İçeriği gör

ozelharekat61

Özel Üye
  • İçerik

    830
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • İçerik Ödülü

    22

İletiler bölümüne ozelharekat61 kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. Uçurtma, 4 saat önce yazdı:

    @ozelharekat61 Ohal Komisyonu benim de 3 yılımı heba etti.Sebebi kurum kanaati (Eski Eş)...Suçun şahsiliği ilkesi değerlendirilmedi.

    Mahkeme hakkımda doğru kararı verdi nihayet.

    Ben iade oldum.Umarım siz de kısa sürede güzel haberler alırsınız.

    Hocam hangi idareden iade aldını? Aldıktan sonra msb işe başlatıyor mu? EGM başlatmıyor hukuksuzca davranıp Danıştay'a kadar bekletiyor o yüzden sordum. Hayırlı olsun bu arada darısı başıma inş

    • Beğeni 1

  2. Demirci, 6 dakika önce yazdı:

    Sn. @Aklima

    İdari işlem tarihinde mevcut olmayan, sonradan gelişen duruma dayanılarak karar verilmemesi (yani ihraç tarihinde sadece kurum kanaati var, sonradan HTS vb eklenmiş) gerekmiyor mu, mahkemeye bu duruma karşı bir dilekçe vermenin yararı/olumlu etkisi olur mu? (Bildiğim kadarıyla bu baglamda emsal gosterilebilecek AYM kararı da var.)

    Bilen/tecrübe eden var mı? 

    Açıkçası benim sonradan gelişen bi durumum olmadı hakkımda nokta kadar birşey yoktu benim ihrac sebebim eski eşim ohal komisyonu kağıdında sadece kurum kanaati yazıyor ama emniyet gönderdiği cevapta boşandığım eski eşimden dolayı ihrac olduğumu yazmış kurum kanaati olarak.Duruşmada elimde belgelerle eski BİMER yazılarım sosyal medya paylasımlarım vs belgelerle gittim aslında hepsi önlerindeki dosyada da vardı vermiştim ama duruşmada göstere göstere sordum ayrıca ohal komisyonu başkanının Haziran ayında yaptığı kimseyi eşinden vs ret vermedik tüm dosyalara bireysel bakıldı gibi bi acıklaması vardı sitelerde onların cıktısını da aldım gittim duruşmada hakimlere göstere göstere sordum ohal komisyonu başkanı böyle diyor her yerde haber yapılıyor ben eski eşimden dolayı ret alıyorum başka nokta kadar birşey yok olamazda zaten vs vs. Yani ben duruşmada hakimlerin gözlerine baka baka elimde belgelerle hakkımda nokta kadar birşey yok onu da göstererek soru sorarak hakimleri ikna ettiğimi düşünüyorum. neyse velhasıl kelam sonra nüfus kayıt örneği çıktı bir gün sonra tem komdan büfe ankesör raporu mahrem imamlarla görüşmem olup olmadığı ve hakkımda ellerinde başka bir belge olup olmadığı hakkında bilgi istendi cevapları geldi vs 2.5 ay gecti cevaplardan bugün bi nüfus kayıt örneği daha girmiş dosyaya o yüzden burdan sordum karar cıkarsa ins burdan bilgilendireceğim

     

    • Beğeni 1

  3. Cihaneymen, 1 saat önce yazdı:

    Hangi mahkeme hocam, 27 ve 26 idarede ara karar çıkarırken nüfus kayıt örneği koyulmuyor 

     

    Demirci, Bir saat önce yazdı:

    Ara karar verilmeden once nüfus kayıt örneği konduguna emin misiniz?

     

    Bla Bla Bla, 52 dakika önce yazdı:

    İdare mahkemesinde SMS ile sorgulama yapınca karara dair bilgi gelmiyor. Ben duruşma üzerinden 15 gün geçtikten sonra 5 ay boyunca defalarca SMS sorgulaması yaptım ama ''uygun kayıt bulunamamıştır'' cevabını almıştım. Yani boşuna SMS'lere para harcamayın Hocam. 

    Bunu sayın @ozelharekat61 hocam söylemişti, benim davamda öyle bir durum olmadı. 

    Evet arkadaşlar benim davamda duruşma olduktan sonra nüfus kayıt örneği konuldu dosyaya bir gün sonra ara karar cıkarıldı tem komdan büfe ankesör raporu ve ellerinde hakkımda fetö ile ilgili herhangi bir bilgi belge olup olmadığı istendi sonra onların cevapları geldi aradan 2.5 ay gecti bugün dosyaya yine nüfus kayıt örneği konulmus bu sefer insallah karar icin konulmustur birkac güne görürüm sanırım uyapta

    • Onaylama 2

  4. Bla Bla Bla, 2 saat önce yazdı:

    Demeki ya aldıkları kararı açıklayacaklar ya da yeniden bir ara karar almışlar. Bir kaç güne belli olur. Umarım bir an önce olumlu karar açıklanır. 

    Hocam UYAP a SMS ile soruyorum girmiş olduğunuz kriterlere uygun kayıt bulunamamıştır diyor hani millet diyordu SMS le önceden öğreniliyor falan o zaman yine mi ara karar cıkaracaklar demek oluyor bu?


  5. Bla Bla Bla, 18.10.2022 - 23:34 yazdı:

    Hocam, kararınızın neden hâlâ açıklanmadığını kestirmek zor. Benim davamda gerekçeli karar; duruşma üzerinden 5 ay geçtikten sonra açıklanmıştı. Üstelik duruşmadan sonra sizinki gibi herhangi bir ara karar da alınmamıştı.

    Bir defasında mahkeme kalemi bana: ''sizin dosyaya bakan hakim kararlarını genelde çok geç yazıyor'' demişti. Yani tembel bir hakime denk gelmiştim. Benim kararın geç açıklanma sebebi, kararı yazacak hakimin tembelliğiydi maalesef. İşin acı yanı, mahkeme kararında karar tarihi, duruşmadan sonraki 15. gün olarak yazılmıştı!  Allah sabır versin size ve sizin durumunuzda olup belirsizlik içinde bekleyenlere. 

    Hocam simdi baktım bugün tekrar nüfus kayıt örneği girmiş dosyama ? Bu ne demek 2. Girişi bu diğer ara karar cıkmadsn da girmişti


  6. Bla Bla Bla, 4 saat önce yazdı:

    Merhaba, genellikle tebligat yapılacağı zaman nüfus kayıt örneği alınıyor. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda size tebligat gelecektir. Tebligatın içeriğini tahmin etmek zor. Umarım hakkınızda olumlu gelişmelerin olduğu bir tebligattır. 

    Garip ya arkadaş duruşmanın üzerinden tam 4 ay gecti ara karar cevapları geleli 2 ayı geçti hicbirsey yok hala kararım cıkmadı ya abi neyi bekliyorlar ben anlamıyorum kafayı yicem bekle bekle Allah ım karar vermek bu kadar zor mu

    • Onaylama 1

  7. Bla Bla Bla, Bir saat önce yazdı:

    2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu (İYUK) ilgili maddesi şöyle:

    Duruşmalı işlerde karar verilmesi:

    Madde 19 – (Değişik birinci cümle: 10/6/1994-4001/9 md.) Duruşma yapıldıktan sonra en geç onbeş gün içinde karar verilir. Ara kararı verilen hallerde, bu kararın yerine getirilmesi üzerine, dosyalar öncelikle incelenir.

    Bu kanun maddesine ilgi yaparak mahkemeye bir Ek beyan dilekçesi verebilir ve dosyanızın ÖNCELİKLE İNCELENMESİNİ talep edebilirsiniz. Ancak mahkemeler bu dilekçenizi ne kadar dikkate alır, o kısmı bilmek mümkün değil. 

    Duruşma olduktan sonra 15 gün içinde karar verilmesi gerektiği yukarıdaki kanun maddesinde açıkça yazmasına rağmen, duruşma üzerinden aylar geçse bile verdiği kararı açıklamayan mahkemeler var. Ama yine de ek beyan dilekçenizi yazmanızda fayda olduğunu düşünüyorum.

     

     

    Teşekkürler hocam


  8. mesika, 30.09.2022 - 16:21 yazdı:

    İyi günler arkadaşlar, bir sorum olacaktı Mahkemeden beraat ettikten sonra 3 ay ceza evinde kaldığım için tazminat davası açtım. Mahkeme 3 bin maddi 8 bin manevi tazminata hükmetmiş. komik rakamlar, bu kararı verenleri bir gün ceza evine göndereceksin ne olduğunu anlamaları için, üst mahkemeye itiraz etmek istemiyorum çünkü sonuç belli. belkide üst mahkeme çok vermişler deyip daha azını verecek. Şimdi sorum ben bu parayı alabilmek için nereye ve ne şekilde başvuracağım? tekrar iyi günler. 

    Bu kararları AİHM e kadar götüremiyor musunuz? Eminim götürülsen 3 ay icin en az 5-6 bin Euro alınabilir AYM AİHM yolunu devam ettirin bence

     

    3 ay hapiste sucsuz yere yatırılcam ama bana maddi olarak 3 bin verilecek insan kafayı yiyesi geliyor ya cidden

    • Onaylama 4

  9. "KHK MAĞDUR ETTİ DİYECEĞİNE FETÖ MAĞDUR ETTİ DE"

     

    Sayın Kılıçdaroğlu'nun KHK'lıların geri dönüşü ile ilgili adım atacağı açıklaması oldu. KHK'lılarla ilgili yeni bir değerlendirme söz konusu olabilir mi?

     

    Bu devlet politikası, FETÖ ile mücadele bitmedi. Ortada mağduriyet yok, bu bir yasal düzenleme. Kalkıyor 'KHK mağdur etti' diyor. KHK niye mağdur etsin? FETÖ mağdur etti demesi lazım.

     

    Bekir Bozdağ 


  10. I-T teacher, 10 dakika önce yazdı:

    Bu senenin başında ocak ayında komisyondan ret geldi. Nisan sonu mayıs başı gibi mahkemeye başvurdum. 1 buçuk 2 ay içinde  kurum savunması savunmaya cevap 2. savunma ve 2. savunmaya cevaplar verildi. Ondan beridir ses seda yoktu

    Hocam hangi idareydi? Birde duruşmalı mıydı duruşmasız mıydı?

    Muhtemelen kararınız yazılacak 15-20 gün icinde hayırlı olsun en azından bir aşamayı daha geçmiş olacaksınız


  11. Dexfield, 48 dakika önce yazdı:

    ÖNCELİKLE MERHABA. POLİS MEMURUYDUM. 2016 MESLEĞE GİRİŞ 2018 MESLEKTEN ÇIKIŞ. BUGÜN İTİBARİYLE RET KARARIMI GÖRMÜŞ OLDUM. HAKKIMDA HİCBİR SEKİLDE SUCLAMA YOKTU. BABAM DA POLİS MEMURUYDU O DA İHRAÇ OLMUSTU BÜYÜK İHTİMALLE AİLE DURUMUNDAN DİYE DÜŞÜNÜYORUZ. SUÇUN ŞAHSİLİK OLAYININ HİKAYE OLDUĞUNUN FARKINDAYIM AMA BUNCA ZAMANDIR HİÇBİR ŞEKİLDE GELİŞME OLMAMASINI İYİYE YORUYORDUM AMA ARTIK BUGÜN KÖTÜ HABERİ ALDIM. HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN. BU SÜREÇLE MAHKEMEYE ÇIKIP EN AZINDAN KENDİMİ SENELER SONRA DA OLSA SAVUNMA HAKKI VERİLMİŞ OLDU. BUNDA DA VARDIR Bİ HAYIR DİYORUM. 

    1996 DOĞUMLUYUM VE ARANIZDA EN KÜÇÜK ARKADAŞINIZ,KARDEŞİNİZ OLABİLİRİM. BUNDAN SONRAKİ ADIMLARDA YARDIMCI OLACAĞINIZI BİLİYORUM. O KONUDA İÇİM ÇOK RAHAT. DUALARIMDA KENDİM GİBİ TÜM MAĞDURLARA YER VERİYORDUM AMA OLMADI MAALESEF. BAŞVURUYU KAÇIRMADAN YAPIP GÜZEL Bİ DİLEKÇE İLE İŞLEMLERE BAŞLAMAK İSTİYORUM. TEBLİĞ KARARI GELDİĞİNDE SİZLERLE DE PAYLAŞIRIM. 

    ÖZELDEN MAİL ATMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR OLURSA SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    MAİL: batuhany20@gmail.com

    Muhtemel kurum kanaati sosyal çevre yazcaklar kardesim birde kodlaman varsa onu yazarlar yoksa anlaki babandan dolayı attılar gecmis olsun kardesim

    Bu aile ihracları sadece emniyet ve askeriyede var malesef

     


  12. Arı maya, 11 saat önce yazdı:

    İyi akşamlar. Bu akşam komisyon sayfama girdiğimde kocaman ret yazısıyla bir an şok oldum. Biraz üzüldüm ağladım, şimdi daha iyiyim. İhraç olduğunda kızım 1 yaşında bebekti, benimle birlikte o da ağladı üzüldü. En çok da ona ve kardeşine üzülüyorum. Hiçbirimiz bu yaşananları hak etmedik. En son bugün 16:00 da bakmıştım inceleme devam ediyordu. Karar akşam üstü yüklenmiş.

    Yazık ya 5 sene beklet ret ver gerci bende Ocak sonu görmüştüm ret yazımı ama bu yapılan ne insanlığa sığar ne de herhangi bir dini inanca sığar söylenecek ne söz ne kelime var yazık

    • Beğeni 4
    • Onaylama 4

  13. Libertatores, 52 dakika önce yazdı:

    Sayın @ozelharekat61 Allah yardımcınız olsun hocam inşaalah güzel bir karar çıkar .Benim ceza davasında tüm araştırmalar 2-3 kez istendi süreç hep uzadı şimdi ihraç olduk idare davasını yeni açtım tekrar idare mahkemesi de bu araştırmaların yapılmasını tekrar isteyecek mi? ya da ceza davasında 2-3 kez istenmiş duruşma zaptlarına işlendi dosyaya bakarak işlem yapmaz mı acaba ?

    Her mahkeme aynı evrakları tekrar tekrar istiyor hocam hicbir mahkeme başka mahkemenin dosyasına bakmaz dolayısıyla idare mahkemesi bile aynı dosyaları 2-3 kez isteyebilir malesef tamamen zaman uzatma üzerine kurulu düzen

    • Onaylama 1

  14. Barnie kasperian, 19 dakika önce yazdı:

    Geri dönersek İnşallah sigortalı çalıştığın zamana ait maaşları alamiyorsun.Baska da bı kaybın yok.Ama donemezsek emeklilik sıkıntı olur.O nedenle sigortasız çalışmamak lazım.

     

    Sigortalı kısımlar icin Danıştay kararı varmıs bilmem ne bilmem ne onlar icin de dava açacağım bir kurus bırakmam aymden belki döndüren bu kararı Türkiye'de ilk kisi olurum sorun yok elim yorulmaz bir dilekce yazdırcam avukata gerekirse AİHM e kadar her davayı götüreceğim 

     

    Sonucta hayatımı idame ettirmek zorundayım ben beni atan idare değil mi ne demek sigortalı calısamazsın calısırsan kesilir ne demek sacmalık Danıştay'ın 60 lardan kalma kararını öne sürmeleri apayrı bi sacmalık hadi ordan

    • Beğeni 1
    • Onaylama 3

  15. portakal çiçeği, 3 saat önce yazdı:

    merhabalar 

    2 yıl 6 ay 18 gün süren 21. idare mahkemesindeki serüvenimiz an itibariyle Ret ile sonuçlandı. 

    üzüldüm ama neyse ki canı yanan sabretsin tarafındayız ve sabırla bekliyoruz...

    Hocam geçmiş olsun öncelikle

    Adli tatilde nasıl sonuclanıyor hocam bildiğim kadarıyla şu an idare mahkemeleri adli tatilde değil mi?

    • Teşekkür 1

  16. Karagöz, 2 saat önce yazdı:

    Sayın Bla Bla Bla'nın da dediği gibi güzel haber dostum. Ben iade olacağını düşünüyorum. Yine de temkini elden bırakma ama.

     

    Bla Bla Bla, 4 saat önce yazdı:

    Oldukça güzel bir haber bu. İade olma yolunda önemli bir engel ortadan kalkmış oldu. İnşallah başta siz olmak üzere bekleyen herkes bir an önce görevlerine geri döner. 

    Teşekkürler hocalarım güzel haberlerin hepimiz icin biran önce gelmesi dileğiyle 

    Artık adli tatilin bitip kararın cıkmasını beklemek gerekiyor sanırım

    • Beğeni 3
    • Onaylama 1

  17. Sonunda beklediğim yazı geldi arkadaşlar 

    "İlgi sayılı yazı gereği Şube Müdürlüğümüz görevlilerince şahsa ait ATAÇ sorgusu yapılarak
    Ankesör/Büfe Sorgu Raporu hazırlanmış, hazırlanan sorgu raporunda şahsın ardışık arama, periyodik
    arama ve şifreli kaydetme yöntemi kaydının olmaması nedeniyle kıymetlendirme ve değerlendirme
    yapılamamış, hazırlanan Ankesör/Büfe Sorgu Raporu ve sorgu raporunun olduğu 1(bir) Adet CD yazı
    ekinde gönderilmiştir."

     

    @Bla Bla Bla@patriot @Karagöz

    hocalarım yazı geldi bu iade demek diyebilir miyiz artık?

    • Beğeni 5
    • Onaylama 1

  18. Bla Bla Bla, 2 saat önce yazdı:

    Beklemekten başka yapacak başka bir şey sayın @ozelharekat61

    Bu tür bilgiler Emniyet'ten gelmeden mahkemeler karar vermiyorlar. Belirlenen süre içinde Emniyet cevap vermezse, genellikle mahkeme aynı bilgiyi tekrar ama daha kısa bir sürede (15 gün gibi) istiyor ve belirtilen süre içinde cevap verilmezse, eldeki bilgilere göre karar vereceğini belirtiyor. Şu aşamada Emniyet'in mahkemeye cevap vermesini bekleyeceksiniz.

    Eğer Emniyet zamanında cevap göndermezse, mahkemeye Ek Beyan dilekçesi vererek, bu konuda beklemeye gerek olmadığını ve karar verilmesini talep edebilirsiniz. Bu dilekçe mahkemeyi, Emniyet'ten bilgileri tekrar istemeye veya bu karardan vazgeçmeye yönlendirecektir. 

    Bu arada, mahkeme büfe, ankesör, HTS bilgilerini talep ederken, Emniyet'te belli bir süre tanımış mıydı? Bu süre dolduysa ve hâlâ cevap yoksa, yukarıda bahsettiğim Ek beyan dilekçesini yazabilirsiniz.

    10 süre vermişti hocam tem 10 gün icinde cevap verdi ama şöyle bir cevap verdi 

    "Şahısla ilgili elimizde bulunan bir operasyonel hat kaydı yoktur. Ancak HTS analiz bilgileri incelendiğinde farklı sonuclar ortaya cıkabilecektir. İstanbul c. Başsavcılığı'nın bilmem kac nolu yazısına istinaden HTS analiz büfe ankesör raporlarını mahkemenin bulunduğu il tem şubeleri yollayacaktır gereğini Ankara emniyet müdürlüğü tem şubesi bilgileri Ankara 25. İdare mahkemesine arz ederim 

    Yazmışlar. 10 gün icinde tem den bu cevap geldi ama 2.5 ay olacak analiz raporu hala yok malesef.

    Adli tatil bitene kadar gelse bari birşeyler yapmak istiyorum daha fazla beklemek istemiyorum millet Danıştay'da iade olmaya başladı  biz idarede tıkandık kaldık arkadaş sinir oluyorum yaa 

×
×
  • Yeni Oluştur...