İçeriği gör

Temur Temur

Yeni Üye
  • İçerik

    16
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler bölümüne Temur Temur kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. 693 khk ihraç,  ohal komisyonu ihraç sebebini 24 ay sonra adli mahkememin gerekçeli kararını gerekçe gösterdi idare mahkemesine iptal davası açtım ve msb den 35 sayfalık cevap yazısı geldi içeriği örgütü anlatmış , devlete sadakatini göstermemiştir falan ama ne yapmışımda göstermemişim yok hep sanki kalıp şablonmuş gibi şimdi msbnin cevabına cevap yazmam gerekiyor bu ay sonuna kadar.

    BusnrYilmaz, 12 dakika önce yazdı:

    @Temur Temur  melihkutlu sitesinde var msb ne yazmış bu arada cevap olarak birde khk ihracı misiniz bakanlık mi

    693 khk ihraç,  ohal komisyonu ihraç sebebini 24 ay sonra adli mahkememin gerekçeli kararını gerekçe gösterdi idare mahkemesine iptal davası açtım ve msb den 35 sayfalık cevap yazısı geldi içeriği örgütü anlatmış , devlete sadakatini göstermemiştir falan ama ne yapmışımda göstermemişim yok hep sanki kalıp şablonmuş gibi şimdi msbnin cevabına cevap yazmam gerekiyor bu ay sonuna kadar.


  2. MSA, 24.03.2019 - 14:23 yazdı:

    1- Bir mahkemede görülmekte olan davanın sonuçlandırılması için başka bir mahkemede görülecek veya görülmekte olan bir davanın sonucunun beklenmesine bekletici mesele denir.

    2- Komisyonun ret kararına karşı idari mahkemesinde açılacak olan dava için hazırlanan dilekçede talepler bölümünde "İdare Mahkemesinin, Adli Yargıdan çıkacak kararı bekletici mesele yapmasını talep ediyorum" şeklinde yazarak bu talebinizi mahkemeye iletebilirsiniz.

    3- İster bekletici mesele talebinde bulunun ister bulunmayın, mahkemenin takdir hakkı vardır. Dava konusuna göre talebi resen kabul edebilir yada reddedebilir. Ör: Kriterleriniz arasında adli davanızın olduğu belirtilmişse bu konu muhtemelen resen bekletici mesele yapılacaktır.

    4- Talepte bulunup bulunmama dava ve kriter bazında farklılıklar arz etmektedir. Öncelikle idari davanızın; bekletici meseleye konu "adli davanızın kararı belli olmadan" sonuçlanmayacağını aklınızda bulundurunuz. İdari davanız adli davanız uzadıkça daha da uzayacaktır.

    5- Danışılan hukukçu uzmanlar her ne kadar birbirine yakın mütalaalar verseler de; konuya bakış, hem adli hemde idari davanızın içeriğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu konuyu açacak olursak...

    6- Kişinin kriterleri fazla, adli davaya konu olan iddialar da çeşitli ise, bir an önce AYM ve AİHM safhasına atlayabilmek için bu süreci uzatacak işlemler önerilmemektedir. Kısaca adli ve idari davanın nasıl sonuçlanabileceğini düşünerek karar verilmelidir.

    7- Eğer Komisyon kararında kriter yok yada azsa; idare mahkemesinden de gelen örnek kararlara göre iptal (işe iade kararı) çıkma ihtimali yüksekse yine davanızı uzatmadan sonuca ulaşmaya çalışmak en kestirme yoldur.

    8- Adli davanızdan çıkacak bir beraat kararı, İdari yargıdan ret çıkma ihtimalini azaltıyorsa -Örneğin Tek kriteriniz 2013 Öncesi Sohbet- bekletici mesele talep edilmesi daha iyi olacaktır. Bu tek kriterden beraat almak idari davanızı olumlu yönde etkileyecektir.

    9- Özetlemek gerekirse adli davayı bekletici mesele olarak talep etmek için adli ve idari davanızın içeriğini, İptal yada yada Ret kararının çıkma ihmalini göz önünde bulundurarak ve mümkünse davanıza özgü içeriği bir hukukçuya tetkik ettirerek değerlendiriniz. ...

    Ben 6 3 ceza aldım ve iki yıl cezaevi sürecinden sonra dışarıdayım. Aynı zamanda ohale yapmiş olduğum başvurunun sonucu red kararı geldi ve gerekçe olarak mahkememin bana ceza verme gerekçesini göstermiş. Mahkeme gerekçemde ise ifade, kontörlü. .. vs var. 

    Anladığım kadarıyla komisyon  mahkemeleri takip ediyor onların  sonuçlarına göre değerlendiriyor,  budurumda dosyam istinaftayken adli yargılamayı bekletip Ankara idari mahkemesine iptal davası açma  nekadar doğru olur? Mahkemem beraat vermediği için beni mesleğe dödürecek değiller herhalde ağır ceza mahkemesinin gerekçesini gösterip reddecekler  Yada Ankara idare mahkemesinin beklemesi için bekletme talebi yapamıyormuyuz sonuçta beraat almadan Ankara idare mahkemesin de Danıştay da red verecekler öyle değil mi ? 

×
×
  • Yeni Oluştur...