İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

MSA

mütalaa ANKESÖRLÜ TELEFONDAN ARANMA KESİN DELİL OLUR MU?

Önerilen Yorum

Bir çok kişinin mağdur olduğu ankesörlü ve ya kontörlü telefondan aranma kati bir delilimdir?

Fetö imamlarının ankesörlü telefonları veya büfelerde bulunankontörlü telefonları kullanarak kendisinin sorumlu olduğu askerleri , genellikle görüşmek için yer ve saatlerini peş peşebildirmek için aramasına ardışık arama denmektedir.

Mahremiyete her şeyden daha fazla önem veren Fetö’nünmahrem imamlarına ulaşmak istedikleri kendi askeri personelin tespit edilmemesi için ardışık arama yöntemine başvurmalarını istediğini itirafçı olan mahrem imam ifadelerinden öğrenmekteyiz. Peki bu durumda aramalar ile hiçbir alakası olmayan kişilerin akıbeti ne olacaktır?

 Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 30.04.2015 tarih ve 2015/3344 Esas, 2015/926 Karar sayılı ilamında “Örgüt üyeliği örgüte katılmayı, bağlanmayı, örgüte hakim olan hiyerarşik gücün emrine girmeyi ifade etmektedir. Örgüt üyeliği temadi eden bir suçtur. Örgüte üye olmak kişinin rızasıyla örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmasıdır. Örgütle organik bağ kurup faaliyetlerine katılmalıdır. Organik bağ, canlı, geçişken, etkin, faili emir ve talimat almaya açık tutan ve hiyerarşik konumunu tespit eden bağ olup, üyeliğin en önemli unsurudur. …”denilmiştir.

Yine Yargıtay 16. Ceza Dairesinin 20.04.2015 tarih ve 2015/1069 Esas, 2015/840 Karar sayılı ilamında, silahlı terör örgütüne üye olma suçunun unsurları; gönüllü olarak örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmak suretiyle örgütle organik bağ kurma, eylem ve faaliyetlerde süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk olarak kabul edilmiştir.

 Yargıtay’ca benimsenmiş yukarıdaki kararlar ışığında FETÖ şüphelisi askerlerin ankesörlü telefondan aranmış olması nedeniyle, FETÖ silahlı terör örgütü suçundan cezalandırmak mümkün değildir. Ardışık aramalar suçluyu bulmak için sadece bir ipucu olabilir delil olarak kabul edilmesi ise mümkün değildir.

AV. ORÇUN AKBULUT


• 679 KHK EGM • İade 20.11.2019 • Tebliğ 29.11.2019 • Atama 05.08.2020 • Göreve Başlama 14.09.2020 • Emeklilik LOADING...

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



×
×
  • Yeni Oluştur...