İçeriği gör

chandler

Üye
  • İçerik

    18
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Topluluk Puanı

0 Normal

KHK Bilgisi

  • KHK
    675
  • Kurum
    Sağlık Bakanlığı
  • Kriterler
    SD Kart - Garson
  • Komisyon Kararı
    Kabul

İdari Yargı Bilgisi

  • İdari Süreç
    Dava Bulunmuyor

Adli Yargı Bilgisi

  • Adli Süreç
    İşlem Yok

Güncel Profil Ziyaretleri

Pasif. Profili ziyaret edenler, bu bölüm üye tarafından aktifleştirimeden görüntülenmez.

  1. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @taktak hocam benimde 2017 ful hatta iki iş değiştirdim ve aynı ayda bıraktığım işyeri ve başladığım işyeri yatırmış, sizin rakam kadar çıkmıyor karşılaştıralım isterseniz. 2016 bir ay 2017 12 ay +2 (farklı işyeri) 2018 3 ay toplamda 17 ay brüt: 27058
  2. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @Serkan Ünl hocam bu 358 işverenin 25 işçinin mi?
  3. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @taktak hocam hangi tarihler arasın sgklı çalışmıştınız? asgari ücret 2020 olduğu zaman çalıştınız heralde çok kesmişler gibi geldi bana. birde neden brüt kesiyorlar. biz sigortalıyken brüt maaş almadık ki.
  4. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @Serkan Ünl yok hocam istemediler.
  5. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @taktak İnşallah hocam. sigortalı çalıştığım için mağdur olmamışım. devletin gözünde böyleyiz. ee kanunlara göre sigortasız biyerde çalışman yasak. zaten o dönem kimse işe almıyordu, iş bulduk diye sevindik. biyerde çalışmasan gss prim borcu çıkıyor. bu ne arkadaş. Biz geri döneceğimizi bilmiyorduk ki sigortasız, çalışmadan nası bekleyelim.
  6. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    bana yaptılar hocam dediğinizi. geriye dönük maaşlar yattı sonra geri istediler. diğer kurumlarda istememişler dedim onların daha haberi olmamıştır ilerde isterler dendi. dava ile alabilir miyiz acaba?
  7. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @Adnan104 aynen bende bişey anlamadım. en sonunda ücretlerin mahsup edilmesi mütalaa edilmiştir yazmışlar. kimile neyi mütalaa ettiniz siz ya bu nasıl iş anlamadım.
  8. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @SAHAF en düşükten yattı primler hocam 550 olmaz benimki diye düşünüyorum. işverenin payı işverenle iletişime geçerlermiş. sgk kesintileri ile ilgili aile hekimi biri hakkında sağlık bakanlığının görüşünü göndermiştim hocam okudunuz mu ne düşünüyorsunuz?
  9. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    Ayrıca bir bilgi palaşayım, SGK dan isteyeceğimiz primlerin hepsi bize yatmayacakmış. İşyerinin payı ve bizim payımız (iş yerinin bizim adımıza yatırdığı) varmış. bizim payımız düşükmüş, hatta yarısından az. Dilekçeyide 4/a lı çalıştığımız yerin il müdürlüğüne vermemiz gerekiyormuş. Daha önce söylenmişse bilmiyorum k bakmayın öğrendiğimi paylaşayım dedim.
  10. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @SAHAF ssk kesintileri ile ilgili sağlık bakanlığın bir görüşünü buldum bir şey anlamadım. buraya ekleyemedim nasıl dosya ekleniyor burda?
  11. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @SAHAF http://vergi.tc/yargi-karar/1989-4-1988-6/b94a08ac-083c-4364-bf45-f2b4e99d7ae6 bu linkten okudum. sgk primlerini ikamet ettiğimiz ilden isteyebiliyor muyuz? çalıştığımız ilin müdürlüğünden mi olacakmış illaki?
  12. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @SAHAF hocam sağlık bakanlığındayım. Kesintiden haberleri yokmuş sonradan başka kurumdan duyup beni aradılar kesileceğini resmi yazıyla istiyeceklermiş. Bende neye dayanarak isteyeceksiniz diye sordum, sağlık bakanlığında ödemelerle ilgili genel müdürlükle görüşmüşler ordaki yetkili söylemiş sonra bizimkiler onlardan görüş isteyeceklermiş o görüşe göre benden isteyeceklermiş. Ben ısrarla hangi kanun maddesine dayanak gösterip kesinti yapılıyor desemde bana cevapları (çakışan hizmetler ile alakalı) “bir devlet memuru aynı anda iki iş yerinde çalışamaz ve maaş alamaz.” Bende ısrarla aynı anda iki işte çalışmadım biliyorsunuz, geriye dönük hak verildiği için öyle görünüyor ben primlerimi alacağım ve 4/a ile ilişkim kalmayacak sizin içinde bi sorun kalmayacak desemde ikna olmadılar. Bakalım görüş yazısı gelince neye dayanarak isteyecekler, burda paylaşıcam. İllaki maliye bakanlığıyla alakalı bir görüş, atıf birşey vardır. Yoksa işgüzarlığın daniskası olur. Sizin daha önce bahsettiğiniz danıştay 5. İdarenin kararını okudum ama bizim konuyla alakalı bişey bulamadım.
  13. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @SAHAF İyi günler sahaf bey. ssk maaş kesintileri ile ilgili gelişme kaydettiniz mi ? bana kesinti yapmadan yatırdılar daha sonra telefonla arayıp geri isteyeceklerini söylediler bende neye istinaden dedim bakanlıktan görüş isteyeceğiz dediler görüşe dayanarak benden bu parayı isteyebilirler mi?
  14. chandler

    İade Olanlar Ve Tazminatlar Forumu

    @Adnan104 Bana SSK kesintisini yapmadan yatırdılar. şimdi başka biyerden duymuşlar sgk ile yazışma yapıp benden isteyecekler. Dava açmak için onlardan önce yasal faiz ve kesileceği şifaen tarafıma bildirilen ssk ücreti ile ilgili dilekçe mi versem yada onların yazı ile bildirmesini mi beklesem bilemedim.
×
×
  • Yeni Oluştur...