İçeriği gör

Yıldırım

Üye
  • İçerik

    63
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    2

Yıldırım | Son Ödül • Aralık 14 2021

Yıldırım • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

278 Mükemmel

Yıldırım Hakkında

  • Rütbe
    Plus

KHK Bilgisi

  • KHK
    695
  • Kurum
    Diğer Kurumlar
  • Kriterler
    Diğer
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

864 profil görüntüleme
  1. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bunu ben de merak ediyorum açıkçası, yakında toplu ödemeyi alacağım, faizi için dava açacağım ama uygulayacakları faiz asla o kazancın reel karşılığı olmayacak. @Karagöz hocam geçmiş olsun idare mahkemesi ile alakalı kararı şimdi gördüm, sabır diyeceğim de inanmadığım değerleri konuşmanın faydası da yok. Allah herkesin yardımcısı olsun.
  2. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    yanlışlık olup olmadığı bir sonraki dosya karar no bilgisiyle teyid edilir ama velev ki bu veri yanlış olsun ve sayı 2263x olsun, yine de benim 7 aralık tarihli 22136 sayılı kararımla kıyaslandığında 2 günde 500 dosyaya bakılmış demektir, bu da dosyaların bitirilmesi noktasında gayet güzel bir haber.
  3. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    doğrudur benim kararım. yakın akrabam iftiraya uğrayıp ihraç edilmişti, benim ihraç sebebimin bu olduğunu bilmesini istemiyordum, burayı takip etme ihtimaline karşı onu belirtmedim yani, çünkü hamileydi ve etkilenmesini istemedim duygusal da bir insandır kendisi. e şimdi de 2. çocuk doğdu daha 1-2 hafta önce, yine gerçeği açıklayamadık, kendini suçlu ve sorumlu addedip annelik görevlerini yerine getirmekte zorlanmasın istedik. bugün bu siteyi takip etmediğini teyit ettikten sonra rahatça yazabiliyorum ? merak edenler için o yargılanıp beraat aldı (4 ayda), savcı itiraz etmedi, karar kesinleşti ve bir süre sonra geçen sene Kasım'da görevine iade edildi. Ben de ondan bir yıl sonra takriben iade edilmiş oldum. bu arada bugün kuruma gidip kararı tebellüğ ettim. Karar tarih ve sayısı: 07/12/2021 - 22136 (twitter'da yayınlanan son sayı bilgisi benim) kurumdan aranma: 14/12/2021 sitede yayınlanma: 15/12/2021
  4. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    =)) arayan numara bizim kurumun dahili numarasıydı, onlar kararı açıklamadan ben anladım kurumdan arandığımı ama kararın müsbet mi menfi mi olduğunu bilmediğimden o 3-5 saniye 3-5 saat gibi geçti... hem birçok kararda daha önce tecrübe etmiştik aslında önce kurumdan bilhassa MEB'den aranıp sonra sisteme kararın düştüğü durumları.
  5. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Merhabalar, 10 gün sonra 4 senem dolacaktı (24 Aralık 2017, 695 no'lu KHK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Uzman Yardımcısı). az önce kurumdan arandım, iade talebimin kabul edildiği ve bir ay içinde kuruma atamamın yapılacağı bilgisi verildi. İhraç ederken yapmadıkları tebligatı en azından iade ettiklerinde yapacaklar, yarın gidip kararı kendi gözlerimle göreceğim. Hissizleştim mi yoksa şokta mıyım bilemiyorum ama tepkisizim. Yarın kurumuma gidip o havayı tekrar soluyunca sanırım gerçeklerin farkına varacağım. önce ailemle paylaştım sonra sizinle paylaşıyorum, bu süreçte kimi muhabbetiyle, mizahıyla kimi hukuk ya da sürece dair bilgileriyle bu platformu bizim için hayatı daha yaşanabilir ve dayanılabilir kıldı. Başta burayı kuran ve fedakarâne bir şekilde katkı sağlayan arkadaşlara minnet borçluyum. Kimi zaman pratik hayatımda bulamadığım desteği geldim burayı okuyarak sağladım, kimi zaman bizim halimiz nicedir diye düşünürken geldim buradan bilgi aldım, gerçekten çok sağolun. hem sevinçliyim hem de buruğum, son mağdur iade edilene dek bu burukluk kaybolmayacak fakat benim gibi düşündüğünüzü varsayarak inanıyorum ki bu iade haberleri birilerini mutlu ediyordur mutlaka, ben başkalarının iade haberiyle nefes alıyordum, umarım ben de başkalarına bir nebze nefes olabilirim. evet bugün arandım ama sisteme henüz düşmedi kabul kararım, yarın kuruma gidip tebligatımı alırken ulaşabilirsem karar numarasına ulaşıp mutlaka bilgilendireceğim sizi. bunun haricinde sorusu olan varsa lütfen çekinmesin.
  6. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @Ali Haydar her hafta hatta bazen her gün komisyon kararlarını paylaşıyorsunuz, paylaştığınız kararların geneli (iade oranı fazla olduğundan) moralimizi yükseltiyor, bilemiyorum bu arkadaşlarla sendika dahilinde haberleşmeniz mümkün mü ama her hafta en azından önceden paylaştığınız kararlardan bir tanesinin karar numarasını paylaşsanız süreci takip etmek ve komisyonun hızını değerlendirmek açısından çok faydalı olur. katkılarınız için tekrardan teşekkürler.
  7. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bu kararların karar sayılarını biliyor musunuz? komisyonun çalışma hızıyla alakalı yorum yapabilir miyiz diye soruyorum.
  8. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bu istatistiği sayfa mı paylaştı yoksa siz mi hesapladınız? çok önemli bir bilgi bu. baktım sayfa paylaşmış, bir hafta daha gözlemleyelim, inşallah haftaya da yüksek sayılı inceleme olursa ümitleneceğim kendi adıma.
  9. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    ilan edilen rakamlara göre: 28 Mayıs ile 28 Ekim arasındaki 22 haftada 3201 dosyaya bakılmış, 3201/22=145 haftada bakılan dosya sayısı, (buna kurban bayramı ya da varsa eğer diğer tatil günleri de dahil) bakılan dosyaların 978'i kabul, 2223'ü ret almış. kabul oranı: 978/3201=0,30; kabul oranı %30. bu hızla gidilirse tüm dosyalar 8343/145=57 haftada bitecek görünüyor ki bu da yaklaşık olarak kasım-aralık 2022'ye tekabül ediyor. bazı arkadaşlar 1500 kadar dosyayı eksiltiyor hesaplama yaparken ben çok o işin mantığına hakim değilim, kurum kuruluş vs. deniyor. 1500 dosyayı saymazsak: 8343-1500= 6843 kalan dosya, 6843/145=47 hafta, son dosyanın inceleneceği tarih: eylül-ekim 2022. inceleme devam...
  10. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    ben de forumda arkadaşın paylaştığı tabloyu kullandım, linki de sanırım nedim şener'in yazısı imiş... bu hafta topluca bir istatistik yayınlasalar da biz de görsek nedir ne değildir. adli yılın başlamasının komisyonun çalışmasına bir tesiri olacak mı acaba, bilgisi olan var mı?
  11. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    umarım doğru değildir, eğer doğruysa 3 ayda 1694 dosyaya bakılmış demektir, ayda 560 dosyaya tekabül ediyor, haftada 130-150 dosyaya bakılıyor ? mayıs kalan dosya sayısı: 11544, ağustos kalan dosya sayısı: 9850, incelenen dosya sayısı: 1694. 3 ay = 90 gün = 13 hafta 1694/13 = 130 dosya bayram haftalarını 2 hafta sayıp çıkartırsak 1694/11 = 154 dosya bu hızla gidilirse 1 seneyi aşıyor işin bitmesi, en iyi ihtimal 2022 sonbaharı.
  12. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    ben de savunma sanayii müsteşarlığı ihracıyım, adli hususlarda aynı şartlar altındayım en azından adliyenin verdiği bilgiler bu yönde (soruşturma olmaması), bu karar az da olsa ümitsizliğe sevk etmedi değil. İhraç olan ablam da iade edilmişti, bakalım bize ne derler... 695 SSM dosyasına bakıldığına göre o listeye sıra geldi denebilir mi acaba? Toplamda 8 kişiydik sanırım.
  13. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    kalan dosyalarla alakalı anket çalışması yapılsa eskiden yapıldığı gibi, doğruluğu tartışılır ama yine de resmi görmüş oluruz gibime geliyor, ne dersiniz?
  14. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    başınız sağolsun ? Allah size ve ailenize sabır versin...
  15. Yıldırım

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    bildiğim kadarıyla sizin hesabınıza yatıyor fakat siz onu teamül gereği avukata veriyorsunuz. bana saçma geliyor, avukata sebebini sorduğumda mantıklı izahat alamıyorum "vekalet ücreti avukata verilir." diyorlar, sebep? diyorum kem küm, bu işler böyle cevabı alıyorum. bu para sizin hakkınızsa neden benim hesabıma yatıyor diyorum yine cevap yok. ben zaten avukata vermişim ücretini peşinen en başta, mahkeme haklı olduğuma karar verince benim mantığıma göre bu maddi manevi uğraşımın karşılığı olarak bana hakkımı iade ediyor diye düşünüyorum ama hukuk camiasında işler böyleymiş, mecbur değilsiniz o ayrı ama düzen bu. vermeyince kötü oluyorsunuz. en başta anlaşma aşamasında dile getirirseniz o ayrı.
×
×
  • Yeni Oluştur...