İçeriği gör

Altaylı

Üye
  • İçerik

    17
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

Altaylı | Son Ödül • Şubat 8

Altaylı • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

10 İyi

KHK Bilgisi

  • KHK
    Diğer
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Tanık
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Zaten iddianemeyi duyunca şok olsam da şu an içim rahat. Hedeflerim doğrultusunda yine sınavlara vs. çalışmaya da devam ediyorum. Sinek de küçük ama mide bulandırıyor işte. Sabırla bekleyip göreceğiz. Bu süreçte hepinizin desteğinize ve tecrübenize de ihtiyacım olacak.
  2. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Öncelikle herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar. Benim sürecimi burada bilen ağabey ve kardeşler biliyor zaten. Soruşturma geçiriyordum. Geçen hafta takipsizlik beklerken savcının iddianeme düzenleyeceğini duyduk. Cumhuriyet su Avukatı çok takmamış bile haftaya öğrenirsiniz henüz düzenlemedik demiş. Benim ankesör bilirkişi raporu (kolluğun hazırladığı) katibin söylediğine göre temiz gelmişti. En son hakkımda beyanda bulunan EP veren şahsın ismini verdiği kişilerin ifadesinde benim ismim geçiyor mu veya bi kod falan var mı bakılacaktı. Uzun süre bekledik haber alamadık en son öğrenmeye gittiğimizde iddianameyi öğrendik. Bütün kriterler temiz. PMYO okudum iki sene ama polis değilim mülakatta elendim zaten ceza puanım falan vardı o dönem bunlar çok öühim değil önceden de anlatmıştım. Kamuya ilk atanmam 2019 Mart ayı KPSS'de derece yaparak 92 puan merkezi atama ile. Darbe teşebbüsü günü ben AVM'de ayakkabı satıcısı olarak 7 de çıkıp evime gitmiştim. Bu kadar uzağım bu yapıya. Ama işte okul yıllarında benim 2013-2015 arası arada sırada sohbete gittiğimi iddia eden ve beni öğrenci iken EA olarak kodladığını söyleyen itirafçı yüzün konu buralara geldi. Kime sorsam 1. veya 2. Celsede beraatin bile mümkün diyor ama ben hala savcı ne buldu da iddianame düzenledi bulamıyorum bir türlü. Yakında öğreneceğiz inşallah. Tecrübelerinize de ihtiyacım olacak. Sizce süreç nasıl işleyecek ? Kurumunda bölge müdürlüğünde çalışıyorum. Ohal KHK'ları 2022 de bitti dava var diye açığa almaz Genel Müdürlük dedi idari müdürüm babacan bir adam sağ olsun. Sizce de öyle mi olur? Teşekkür ederim.
  3. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Karagöz ve @Bla Bla Bla sayın hocalarım öncelikle ikinize de çok teşekkür ederim en başından beri sürekli destek oldunuz her sorduğuma. Bana da garip geldi zaten. Avukat bana önceden artık üstünde çok detaylı duruyorlar zamanında çok detaysız KYOK kararları veren savcılar oldu onlar tayin alıp gidince yerine gelen savcılar HSK'ya bunu bildirdiklerinde savcılara belli ikazlarda bulunuldu gibisinden konuştu. Bu yüzden artık her kritere bakıyorlar dedi. İnternette emniyet yapılanması diye araştırınca bi garson SD kart mevzusu gördüm acaba dedim orda kodum var mı diye mi bakacaklar ama o da sonradan saçma geldi biricisi olsa zaten çıkardı kokusu ikincisi mesleğe hiç başlamadım o kodlar meslekteki kişilerle ilgiliymiş. Katip direk zaten söylemiş diğer kişilerin ifadesine bakılacak diye sonra avukat da savcı ile konuşunca bu ifadelerin ve sınıflandırmanın yazısı gelince karara varacağız tarzında konuşmuş. Nasipse bekliyorum bakalım inşallah güzel haberler veririm :)
  4. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba tekrardan. Geçmiş kandiliniz mübarek olsun. Soruşturmamda farklı bir aşamaya gelindi. Ankesör raporunda çıkan ardışıklar HTS raporu ile bilirkişi tarafından yorumlandığında tabiri caizse ''FIS'' çıktı çok şükür. Avukatım savcıdan artık dosyada karar vermesini yani kapatmasını talep etti ama savcılık benim hakkımda sohbetlere arada sırada geliyordu diye beyanda bulunan şahsın dosyasında benden başka kişilerin de ismini verdiğini, o kişilerden soruşturma geçirenlerin ifadesinde ben var mıyım yok muyum diye KOM'a yazı yazdıklarını söylemiş. Avukat dosyada artık sona geliyoruz inşallah dedi ama bir sorum olacak tecrübeli arkadaş ve ağabeylerime. Bu kişilerin ifadelerinde ben geçmiş olsam zaten çoktan bu durum bana veya dosyama intikal etmez miydi ? Önce de belirttiğim gibi ben hiç polislik yapmadım zaten ama ek olarak FETÖ'nün Emniyet yapılanmasında sivillerin de dahil olduğu bilgiler varmış orada bilgim adım kod adım geçiyor mu bunun için yazı istemişler yine KOM'dan. Bunlar da eminim boş çıkacak Allah'ın izniyle de zaten böyle bir şey olsa çoktan kokusu çıkmaz mıydı ? Teşekkürler herkese şimdiden.
  5. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Hocam ben de öyle düşünüyorum da malum ülke şartları sorayım dedim. Zaten hiç duymamıştım ben de ki sonuçta ciddi manada delik mahiyeti olması kabul edilmesi saçmalık olur. Cinayet çözülmüyor sonuçta. Bakalım bekleyeceğim yine gelişmelerden haberdar edeceğim inşallah hocam. Teşekkür ederim.
  6. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bence de hocam hatta avukatımın olmasının faydasını gördüm diyebilirim. Avukatım olmasa ne böyle bir talep yapabilecektik ne de görüşebilecektik Savcılık ile. Arama çıkmış tabloda ben bunu bi ifadeye çağırıp iddianeme düzenleyip geçeyim diyecekti belki de. HTS kayıtları geldiğinde kriterlere uymayan, tekil hatta farklı şehirlerden çıkacak aramalar olacağından adım gibi eminim. Sadece aklıma tek bir şey takılıyor o da şu : HTS kayıtlarını eşleştirme için istedik biz, geldiğinde ona ekstra inceleme yapılıp Fetö'den işlem gören şahısların cep numarası ile birkaç irtibatı var aramış-aranmış vs. tarzı bir tanı konur mu ? Yani eğer bu kadar da saçmalanırsa tüm Türkiye'nin hapse girmesi lazım ki hepimizin komşusu, yakını, akrabası, iş arkadaşı, okul arkadaşı bu olaydan soruşturma veya kovuşturma geçirdi. Sadece bu aklıma takıldı ihtimal vermesem de hiç.
  7. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba tekrardan, Soruşturma aşamasındaki dosyamda gelişme oldu. Daha önceden bahsetmiştim KOM'dan yazı istenmişti ardışığımdaki kişinin ifadesinde adım vs. geçiyor mu veya bu kişi kim tarzında ondan bir şey çıkmadı. Avukatım da katibin söylediğine göre 3-4 tane ardışık çıktığı için Savcılığa dava açmaması için dilekçe yazıp HTS kayıtlarını istemişti, bunların kriterlere uymayan-tekil-hayatın akışında hatta belki de raporda olup HTS'de çıkmama olasılığı olan aramalar olduğunu ispar etmek için. Şimdi şu var ki ben PMYO'da okurken bu tarz şahıslar tarafından aranmadığıma eminim. Zaten herkese sülük gibi yapışan bir örgüttü o da milleti cepten arayıp taciz ederlerdi kahvaltıya gel vs. diye sürekli ki ben de buna dahil ama yüz vermezdik. Muhtemelen aramalar saçma sapan tarihlerde veya babama-anneme alıp verdiğim hatlarda çıkacak aramalar (avukatım-forum vb yerlerdeki bilgilere göre aramalar gerçekten ciddi ardışık olsa savcı ikinci kez ifadeye çağırıp direk iddianame düzenlermiş zaten) . Tecrübenize istinaden soruyorum bilen varsa eğer bu HTS kayıtları BTK'dan ne zamana gelir. Bundan sonra süreç nasıl işler ? Özellikle @Karagöz ve @Bla Bla Bla hocalarım yorumlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler, saygılar.
  8. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Karagöz Hocam 31 yaşındayım. Üstüme kayıtlı ilk hattımı 2014 mart ayında aldım. Yani hayatımda bu tarz aramaların olması o kadar imkansız ki muhtemelen günlük aramadır diye düşünüyorum. Bi de bence katipin halt yemesi cahil cahil avukata tabloda 3-4 arama vardı dedmiş ardışığımda bir kişi vardı demiş muhtemelen ardışık arama bile değil tekil aramayı öyle lanse etmiş. KOM değerlendirmeyi yapınca daha da oturur diye düşünüyorum ben de. @Bla Bla Bla Merhaba hocam. Ben de ona şaşırdım ilk. Ardışık-evvelimde olan kişi tek kişi ise öyle ardışık mı olur. 3-5 kişi olması gerekmez mi en az ardışık olması için zaten. Bence katip biraz bilerek veya bilmeyerek avukata öyle demiş ardışık var diye. Kıymetlendirme için yazdılar KOM'a o zaman. Şimdi taşlar daha da oturuyor. Önce tablo geliyor. Tabloda tekil-ardışık-periyodik vs yoksa KOM'a değerlendirtmiyorlar ama varsa değerlendirme için yazı yazıyorlar. Şimdi daha da oturdu taşlar. İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. Bu forumda ne güzel insanlar varmış. Herkesin işi gücü rast gelsin inşallah.
  9. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Bla Bla Bla Bu güzel cevabınız için teşekkür ederim. Dosyaya gizlilik koydurmuşlar avukat görmesin diye ki geçen haftaya kadar zaten avukat tüm dosyayı görmüş notlarını almıştı. Tüm araştırmalar lehime ufacık bir sıkıntı dahi yok. Rapor geldi göya birkaç ardışık varmış tek kişiyle o da üstü kapalı söylemişler nedir tam bilmiyoruz. Sadece koma yazı yazmışlar onu biliyoruz. Avukat diyor zaten öyle bir şey olsa çoktan sizi almışlardı bu zamana gelmezdi mesele dedi. Fakat avukat savcı muhtemelen tekrar seni ifadeye çağıracak dedi ben ilk ifademi komda vermiştim yeni bir şey çıkınca tekrar savcı ifade alıyormuş herhalde. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama insan insana böyle saçma bir zulmü neden eder gerçekten anlamıyorum.
  10. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Moda Dünyası Merhaba hocam. Cevabınız için teşekkür ederim. Ben ne açığa alındım ne ihraç ne de hakkımda idari soruşturma var. Sadece uyduruk bir tanık beyanından dolayı soruşturma geçiriyorum. Hakkımdaki tüm araştırmalar lehime iken ankesör raporunda katibin söylendiğine göre birkaç tane ardışık çıkmış. Ardışık kişi sayısı ise bir kişiymiş. O kişi için de Kom'a yazı yazılmış benim adımı geçirmiş mi, kimdir neyin nesidir diye. Ben bunun şokundayım. Her ardışık illa fetö araması mı çünkü böyle bir arama olması imkansız benim hayatımda.
  11. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Herkese merhaba, Benim ankesör raporum gelmiş. Biliyorsunuz önceden yazmıştım benim henüz soruşturma aşamasında dosyam. İçinde bir iki tane ardışık varmış ama şok yaşadım ben duyunca. Savcı da gizlilik koydurmuş dosyaya ama avukat öğrendiği kadarı ile ardışığımda bir kişi varmış herhalde. Bu kişi için de KOM'dan yazı talep etmişler bu kişinin ifadesinde ben var mıyım neyin nesidir bağlantılı mıyız diye. Böyle mantıksız iş mi olur ardışığımda bir kişi olması çok saçma değil mi ? Avukatım da zaten o kişinin ifadesinde önceden ben geçmiş olsaydım sizi çoktan almışlardı dedi. Hala kovuşturma aşamasına gelmedi dosya ama resmen savcı uğraşırcasına bir şey bulmak istiyor. Bu iş nereye varır böyle ? Bir haftaya kadar KOM'dan yazı gelir demişler. Bakalım neyin nesi göreceğiz bi bağlantı bulamazlarsa mecbur takipsizlik verecek dedi avukatım ama dün savcı klasik zarflamasını yapmış herkese yaptığı gibi isterse gelsin etkin pişmanlık versin falan vs saçma sapan şeyler ya. Allah herkesin yardımcısı olsun.
  12. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bu arada sizin KYOK mu vardı yoksa beraat mı ettiniz hocam
  13. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhaba hayırlı haftalarınız olsun. Zaten hakkımda olan bu soruşturma bilgisi kurumuma 2020'de pandemi varken gelmesine rağmen ne kurumum idari soruşturma başlattı ne de açığa alındım. Şu an gayet doğal görevime devam ediyorum. Çok şükür bugüne kadar ankesörlü telefondan malum şahıslar tarafından hiç aranmadım. Ama bazen İstanbul Anadolu-Avrupa'dan reklam için firmalar arıyor onu ankesörlü sayıyorlarsa bilemem artık :D. Şaka bir yana dediğiniz çok mantıklı. Beni öyle bir kuyuya atmış ki karaktersizin beni tanımadığına dahi eminim aradım falan demiş bir de. Muhtemelen savcı da dosyayı eksik bırakmak istemiyor. Yahut içindeki son veri toplama 2022 Nisan'da olduğu için (İlk ifadeye çağrıldığım 2022 Mayıs ayıydı. O günden sonra yetkisizlik ile bulunduğum ile gelip ifademin alınması 2023 Temmuz'u buldu savcı incelemesi derken Ekim 2023 oldu arada 5550 gün oynuyor) belki savcı bey güncel verileri de istemiş olablir diye düşündüm konuya pek hakim olmasam da böyle bir çıkarım yaptım. İçime su serptiniz. Ben yorumları okuyunca çok korkmuştum yok kuzenim aramış ondan dolayı hapse girdim yok şu yok bu falan. Çok şükür kendimden eminim. Zaten rastgele tekil aramalar çıksa bile Savcı Bey Yargıtay'ın kriterine uyduktan sonra HTS vs şehir karşılaştırması yaptıktan sonra soruşturma dahi açmaz (yani açılmıyormuş okuduğum yorumlar bunun üstüne genelde). Güzel cevabınız için teşekkür ederim zaten dediğim gibi ben bi KİT personeliyim ne kolluk ne askerim bu yönden de içim rahat. Savcı katibi 10-15 günde geliyor abi ankesör demişti işte onlar 16'sında yazmıştı bu cuma tekrar gideceğim bakalım. Görelim mevlam neyler...
  14. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim cevap veren herkese. Yine de ben ülkemiz savcılarının bilerek kasten can yakmak veya uğraşmak isteyeceğini pek düşünmüyorum. Ülke de adalet topal da olsa inancım var. Vardır bir bildiği diyip geçmek istiyorum elden de bu geliyor şu anlık. Sadece tuhaf olan benim ne asker ne polis ne de önemli bir konumda olmam. Uyduruk bir tanık beyanında dosyada ve geçmişimde hiçbir şey yokken ankesör raporu talep edilmesi ve ankesör yorumları burada çok üzdü beni. Bakalım ama yaşayıp göreceğiz. Çok şükür gerçekten uzaktan yakından alakam yok. Allah büyüktür. Herkesin yardımcısı olsun rabbim.
  15. Altaylı

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Öncelikle beni dikkate alıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Siz gibi cevap verecek herkesin tecrübesine ihtiyacım vardır onu da belirtmek isterim. Peki yani böyle bir şey akla mantığa nasıl yatıyor yani düpedüz insanı uğraştırmak olmuyor mu? Ben kolluk değilim asker değilim özel sektörde çalışmıştım daha sonra da düz memur olmuşum. Benim için ankesör neden talep eder ki yani. Şu ihtimal aklıma geliyor bir yandan da beni ilk Mayıs 2022 de çağırdılwr ifadeye Ankara'da. O zaman arayan Kom'cu abi de önemsiz bir şey ifade versen kafi demişti. Sonra ikameti söyleyince o zaman bulunduğun şehre yollayalım dedi. Mayıstan önce dosya araştırmaları Mart Nisan gibi tamamlansa üzerinden 550 gün civarı geçmiş oluyor. Acaba savcı araştırmalar eskidi yetkisizlik verildi diye kendi araştırmasını da mı yapıyor güncel olarak? Çünkü üç yazı istedik ikisi geldi ankesörü de bekliyoruz dedi katip. Ben de bi sorun var mı dedim bu mezvudan dolayı 22 kpss de 92 puan aldım DHMİ kazandım tercih yapamadım atamamda sorun olur diye dedim o da yapsaydınız keşke vs konuştu sanki sıkıntı yokmus gibisinden. Ama yorumları okuyunca insanın kanı donuyor. Yani ankesörde biri beni rastgele aradıysa Fetöden bağımsız dahi olsa bana dava mı açılacak anlamadım gitti. Tevekkül sahibiyim ama üzülmüyor da değilim haksızlığa.
×
×
  • Yeni Oluştur...