İçeriği gör

Qwerty

Üye
  • İçerik

    59
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

172 İyi

Qwerty Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    675
  • Kurum
    Adalet Bakanlığı
  • Kriterler
    Yardım Derneği
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    HAGB

Güncel Profil Ziyaretleri

973 profil görüntüleme
  1. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ben çalıştığım adliyeye bir kez gidebildim, çalıştığım kaleme çağırdılar giremedim, gözlerim doldu, içim burkuldu. Ben dönemedim umarım siz personel olarak dönersiniz.
  2. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Arkadaşlar Haber Türkte şu an "Malum Yapının Siyasi Ayağı" konulu tartışma var. Takip etmek isteyenler için.
  3. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Ihraç olduğum 29 Ekim gününde ve sonrasında bu kadar lanet etmedim; yok şu kurumda bilmem ne şerhi var, yok o bankada maaş hesabı açılamaz, yok khklı olduğunuz için havale ödeyemiyoruz, yok khklı olduğunuz için bu işleme onay yok vb. haberlerini duyduğumda ettiğim kadar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle saçmalıklar yoktur eminim. Insan hakları evrensel bildirisine ne kadar zıt politika, bürokrasi varsa bize uygulanıyor resmen ya. Dilerim Allah'tan bu süreçte yaşadığımız en büyük sıkıntıdan en zerre kadar olan problemimize kadar herşeyin kat kat fazlalarını yaşamadan can veremesin bu durumda olmamızın müsebbipleri..
  4. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Evrensel hukuk esas alınırsa benim şahsi görüşüm; teşebbüse birebir bilerek isteyerek dahil olanlar ve malum süreçler içerisinde vatan, devlet ve millet aleyhinde suç unsuru oluşturan herhangi bir girişimde bulunanlar haricindeki herkes masumiyet karinesine göre suçsuzdur ki biz birçoğumuz da bu kitlenin icerisindeyiz.
  5. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Rica ederim hocam ne demek. Kurum MEB ise ve dediğiniz kriterlerden başka hiç kriter yoksa çok büyük ihtimal iade olur yakın zamanda, biraz daha sabır.
  6. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Arkadaşınızın kurumunu söylememişsiniz. Kurum ne gerek var diyebilirsiniz ama şu ana kadar yaşananlara bakılırsa iadelerin kurumdan kuruma farklılık gösterdiğine şahit olduk. EGM TSK ya da Adalet Bakanlığı değilse benim şahsi görüşüm iadesi kuvvetle muhtemeldir. Saydığım kurumlardan biriyse şayet; iade oranı diğer kurumlara nazaran daha düşük ihtimal.
  7. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @RosedewittbukateR Amin hocam cümlemizin öyle olur inşallah zira hepimiz bu süreçte çok büyük sıkıntılar yaşadık. Allah taşıyamayacağı yükten fazlasını yüklemezmiş insana. Güzel günler ileride inşallah. Rabbim sağlıkla, mutlulukla, adaletle sevdiklerimizle birlikte bu zor günlerimizi atlatmayı nasip etsin, kimin ne duası dileği varsa 2020 ve sonrasında umarım gerçekleşir de bu çukurdan kurtuluruz.
  8. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Allah razı olsun, tam 2 dakika önce bitirdigim telefon gorusmemi özet geçiyorum. Aynı muhitte oturduğumuz 30 yıllık arkadaşım çocukluk arkadaşım olur, hatrı sayılır maaşı çok iyi muhitimize yarım saatlik bi mesafede ulaşım sıkıntısı olmayan sosyal haklari çok güzel kısacası on numara bi fabrikada 10 yıldan fazladır çalışıyor ve belirli bir saygınlığı var iş yerinde. Malum khk sıkıntımdan bahsetmeden (sabıka kaydım yok sicil temiz olduğu için) beni oraya aldıracaktı, çevremizden onunla aynı iş yerinde çalışan birisi geçmişimi söylemiş fabrikada ve bu sebepten işim olmadi.. Yoruldum artık, çok yoruldum ve yıprandım ne olacaksa olsun.
  9. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Allah yardımcımız olsun, malesef aynı işsizlik ve çaresizlik bende de var şu an.
  10. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    2016 yılına kadar borç, icra nedir bilmezdim, bizim kurum da vakifbankla anlaşmalıydı, aylık 1200 lira ödemeli 60 ay vadeli 36 ayı ödenmiş 24 ay taksit kalmışken 675 ile ihraç oldum, krediyi rahmetli babama çekmiştim 2013 yılında, 2015 24 Eylül kurban bayramının 1.günü hayatımın en güzel 7 yılını (18-25) verdiğim kişinin düğünü olduğu gün babamı kaybettim, ihraçtan sonra 5 kuruşsuz kaldım hiçbir yan gelirim yoktu mayıs 2017ye kadar yaklaşık 8 ay işsiz kaldım geçimimi zor sağlıyor karnımı zor doyuruyordum kredi ödeyecek imkanım hiç yoktu, Şubat 2017 'de ihraçtan 4 ay sonra yıllarca aynı işi yaptığım birçok zamanımızın beraber geçtiği çok sevdiğim bir arkadaşım (icra memuru) ile birlikte Vakıfbank denen bankanın avukatı evime hacze geldi. Sonuç olarak borcu hâlâ ödeyemedim gün geçtikçe artıyor faiz işliyor, ödeyecek durumum hiç olmadı çünkü işe almıyorlar. 3 yıldır kaçak göçek sigortasız belirli yerlerde çalıştım şu an 3 aydır yine işsizim. Ama yine diyorum ki Allah büyük, elbet bir gün bize de kader gülecek, rızkımızı keserse canımızı alırmış, bu da bir imtihandır. Burda olan hepimizin birçok problemi sıkıntıları var elbet, çok zor günler geçirdik geçirmeye de devam ediyoruz, elimizden gelen (şahsen benim) sabır ve dua.. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün, yardımcımız olsun inşaallah. Selametle.
  11. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    14 dakikalık güzel bir video bıraktım arkadaşlar. Daha önce izlemeyenler varsa izlemesini tavsiye ederim, bu videoyu izleyince aklıma Demet Akbağ'ın Hükümet Kadın filmindeki repliği geldi; "Adalet kanunda yazmaz, adalet insanın vicdanıdır, yüreğidir..." Justice for humanity!
  12. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Yazdıklarınızın hepsi olumlu tek olumsuz olan Adalet! Bakanlığı. Umarım iade olursunuz.
  13. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Kasım ayı sonundan bu yana foruma üyeyim, tam 3 aydır işsizim, (uyku hariç) nizamî yarım saatte bir forumu ve diğer haber-sosyal medya vb. siteleri takip edebiliyorum, ret aldım, idare mahkeme beklentim de yok. Ne demişler "Senin yaşantın belki de başkalarının hayalidir." Esprisi bi yana da hepimiz için herşeyin hayırlısı.
  14. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Net bilmiyorum ama sanırım alınabiliyor. Gerçi olamadıktan sonra neden alma ihtiyacı doğar o da düşündürmüyor değil hani ?
  15. Qwerty

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Saçma sapan politikalar yüzünden yıllarını verdiğin, alnının terinle çalıştığın, geceni gündüzüne kattığın, izinsiz ya da hukuksuz bir kalem dahi oynatmadığın işinden bir khk ile kovul, yılların sosyal hakları, tazminat, işsizlik vs. hicbir hakkın verilmesin. Ya nasip de, sınavımız böyleymiş de, "Rabbim rızkımızı keserse canımızı alırmış" de tevekkül edip rızkını aramaya başla; a firmasına başvur "üniversite mezununu işçi olarak alamayız" (bahane) desinler, b firmasına başvur tam işin olacakken SGK tescil bilgilerinden KHK'lı olduğunu öğrenip işe almaktan vazgeçsinler, tam da aklına "bu ülkede bize ekmek yok, ver elini gurbet" düşüncesi gelmiş ve yurt dışına çıkmayı düşünürken, adli kontrol yurtdışı yasağı kalkmış, pasaport başvurusu olumlu sonuçlanmış gitmeyi düşünürken EGM Hudut Kapıları Daire Başkanlığı görebildiği root Polnet4 sistemi denen bir sistem yüzünden yine kapıdan çevril... Allah aşkına bu nedir ya? Bunun izahı var mıdır, neyiz biz, kimiz? Ne yapalım biz taş mı yiyelim, taşa mı dönelim? Teşebbüse katılan, vatana ihanet eden, devlete karşı gelen, evrak kaçıran, adam kayıran vs vs... hepsi sonuna kadar çeksin cezasını buna eyvallah da suçu günahı olmayan gerçekten mağdur olan bizlerin sonu ne olacak, bu devran nereye kadar böyle gidecek? Birileri duysun sesimizi derdim hep ama artık demiyorum, Rabbim sen büyüksün sen duy sesimizi zira bu kitlenin senden başka kimsesi yok artık. Selametle.
×
×
  • Yeni Oluştur...