İçeriği gör

bykobe

Yeni Üye
  • İçerik

    21
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

3 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    Diğer
  • Kurum
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Ankesör
  • Komisyon Kararı
    Komisyona Tabii Değil

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İstinafta

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    evet ne yazık ki çok uzun sürdü. 1,5 yılı aştı. ihraçda edildim 2020 haziranda istinaf dosyam Erzurum'da.eşinizin son durumu nasıl meslekle alakalı
  2. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Aslında soruyu yanlış sordum özür dilerim. 2018 yılında sulh ceza yada sulh hukuk tam anımsayamadım ama mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koydu. 2020 ocakta da ağır cezada yargılandım ve ceza verilmesine yer olmadığı kararı aldım. Bu kararda yurtdışı çıkış yasağı da kaldırıldı. Ancak hemen istinafa gittik ve hala sürüyor istinaf. Yani yerel mahkemenin kararının üzerinden 20 ay geçti. Ben 6 ay önce pasaporta başvuru yaptım ve 2018 yılında konan yasak hala görünüyor nüfus müdürlüğünde. Mahkemeye müracaat ettim dediler ki sözlü olarak tabi karar istinafa gittiği için kesinleşmedi bu yüzden kalkmaz. Sorum tam olarak şu, 2020 de yerel mahkemenin verdiği karar (dosya istinaf sürecinde) yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına yeterli mi. Dilekçeyle 2018 yılında çıkış yasağı koyan mahkemeye başvursam kalkarmı yasak.? Biraz uzun oldu özür dilerim ve teşekkür ediyorum.
  3. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    @Aklima merhaba bir sorum olacaktı. Yerel mahkeme ceza verilmesine yer olmadığı kararı verdi ve yurtdışına çıkış yasağını kaldırdı. İstinafa gittik savcıda bende. 2 yıla yaklaştı istinaf süreci. Yurtdışıma çıkış yasağını dilekçeyle vs kaldırtma yolumuz mümkünmüdür acaba?
  4. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    anladım çokta sağlıklı olacak gibi durmuyor. başka bir iş bakmakta fayda var. çok teşekkür ederim
  5. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    sayın @Aklima konu dışı gibi ama bir sorum olacaktı. muhtemel soruyu merak edenlerde olabileceğinden buradan yazmak istedim. malum bizlere TSK dan ayırırken 2531 sayılı yapılamayacak işler adı altında bir kanun maddesi tebliğ edildi. merak ettiğim husus şu ben şimdi TSK ya hazır yemek işi yapan bir firmayla iş görüşmesi yapıyorum ve şayet anlaşırsak bir kışlada yemek işlerinden sorumlu müdür yada şirketin personel müdürü gibi bir pozisyonda olacağım. bu işleri yapabilirmiyim yoksa bu kanun kışlalarda bu şekilde çalışabilmemizi de engellermi.
  6. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    "değerlendirilen" teriminin tam olarak anlamı nedir? Güvenlik soruşturması vs. gibi birşeymisir acaba
  7. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Sayın @Aklimabir@Aklimabir sorum olacaktı. Herkesin görmesi içinde farkındalık olabilir diye burdan yazmak istedim. 3 aydır açıktaydım ve Bugün birliğimden çağrıldım ve kuvvettrn gelen emirle açığın kaldırıldığını tebellüğ ettim. Emirde ceza verilmesine yer olmadığı kararından dolayı açığa alınmanın kaldırılması ve hiç açığa alınmamış gibi işlem yapılması yazıyor. Ancak açıktan önce GGU kararı vardı hakkımda buna devaö edileceği yazıyor. Benim sorum şu Kuvvet gerekçeli karara istinaden açığı kaldırıyor ve bana göre işine başla kardeşim diyor, ama tugay hala açıktan önce verilen GGU kararına devam ettiriyor. Burada bir tezatlık söz konusu gibime geliyor. Değerli görüşlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
  8. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Merhabalar 20 ocakta ggu geldi birliğimden. Ggu durumunda maaş tam yatıyordu bildiğim, ancak benim maaşımı kesmişler. Herhangi bir değişiklik mi oldu benimle aynı durumu yaşayan varmıdır acaba?
  9. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Kazanılmış hak muhabbeti varmı peki. Mahkemeye bu nedenle verdiniz sanıyorum, sonuçlandımı yani alabilecekmisiniz emekliliği?
  10. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    @wildPuppy ilk sınıf değişiklği aldığımda ne yazıkki olmadım emekli ve sadece sınıf değişikliği ile yetindim. ancak emeklilik hakkım öldü haliyle. şimdi de tsk da görev yapamaz almak üzereyim bir kaç ayım kaldı ama bakalım ihraç olmadan alabilirsek alacağım alamadan ihraç ederler mi yada alsam bile hakkımı verirlermi bilmiyorum. umarım iyi şeyler olur hakkımızda hayırlısı.
  11. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    sayın @Aklima beklediğim ggu geldi ne yazıkki. ceza verilmesine yer olmadığı kararına itiraz edeceğim ancak gerekçeli karar henüz çıkmadı. ben şuan hava değişimindeyim ve merak ettiğim bir husus var. ben TSK da görev yapamaz raporu aldıktan sonra şayet ihraç olursam malulen emeklilik hakkım kullanılabilirmi acaba yoksa malulen emeklilik hakkımıda kaybetmiş olurmuyum.
  12. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Sayın Aklima Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Savcıda istinafa götürüyor kararı, bu durumda benimde götürmem mantıklı öı mantıksız mı. Ben ileride hakkımızı aramak adına götürme taraftarıyım ama aklımda soru işareti de yok değil. Savcının götürüyor olması benim götürüp götürmeme durumuma etki edermi yada götürmelimiyim?
  13. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    Öncelikle özür dilerim maddeyi yanlış yazmışım 221\4.1 olacak. Gözaltı esnasında evde olmadığımdan sonrasında kendim gittim bu durumu maddeye göre yorumladı hakim. Zaten elinde delil de yok hts harici. Ondada yanlışlıklar olduğunu söylememize ve yeniden talep etmemize rağmen reddetti talebi. Gerekçeli karar henüz çıkmadı ama çıkınca istinafa götürmek yararıma olurmu acaba. Yoksa daha kötü bir kararda çıkabilirmi istinaftan ne dersiniz? Yani sizde bir yorum yapabilirseniz süre tutum vermemiz gerekecek istinafa gitmek için.
  14. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    231/4.1 cümleden ceza verilmesine yer olmadığı kararı verdi hakim. tsk nın tavrı bu durumda ne olacaktır. Aynı durumu yaşayan varmıdır acaba?
  15. bykobe

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    @Fb1907 hemen hemen 2 ay içerisinde
×
×
  • Yeni Oluştur...