İçeriği gör

siradanbirkisi

Üye
  • İçerik

    9
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

9 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    Ohal Sonrası
  • Kurum
    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Ankesör
    Sosyal Çevre Bilgisi
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Yerel İdari Mahkeme

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. Merhabalar İlk derece mahkemesinden alınan beraat kararına itiraz edildi. İstinaf süreci ne kadar sürer, tecrübe eden veya duyumu olan var mıdır? (Ankara)
  2. İlk dava dilekçesinden sonra başka hiç bir dilekçe, cevap vb bir şey vermedim. Mahkeme zaten duruma göre kendisi toplandı kendisi karar verdi savunmaları talep etti. Ben sadece uyaptan kontrol edip gidişata bakıyorum. Evet öyle düşünüyorum. Bekleyip göreceğim artık. Teşekkürler.
  3. Merhaba arkadaşlar, İdari mahkeme (Kocaeli) kanadından bilgi vereyim. Henüz karar yok ama süreç hakkında belki fikir verir. -- Dava 22.09.2019 da açıldı. Mahkeme 04.10.2019 da Msb den ilk savunmayı istedi (30 gün miat). Msb den 30. gün akşamı standart şablon savunma gönderildi. Mahkemenin istediği hiç bir bilgiye haiz değildi. Dzkk savunma göndermedi. -- 22.11.2019 da mahkeme ikinci kez savunma istedi (10 gün miat). 25 gün sonra cevap verildi. Msb yalnızca evrakı olduğu Dzkk ya paslamış ve mahkemeyi bilgi hanesine eklemişti. Ne Msb, ne Dzkk dan başka hiç bir savunma yoktu. -- 23.01.2020 de mahkeme "üçüncü ve son kez" savunma istedi. Kullanılan ifade tam olarak böyle. Msb yalnızca evrakı olduğu gibi Dzkk ya pasladı. Şu an miat aşılmış olmasına ve ne zaman cevap verecekleri belli olmamasına rağmen en azından son savunma olması ve karar verilecek olmasını bekliyorum. Görüldüğü gibi miatlara uyulmuyor, gereği yerine getirilmiyor. Bu konuları zaten geçtim, kimsenin de umrunda değil usulden bozulur bilmem ne. Sonuç bakalım ne olacak. Durum: Ohal sonrası bakan oluruyla ihraç--Ankara ağır cezada ankesör soruşturması devam--EP yok 4 ay cezaevi Allah herkese kolaylık versin. Her şey gönlünüzce olsun.
  4. Merhabalar Muhtemelen daha önce sorulmuştur. Forumda aradım ama bulamadım. İş başvurusunda bulunduğum firmaya ihraç olduğumu söylemesem, sigorta vs işlemleri sırasında bunu görebiliyorlar mı? Bu konuyu hiç dile getirmesem ilerleyen süreçte bir aksilik olabilir mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  5. Merhaba arkadaşlar. Ohal sonrası ihraca itiraz olarak idari dava açtım. Mahkeme msb den delil, belge, bilgi formu vs isteyerek ve 1 ay süre vermişti. Savunma olarak standart fetö şablonu gönderildi ve mahkeme bunu kabul etmedi 2. kez istedi ve "Ara karar yerine getirildikten sonra ya da süre aşımı olduğu zaman karar verilecektir, eğer göndermezseniz ilgililer hakkında işlem sorumluluğu doğacaktır" dedi ve 10 gün süre tanıdı. Msb son gün dzkk ya yazı yazarak mahkeme bizden böyle böyle şeyler istiyor siz bunları direkt olarak mahkemeye gönderin bize de bilgi olarak verin dedi(Evrakta gereği olarak dzkk, bilgi olarak mahkeme dağıtımı yapılmıştı). İşin komedisi şurada; mahkeme msb nin dzkk ya yazdığı bu yazıyı ara karar cevabı olarak algılayarak bu yazıyı uyapa "ara karar cevabı" olarak kaydetmiş ve o kadar esip gürleyip yasal işlem yaparız vs kabadayılık yapmalarına rağmen ve şu gün itibariyle miat üzerinden 48 gün geçmesine rağmen ne dzkk dan ne msb den ses soluk yok. Avukatla görüştüm ve biz mahkemeye girdi yaparak "Bakın bu adamlar cevap bile göndermiyor, ellerinde bir şey yokki cevap yazsınlar gibi bir girdi yapsak ne olur" dedim cevaben "Biz girdi yaptığımızda çok büyük ihtimalle 3.kez istenilmesi için yazı yazılır ve bu sefer özellikle telefon ederler, uyarırlar ve her halükarda cevap alırlar. Kendi aralarında hallederler. Red cevabı gelirse biz bunu usulden bozmak için zamanında gönderilmeyen ara karar savunmalarını delil gösterip bozmaya çalışırız" dedi ve bu bana gerçteken mantıklı geldi. Şimdi soracağım o ki Benzer tecrübe yaşayan arkadaşların durumu nedir acaba? Ne yapılabilir? Şimdiden teşekkürler.
  6. Dzkk ya 10 senem haram zehir zıkkım olsun. Şu süreçte Türkiye deki en kötü, gaddar, vicdansız kurum en kesin şekilde bu kurumdur. İki güne döndüğümüz vardiyalar, ayakta saatlerce tutttuğum vardiyalar, okulda fayans derzlerini diş fırçalarıyla temizlediğim saatler, ihtisasta verdiğim emekler vs vs. Burada asker sivil herkes mağdur. Askerler daha bir mağdur. Denizciler ayrıca bir mağdur. Cezaevinden kara, hava ve jandarma arkadaşlarımla yüzde 90 aynı suçlamalarımız olmasına rağmen yalnızca ihraç benim ve kendilerine bu konu hakkında yazılı emir bizzat gösterilerek süreç kaç yıl sürerse sürsün kesinlikle ihraç olmayacakları belirtilmiş. Yanlış anlaşılmasın inşallah hiç kimse ihraç olmasın. Bu sürecin başında olan müthiş yetenekli! zeki! ahlaklı! vicdanlı! kişiler, idari mahkemenin ne ilk ara karar miadına cevap verdiler(30 günlük miat- 33. günde savunma yazısı geldi ve 13 sayfalık yazıda tek kelime hakkımda ifade yok.Sadece fetönün tarihi ve güncel durumu var) ne de ikinci ara karara cevap verebildiler(10 gün miat verildi- 13. günde Msb lütfedip dzkk ya mahkeme ara kararını paslamış)Basit bir miatlı mesaj evrak kaçırdığımız zaman başımıza neler geldiğini hepimiz biliyoruz ama insanların hayatına tamamen kumanda eden bir olayda görmezden gelmek ne kadar kolay değil mi? Yazık yazık yazık
  7. Herkese selamlar. Haziran ayında bakan oluruyla ihraç oldum. Benimle birebir aynı durumda olan arkadaşlarım açıkta devam ediyor (inşallah hiç ihraç olmasınlar). Bazı arkadaşlar ise çok daha uzun süredir ggu-açık durumunda devam ediyorlar. Ben dahil olmak üzere bahsettiğim arkadaşlar ankesör nedeniyle 3-6 ay arası cezaevi geçmişimiz var. İddianameler genelde balon şekilde. Bilirkişi bile %80inin yalan olduğunu ortaya koydu. Sormak istediğim soru kim neye göre ihraç oluyor/olmuyor? İdari davada isim vermeden benzer durumda olan kişiler ihraç olmadı şeklinde bir itiraz yapılmalı mıdır? Şimdiden teşekkürler
×
×
  • Yeni Oluştur...