İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

Konuk

Yetkisini veya nüfuzunu kendisine veya başkalarına çıkar sağlamak amacıyla ya da kin ve dostluk gibi nedenlerle kötüye kullanmak

Önerilen Yorum

Konuk

29 temmuz 2020 tarihinde Yetkisini veya nüfuzunu kendisine veya başkalarına çıkar sağlamak amacıyla ya da kin ve dostluk gibi nedenlerle kötüye kullanmak suçlaması ile meslekten ihraç edildim. Adli ve idari mahkemelerim devam etmekte fakat adli mahkeme 1 nisan tarihinde karar duruşması olacak ve büyük ihtimalle delil yetersizliğinden beraat verecek. İdari soruşturma da ise ihraç gerekçesi olarak "HAKLARINDA SUÇ İŞLEDİKLERİNE DAİR SOMUT DELİL OLMAMAKLA BİRLİKTE SUÇ İŞLEDİKLERİ KANAATİNE VARILMASI SONUCU MESLEK İHRAÇ EDİLMELERİNE" şeklinde bir ibare mevcut. Benim bildiğim kadarıyla delil yetersizliğini idare kabul etmiyor. Fakat MEVCUT DELİLLER IŞIĞINDA SANIĞIN SUÇU İŞLEMEDİĞİ ANLAŞILDIĞINDAN sanıkların beraatine karar vermesi durumunda idare geri dönmede bir sıkıntı çıkartmıyor diye biliyorum. 

Benim buradaki sıkıntım adli mahkemenin vereceği karar normal şartlarda her imi durumda da aklanmış olmam gerekirken idare sadece MEVCUT DELİLLER IŞIĞINDA SANIĞIN SUÇU İŞLEMEDİĞİ ANLAŞILDIĞINDAN dolayı beraat almam durumunda iademi kabul edecek olması. Diğer durumda yani delil yetersizliği olarak karar verilmesi durumunda nasıl bir yol izlemem gerek bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...