İçeriği gör

ahmet bel

Yeni Üye
  • İçerik

    33
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    1

ahmet bel kullanıcısının paylaşımları

  1. ahmet bel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Teşekkür ederim. Pazar günü. Muhtemel SGK kaydı. Karar gelince göreceğiz bakalım.
  2. ahmet bel

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Uzun ve yorucu bir bekleyişin sonunda red geldi. YÖK khk675. Bu kadar beklemek zaten yıpratmıştı bizi.
  3. ahmet bel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Sayın @Leviathan Kurtuluş bey, bizim konuyla ilgili de etkili iç hukuk yolu olmadığı gerekçesi ile başvuru yapılabileceğini bildirmişti. Hatta bu konuda pekçok başvuru aldığını ve yeni başvuru alamayacağını bildirmişti, başvuru fiyatı da bi hayli yüksekti. Bizim konumuzla ilgili yapılan başvuruların son durumu nedir sormak lazım aslında.
  4. Kurtuluş BAŞTİMAR (@Kbastimar36) Tweeted: BM İnsan Hakları Komitesi, Komisyon öncesi iç hukuk yollarını tüketen müvekkilim adına yapılan başvuruyu görüşmeye değer bularak Türkiye'den savunma istendi.@Ankara_KHK @istanbul_KHK @khktelevizyonu https://t.co/ntLCWw20pw Pardon. Bi alttaki twitle karıştırmışım. Bu başvuru yolları tüketilen başvuru imiş. Bi alttaki twitte başvuru yolları tüketilmeden, komisyona başvuru yapmadan gerçekleştirilen başvuru kabul edildi, detayları paylaşacağım dediği için karışmış.
  5. Kurtuluş bey Twitter hesabından BM den gelen mektubun ilgili yerlerini kapatarak paylaşmıştı. Mektupta Türkiye’den savunma istendiğine dair bilgi göremedim.
  6. Sayın @Highlander Bu durumda elimizdeki evrakları kendimiz çevirisini yapıp gönderebiliriz. Teşekkürler. Bu konuyu da açıklığa kavuşturmuş olduk.
  7. Tüm mesele,tüm dava aslında BMyi ikna etmek. İstisna olarak bize 2 konu sunuyor. 1)Etkisiz iç hukuk yolları (OHAL komisyonu ve idare mahkemelerinşn verdiği kararlar) 2) Makul olmayan süre (ihraç edilmemizin üzerinden kaç yıl geçti ortada sonuç yok). Bu iki konuyu da bizim başvurumuz kapsıyor. Eğer bu net 2 konu ile ilgili BM'yi ikna edecek bi başvuru ortaya konamazsa zaten dava konusu ile ilgili ikna edemezsiniz.
  8. Ben Mesut beyle görüştüğümde ‘bi araştırmak lazım, nedir ne değildir?’ Demişti. Aldığım izlenim O da bu konuya çok vakıf değil. Bizim gibi araştıracak. soru- komiteye hangi anlaşmaların hangi maddeleriyle başvurulacak? soru- elimizdeki evraklar/deliller türkçe. Başvuruda herşey ingilizce olacak. Bu Türkçe evraklar nasıl gönderilecek. Çeviri, tarama, aslı aynıdır etc.... soru- başvuru metni yazılırken makale yazar gibi dipnotlarla mı olacak, başvuruyu güçlendirmek için Latince ifadeler olacak mı?
  9. Problem bu konuda ehil avukat yok. Olduğunu söyleyende bu fiyatı istiyor. Toplu başvuru olabilir ama fiyat ne olur sormak lazım. Sayın. @Karagöz avukata fiyat konusunda tekrar rica etsek nasıl olur. Toplu olarak daha makul bi seviyeye çeksek. Kendimiz de başvurabiliriz ama takılıp kaldığımız bazı hususlar oluyor ve zaman harcamak gerekiyor. Veya başvuru içeriği ile ilgili sorularımız var( iletilerimde belirttim bu soruları) Bunları cevaplayabilir mi avukat?
  10. KHK’lar hem sosyal hem ekonomik durumumuzu sıfırladı. Rakam yüksek olmayabilir ama asgari ücretlinin nerdeyse 6 aylık maaşı. Hak arama adına başvuru yapmamız lazım. Kendi çabalarımızla bi sonuca varabiliriz bence. Mücadeleye devam
  11. https://humanrightscenter.bilgi.edu.tr/media/uploads/2015/08/03/MedeniVeSiyasiHaklaraIliskinSozlesme.pdf Avukat Baştimar bu sözleşme ve Mandela kanunları uyarınca başvuru yapıyoruz demiş ama ben bu sözleşmede bizim alanımızla ilgili bi madde göremedim. Ben mi gözden kaçırıyorum acaba?
  12. Başvuruda sözleşmenin hangi maddeleri ihlal edildiği soruluyor.
  13. Sitede herşey izah edilmiş ama elimizde örnek bir başvuru metni olsa yol gösterici olarak çok faydalı olurdu. İlgili anlaşma maddeleri ve uygulanan hukuksuzlukların Latince ibareleriyle güçlendirilmiş bi başvuru şart mı? Çünkü bu uluslararası mahkemeler yayınladıkları kararlarda bu ifadeleri kullanıyorlar. Bu prosedürleri bizimle birlikte öğrenecek avukat bizim işimize yaramaz. Bu konularda uygun bütçeyle profesyonel destek almak lazım bence
  14. Bu durumda BM ye müracaatımızın olumlu tarafı AİHM başvurudaki gibi 5-6 yıl beklemek zorunda olmayacağımızdır.
  15. Ergenekon’la ilgili BM tazminata hükmetmişti. Aynı dosya AİHM götürülmüş. AİHM, BM bu konuda karar verdiği için kabul edilemez demiş.
  16. en güzeli Sayın Kabaoğluna ulaşıp net cevapları ondan almak. Bu şekilde bi hak arama yöntemi varsa acaba neden bugüne kadar bizlere yönlendirmede bulunmadılar. AİHS 35/2-b benimde kafamı kurcalıyor. Muallak bi ifade var. BMye başvuru varsa değerlendirmeye alınmayabilir diyor. Peki başvuru neticelenmişse ne olacak?
  17. Hocam BMnin tazminata hükmetmediği bilgisi yanlış. Türkiye'nin imzaladığı uluslararası medeni ve siyasi haklar anlaşması uyarınca doğrudan tazminata karar veriyor(haksız veya yanlış tutuklamalarla ilgili). Büyük ihtimalle bizde bu anlaşma maddelerinden birisini kullanarak başvuru yapabileceğiz. https://humanrightscenter.bilgi.edu.tr/media/uploads/2015/08/03/MedeniVeSiyasiHaklaraIliskinSozlesme.pdf Bu şekilde 16 adet anlaşma var BM ile yapılan. Bize uygulanan KHK, hangi anlaşmanın hangi maddesini deliyor bunu tespit etmek lazım. Avukat Baştimur bunlara ek olarak Mandela Kanunları ve başka bi kanun uyarınca başvuru yapacağız demişti. SORU: BM'den olumsuz veya yetersiz cevap almamız durumunda AİHM'e başvuru durumu ne olur. Dava devam ederken başvuru yapılamayacak ama BM'den istediğimiz neticeyi alamazsak AİHM'e başvurumuzu etkiler mi bu?
  18. @Victim hocam nerden öğrendiniz sadece programla ilgili savunma istendiğini? İlgili haberlerde bi BM evrağı da paylaşılmıştı.
  19. Avukat Mesut Kılıçla görüştüm. İncelemek araştırmak lazım dedi. Birde Şimdi korona virüs var bekleyelim biraz diyor.
  20. Sayın Gergerlioğlu cevap verdimi? Varmı tanıdığınızuluslararası insan hakları avukatı?
  21. Komite bilgi verir mi sizce? Türkiye’de yer alan haberleri ek olarak koyup bunun doğruluğunu sorabiliriz. Haberlere baktığımda hep avukat ön plana çıkartılmış, fiyat da yüksek olunca reklam mı acaba diye düşünmeden edemedim.
  22. Yeni forum hayırlı olsun. Burada hak arayış mücadelemizin farkı bi yolunu denemeye çalışanlar olarak ortaklaşa bilgi paylaşımını önemsiyorum. Önceliklle haberlerde okuduğumuz BM insan hakları komitesinin Türkiye den savunma istediği bilgisinin doğruluğunu nasıl teyid edebiliriz? Sadece reklam amaçlı müvekkil avına yönelik olmasın. BM sitesini inceledim. Başvuru çok zor gözükmüyor. Bizler de kendimiz başvuru yapabiliriz. Sadece bi kaç danışılması gereken husus var.
  23. ahmet bel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    Grup olarak başvuru yapılabilir ama başvuruda tüm somut bilgi ve belgelerin açık ve net bi şekilde başvuru ile birlikte sunulması gerektiği de belirtiliyor. Herkesin durumu farklı, sunacağı belgeler de farklı. Toplu başvurudan ziyade başvurularımızı yapacak yetkin bi kişiye, bireysel olarak başvurumuzu gerçekleştirmek üzere, topluca müracaat etmek daha mantıklı bence. Bütçemizi zorlamayacak profesyonel bi destek almak gerekiyor. Konu sadece İngilizce yeterliliğin ötesinde teknik ve içerik bilgisi de gerektiriyor. Bu konuda sayın @Karagöz teşebbüslerini ilgi ve teşekkür ile takip ediyoruz.
  24. ahmet bel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Victim bütün yazdıklarınızda size hak veriyorum. Rakam yüksek. Buradaki pek çok kişinin daha önce bu konuda ağzı yandı. Zaten mağdur olan bizlerin bu mağduriyetinden tekrar mağduriyet oluşturuldu. Fakat hazırlanması uzmanlık gerektiren bu konuda riske girmeden hareket etmek gerektiğine inanıyorum. @KaragözAvukat Kurtuluş Baştimar daha uygun bi fiyata ikna edilebilir mi? Sonuçta özellikle uzmanlık gerektiren spesifik bi konuda her avukat yetkin olamaz.
  25. ahmet bel

    OHAL Ve KHK Mağdurları 4

    @Karagöz Herkes bu cendereden bi an önce çıkmak istiyor. Bence bu bi fırsattır ve bunu kullanmalıyız. Buradaki herkes işini kaybetmiş, pekçoğumuz çalışamıyor veya kısıtlı gelire sahip. Şayet buradan yapılacak toplu başvuru için makul bi fiyat belirlenebilirse pekçok kişi buna onay verecektir diye düşünüyorum. Soru: Birleşmiş Mİlletler İnsan Hakları komitesi yaşanan mağduriyet için tazminata mı karar veriyor? Yoksa yaşanan mağduriyetin giderilmesi için göreve iade edilmesine mi karar veriyor? Uğraşılarınız ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim
×
×
  • Yeni Oluştur...