada ek beyan dilekçesi sunarak talebimi değiştirebilir miyim?
  7. Kobra

    İdari Davalar Genel Forumu

    Dava açılış dilekçeme “…yıllık uçuş tazminatına esas gerçekleştirdiğim 40 saat uçuşum nedeniyle hak etmiş olduğum uçuş tazminatının yasal faiziyle birlikte tahsiline,…” şeklinde yazmışım.
  8. Kobra

    İdari Davalar Genel Forumu

    2019 yılında sözde(!) sicil amirimin hakkımdaki iftiraya itibar ederek şahsi ikbali ve hırsları nedeniyle yazdığı “şüphe duyuyorum” minvalindeki kanaate dayalı teklifiyle kamu görevinden çıkarıldım. İhraç olduktan iki yıl sonra önce takipsizlik kararı aldım daha sonrasında şahsıma iftira atan FETÖ’cü hakkında İFTİRA suçu nedeniyle iddianame düzenlendi ve kamu davası açıldı. Davası derdesttir. TSK’da 2629 sayılı kanun gereğince pilot ve uçuş ekibine her yıl uçuş tazminatı ödenmektedir. İhraç olduğum dönemde hakettiğim uçuş tazminatı ödenmemiştir. Bu sebeple 2021 yılında eski birliğime uçuş tazminatımın ödenmesi yönünd talep dilekçesi yazmıştım. Tabi ki idare talebimi haksız ve hukuka aykırı olarak reddetti. Müteakiben süresi içerisinde idare mahkemesine iptal davası açtım. Davanın neredeyse sonuna gelindi. Geçen hafta idare mahkemesi eski kurumumdan şahsıma ödemediği yıllık uçuş tazminatının hesaplanmasını istedi. Davalı idare yıllık uçuş tazminatımı hesaplayıp göndermiş. Hesaplanan tutar 14000₺. İdare mahkemesi lehime karar verirse eğer (hukuk devletinde olması gereken) 2019 yılı Ekim ya da Kasım ayında ödemesi gerektiği halde ödemediği 14000₺‘ye yasal faiz başlangıcı hangi tarihi baz alarak karar verir? (Hakediş mi yoksa dava açılış tarihi mi?) Bilindiği üzere son iki yıldır enflasyon oranı yasal faiz oranının çok üzerinde seyretmektedir. Anayasa mülkiyet hakkı kapsamında tarafıma ödenecek tazminatın enflasyon farkıyla verilmesini talep edebilir miyim? Şöyle ki 14000₺ yasal faizle yaklaşık 15500₺ gibi bir rakamken, enflasyon oranıyla 35000₺ gibi bir tutar ediyor. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  9. Kobra

    KKK - Ödetme Tebligatı

    Öğrenim giderlerinden kaynaklı hazine alacağı oluştuğu yönündeki idari işlemin öncelikle yürütmenin durdurulması ve iptali maksadıyla davam Ankara 14. İdare Mahkemesi nezdinde 18.10.2022 tarihi itibariyle açılmış bulunmaktadır. UYAP’tan incelediğimde sadece “dava açılış formu” var evrak kısmında başka da birşey yok. Gelişme oldukça paylaşmayı düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler bu arada @Aklima
  10. Özetle toplu ödeme yapan idari birimlere hata yapıyorsunuz, vergi kesintisini düzgün yapın aleyhe açılan bütün davalar kaybediliyor demiş. Boş yere mahkemeler meşgul edilmesin işinizi doğru düzgün yapın demiş.
  11. Kobra

    KKK - Ödetme Tebligatı

    @aklima teşekkür ediyorum. Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine "Yürütmenin Durdurulması İstemli" ve "Adli Yardım Talepli" dilekçemi neredeyse tamamladım. Umarım dilekçem onurlu, adil ve vicdanlı yargıçlar tarafından özen gösterilerek okunur...
  12. Kobra

    OHAL Sonrası MSB Onayıyla TSK İhraç

    Amir kanaati, üst amir kanaati ve kurum kanaati arasındaki farklar nedir?
  13. Kobra

    KKK - Ödetme Tebligatı

    19 Ağustos 2022 tarihinde tarafıma KK Maliye Daire Başkanlığı tarafından “Öğrenim Giderinden Kaynaklanan Hazine Alacağı (İlk Borç Bildirimi)” konulu bir yazı gönderildi. Hazine alacağının 109000 TL civarında olduğu belirtiliyor. Müteakiben kamu görevinden çıkarılmamım hakkımda kanaat kullanan amirlerimin ve yetkililerin hatalı kanaate dayalı değerlendirilmesi nedeniyle olduğunu, ihraç olduktan sonra aldığım takipsizlik kararını ve bu takipsizlik kararı sonrası şahsıma İFTİRA atan şahsa açılan soruşturma neticesinde savcılık tarafından yazılan iddianameyi ekleyerek bu borca ilişkin idari işlemin idari davamın (2 yıldır esastan havale için beklemede DANIŞTAY) henüz sona ermemiş olduğunu da belirterek itiraz ettim. Verilen cevapta kurumun işlemi durduramayacağı ancak yürütmenin durdurulması veya tespit davası açabileceğim belirtilmiştir. Bilen arkadaşlara sorularım: 1) Bu davamı en son görevli olduğum yerdeki mahkemeye mi yoksa Ankara’daki mahkemeye mi açmam gerekiyor? 2) İdare mahkemesine mi yoksa vergi mahkemesine mi açmam gerekiyor?
×
×
  • Yeni Oluştur...