İçeriği gör

Muhreç Hakime

Yeni Üye
  • İçerik

    84
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler bölümüne Muhreç Hakime kullanıcısının eklediği dosyalar


  1. edeb2121, 17 saat önce yazdı:

    Arkadaşlar bir sorum olacaktı

    Komisyon kararı için idare mahkemesine hem yürütme durdurma hem de iptal için dava açmıştır. Yürütme durdurma iÇin Red geldi.Buna itiraza gerek var mı

    İsterseniz itiraz edersiniz Bölge İdare Mahkemesine gider dosya. Ama bana sorarsanız gerek yok süreci uzatmaktan başka işe yaramaz. 

    • Onaylama 1

  2. absoluter, 2 dakika önce yazdı:

    İlgilenmenize teşekkür ederim sayın @Muhreç Hakime, benim  hafızamda o şekilde kalmıştı, evrak ikamet ettiğim şehirde kalmıştı, evin anahtarını bıraktığım komşumdan rica ettim evrakı okuttum evet aynı siz dediğiniz gibi soruşturma imiş, benimde dava olarak aklımda kalmış. Ret kararından sonra duygularım birbirine girdi, okuduğumu anlayamaz oldum, anladıklarımı yanlış anlar oldum hülasa dengem bozuldu. Saygılarımla...

    Gecmis olsun kolay değil bu kadar zaman bekleyip sonrasinda ret kararı almak. Umarım dava süreci lehinize sonuçlanır. 

    • Beğeni 1
    • Teşekkür 1

  3. absoluter, 03.11.2021 - 22:21 yazdı:

    Evet Musa bey komisyon kararında yazıyor, ayrıca tebligat olmadı sadece komisyon kararında gördüm.

    Dava dediğiniz sorusturmadır büyük ihtimalle dava açılmış olsa her halükarda haberdar olmanız gerekir. Soruşturmayı da 2020 başlatmislardir ama henüz kovuşturma aşamasına geçmemiştir belki de takipsizlik vereceklerdir. 

    • Beğeni 2
    • Onaylama 1

  4. Bozok999, 17 saat önce yazdı:

    Merhaba iyi akşamlar  arkadaslar özellikle idare mahkemesi aşamasında hukuki Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum olacaktı ben dava dilekçemi  hazırlayıp idare mah göndermiştim bir ay sonra " 2577 sayılı kanunun 3. Maddesine uyulmadığı için dava dilekçeniz  reddedilmiştir. 30 gün içerisinde  tekrar müracaat ediniz " Şeklinde bir tebligat  ulaştı elime sizce nerde yanlış yapmışımdır?

    İlk yazdigniz dava dilekçenizi ve dilekce ret kararını bana gonderirseniz yardımcı olurum nerede yanlış yaptığınız konusunda. 

    • Beğeni 9

  5. Karagöz, 6 dakika önce yazdı:

    Hocam, iibf neyse yine de, Ohal zamanı yapılan son düzenlemelerle anlaşılan veteriner falan (alakasızlık açısından örnek verdim) bile hakim olabiliyormuş. O kadar hiç alakasız mı mezun olunan üniversiteyle bu meslek?

    Tabi son dönem dediğimiz son beş yıl için konuşmuyorum her şey rayından çıktığı için. Puanları bile 50 ye kadar düşürdüler sonuçta. Dediğiniz gibi başka alanlardan da almış olabilirler. 

    • Beğeni 1

  6. Karagöz, 20.10.2021 - 17:40 yazdı:

    Vay arkadaş ya ? "Hukukçu değil bunlar" dedik yıllardır, harbiden değilmişler (bazıları en azından)

    İdari yargıda yüzde beşlik bir kotayla ibf mezunları alinabiliyor ama yüzde beş azami daha az alıyorlar bazen. Genelde de maliyeden falan yani yeni mezun çok görmedim. Özellikle maliyeden alınan vergi müfettişleri vergi hakimi olarak çok bilgili olabiliyorlar. Emin olun vicdan ve hak meselesinin mezun olunan üniversiteyle hiç ilgisi yok. 

    • Beğeni 4

  7. Muhreç Hakime, Bir saat önce yazdı:

    @Rıza Baba Tazminat istemleri ile ilgili olarak manevi tazminat açısından nispi harç alınmıyor. Ancak maddi tazminat nispi harca tabi. Ayrıca maddi tazminat olarak belirttiğiniz miktar için özellikle maddi kaybiniza ilişkin tüm bilgi ve belgeleri istiyorlar. Fikrim maddi tazminatı daha cüzi olarak belirlemek ilk etapta sonrasında islahla artırmak. Şu an ki şartlara bakılırsa lehe çıkma ihtimalinin düşük olduğunu da hesaba katmak gerekiyor.   Davayı kazanırsanız ödediğiniz yargılama giderlerini geri alırsınız.

    Diğer konu harcın tamamlatilmasi için 30 gün süre verilmiş size eğer bu 30 gün içerisinde harcı tamamlamazsaniz dava açılmamış sayılacak bu karar size tebliğ edilecek üst merciye götürülmezse kesinleşecek bu karar kesinleştikten sonra yeni bir dava açabilirsiniz. Bana kalırsa harcı tamamlamayin açılmamış satılsın tabi burda vekalet ucreti çıkip çıkmayacagi da önemli idare savunma göndermiş miydi davada

     

    Manevi tazminat kısmını yanlış ifade etmişim manevi tazminatta ıslah mümkün değil sonradan o yüzden bütünüyle talep etmek gerekiyor harçla ilgili değil 


  8. @Rıza Baba Tazminat istemleri ile ilgili olarak manevi tazminat açısından nispi harç alınmıyor. Ancak maddi tazminat nispi harca tabi. Ayrıca maddi tazminat olarak belirttiğiniz miktar için özellikle maddi kaybiniza ilişkin tüm bilgi ve belgeleri istiyorlar. Fikrim maddi tazminatı daha cüzi olarak belirlemek ilk etapta sonrasında islahla artırmak. Şu an ki şartlara bakılırsa lehe çıkma ihtimalinin düşük olduğunu da hesaba katmak gerekiyor.   Davayı kazanırsanız ödediğiniz yargılama giderlerini geri alırsınız.

    Diğer konu harcın tamamlatilmasi için 30 gün süre verilmiş size eğer bu 30 gün içerisinde harcı tamamlamazsaniz dava açılmamış sayılacak bu karar size tebliğ edilecek üst merciye götürülmezse kesinleşecek bu karar kesinleştikten sonra yeni bir dava açabilirsiniz. Bana kalırsa harcı tamamlamayin açılmamış satılsın tabi burda vekalet ucreti çıkip çıkmayacagi da önemli idare savunma göndermiş miydi davada

    Rıza Baba, 22 saat önce yazdı:

     

     


  9. Eukelade, 1 saat önce yazdı:

    İlk zamanlar açılan davalarda hedef sure yazıyordu. Sonra sureler katlanarak artmaya başladı.1000 gün filan vermeye başladı.Daha sonra ihraclara bakan özel idarelerde hedef süre uygulamasini kaldırdılar.

    Hedef süre uygulaması tamamen UYAP programını kullanabilmek için oluşturulmuş bir kutucuktan ibaret gerçekte bir anlam ifade etmiyor malesef. O yüzden oraya yazılan gün sayısının bir önemi yok. 

    • Beğeni 2
    • Teşekkür 2
    • Onaylama 1

  10. Supernova, 10 saat önce yazdı:

    Arkadaşlar merhaba umarım herkes iyidir, güzel haberler alanları tebrik ediyor, bekleyen masum ve mağdurların da en yakın zamanda güzel günlere kavuşmasını diliyorum. Ben ocakta kabul kararımı görmüştüm yök akademik personelim. Şubatta yeni üniversitemde göreve başladım.  Geriye dönük haklarımın iadesi hala yapılmadı. Beni ihraç eden üniversite 2018 de ikiye bölündü ve benim kadromu yeni kurulan üniversitede olacaktı eğer o zaman çalışıyor olsaydım . İademden sonra yeni kurulan üni benden önce iade olup kadrosu kendisinde olanlara hak iadesini yapmıştı. Ben de göreve başladıktan hemen sonra dilekçe ile haklarımın iadesini istedim fakat maliye bakanlığının yeni bir yazısı geldi o arada ikiye bölünen üniler den ödemeyi ihraç eden üni yapar diye. Sonra bu yeni ve eski 2 üni ihtilafa düşüp yöke görüş sordular mart ayında ve hala cevap yok . Ben iki üniversiteye de hakların iadesi için dilekçe yazmştm zaten  yökten görüş bekledikleri için onlara da cevap yok. Telefonla hem yökten hem üniversitelerden sürec hakkında bilgi almak içn arıyorum ama bekliyoruz diyorlar. Velhasıl bu durumla ilgili bir öneriniz var mı. Ne yapmalı. Hakların iadesi yapılınca eksikler faizler ve tazminat için davaları açmayı düşünüyorum zaten ama şuan mı açsam bu kadar bekletilmek ayrı bir hak kaybı ve mağduriyeti oldu.

    Merhabalar. İadeniz hayırlı olsun öncelikle. sorunuzla ilgili olarak; mali haklarinizin iadesi için yaptığınız başvurunun üzerinden 60 gün geçti başvuru reddedilmiş sayılır ve 60 gün içerisinde idare mahkemesine dava acabilirsiniz. 

    İkinci durum olarak başvurudan sonra kesin olmamakla birlikte size bir cevap verildi ise "yökten görüş bekliyoruz " gibi bunu başvurunun reddi sayıp dava açabilirsiniz veya kesin cevabi bekleyebilirsiniz. ama her halükarda bu cevabı bekleme süreniz 6 Ayı geçmemelidir. 

    • Beğeni 1
    • Teşekkür 1

  11. Daşbırk, 2 saat önce yazdı:

    Merhabalar,ben 25.idare ye başvurmuştum msb den 36 sayfa savunma geldi ama benle ilgili somut hiç bişey yok cevap yazmalımiyim kime yazacam savunmaya karşı msb ye mi yazacağım yoksa idare mahkemesine mi Kaç gunnicinde yazmalıyım cevap verirseniz sevinirim

    Cevap verme süreniz tebliğden itibaren 30 gün. Mahkemeye hitapli yazacaksiniz dava dilekcesi gibi konu kısmına savunmaya karsi cevap dilekcemizin sunulmasi hakkinda diye belirtiniz. Cevap vermeniz gereken yeni bir belge veya iddia varsa muhakkak cevao veriniz. Farklı bir şey yoksa size kalmış ama yine de altını çizmek istediğiniz seyleri tekrar yazip gönderebilirsiniz.

    • Beğeni 1
    • Teşekkür 1

  12. aylin yağmur, 19 saat önce yazdı:

    Çok teşekkür ederim.Benim açımdan nasıl kıymetli bir bilgi anlatamam.Kapalı tebligatin ne oldugunu biliyordum ama tebliğ mazbatasıni yanlış yorumlamisim demek.Bende hergun UYAP a bakıyordum herhangi bir belge yüklenmiş mi diye?

    Aslında kurumlardan istenen belgeler daha önce de istenmisti.Fakat farklı dosyalar olduğu için aynı şeyler her defasinda tekrar talep ediliyor.Ona rağmen yine de ne geldi ne eklendi diye merak etmekten alikoyamiyorum kendimi.

    İstinaftaki dosyamda 9 aydir ön inceleme için atama bekliyordu(Beraat kararina itiraz).Ancak dün ön incelemede yazısını gördüm. Sizce nekadar süre içersinde karar verilir?Dünden beri de bunun heyecanı sardı beni.Bir ceza davasi bir idare mahkemesi...Tükenmek üzereyim diyebilirim?

    Anlıyorum. Gerçekten zor süreçler Allah yardim etsin. Idare mahkemelerinde karar cikma suresi ortalama 1 yil gibi birkac ay üstü birkac ay altı da olabilir. Kestirmek zor tabi bide bu salgın süreci araya girince işler aksıyor büyük ihtimalle. Adil süreç icin istinafin hangi Bam da olduğu önemli bazi şehirlerde daha çabuk çıkıyor kararlar mahkeme sonradan kurulduğu icin. 

    • Beğeni 1

  13. aylin yağmur, 06.04.2020 - 16:32 yazdı:

    Sayin Aklıma, 

    2 adet kapalı tebligat var.Tebligatların her ikisinde de gönderen kısmında  idare mah yazıyor. Birinde gönderilen yer, İçişleri Bak.Diğerinde ise gönderilen yer, MEB'in avukatı. Tarih, mart ayı.

    2 adet de tebliğ mazbatası var.Gönderen kısmında birinde icisleri bak, diğerinde ise MEB in avukatının adı yaziyor.Tarih ise, bu hafta.

    Her iki kurumdan bilgi istenmişti. Sanırım her iki kurumdan bu talebe cevap verdi.Ancak işte ne gönderildi o sisteme yüklenmedi henüz.Bu haliyle avukatım herhangi bir bilgi alabilir mi diye sormustum.Ancak onun da su asamada yapabileceği bir şey yokmuş sanirim(belgelere ulasmak gibi).Yine beklemeye devam?

    Teblig mazbatası kurumlara teblig yapildigini gösterir belge yani henüz kurumlardan gelen herhangi bir belge yok. Daha yeni ara  kararlar teblig edilmis. O yüzden sorun yok. Kurumlar belge gönderdiğinde uyaptan görürsünüz. kapali tebligat ara kararin teblige ciktigini gösterir. teblig mazbatasi ise teblifin  karsi tarafa yapildigini. 

    • Beğeni 1

  14. pdr., 23.03.2020 - 22:26 yazdı:

    13. idari dava dairesinden ret geidi. istinaf isteminin reeddine.. danıştay a temyiz yolu açık diyor. eşim cezaevinde ve nereye ne yazacağımı bilemiyorum. örnek bi başvuru rica edbilir miyim. ihra., cezası kesinleşti, bylock, avukat ceza mahkemesinin itiraz süresini kaçırdı ve avukatlığımızı bıraktı. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Ceza mahkemesinde istinaf süresini kaciran avukatiniz için sikayetci olmalısınız. Bu o kadar basit bir ihmal degil. ceza kesinlesmis oldu sonucta ? idari surecte istinaf kararindan sonra temyiz icin sureniz 30 gün. Karari veren 13. dava dairesine vereceksiniz temyiz dilekcenizi. istinaf dilekceniz üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz temyiz icin. 

    • Beğeni 2
    • Onaylama 1

  15. Daşbırk, Bir saat önce yazdı:

    Birsey soracaktım idare mahkemesi sonrası bölge idareye başvururken herhangi bi para yatırılıyor mu yatırmadan bölge idareye başvuramıyoruz degilmi

    Istinaf harci yatiriliyoe 148, 60 TL. dosyada posta masrafiniz kalmamissa ona ek posta masrafi da istenir. Ama kalmistir büyük ihtimal.

    aylin yağmur, 3 saat önce yazdı:

    İnşallah. Evet bilirkisi raporu vardı. 

    Bu bilirkisi raporunu idari davanizda da muhakkak sunun eger sunmadiysaniz simdiye kadar

    • Beğeni 2

  16. aylin yağmur, 15 saat önce yazdı:

    Ck teşekkür ederim cevabiniz için.Komisyonun red kararinda bankaya talimatli para yatırdığım iddiası vardı. Bende elimdeki tum belgelerle boyle bir seyin olmadigini aciklamistim.Zaten red kararindan kisa bir sure sonra da ayni sebeple  ceza davası açılmıştı. Ondan da kısa süre içersinde 2b den beraat etmistim.Savcı istinaf etse de beraat kararıni idare mah gondermistik.

    Bukadar uzun surmesini ben istinaf mah sonucunu beklemelerine veriyordum ama demekki ordaki sonucu beklemeyecekler.İstinaf  da yaklaşık 9 ay oldu ama henüz dosyam ön inceleme için atama bekliyor. Duruşmalı talep etmistim.Ölmeden şu duruşma günü gelse de orda da masumiyetimi haykırsam diye bekliyorum. 

    Beraatiniz kesinlesir büyük ihtimalle. Beraat ettiginiz dosyada bank asya hesap hareketleri ile ilgili bilirkisi raporu alinmis miydi

    • Beğeni 1
    • Onaylama 1
×
×
  • Yeni Oluştur...