İçeriği gör

vergici672

Genel Moderatör
  • İçerik

    1.899
  • Katılım

  • İçerik Ödülü

    46

İletiler bölümüne vergici672 kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Aklima, 7 saat önce yazdı:

    Gelecek. Yaşarsak kulaklarımızla duyup gözümüzle göreceğiz.

    Yalnız karar şu anda direk olarak kişileri bağlamıyor. Kişilerce verilen zarar idarece ödenmekte ancak idarenin bu zararı sorumlusuna rücu ittirmesi kişilere zırh verilmesi nedeniyle engellenmekte şeklinde. Memur konumundakilere bu tür bir zırh verilemeyeceğinden ve herkesin hukuktan yana olması gerektiğinden üstü kapalı bahsederken diğer taraftan günümüz ve siyasetçilerimiz açısından bakacak olursak gelecek dönemlerde "idare" makamlarında oturacakların eline sopa veriyor diyebiliriz.

    Kararı okudum ben de. Resmen cımbız ile kelime seçmelerine rağmen yine de önemli bir karar.

    Mesela cezai sorumluluğu, daha önce verilen bir karara istinaden, iptal etmemişler. Ayrıca MGKca kelimesi çıkarılmış. Bunun etkisini henüz tam analiz edemedim. 

    Hukuka yaklaşıyorlar. Yine de 3 adet üye muhalefet şerhini koymuş burada. Hukuki gerekçeleri yok ama taraf belli etmişler. 

    • Beğeni 3

  2. Karagöz, 9 dakika önce yazdı:

    "Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir."

    Haberden alıntıladım hocam. Anlaşılan TL hiç caiz değil ?

    TL caiz değil miymiş? Arkasında devlet yok muymuş ? 

    • Beğeni 2

  3. elaf, 19 saat önce yazdı:

    Hayırlı akşamlar  banka diyanet bugün Red kararımı gördüm. Bu imtihan henüz bitmemiş umarım bekleyen arkadaşlar kabul yazısını görürler. 

    ???

    Geçmiş olsun hocam. Bir süre toparlanın. Ardından bizim gibi mahkeme süreçlerine başlarsınız. Ben @Karagöz hocama katılıyorum. 2 seneye kalmaz döneceksiniz inşallah.

    Karagöz, 5 saat önce yazdı:

    elaf hocam, sonunda o kabulu göreceksiniz mutlaka. Ama görseniz de diyanet iyice siyasallaştı zaten.

    Hala arkasında devlet yok diye Bitcoine caiz değil diyorlar ?

    https://www.haberler.com/kripto-paralar-ile-kazanc-haram-mi-diyanet-e-14084818-haberi/

    Bu şekilde, birilerinin keyfi için dini eğip bükmekten ret almak bence daha iyi.

    Devlete geri dönünce ortada bir "devlet" bulamayabiliriz bu gidişle.

    Bitcoin caiz değil zaten hocam. Lütfen yeni içtihat getirmeyin ? 

    • Beğeni 2
    • Teşekkür 1
    • Kahkaha 2

  4. serpil68, 3 saat önce yazdı:

    Sevgili forumdaşlar kızım 31.000 sıralamayla Kırıkkale üniversitesi hukuk bölümüne yerleşti.Biz yakın diye sevinçliyiz ama kızım biraz buruk. Cok daha iyi büyük üniversitelere gidebilirdim bu sıralamayla diye üzüldü.Bizde bu sene yakın yerde olman iyi olmazsa seneye başka üniye geçiş yaparsın dedik sizin fikirlerinizide almak istedim.

    Hocam öncelikle tebrik ederim. Başarısı gayet iyi. 

    1-Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş imkanı mevcut. Bu sene puanı tutan farklı bir okula gidebiliyor. (Örneğin Ankara'da Hacettepe Üniversitesinin idari bilimler fakültesi oluyor. Seneye buraya şartsız olarak geçebilir.)

    2-Kendi alanındaki daha iyi okullara, geçmeyi planladığı okulun şartlarına uymak ve yüksek ortalama yapmak şartıyla geçebiliyor. (Örneğin Gazi Hukuk'a şartlarını sağlamak şartı ile geçebilir)

    3-ODTÜ gibi bazı okullar ise her bölümden kabul ediyor ama şartları daha sıkı (örneğin kızınızın puanı + 40 puana kadar olan bölümlere, ortalama + ÖSYM puanı + bölüm uyumu gibi bir puanlama yoluyla).

    Ben bir hukukçu olarak, açıkçası, TR'de hukuk okumayı pek tavsiye etmem. Dil öğrenebileceği bir İİBF daha iyi olacaktır. 

     

     

    namutenahi46, 2 dakika önce yazdı:

    Arkadaşlar merhabalar, red kararının tebliğinden sonra dava dilekçesini göndermiştim, uyapa bugün düşmüş, Ankara 26. İdare mahkemesine vermişler benim davayı, bu mahkeme en son kurulanlardan mıydı, reddi verip geçenlerden mi acaba?

    Bu mahkeme en son kurulan 3 mahkemeden. 19-28 arasındaki bütün mahkemelerde ret esas, kabul istisnaidir.

    • Beğeni 2
    • Teşekkür 1

  5. perde1un, 2 saat önce yazdı:

    Etüd merkezi, destek kursları ne bulursanız direkt başvurun, sigorta olmadan çalışabileceğinizi belirtin illa ki birisi kabul edebilir, umutsuz da olmayın ???

    Ankara'da etüt merkezleri alabiliyor. Çalışma şartları ve ücretler normale göre biraz daha kötü olabiliyor. Ama esas kötüsü, patron kötü çıkarsa, maaşın üzerine yatabiliyor. Bir tanıdığım böyle bir durumla karşılaşmıştı.

    • Şaşırma 1
    • Onaylama 2

  6. Karakeçili, Bir saat önce yazdı:

    @vergici672 verglci dayı 1 in 4' ündeyim 3600 Ek göstergem. 8350 gün emekli sandığı askerlik borç dahil. 650 gün prim yatırmam gerekiyor, primi aylık 1100 TL yatırırsam  emekli maaşım düşer mi. 

    -Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ret kararınızın tebliğinden itibaren 60 gün süreniz olacak. Dilekçenizi hazırlayın.

    -SGK benim uzmanlık alanım değil, bildiğim kadarıyla son 7 yıl içerisinde ağırlıklı olarak hangi sistem üzerinden emeklilik piriminiz yattıysa, oradan emekli oluyorsunuz. Bu durumda 650 gün yaklaşık iki yıl edeceği için emekli sandığı daha ağır basacak ve emekli sandığı üzerinden emekli olacağınızı düşünüyorum. Yine de SGK'cı arkadaşlara sorup netleştireyim. Ona göre cevap vereyim.

    • Beğeni 1

  7. Joeu, 15 dakika önce yazdı:

    konu ne ara pasaport idari işlem kaydina dayandi ? zaytung haber gibiler lol

    https://resimyukle.io/r/YJoCct0ZY8

     

    Ben tahminimi söyleyeyim; cimer başvurusu yapılınca, NVİ görevlileri pasaport şerhi için de değerlendirme yapmış, muhtemelen bir süre sonra silah başvurusu reddi de gelir. Ya adamlar başvuru yapmadan pasaport için değerlendirme yapıyorlar. Kimseye hizmet beğendiremiyorlar yahu ? 

    • Beğeni 2
    • Kahkaha 2

  8. theanswer83, 1 saat önce yazdı:

    Bulunduğum il Ankara, ilgili nüfus Erzurum. Beraatimde istinaf edilmeden kesinleşme şerhini de uyaptan gördüm ayrıca. Beraatimi alalı da 1,5 seneyi geçti. Umarım uzun sürmez. Teşekkür ederim

    Benzer durumdaymışız. Yaklaşık 4 ay sürmüştü benimki. Sizinki de o kadar olabilir. Pasaport acil ihtiyacınız yoksa, 1-2 ay çok mühim değil.

    • Beğeni 1

  9. theanswer83, 8 dakika önce yazdı:

    Bol iadeli günler dilerim.

    Cimer e şöyle bir şey yazmıştım;

    'Sayın yetkili,
    2020 yılı Şubat ayında almış olduğum beraat kararım var. KHK ile ihraç olmamdan mütevellit yurtdışı yasağım mevcuttu. Lakin beraat kararı almamdan dolayı, şu anda, pasaport alabilme durumum ve yurtdışı çıkış yasağı ve ilaveten içişleri bakanlığının koymuş olduğu şerh v.s kaldırıldı mı? Eğer kaldırılmadı ise, yasağın kaldırılması için ne yapmam lazım?'

    Cevaben şu geldi;

    'Başvurunuz gereği kayıtlarınız incelenmiş; kayıtlarınızda ilimizce girilen idari karar olduğu anlaşılmıştır.

        Söz konusu başvurunuz 5682 sayılı Pasaport Kanununun Ek 7' nci maddesi ile Bakanlığımız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün 2019/14 No' lu Genelgesi uyarınca işleme alınmıştır.

        İşlem sonucundan tarafınıza ayrıca bilgi verilecektir.

        Bilgilerinize rica olunur. '

     

    Ben bunu yazalı 1,5 ay oldu. Yazdıkları cevap pek tatmin etmedi , şimdi burda ne demek istiyor? Basit bir soru sordum, neyi niçin işleme alıyor? İşlem sonucundan ayrıca bilgi vermesi niye bu kadar uzun sürüyor? Aydınlatabilecek birisi varsa sevinirim.

    Yazı cevabında yazılı olan kanun maddesi uyarınca, buna ilişkin kurulan komisyona havale ediliyor. Biz bunu yazılı dilekçe ile il nüfus müdürlüklerinden yaptık. Benim tahdidin kalkması yaklaşık 4 ay sürdü. Bulunduğunuz ili bilmiyorum, ancak, büyükşehirlerde bu süreç uzayabiliyor. Hatta beraatınız istinaf ya da temyiz aşamasında ise o aşamalar bitene kadar olumlu sonuçlandırmıyorlar.

    • Beğeni 2
    • Onaylama 1

  10. Aklima, 16 dakika önce yazdı:

    İlave tedbirler konusunda;

    Hakkınızda herhangi bir kanunda (eski hali KHK) yada kanun veya KHK yla var olan bir kanunda yapılan değişiklikle uygulanan ilave tedbir varsa bunun çözüm mercii maalesef kurumlar değil.

    Anayasa mahkemesi topu çevirerek bir yol açtı hükümette bu durumu kanun maddesine koyarak kurumlara başvurun dedi. Bizlerde başvurduk.

    (Başvurularda ne istendiği konusuna girmeden) Başvuru sonuçlarının ret geleceği zaten beklenen bir durumdu. Çünkü idare kanunda yazan bir hususu değiştiremez iptal edemez. "Hakkınızdaki ilave işlemler kanunla konulmuştur biz uygulayıcıyız" diyecekleri zaten beklenmekteydi.

    Şimdi, bu ret kararlarını mahkemeye götüreceğiz. Diyeceğiz ki "anayasa mahkemesi ilave tedbirler için başvuru yolu tanımlanmalı dedi bunun üzerine hükümet kanunda değişiklik yaparak kurumlarınıza başvurun dedi bende başvurdum ama kurum benimle alakası yok tedbir kanunla konulmuş dedi" mahkemede diyecek ki kurum haklı dolayısıyla dava açacak bir husus yok. Yani elde var sıfır.

    Kanunla konulan tedbirler nedeniyle özellikle sıkıntı yaşayanların izlenmesi gereken yol, idare mahkemesine başvuru yaparken kurumların yetkilerinde olmayan .... ilave tedbirler konusunda ret cevabı verileceğinin kanun koyucu tarafından zaten bilindiği çözüm üretmeyeceği ön görülebilecek olan bu hususun bilerek yapıldığını vurgulamak, idare mahkemesine yazılan dilekçede ilave tedbirlerin anayasanın .... maddelerine aykırı olduğunu açıklayıp devamında Anayasanın 152 nci maddesi kapsamında idare mahkemesinin,  söz konusu ilave tedbirin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle anayasa mahkemesine itiraz yoluna başvurmasını istemek şeklinde olmalıdır.

    Kısaca yazdığım bu mevzu son derece ciddi bir mevzu olup, bizlerin tek başına yapacağı bir başvuru ne yazık ki değil. Çünkü; Bir kişinin başvurusu idare mahkemesi tarafından kabul edilip anayasa mahkemesine gönderildiğinde ve anayasa mahkemesince de ret verilmesi durumunda 152 madde son fıkrası gereği aynı kanun maddesinin anayasaya aykırılığı konusunda 10 yıl süreyle dava açılamaz.

    Bu nedenle ilave tedbirler konusunda yorum yapmaktan özellikle kaçınmaktayım.

    Bu konuda bir olmak zorundayız, ferdi hareket etmemek zorundayız ve dava dilekçesinin metni de bu bağlamda profesyonelce olmak zorunda. Sayın Gergerlioğlu, siyasilerle görüşmeleri olan hukukçu Levent Mazılıgüney, Ali Aktaş, Gökhan Özbek, Levent Özkiraz, Kemal Uçar, Dilek Hukuk, Mesut Can Tarım ve mahkeme kararlarını uzun uzun yorumlayan Gökhan Güneş gibi isimlerin desteğine ihtiyaç var. Özellikle metin olarak. Dilekçelerde ilave tedbirlerin anayasaya aykırılığı iyi anlatılmak zorunda. Gerçekten çok iyi planlanmış bir kurgunun içindeyiz. 

    Not: Bir önceki paylaşımımda ombudsman konusuna değinme sebebim bu kapsam dışındaki yaşanan tedbirler varsa bu hususlar dile getirilerek zaman kazanmak adınaydı. Yoksa kanunda yazan bir yaptırımla alakalı olarak ombudsman bir karar veremez. Dilekçeyi ret eder.

     

     

    Hocam bu görüşünüze tam olarak katılamıyorum. Burada ilgili kanun maddesinin 7'nci bendi şu şekildedir : "(7) Kamu kurum ve kuruluşlarının kararlarına karşı Hâkimler ve Savcılar Kurulunca belirlenecek Ankara idare mahkemelerinde iptal davası açılabilir." Bu bent uyarınca dava açılacak şey, idarenin kararı olacaktır. Karar artık iptal edilebilir bir hüküm halini alır. Bu durumda mahkemeler bu kararlar hakkında karar verebileceklerdir. Artık kanun/KHK hükmü ile konulan yasama işlemi yerini kurumun verdiği idari işlem almaktadır. Aynen OHAL Komisyonunun kararı gibi artık dava edilebilir bir karar haline gelecektir. 

    İlave tedbirler konusu netameli bir konu. Bu konuda o dönem de şimdi de muhafazakarım. KHK'lar ile konulan ilave tedbirler, ilgili KHK'da alt paragrafta sayılanlar ile sınırlıdır diye düşünüyorum. Bu maddelerde sayılan (silah ruhsatı, gemi adamlığı belgesi, pilotluk lisansı vb. ) gibi hükümlerin ilave tedbir olduğunu düşünüyorum. Bunların harici ilave tedbir değil, ya idari işlem ya da yasama işlemidir ve AYM kararından bağımsız olarak kendi yargı yolları mevcuttur. 


  11. Arı maya, Bir saat önce yazdı:

    Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim sn @vergici672 dediğiniz gibi vakıf üniversitesinde çalışırım ümidiyle sormamıştım zaten çünkü bırakın bizim için inisiyatif almayı, çalışma iznimiz olsa bile kadro vereceklerini sanmıyorum ki doktora tezim bitmek üzere ama akademik hiçbir planım yok. Merakımdan sormuştum ? hayırlı güzel haberler almak dileğiyle ....

    Ancak inisiyatif alacakları kişiler için açılacak davalar, sizin de işinize yarayacak. İleride hepsi de tek tek mecbur alacaklar. Siz yeter ki tezi ve makalelerini düzgün yapın.

    tozkoparan, 40 dakika önce yazdı:

    Malumunuzdur, halihazırda, khklardaki bazı ilave tedbirler ihrac edilenlerin herhangi bir kamu görevi üstlenmesine (belediyede taseron işçi olarak bile) engel teşkil etmekte.

    Hocam söz ettiğiniz hüküm zaten sorunlu bir hüküm. AYM'nin avukatlık hakkında verdiği kararlar da benzerdi. Bu hüküm, mahkeme kararı ile memuriyetten belli bir süre için men edilme hakkında. Ben düzgün bir mahkeme süreci ile bu maddenin işlevsiz kılınacağını düşünüyorum.

    • Beğeni 2
    • Onaylama 1

  12. Arı maya, 6 dakika önce yazdı:

    Merhabalar. Geçenlerde forumda yök ten ihraç olanların özel üniversitelerde çalışmasına herhangi bir engel olmadığını okumuştum. Twitter da Melih kutlu beyin paylaşımını gördüm şimdi, özetle yök başvuruyu “bizlik bir durum yok” diyerek reddetmiş. Konu ile ilgili bizzat tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim. Aslında özel üniversitede çalışmak gibi olmayacak bir temennim olmasa da bilmek istiyorum engelimizin olup olmadığını.

    Bu konuda aslında bir hukuki görüş ortaya koymak gerekiyor. Muhtemelen bu nokta dava süreci sonucunda çözülecek.

    Şimdi YÖK'ün ret kararında dayanak gösterilen madde şu: 

    "Ek Madde 8 – (Ek: 17/8/1983 - 2880/32 md.) Vakıfca kurulacak yüksekögretim kurumlarındaki akademik organlar, Devlet yükseköğretim kurumlarındaki akademik organlar gibi düzenlenir ve onların görevlerini yerine getirir. Öğretim elemanlarının nitelikleri Devlet yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının niteliklerinin aynıdır. Devlet yükseköğretim kurumlarında çalışmaları yasaklanmış veya disiplin yoluyla bu kurumlardan çıkarılmış kişiler, vakıf yükseköğretim kurumlarında görev alamazlar."

    Bu madde kanun çıkarılırken düzenlenmiş olan ve 12 Eylül dönemi düzenlemesi. Şimdi buradaki maddeye baktığımızda KHK'lı akademisyenlerin vakıf üniversitelerinde çalışamayacağı anlaşılıyor. Ancak, Avukatlık Kanunu madde 5/b' ise şöyledir : "b) (Değişik: 22/1/1986 - 3256/2 md.) Kesinleşmiş bir disiplin kararı sonucunda hakim, memur veya avukat olma niteliğini kaybetmiş olmak,". Bu madde aynı şekilde yorumlanırsa, KHK'lıların hiç birinin avukat olamaması gerekir. Ancak buradaki maddede disiplin kararı dediği için, bu madde KHK'lılar için uygulanma imkanını kaybediyor.

    Yukarıda belirtilen YÖK kanunu ek madde 8'de disiplin kararı kısmı uygulanmaz. Diğer kısmı ise yani yasaklanma kısmına ise ayrıca çalışmak gerekiyor. Bunun KHK ile işten çıkarılma olduğunu sanmıyorum, yine de incelemek lazım. Zira memuriyetten yasaklanma mahkeme ile olur. Tahmin ediyorum ki, bu maddede geçen yasaklılık da mahkeme kararı ile verilen bir yasaklılık. Böyle ise, bu durumda, dava yoluyla vakıf üniversitesinde çalışmanın mümkün olacağını düşünüyorum.

    Ancak burada vakıf üniversitesinin inisiyatif alması gerekir. Avukatlık davalarında barolar inisiyatif aldı. Ancak ben vakıf üniversitelerinin inisiyatif alıp, KHK'lıyı savunacağını sanmam. Belki adı sanı duyulmuş, özellikle Barış Akademisyeni olan, bir kaç hoca için belki üniversiteler inisiyatif alınabilir. Yoksa fetö iltisak iddiasıyla ihraç edilen akademisyen için kimse kılını kıpırdatmaz.

     

     

     

    • Teşekkür 2
    • Onaylama 2

  13. LA TAHZEN, 1 saat önce yazdı:

    Çok teşekkür ederim hocam. Çocuk bakıyor kendisi ama işte gençlik rahatlık peşinde. Bende buradan takip ederim. Sağolun ?‍♀️

     

    Hocam itü ve yıldız teknik alıyor gibi. 

    Hocalarıyla konuşmuş Eskişehir i öneriyorlarmış. Öğrenci açısından çok avantajlı demişler. 

    Bizde sizin gibi köklü ve daha kalifiye üniversiteleri yazması için ısrar ediyoruz. Bakalım Rabbim nereyi nasip edecek. 

     

    Emekleriniz için ayrıca çok çok teşekkür ediyorum 

    Sağolun ?‍♀️

     

    Gündem dışı mahallesi halkı Allah tez vakitte selamete çıkar hepimizi. 

     

    Saygılarımı sunuyorum 

    ???

    Hocam Eskişehir yazacağına Samsunda yanınızda kalsın. İnanın fark etmez. 

    • Beğeni 2

  14. LA TAHZEN, 12 saat önce yazdı:

    Hayırlı olsun hocam. Maşallah oğlunuza. Allah yolunu açık etsin. 

     

    Teşekkür ederim ayrıca. Bugün öğrendim elektronik ve haberleşme mühendisliği diye bi bölüm varmış. Orayı da yazabiliyormuş.

    Samsunda yanımızda okusa daha mı iyi olur. Yoksa Gazi, Marmara ve Dokuz Eylül üniversitesi gibi okullardan birini mi yazsa iyi olur. Tercih formuna nereden bakıyoruz hocam.? Bilmiyorum. Çok karışık kafam 

     

    @Karakeçili hocam zaten epey anlatmış. Şimdi ben biraz yorumlayayım.

    1-Biyomedikal Mühendisliği, aslında elektronik mühendisliğinin alt dalı. Daha özellikli ve TR'de iş imkanları iyi olan bir alan. Ancak mühendislik konusunda genelde şöyle bir durum vardır, daha özellikli olan, daha zayıf kalır. Yani sadece görüntüleme cihazları konusunda uzmanlaşacak. Elektroniğin diğer alanlarında pek bir bilgisi olmayacak. Akademik kariyer imkanı kısıtlı olacak. 

    2-Elektrik ve Elektronik mühendisliği ile Elektronik ve haberleşme mühendisliği temel olarak aynı. Ortak noktaları elektronik kısmı. Ancak elektrik ve elektronik mühendisliğinde 3'üncü sınıfta elektrik ayrımı var. Elektrik mühendisliği de önemli bir imkan. Elektronik ve haberleşmede bu imkan var mı bilemiyorum. Yine de elektronik ve haberleşme mühendisliğinin olduğu İTÜ ve Yıldız kaliteli okullar. Bunlarda bir eksik olmaz. Elektronik mühendisliği zordur, ama iş imkanları her zaman olur. 

    3-Sizin oğlanın puanından daha ziyade sırası önemli. ÖSYM, DGS'ye üvey evlat gözüyle baktığı için hiç ilgilenmez, sıralama çıkarmaz. Gariban çocuklar oturur geçmiş yılların sıralamalarını çıkarır. Ben de şöyle bir baktım. Oğlunuzun sırası 2500'lerde. Şu siteden baktığımda geçen sene 2500'üncünün 293 puan civarında olduğunu görüyorum. Ama bu sene elektronik mezunlarının bilgisayar seçme hakkı da olacağı için, elektronikte sıralamalarda hafif bir düşüş de bekliyorum. Bu durumda sizin oğlanın geçen sene 295 civarı alan bölümlere girebileceğini tahmin ediyorum. Her halükarda samsun olacak gibi gözüküyor. Öyleyse en son tercihe samsun yazacak şekilde, (30 tercih imkanını da düşününce), Boğaziçi'nden başlayıp, odtü-itü-yıldız-hacettepe- şeklinde yazıp, sonrasında gazi-ege gibi okulları yazmanızı tavsiye ederim.

    4-Samsun mu diğer şehirler mi derseniz? O tamamen imkanlarla ilgili. Samsunda okuyunca çok bir masrafı olmaz. Gazi'de okursa en az yılda 20.000 lira gibi masraf olur (en az diyorum, normalde 30.000 olur ama sizin oğlan tutumlu, mantıklı bir çocuk). 4 yıl olacağını düşününce, aradaki farka değip değmeyeceği önemli. Boğaziçi-odtü-itü-yıldız-hacettepe gibi okullar olsa gözü kapalı değer derim, ama Gazi için değer mi, o tamamen sizin tercihiniz olur. Gazi tabii ki Samsun'dan iyidir, ama imkanlar kısıtlıysa, yapacak pek bir şey kalmıyor tabii. 

     

    • Beğeni 4

  15. Karagöz, 39 dakika önce yazdı:

    Dostlar, felaketler maalesef memleketin yakasını bırakmıyor. Etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

    Zaten KHK felaketzedesiyiz, ama lütfen etkilenen, zor durumda olanlar foruma da yazsın.

    Ve Yargıtay evrensel hukuk diye birseyin varlığından haberdar olur...

    14.daire kararı bu. 16 hariç dairelerde zaten yerleşik içtihatlara uyulur. Yargıtay 14.daire de cinsel suçlara bakar. Orada suçluluğu ispatlanana kadar tüm şüpheli ve sanıklar masumdur. 16dan böyle bir karar çıkmaz. Çıkartamazlar. Yemez. 

    • Beğeni 6

  16. zehra akça, 23 dakika önce yazdı:

    İdare mahkemesi tebliğ tarihim 14.07 .2021 istinafa başvuracağım dilekçemi ancak 12 Ağustos’ta bitirip verecek avukat sizce  30 günlük süreyi geçirmemem lazım 14.ünü tebliğ gününü saymalımıyım acaba yardımcı olursanız sevinirim 

    İyi akşamlar.

    Adli tatile denk gelen süreler otomatik olarak uzar. 7 Eylül'e kadar süreniz mevcut. Ancak adli tatil içinde istinaf dilekçenizi yine de verebilirsiniz. 

    Not: Bu tarz soruları ana sayfada paylaşırsanız daha hızlı cevap alırsınız. Bu sayfa nispeten daha hareketsizdir.

    • Beğeni 3

  17. LA TAHZEN, 30.07.2021 - 23:29 yazdı:

    Merhaba güzel insanlar. Nasılsınız, neler yapıyorsunuz. Çocuklar, sizler iyimisiniz. Aşılalrınızı yaptırdınız mı? Bizim 2. Doz pazartesi inşallah. Bide 3. doz çıkardılar.☹️

    Allahım 1 ve 2. yi korkarak yaptırıyoruz, 3 dozu işe yarayacak o acaba. Kafamda bi sürü soru. Bakalım neler olacak. 

    Bu arada ben işe girdim. 23 yıl sonra Konfeksiyona makinacı olarak başladım. Biraz zorlanıyorum, ama çalışmak çok iyi geldi. 

    Bende haberler böyle. Sizler ne gibi değişiklikler yaşıyorsunuz? Varmı bi gelişme. @wonfer hocam bebiş büyüyor mu. Öpün guzuyu bizim için?

    Tüm dostlar sizleri sevgiyle selamlıyorum 

     

    Allah a emanet olunuz

    ?‍♀️

     

     

     

     

    Hocam çok iyi etmişsiniz. Üretmek iyidir. Kafa dağıtır. Hem de 3 kuruş fayda sağlarsınız ev ekonominize. Bu süreçte bir şeyler ile uğraşmasaydım muhtemelen evde kafayı sıyırırdım.

    portakal çiçeği, 7 saat önce yazdı:

    İyi geceler herkese...

    Bize olmayacak maalesef. Yine ben ve yine kötü haber ?

    Biraz karışık olacak ama hem amcam olur  hem de eniştem... vefat haberini aldık az önce. Dün uzun süren bir kalp ameliyatı geçirdi ve iyi haberini alamadık maalesef...

    Başka şehirde, sabah getirilecek.

    Kısa süre içinde yaşadığımız kaçıncı acı... Bizim burada taziye çadırı kurulur, gelenler-gidenler... minik kızım cenazenin ne olduğunu bilmiyor. Geçen bir yerde köpük tabak görünce bana, anne bak cenaze tabağı demişti..  Bugün de biz iyi haberler bekliyoruz tabii, onun içine mi doğdu bilmiyorum, minicik daha hasta olduğunu bile bilmiyordu.. bana anne cenaze olsun ben çay içecem, hem de çok şekerli dedi...

    Keşke böyle bir şey olmasaydı da ben ona sabah kahvaltısında şekerli çay içirseydim...

     

    Başınız sağ olsun hocam. Ölüm haktır, hayatın da gerçeğidir. Hepimizin başına gelecek. Mekanı cennet olsun amcanızın.

    • Beğeni 4
    • Teşekkür 1
×
×
  • Yeni Oluştur...