İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

MSA

dilekçe KHK İhraçları İstinaf İtiraz Dilekçesi - 3

Önerilen Yorum

ANKARA (    ) İDARİ DAVA DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

Sunulmak Üzere

ANKARA (    ) İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA

 

 

 

İSTİNAF BAŞVURUSU

YAPAN DAVACI                : Başvuruyu yapan kişinin adı soyadı veya başvuruyu yapan kurumun unvanı

 

DAVALI                                :  Dava açılan kurum

 

BAŞVURU KONUSU          : Ankara (    ) İdare Mahkemesi’nin E:…./… ve K:…./…. Sayılı kararının bozulması talebidir.

 

AÇIKLAMA ve

YASAL MEVZUAT             :

 

Dava konusu edilen işlemin davacının menfaatini nasıl etkilediği,

İşlemin hangi sebeplerle iptal edilmesi gerektiği teferruatıyla

İşlemin hangi mevzuatın, hangi maddesine ve ne şekilde aykırı olduğunun belirtilmesi

 

 

SONUÇ                                  : Ankara (    ) İdare Mahkemesi’nin E:…./… ve K:…./…. Sayılı kararının bozulmasına, yargılama giderlerinin davalı idareye yükletilmesine karar verilmesini arz ederim. …/ …/2017

 

 

 

 

 

 

İsim, Soyisim

İmza

 

EKLER:

1-    İstinaf dilekçesine eklediğiniz belgeleri sıralı olarak yazınız.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

1.   Dilekçeler; biri dosyada kalacak ve diğerleri de karşı tarafa tebliğ edilecek şekilde çoğaltılmalıdır.

2.   Mahkemeye verilen dilekçelerde avukat tarafından açılan davalarda baro pulu yapıştırılmış vekâletnamenin dilekçeye eklenmesi gerekmektedir.

3.   Dilekçelerde Duruşma talebi varsa, bu talebin dilekçenin görünür bir yerine ve belirgin olarak yazılması gerekmektedir.

4.   Veznede, yalnızca harç tahsilâtı, posta pulu gideri, dosya ile ilgili istenen diğer tahsilâtlar ve dosya gömleği tahsilâtı yapıldığının, veznenin bunun dışında bir yetki ve görevi bulunmadığının bilinmesi,

5.   Yürütmenin durdurulması talep edilirken 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27/3. maddesinin dikkate alınması.

6.   Açılmış veya açılacak her türlü davada, davacı veya avukatı dışındaki kişilerin, dosyalar üzerinde herhangi bir işlem yapabilme yetkilerinin bulunmadığının da gözden uzak tutulmaması gerekmektedir.

 

İşlemlerin daha hızlı ve aksamadan yürütülebilmesi için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir.

1 İstinaf Dilekçesi - Ankara Örnek.doc


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...