İçeriği gör

berk034

Yeni Üye
  • İçerik

    8
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

5 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    701
  • Kurum
    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Kriterler
    Ankesör
    İhbar
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Sürüyor

Güncel Profil Ziyaretleri

494 profil görüntüleme
  1. berk034

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar merhaba, 8 temmuz 2018 de 701 Ohal KHK ile ihraç oldum. OHAL komisyonunu kararı ret vermişti. ankara idare mahkemeside ret verdi. idare hukukunda idare ihraç sebebi göstermek zorunda. idari işlem tarihi 8 temmuz 2018. OHAL komisyonu ret gerekçelerinde hakkımdaki ceza davasını yazmıştı. bu ceza davası 21.11.2019 de açıldı. yani idari işlemin tesis edildiği tarihten sonra. ankara idare mahkemeside aynı gerekçeyi kullandı. birde 2022 tarihli ankesör raporu geldi. bunu da sebep gösterdi. idare hukunda işlem tesis edilirken sebep unsuru olmak zorunda. idari işlemin tesisinden (8 temmuz 2028) den sonra sebep olarak gösterilen ceza davası ve ankesör raporu hukuka uygun değil diye yorumluyorum. sebebin ikamesi olarak değerledirilmesi durumu var ama oda araştırdığım kadarıyla diğer sebeplerin hukuksuz olduğu durumlarda ve idari işlemin tesis edildiği tarihten önce olan sebepler olmalıymış. buna dikkat çekecek şekilde istinafa dilekçe yazacağım. bu konuda fikri olan varmı? yanlış mı düşünüyorum. bir çok kişi için bu durum var aslında.
  2. berk034

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bu karar 701 sayılı KHK ile ihraçlar için kullanılabilirmi?
  3. Arkadaşlar merhaba, idari dava kararında AİHM sözleşmesine atıflarda bulunuluyor. AİHM MEHMET HASAN ALTAN ve Şahin ALPAY kararlarında resim-2 de belirttiğim ifadelere yer vermiş. Benim anladığım, sözleşmenin askıya alınmasında usul/şekil hatası olduğu, amam buna davacıların itiraz etmediği şeklindedir. Eğer sözleşmeyi askıya almada AİHM açısından bir usul/şekil hatası yapıldığı kabulü varsa bu idari davaya etkisi nasıl olur.
  4. bu karara nasıl ulaşabiliriz.
  5. berk034

    Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Forumu

    19.idareden ret geldi. Beraat almıştım. Ceza davasına konu edinilen eylemleri, kurum kanaatini (kritik kadroda çalışmak- çalıştığım kadro mevzuata göre kritik değil, iltisaklı amirlerin olumlu sicil vermesi. Bunlar DEĞERLENDİRME, KANAAT. aynı kadroda ve aynı amirlerden sicil almış başkaları hala görevde.) gerekçe göstererek ret vermiş. Hayırlısı bakalım.
  6. Komisyon iltisak var demiş ret kararında. Yakın akrabaların banka hesaplarına dair bilgi yok kararda. Dava ve kurum kanaati (zannımca banka bilgisi kurum kanaati içinde değerlendrilmiştir.)
  7. @Aklima Sayın akmina öncelikle vakit ayırıp soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dava dosyamdan edindiğim bilgilere göre çalıştığım kuruma şubat 2018 de mitten ankesör var diye ve ayrıca TMSF den de 2 yakın akrabasının bankada hesabı var diye bilgi gitmiş. Çalıştığım kurumun belgesinde bu iki husus var. Ayrıca 2018/........ sayılı bir soruşturma emniyet tarafından başlatılmış. bu arada 3 ay açıkta kaldıktan sonra 701 ile ihraç oldum. Daha önce deiğim gibi 2019 ağustos gözaltı ve sonrası ceza davası. Şimdi bu durumda OHAL komisyonunu verdiği ret kararında hakkımdaki ceza davasını göstermesini nasıl dilekçemde belirtebilirim. Kurum tarafından açığa alınmamda ve ihraç olmamda herhangi bir yazılı yada sözlü savunma almadı.
  8. Sayın @aklima, buradaki cevap yazınızda hakkınızdaki soruşturma 701 den önce değilse şeklinde demişsiniz. Ben 701 ile ihraç oldum. 2019 ağustosta gözaltı oldum ve hakkımda ceza davası açıldı, süreç devam ediyor. 2 hafta öncede komisyondan ret geldi. Gerekçe dava dosyası ve kurum kanaati. Yukarıdaki ifadenizi kendim açısından nasıl değerlendirmeliyim. kurum hakkımda aldığı ihraç kararına gerekçi mi üretmiştir.
×
×
  • Yeni Oluştur...