İçeriği gör

ahmet bel

Üye
  • İçerik

    33
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

ahmet bel | Son Ödül • Mart 1 2022

ahmet bel • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

82 İyi

1 Takipçi

KHK Bilgisi

  • KHK
    675
  • Kurum
    YÖK - Üniversiteler
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    Beraat/Kyok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. ahmet bel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim. Pazar günü. Muhtemel SGK kaydı. Karar gelince göreceğiz bakalım.
  2. ahmet bel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Uzun ve yorucu bir bekleyişin sonunda red geldi. YÖK khk675. Bu kadar beklemek zaten yıpratmıştı bizi.
  3. ahmet bel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Sayın @Leviathan Kurtuluş bey, bizim konuyla ilgili de etkili iç hukuk yolu olmadığı gerekçesi ile başvuru yapılabileceğini bildirmişti. Hatta bu konuda pekçok başvuru aldığını ve yeni başvuru alamayacağını bildirmişti, başvuru fiyatı da bi hayli yüksekti. Bizim konumuzla ilgili yapılan başvuruların son durumu nedir sormak lazım aslında.
  4. Kurtuluş BAŞTİMAR (@Kbastimar36) Tweeted: BM İnsan Hakları Komitesi, Komisyon öncesi iç hukuk yollarını tüketen müvekkilim adına yapılan başvuruyu görüşmeye değer bularak Türkiye'den savunma istendi.@Ankara_KHK @istanbul_KHK @khktelevizyonu https://t.co/ntLCWw20pw Pardon. Bi alttaki twitle karıştırmışım. Bu başvuru yolları tüketilen başvuru imiş. Bi alttaki twitte başvuru yolları tüketilmeden, komisyona başvuru yapmadan gerçekleştirilen başvuru kabul edildi, detayları paylaşacağım dediği için karışmış.
  5. Kurtuluş bey Twitter hesabından BM den gelen mektubun ilgili yerlerini kapatarak paylaşmıştı. Mektupta Türkiye’den savunma istendiğine dair bilgi göremedim.
  6. Sayın @Highlander Bu durumda elimizdeki evrakları kendimiz çevirisini yapıp gönderebiliriz. Teşekkürler. Bu konuyu da açıklığa kavuşturmuş olduk.
  7. Tüm mesele,tüm dava aslında BMyi ikna etmek. İstisna olarak bize 2 konu sunuyor. 1)Etkisiz iç hukuk yolları (OHAL komisyonu ve idare mahkemelerinşn verdiği kararlar) 2) Makul olmayan süre (ihraç edilmemizin üzerinden kaç yıl geçti ortada sonuç yok). Bu iki konuyu da bizim başvurumuz kapsıyor. Eğer bu net 2 konu ile ilgili BM'yi ikna edecek bi başvuru ortaya konamazsa zaten dava konusu ile ilgili ikna edemezsiniz.
  8. Ben Mesut beyle görüştüğümde ‘bi araştırmak lazım, nedir ne değildir?’ Demişti. Aldığım izlenim O da bu konuya çok vakıf değil. Bizim gibi araştıracak. soru- komiteye hangi anlaşmaların hangi maddeleriyle başvurulacak? soru- elimizdeki evraklar/deliller türkçe. Başvuruda herşey ingilizce olacak. Bu Türkçe evraklar nasıl gönderilecek. Çeviri, tarama, aslı aynıdır etc.... soru- başvuru metni yazılırken makale yazar gibi dipnotlarla mı olacak, başvuruyu güçlendirmek için Latince ifadeler olacak mı?
  9. Problem bu konuda ehil avukat yok. Olduğunu söyleyende bu fiyatı istiyor. Toplu başvuru olabilir ama fiyat ne olur sormak lazım. Sayın. @Karagöz avukata fiyat konusunda tekrar rica etsek nasıl olur. Toplu olarak daha makul bi seviyeye çeksek. Kendimiz de başvurabiliriz ama takılıp kaldığımız bazı hususlar oluyor ve zaman harcamak gerekiyor. Veya başvuru içeriği ile ilgili sorularımız var( iletilerimde belirttim bu soruları) Bunları cevaplayabilir mi avukat?
  10. KHK’lar hem sosyal hem ekonomik durumumuzu sıfırladı. Rakam yüksek olmayabilir ama asgari ücretlinin nerdeyse 6 aylık maaşı. Hak arama adına başvuru yapmamız lazım. Kendi çabalarımızla bi sonuca varabiliriz bence. Mücadeleye devam
  11. https://humanrightscenter.bilgi.edu.tr/media/uploads/2015/08/03/MedeniVeSiyasiHaklaraIliskinSozlesme.pdf Avukat Baştimar bu sözleşme ve Mandela kanunları uyarınca başvuru yapıyoruz demiş ama ben bu sözleşmede bizim alanımızla ilgili bi madde göremedim. Ben mi gözden kaçırıyorum acaba?
  12. Başvuruda sözleşmenin hangi maddeleri ihlal edildiği soruluyor.
  13. Sitede herşey izah edilmiş ama elimizde örnek bir başvuru metni olsa yol gösterici olarak çok faydalı olurdu. İlgili anlaşma maddeleri ve uygulanan hukuksuzlukların Latince ibareleriyle güçlendirilmiş bi başvuru şart mı? Çünkü bu uluslararası mahkemeler yayınladıkları kararlarda bu ifadeleri kullanıyorlar. Bu prosedürleri bizimle birlikte öğrenecek avukat bizim işimize yaramaz. Bu konularda uygun bütçeyle profesyonel destek almak lazım bence
  14. Bu durumda BM ye müracaatımızın olumlu tarafı AİHM başvurudaki gibi 5-6 yıl beklemek zorunda olmayacağımızdır.
  15. Ergenekon’la ilgili BM tazminata hükmetmişti. Aynı dosya AİHM götürülmüş. AİHM, BM bu konuda karar verdiği için kabul edilemez demiş.
×
×
  • Yeni Oluştur...