İçeriği gör

Masum_155

Yeni Üye
  • İçerik

    162
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Masum_155 kullanıcısının paylaşımları

  1. Teşekkürler. 25. İdare Mahkemesi.
  2. Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkesin Ramazan-ı Şerif'ini kutlarım. Rabbim inşaallah tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul etsin. İdare mahkemesinden ret geldi. Garson kodlaması (EA) irtibat ve iltisak için yeterli görülmüş. Adli soruşturma beraat olmuştu ve göndermiştim. kararda buna da değinmişler, ama adli soruşturmanın haricinde idari yönden de kendilerinin yetkili olduğu ve fişlemenin irtibat ve iltisak için yeterli olduğu kanaatine varmışlar. Bölge idare mahkemesine müracaat edeceğim. dilekçe örneği arıyorum. foruma baktım ama varsa da göremedim. örnek olarak bölge idare mahkemesine (istinaf) müracaat dilekçesi arıyorum. sizlerden yardım talep ediyorum. Teşekkürler.
  3. Masum_155

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Emekli olduktan sonra kurumdan talep ettiğim emekli yolluk tazminatım ödenmedi ve bende idare mahkemesine dava açmıştım. Emekli yolluk tazminatı için açtığım davayı kazandım. Davayı açarken dava dilekçeme Emekli yolluk tazminatının ödenmesi ile ilgili 375 sayılı K.H.K'nın 1.maddesi D bendi 1.fıkrasında "......(12.105) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarında tazminat ödenir" denilmiştir. Malumdur ki, her yıl ocak ve temmuz ayında katsayılar yenileniyor. bende 2020 yılı Şubat ayında emekli oldum. 2020 yılı şubat ayında geçerli gösterge ve katsayılar üzerinden hesaplanacak emekli yolluk tazminatımın yasal faizi ile ödenmesi diye yazmıştım. Emniyet Müdürlüğü, bu kanun maddesinde geçen 12105 gösterge rakamına göre ödeme yapacağız diyerek telefon açtılar. iyi de dedim, o kanunun ilk çıktığı tarihte belirlenen ilk katsayı, bu katsayı her yıl iki kez artmaktadır. ben 2020 yılı Şubat ayında emekli oldum, güncel katsayı ve gösterge ile hesaplanıp ödenmesi lazım dediğimde, ama kararda 12105 yazıyor dediler. Hey Allah'ım ya. kararı bile doğru yorumlayamıyorlar. Yasal faizi ile birlikte toplam ödenecek tutarda 250 TL'nin üzerinde bir hak kaybı oluyor. Bunun içinde ayrıca önce emniyet müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edeceğim, ödemezler ise, yine idare mahkemesine gitmeyi düşünüyorum. Kararda sanki hiç bilmeyen, anlamayan, cahil vatandaşa anlatır gibi açık açık yazılmasını mı bekliyorlar acaba. Bu konudaki fikriniz nedir?
  4. size tebliğ edildiği günden itibaren 30 gün.
  5. Masum_155

    Garson Sd Kart Fişleme Forumu

    Evet devrem, idare mahkemesine dilekçeyi kendim yazdım, üstteki mesajımdaki ilk 4 maddeyi aynen yazdım. alttaki facebook içeriğini sonradan gördüm, eklenebilir demişler. orası sana kalmış. Dediğim gibi ben ilk dört maddeyi yazıp göndermiştim.
  6. Masum_155

    Garson Sd Kart Fişleme Forumu

    EA kodlaması varsa hep red verip gönderiyorlar. geçmiş olsun arkadaşşlar. bu garson itini inşaallah itler parçalar.
  7. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Yargıtay Bozma Kararından; Aşağıda resmini paylaştığım Yargıtay kararına göre; 1-)Kimse Yok mu Derneğine yapılan bağışın örgütsel eylem olarak kabul edilemeyeceği, 2-) İlgilinin kardeşinin bylock kullanıcısı olduğuna dair tespitin kararda yer alması suç ve cezaların şahsiliği ilkesini ihlal ettiği BELİRTİLMİŞ, 3-) Bylock tespit ve değerlendirme tutanağının dosyada olmaması ve yetersiz bylock sorgusuna dayanarak karar verilmesi bozma sebebi yapılmıştır.
  8. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Bu nedim denilen zat, cezaevinden çıkınca ilk iş olarak koşa koşa gittiği ABD Büyükelçiliğine sorsaymış ya. Ne adam diyecem ama adamlık buna milyon gömlek fazla gelir.
  9. İhraç sonrası emekli olan arkadaşlar, Emeklilik Onay Belgesi adresinize gönderildi mi? Emeklilik Onay Belgesini alan oldu mu? Olduysa nereden nasıl aldınız?
  10. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Sabaha ücretli olursa bak milletin dilinden kurtulamazsınız söyleyeyim ben ::)))
  11. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Merhaba arkadaşlar. KHK ile ihraç olup, daha sonra görevine iade edilen bir Emniyet mensubu, manevi tazminat davası açıyor, idare mahkemesince, ihraç işlemi KHK yapıldığından, manevi tazminat talep edilemeyeceğine karar veriyor. Karar istinafa götürülüyor ve Bölge İdare Mahkemesince idare mahkemesinin kararında hukuka uygunluk görülmediği diyor ve MANEVİ TAZMİNAT ÖDENMESİNE KESİN OLARAK KARAR VERİYOR. İade olan tanıdıklarınıza bunu bildiriniz. Kendiniz iade olmuşsanız bu karara göre manevi tazminat davası açabilirsiniz.
  12. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    KHK.lı bir bayan polis hakkında bir yazı. bu kadar tuhaflıklar işte. https://t24.com.tr/yazarlar/tolga-sardan-buyutec/khk-li-bir-kadin-polisin-basina-gelenler,25397
  13. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Hayırlı olsun. Çok güzel. Sizin adınıza çok sevindim. Rabbim bir daha böylesi sıkıntılar yaşatmasın. Biz masumlar için dua etmeye devam edin. Bizleri unutmayın.
  14. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Tem, İstihbarat veya Komdan çok yakın senin için sorgulama yapabilecek birini bulamaz isen çok zor. En temizi ohal komisyon kararı. Ohal komisyon kararında yazar detayı. Ama duamız temennimiz Ohal komisyon kararı da temiz gelir inşaallah KABUL yazısını görürsün ve kodlama varmı yokmu çokta tın dersin inşaallah.
  15. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    komedi gibi. adaletin düştüğü hale bak. şimdi hangisi doğru karar? veya hakimler nasıl bağımsız karar verebilecekler. acaba elmamı desek çıkar adalet, yoksa armut mu?
  16. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    inşaallah beraat verilir. ben sizinki gibi takipsizlik verilir ümidinde idim. ama dava açılmış. red gelince bir kez daha yıkılmıştım. dava açılınca yine içimden birşeyler koptu gitti. ea kodlaması ile ilgili takipsizlik almışsınız. Sizden rica etsem özelden takipsizlik kararınızı gönderebilir misiniz? mahkeme savunmamda emsal olarak kullanmak için. tabi kişisel bilgilerinizi kullanmayacağım. kararınızın bilgilerini sadece yazacağım savunmama. inşaallah olumlu kararınızı bekliyor, teşekkürler ediyorum.
  17. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    2002 yılı tanık, (18 yıl öncesi) Garson EA ve 0 kodlaması nedeniyle 2019 Mart ayında savcı talimatı ile şubeye telefonla çağrılarak ifade vermiştim. Bu zamana kadar savcıda soruşturma aşamasındaydı. 13.01.2020 Pazartesi günü savcı dava açılması için dosyamı ağır ceza mahkemesine vermiş ve dosyam kabul edilmiş. Bylock yok, Banka hesap ve kredi kartı yok, dernek, sendika, bağlı şirketlerinde sigorta kaydı, himmet, bağış, yardım yaptığının tespit edilemediği, görev yaptığım iki il emniyet müdürlüğünce hakkımda yapılan araştırmalarda herhangi bir bağımın olduğuna dair bir bulguya rastlanılmadığı, HTS incelemesinde aynı suç kapsamında hakkında işlem tesis edilmiş kişilerle görüşmelerimin olduğunun tespit edildiği (% 100 hepsi meslektaşım olan ve mesleki tanışmışlıklarla aradığım kişiler olduğuna eminim) diyerek Savcı ağır ceza mahkemesine sevk etmiş ve ağır ceza mahkemesi kabul etmiş, hakkımda dava açılmış. EA ile 0 kodlaması zaten birbirine tezat iki kodlama. Güncel listede kaydım yok. Mahkemeler beraat ve artık bir çok savcı bu ea kodlamasına takipsizlik veya KYOK kararı vermeye başladılar, ama halen bu bulgular ile ağır ceza mahkemesine sevk edilerek dava açılması çok acı. Yapılan haksızlıklar biraz biraz düzelmesi gerekirken, halen mağduriyetler devam ediyor.
  18. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Her yerde yazalım ve herkese duyuralım Kamu Denetçiliği Kurumu, OHAL Komisyonu kararıyla görev döndürülen vergi idaresi personeline banka promosyonunun tam olarak ödenmesi gerektiğine karar verdi. 672 sayılı KHK ile 2016 yılında ihraç edilen, sonrasında ise 21/03/2019 tarihinde OHAL Komisyonu kararıyla göreve iade olan bir personele, sadece göreve başladığı tarihten itibaren kalan banka promosyonu parası verilmiştir. Anlaşmanın yapıldığı 11/12/2017 tarihi ile anlaşmanın sona ereceği tarih olan 31/12/2020 tarihleri arasını kapsayan protokolle ilgili olarak, göreve iade olan personel, tüm banka promosyonunu talep etmiş ancak bu talebi reddedilmiştir. Dosyayı inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu "idarenin hatalı işleminden oluşan külfetin başvurucuya yükletilmeyeceği ve başvuranın eksik kalan promosyon ödemelerinin idare tarafından karşılanması" gerektiği yönünde tavsiye kararı almıştır. İŞTE TAVSİYE KARARI
  19. e-devlette mahkeme aşamasına gelmiş durumlar görünür. soruşturma ve kovuşturma görünmez. ea dan başka bir kriter yazmamışlarmı? etüd, ders, zümre başkanı, vs. gibi şeyler. ya da kurum kanaati, üst amir kanaati gibi hususlar? bunları es geçmeyin idare mahkemesi dilekçenizde.
  20. Öncelikle geçmiş olsun. kodlama sadece ea ve garsondan bahsedilmemiş? o nasıl oluyor. garson kelimesini kullanmasalar bile ea fişlemesini yapan kişinin kod adı GARSON itidir. Dikkatli olunmalı, ısırıyor ve kuduzdur. Kodlamaları yapan kişi garsondur. Savunmanızın ana unsuru, bel kemiği fişleme, yani garson itinin yaptığı bu pislik olacaktır. İrtibat ve İltisak? derken neyle bu yargıya varmışlar. hakkınızda açılan bir davadan bahsedilmişş mi? bizlere yansımamış olsa bile bir çok arkadaşşımızın hakkında soruşturma açılmış ve falanca ilin falanca numaralı soruşturması diye ohal kararında yazıyor.
  21. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    alıntıdır. Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarında da belirtildiği gibi tanıklık yapan kişinin benzer dosyada sanık olması ve tanıklığı nedeniyle kendi dosyasında bazı özel durumlardan(etkin pişmanlık) faydalanması tanıklığının itibar edilebilirliğini ortadan kaldırmaktadır. Yargıtay CGK.’nun 12.11.2013 tarih ve 2013/1-251 E. 2015/454 K. Sayılı ilamında ve 16. Ceza Dairesinin Ergenekon Davasına ilişkin verdiği kararda açıklandığı üzere “Tanık kendisine karşı yürütülmeyen bir ceza soruşturmasında olay hakkında beş duyu organı ile edindiği algılamaları ifadesiyle açığa çıkaran kişidir. Tanığın açıklamalarının değerlendirilebilmesi için onun kim olduğu önemlidir. Bu itibarla tanıkların, sanığın ceza almasında veya beraat etmesinde herhangi bir yararı ve aralarında herhangi bir dayanışma-husumet hissi bulunup bulunmadığının tespit edilmesi, ayrıca tarafsızlığının da tanıklığının değerlendirilmesinde dikkate alınması gerekir. Kural olarak ceza muhakemesinde taraf sıfatı bulunanların tanık olarak dinlenmemesi gerekir. Tanıkların tarafların huzurunda dinlenmesi ve yüzyüzelik ilkesi esastır. Tarafların tanıklara soru sorabilme imkanı sağlanması esastır. Tanıkların beyanlarının hangi şartlarda alındığının, yasak ifade-sorgu yöntemleri ile alınıp alınmadığının, tanığa menfaat veya tahliye, mesleğe iade vaadinde bulunup bulunulmadığının da mahkemece değerlendirilmesi gerekmektedir. Tanık tarafından duyulan her türlü kişisel korku ve endişe, duruşmada hazır bulunmaktan muaf tutulmak için yeterli değildir.” denilmiştir. kaynak: https://www.facebook.com/groups/KHKMAGDURUMEMURLAR/permalink/717489468657996/
  22. Masum_155

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    (alıntıdır, kaynak en alttadır.) Ohal komisyonu kararlarına karşı açılacak iptal davaları ile ilgili birazcık bilgilendirme yapalım… İdari Yargılama Usulü Kanununun 2’nci maddesinin ilk fıkrasının a bendi uyarınca, idari işlemler, yetki, şekil, sebep, konu ve maksat yönlerinden biri ile hukuka aykırılık taşımaları halinde idari yargı yerlerince iptal edilirler. OHAL komisyonu kararlarına karşı açılacak iptal davalarında bu 5 unsurun başlıklar halinde irdelenip, sebep başlığı altında aleyhe ileri sürülen hususlara başlıklar açarak cevap verilmesi yararlı olacaktır. 1. Yetki Unsuru OHAL KHK’sı ile bir memurun meslekten ihraç edilmesi mümkün değildir. Çünkü memurları ihraç etme yetkisi Yüksek Disiplin Kurullarındadır ve Bakanlar Kurulu bu yetkiyi kullanarak adı ne olursa olsun herhangi bir işlem tesis edemez. Bu şekilde tesis edilen işlem yoklukla maluldür. KHK ile yapılan bu işlem, yargı organlarına ve idareye tanınan yetkilerin açıkça gaspı anlamına gelmektedir ve Anayasa Mahkemesinin çeşitli defalar belirttiği gibi yetki gaspı suretiyle yapılmış düzenlemeler yoklukla maluldür. 2. Şekil Unsuru Anayasanın 129/2 hükmüne göre, “Memurlar ve diğer kamu görevlileri ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları mensuplarına savunma hakkı tanınmadıkça disiplin cezası verilemez.”. Madde hükmü çok açık olmakla birlikte bu hüküm yok sayılarak idare tarafından herhangi bir savunma alınmadan meslekten çıkarma kararı verilmesi hukuka aykırıdır. 3. Sebep Unsuru Herkesçe malumdur ki; bir idari işlem tesis edildiği tarihte sebepleriyle tesis edilmelidir.OHAL Komisyonu çoğunlukla, meslekten çıkartılma işleminden daha sonra ortaya çıkan durumları idari işlemin sebebi olarak değerlendirmektedir. Kamu güvenliğinden başka, somut bir gerekçe ortaya konulmayıp kişiyi KHK ile mesleğinden ihraç edip daha sonra ortaya çıkan durumları idari işlemin sebebiymiş gibi değerlendirmek bu işlemi sonradan hukuka uygun hale getirmez. 4. Konu Unsuru İdarî işlemin hukuk âleminde gerçekleştirdiği değişikliğe “konu” denmektedir. Başka bir ifadeyle idarî işlemin konu unsuru, o işlemin doğurduğu hukukî sonuçtan ibarettir. Olağanüstü halin konusunu, süresini ve kapsamını aşan düzenlemeler yapılamaz bunun sonucu olarak olağanüstü hal süresini aşan tedbirler alınamayacağı gibi, kanunlarda genel ve sürekli değişiklikler yapılamaz ve uygulaması olağanüstü halin süresini aşan genel ve sürekli düzenlemeler de yapılamaz. Ekli listelerle memurların görevlerine son verilemez. 5. Amaç /Maksat Unsuru Amaç, herhangi bir işin/fiilin yapılmasıyla gözetilen nihaî hedeftir. İdarî işlemlerin genel amacı, kanunlarda açıkça belirtilmiş olsun veya olmasın, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kamu yararının sağlanmasıdır. İdarenin güttüğü gerçek amaca kanunda öngörülen usulden farklı bir usul izleyerek ulaşmaya çalışması, doktrinde usul saptırması olarak bilinmekte ve amaç unsuru bakımından hukuka aykırılık hâlleri arasında sayılmaktadır. Buna göre idarenin sadece Yüksek Disiplin Kurulu marifetiyle meslekten ihraç edebileceği memuru; disiplin işlemleriyle uğraşmadan, ve yargı denetiminden kaçmak amacıyla KHK işlemi ile ihraç etmesi usul saptırmasıdır. kaynak : https://www.facebook.com/groups/242383923334242/permalink/305375543701746/ kendilerine teşekkür ederiz.
  23. kaynak : https://www.facebook.com/groups/242383923334242/permalink/305375543701746/ Ohal komisyonu kararlarına karşı açılacak iptal davaları ile ilgili birazcık bilgilendirme yapalım… İdari Yargılama Usulü Kanununun 2’nci maddesinin ilk fıkrasının a bendi uyarınca, idari işlemler, yetki, şekil, sebep, konu ve maksat yönlerinden biri ile hukuka aykırılık taşımaları halinde idari yargı yerlerince iptal edilirler. OHAL komisyonu kararlarına karşı açılacak iptal davalarında bu 5 unsurun başlıklar halinde irdelenip, sebep başlığı altında aleyhe ileri sürülen hususlara başlıklar açarak cevap verilmesi yararlı olacaktır. 1. Yetki Unsuru OHAL KHK’sı ile bir memurun meslekten ihraç edilmesi mümkün değildir. Çünkü memurları ihraç etme yetkisi Yüksek Disiplin Kurullarındadır ve Bakanlar Kurulu bu yetkiyi kullanarak adı ne olursa olsun herhangi bir işlem tesis edemez. Bu şekilde tesis edilen işlem yoklukla maluldür. KHK ile yapılan bu işlem, yargı organlarına ve idareye tanınan yetkilerin açıkça gaspı anlamına gelmektedir ve Anayasa Mahkemesinin çeşitli defalar belirttiği gibi yetki gaspı suretiyle yapılmış düzenlemeler yoklukla maluldür. 2. Şekil Unsuru Anayasanın 129/2 hükmüne göre, “Memurlar ve diğer kamu görevlileri ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları mensuplarına savunma hakkı tanınmadıkça disiplin cezası verilemez.”. Madde hükmü çok açık olmakla birlikte bu hüküm yok sayılarak idare tarafından herhangi bir savunma alınmadan meslekten çıkarma kararı verilmesi hukuka aykırıdır. 3. Sebep Unsuru Herkesçe malumdur ki; bir idari işlem tesis edildiği tarihte sebepleriyle tesis edilmelidir.OHAL Komisyonu çoğunlukla, meslekten çıkartılma işleminden daha sonra ortaya çıkan durumları idari işlemin sebebi olarak değerlendirmektedir. Kamu güvenliğinden başka, somut bir gerekçe ortaya konulmayıp kişiyi KHK ile mesleğinden ihraç edip daha sonra ortaya çıkan durumları idari işlemin sebebiymiş gibi değerlendirmek bu işlemi sonradan hukuka uygun hale getirmez. 4. Konu Unsuru İdarî işlemin hukuk âleminde gerçekleştirdiği değişikliğe “konu” denmektedir. Başka bir ifadeyle idarî işlemin konu unsuru, o işlemin doğurduğu hukukî sonuçtan ibarettir. Olağanüstü halin konusunu, süresini ve kapsamını aşan düzenlemeler yapılamaz bunun sonucu olarak olağanüstü hal süresini aşan tedbirler alınamayacağı gibi, kanunlarda genel ve sürekli değişiklikler yapılamaz ve uygulaması olağanüstü halin süresini aşan genel ve sürekli düzenlemeler de yapılamaz. Ekli listelerle memurların görevlerine son verilemez. 5. Amaç /Maksat Unsuru Amaç, herhangi bir işin/fiilin yapılmasıyla gözetilen nihaî hedeftir. İdarî işlemlerin genel amacı, kanunlarda açıkça belirtilmiş olsun veya olmasın, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kamu yararının sağlanmasıdır. İdarenin güttüğü gerçek amaca kanunda öngörülen usulden farklı bir usul izleyerek ulaşmaya çalışması, doktrinde usul saptırması olarak bilinmekte ve amaç unsuru bakımından hukuka aykırılık hâlleri arasında sayılmaktadır. Buna göre idarenin sadece Yüksek Disiplin Kurulu marifetiyle meslekten ihraç edebileceği memuru; disiplin işlemleriyle uğraşmadan, ve yargı denetiminden kaçmak amacıyla KHK işlemi ile ihraç etmesi usul saptırmasıdır.
  24. Bu garson itinin fişlemesi ile ilgili olarak ; Devletten (EGM Personel D.Bşk.) Personel verileri çalınıyor, bu veriler kullanılarak fişleme yapılıyor. ikisi de suç içeren bir eylem. İki tane suç içeren eylemden kanuni bir delil elde etmeye çalışıyorlar. Ayrıca Personel verilerini çalan, çalınmasına yardım eden, ihmali bulunan, gerekli güvenlik önlemlerini almayanların tesbitine dair bir çalışma duyan var mı? Nasılki hazine bulunduğunda kimin koyduğunun bir önemi yok. Aynen bunun gibi, fişleme konusunda kimlerin ihmali var, kimler personel verilerinin çalınmasına yardım etti, göz yumdu hiç araştırılmadı. Önemli olan fişleme denildi ve masumların canı yakıldı. Ama unutulmasın, Rabb'imde bir fişleme yapıyor ve O'nun fişlemesi gram şaşmayacak.
  25. evet dilekçenizin her sayfasını imzalayacaksınız. Daha doğrusu her sayfasını paraflayacaksınız, en son sayfayı imzalayacaksınız. idare mahkemesi için iki nüsha hazırlayacaksınız. birde kendinizde kalacak, toplam üç nüsha hazırlayın. Tebliğ belgesinin fotokopisini ekledim ben. Bulunduğunuz ildeki idare mahkemesine müracaat edeceksiniz. Size verilen belgeyi saklayın. o belge müracaat tarihinizdir.
×
×
  • Yeni Oluştur...