İçeriği gör

The Oracle

Üye ++
  • İçerik

    163
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    8

The Oracle | Son Ödül • Nisan 22

The Oracle • En Beğenilen İçerik!

Topluluk Puanı

198 İyi

The Oracle Hakkında

  • Rütbe
    Pus

KHK Bilgisi

  • KHK
    679
  • Kurum
    Milli Savunma Bakanlığı
  • Kriterler
    Kriter Yok
  • Komisyon Kararı
    Ret

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Ankara 26. İdari

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

1.496 profil görüntüleme
  1. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    @werwer17 @geçer elbet... Öncelikle zaman ayırıp cevap veren siz değerli arkadaşlara teşekkürler. Maalesef sindirilmişçesine ve bu ülkede yaşama hakkımız yokmuş gibi bir muamele ile karşılaştığımızdan dolayı bu tip sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Pazartesi mülakata gittim ve KHK' lı olduğumu söylediğimde karşımdaki insan başını öne eğip "hımm" yaptı ama pek oralı olmadı ve ayrıntıda sormadı. Bugün ise katılış yaptım. Katılışımı yapan personel "önceden 4c kaydınız varmış son çalıştığınız yer size sigorta kaydı yapmadı mı" diye sordu. Bende "sigorta yapmadığı için işyerinden kaçarcasına ayrıldım" dedim. Başka da birşey sormadı. Bugün e-devlet' ten kontrol ettiğimde 4a girişimi gördüm. Dediğiniz gibi kimi umursuyor, kimisi içinde hiç önemli değil. Sorulmadığı sürecede söylemeyede gerek duymuyorum.İleride de sorun olacağını düşünmüyorum. İhraç edileli 7 yıl + 3.5 ay oldu. 2023 seçimlerinden çok umutluydum ama maalesef beklediğim gibi olmadı. Birşeyler yapıp sigortalı bir işe girmek için bazı nedenler ve bekletilerden dolayı çok geç oldu ama bir yerden başlamak lazımdı. Hayırlısı böyleymiş demek. Allah hepimizin sonunu hayır eylesin ve çalınmış hayatlarımızı geri almayı nasip etsin inşallah.
  2. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler. Daha önceden bilgi edinmek istediğim bu konu hakkında farklı meslek gruplarını ilgilendiren sorular sorulduğunu ve forumda birçok cevap verildiğini biliyorum ama acaba son durum nedir diye tekrar sormak istedim. İhraç edildiğim Ocak 2017' den itibaren çalışıyorum ama SGK kaydım yok ve maalesef işyeride kayıt yapmaya yanaşmıyor. Bunun böye devam edemeyeceğine geçte olsa karar verdim ve sigorta kaydı olacak şekilde iş aramaya başladım. Bazı işyerlerine görüşme için gittiğimde KHK' lı olduğumu söylemedim. Söylesem muhtemelen baştan reddecekler. Herhangi bir işyerine KHK' lı olduğumu söylemeden girsem acaba sigorta bildirimi veya kaydı yaparken bu bilgiler gözüküyor mu? Net bir bilgisi olan varsa cevap verebilirse sevinirim. İş yerine girersem tabiri caizse sonradan papaz olma ihtimalimiz var. :(( Maalesef toplum hala bu konuda bilgisiz ve duyarsız.
  3. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Ben galiba ilk dilekçeyi kullanmıştım. İçeriğini iyi okuyun. Banada uyan uymayan kısımları vardı. Gerekli yerleri değiştirdim veya çıkardım. Anayasa değişikliği dilekçeye işlenmemiş.Bu nedenle madde değişiklikleri yapmanız gerekiyor. Birde bu dilekçe genel bir dilekçe. Sizin özel durumunuza doğrudan yeterli olmayabilir. Sizin özel durumunuzla ilgili olan cevap larınzı yazdıktan sonra genel hususlar yada hak ihlalleri vb. başlığı altında bu dilekçeyi ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.
  4. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Nevra KADIGİL' in hazırlamış olduğu dilekçe sadece ek beyan dilekçesi olup forumdaki asıl ana dilekçeyi esas alarak başvuru yapın. Ek beyan dilekçesini ana dilekçenize ekleyebilirsiniz. Sadece ek beyan dilekçesini ana dilekçe gibi sunarsanız kapsamı ana dilekçeye göre dar olacaktır. Ana dilekçe ile ek beyan dilekçesinin ikisinide bakın lütfen.
  5. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Evet yapabilirsiniz. Zaten istinaf dilekçenizide red kararını veren mahkemeye vereceksiniz. Forumdaki dilekçe örneklerini ayrıntılı okuyun. Özellikle anayasa maddelerini ve varsa diğer kanun maddelerini iyi okuyun. Değişen maddeler olabilir (Özellikle referandum sonrası). Size uyan uymayan yönler olabilir. Ekleyip çıkaracağınız yerler mutlaka olacaktır. Tebliğden itibaren 1 ayınız var. Şimdiden örneklere bakın.
  6. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Geçmiş olsun. Benimki 28 ayda sonuçlanmıştı. 2 ayda kararın yazımı ve tebliği derken 30 ayı buldu. Forumdaki örnek dava dilekçelerini kullanarak istinafa başvuruyu mutlaka yapın. Nasıl olsa red verecekler filan deyip haklarınızdan vazgeçmeyin. Bu bir hukuk mücadelesi. Er yada geç kazanacağız. Bende Mart 2023' te başvurmuştum. Dosyada yaprak kımıldamıyor. Zaten başvurudan sonra 1 yıl pek bir şeye bamıyorlar diye forumda yazanlar olmuştu. Size yüklenen ücretleri olumsuz olarak kesinleşirse ödersiniz. Kolay gelsin.
  7. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İç hukuk yolunun tüketilmediği gerekçe gösterilerek reddedilecektir.
  8. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Forumdaki örnek idari dava dilekçelerinde bu konu belirtiliyor. Örnek dilekçeleri okumanızı tavsiye ederim. İstinafa başvururken bende örnek dilekçelerden faydalanmıştım.
  9. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Zaten hazır format olduğu için (Av. Nevra KADIGİL' in hazırladığı) birçok husus hazırda yazılıydı. Sadece bazı gerekli düzenlemeleri yapmak gerekiyordu. UYAP üzerinden gönderecekken .udf formatı / elekronik imza problemleri ile uğraşmak istemedim posta yoluyla göndereceğim. Hayırlısı...
  10. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Arkadaşlar Bölge İdare Mahkemesine 2023 Mart ayında yazmış olduğum istinaf dilekçesine ek beyan dilekçesi sunacağım ancak esas numarası hakkında bilmediğim bir husus var. Ek beyan dilekçesinin başına ESAS NO yazarken ilk derece mahkemesindeki (26. İdare Mahkemesi) ESAS noyu mu kullanmam gerekiyor yoksa istinafta (BİM) yeni aldığı ve yanında parantez içinde (Bölge Dosyası) yazan ESAS noyu mu kullanmam gerekiyor?
  11. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Daha önceden dilekçelerimi hep elden teslim ediyordum. Nedense UYAP üzerinden gönderme hususunda çekiniyordum. Bu sefer UYAP' tan gönderceğim. Umarım dikkate alırlar.
  12. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    Bildiğim kadarıyla buradaki dilekçeyi vermek için belli bir süre sınırlaması yok ama yinede herhangi bir süre tanımı var mı diye sormak istedim. Mart 2023' te istinafa başvursamda (zaten dosyada yaprak kımıldamıyor) herhangi bir süre sınırlaması olduğunu düşünmüyorum. Acaba kararın yayımlanmasından sonra geçerli olan bir süre sınırlaması var mı? Bilgi verebilir misiniz?
  13. Avukat tutup tutmamak sizin kararınız ama avukatınız var diye hızlı ilerlemeyecek. İş yoğunluğuna göre kara verme süreci değişebilir. Ankara' daki OHAL Komisyonu kararlarına bakan mahkemeler genellikle 2 yılda karar veriyorlar. Örneğin; ben Eylül 2020' de duruşma istemli olarak dava açtım. Aralık 2022' de duruşma oldu. Karar Şubat 2023' te tebliğ edildi. Maalesef iş yoğunluğunun yanında birde süreci uzatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Siz UYAP' tan dosyaya eklenen evrakları iyi takip edin. Kolay gelsin.
  14. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İhraçtan sonra 14 ay işsiz kaldım. Tabi yine iş arıyordum ama insan eski hayat standartlarında bir iş bulmaya çalışıyor. En sonunda şu anki çalıştığım işyerine girdim. İşyeri sahipleri yine sağolsunlar sahiplendiler diyebilirim. En azından asgari ücretlide olsa maaşım var diyebiliyorum. Sigortasız çalışmak ve kendi bilgi, beceri, eğitimimin çok altında bir işte çalışmak zaten ayrı bir meselede; bulunduğum ortamda kim olduğum, hangi okullardan mezun olduğum vb. olmadan sanki başka bir kimlikle başka bir kişiye bürünmüş gibi çalışmak beni yordu. Yaklaşık beş buçuk yıl böyle geçti. Bu nedenle sigortalı bir başka işe ayrılıp oradan yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. Tek derdim yargıdan ümidim olmadığım için en azından emekliliği kurtarayım. Zaten nereye gitsem buradakinden fazla alacağım. Tanıdığım başka bir KHK' lı geçen sene tır şoförlüğüne başladı ve yeni olmasına rağmen yurtdışına çıkmaya başladığı için asgari ücret + 1.000 Euro civarı alıyor. Yargıdan olumlu bir karar gelmezse eğer en azından hem emekliliğimi doldururum hemde iyi seviyede para biriktiririm. Allah hepimize görevimize dönmeyi, eğer daha hayırlı kapılar varsa açmayı nasip etsin.
  15. The Oracle

    KHK Mağdurları Gündem ve Gelişmeler

    İnsan işsiz kalınca bir an önce bir işe gireyim de maaşım olsun istiyor. Tabi KHK' lı olarak bizim durumumuz biraz farklı. Ortalığın toz duman olduğu özellikle ilk yıllarda, kontrol edilen medyada yapılan yaftalamaları da göz önünde bulundurursak iş yerine SGK' lı olarak girmem çok zordu. İş yeri sahibi zaten olmaz deyince olmuyor. Sizin işvereniniz gayet merhametli, cesaretli ve anlayışlı bir insanmış. Birde toplumun bilinçsizliğinden dolayı insan kendini ifade edemiyor. Nasıl bir muamele ile karşılaşacağınızı pek kestiremiyorsunuz. Hizmet dökümü vermeseniz bile eski bir asker olarak size yöneltilen "Ne iş yapıyordun?" sorusunu cevaplamak benim için kolay olsa da bilinçsiz insanlara durumumuzu anlatmak çok zor. Bundan sonra umarım her şey hepimiz için hayırlı olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...