İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

Merhaba arkadaşlar.

Kurum görüşü alınıp en az bir ay süredir bekleyen kaç kişiyiz ? 

Neden beklettikleri konusunda fikir sahibi olan var mı ? 

Kurumu aranıp bekleyen arkadaşlar hangi kritere sahipsiniz ?

  • Beğeni 3

672 Sendika : Kurum aranma / Mayıs 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Guapo, 48 dakika önce yazdı:

Perşembe ifade vermiştim.gizli tanığın resmini adını soyadınj bana gösterdiler tanıyon mu diye bende tanıdım polis okulumdan bir arkadaş çıktı iftiracı olmış etkin pişmanlıktan yararlanmış benim ismimle birlikte 15 kişiyi söylemiş..bu iftiracıyı komisyon haberi beklemeden nasıl dava ederim inanın kendimi zor tutuyorum hayatımı karartı bunu ona nasıl ödeterebilirim 

Bence ifadenin hangi koşullarda verildiği önemli, maalesef emniyet ve savcılık ifadelerinde birçok kişi tutuklanma korkusu çok fazla yalan yanlış teşhisler yaptı, tanımadığı veya bilgi sahibi olmadıkları kişiler için tanıyor olabilirim veya irtibatlı olabilir diye ifadeler verdi. Hatta savcılık ifadelerinde ifade verenin sözü savcı tarafından düzeltilip katibe yazdırıldığında da bazen gerçekten farklı metinler ortaya çıkabiliyor ve çoğu kişi tutanağı okumadan ifadeyi imzalıyor. Sonra da mahkeme de ben böyle birşey demedim diye ifade verse de artık iş işten geçmiş oluyor, sanki gerçekten bir irtibatın varda saklanıyor gibi bir durum oluşuyor.

Ben böyle bir durumdan mağdurum, bence sizde böyle bir durum olup olmadığını öncelikle araştırın, tanığın kendi yargılandığı dava var ise mahkemede sizin aleyhinize ifadesini devam ettirip ettirmediğine bakın, hukuken mahkeme ifadesi asıl ifadedir.

Eğer aynı tutumunu sürdüyorsa beraat aldıktan sonra yalan ifade ve iftira davası açabilirsiniz.

Güncelleme • • forumgezgini
  • Beğeni 3

672 KHK - Kırıkkale Üniversite - İhraçta kriter yok (Yönetici kanaati), açılan Adli Davada tanık çıktı ama mahkemede lehime ifade verdiler, dosyamdaki başka sanıkların evrak eksiklikleri nedeni ile adli davam 3 yıldır yerel mahkemede devam ediyor ? - OHAL komisyonu durumu şimdilik "İncelemede"

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Seda, 9 saat önce yazdı:

Gizli tanık ifadesini unuttum.çalışma arkadaşlarından biri demişki karısımı kardeşimi tam olarak bilmiyorum ama oda kâtip bunların fetö Cü olduğu söyleniyordu.ifade bu peki akla yatar tarafı ne söylenti olmasını.insanları efren püften sebeplerle harCadılar.bizim olaylar da savcılara cok iş düşüyordu onlarda ne yaptılar ne olsa suçsuz sa komisyonda aklanır dediler.demediler ki ah alıyoruz kul hakkına giriyoruz .valla hepsini allah havale ediyorum allah en iyisini bilir.Kusura bakmayın o kadar yazmak istedim ki buraya şuan boşalma yaşıyorum

Sizin adınıza çok sevindim. Bende de tanık iftirası var 2008 yılı. Başka kriter yok. Hatta özet bilgi tablosunda diğer tespitler kısmında irtibat iltisak yoktur meslekte kalmasına karar verilmiştir değerlendirme yazısı olmasına rağmen ihraç oldum. İdare mahkemesi aşamasındayım. Bu adalet bakanlığında aynı kriterlerle biri red diğeri kabul alıyor. Ben bu durumu anlayamıyorum.

  • Beğeni 2

701 ret adalet bakanlığı idare mahkemesi aşaması

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Esaretin-Bedeli, 49 dakika önce yazdı:

Merhaba arkadaşlar.

Kurum görüşü alınıp en az bir ay süredir bekleyen kaç kişiyiz ? 

Neden beklettikleri konusunda fikir sahibi olan var mı ? 

Kurumu aranıp bekleyen arkadaşlar hangi kritere sahipsiniz ?

Ben?Bir bilebilsem neden...Sendika var 18 ay...

  • Beğeni 1
  • Şaşırma 1

672 khk.inceleme devam.sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

Eşim gözaltına alındı 8 gün kaldı cıktı sonrada hani bi karar veriyorlar ya eşim orda beraat etti.açığa alınmasını Başsavcı istedi. Bunun sebebi de kız kardeşinin kapalı babamızın da imam olması bu olayı kullanıp cok kişinin canını yaktılar.açıkcası bende ret bekliyordum o da adalet Bakanlığından hic kabul görmediğimden allah yüzümüze baktı inşallah bu kadarla kalır.keşke herkeze adaletli olsalar

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

İyi akşamlar. Gruba yeni üye olmuşttum. Sonrası hemen ret almıştım.Khk sıramı yanlış yazmıştım. Burda ve özellikle memurlar nette 6 Ocak masumları sayfasında bazıları yazdıklarıma inanmamış. Belki troldür diyenler bile olmuş. Valla o arkadaşlara helal olsun. Biz kader arkadaşlarımıza bile sıkıntımızı anlatamıyoruz. Kaldıki başkalarına mahkemelere anlatalım. Sadece trollere gelsin. Trabzonluyum. Erzurum da yaşıyorum. İsteyenede özelden numaramı atarım. Kafasına takılan ne varsa cevaplanır. Kodum ad. Sgk var. Komisyon sonucu gelince daha ayrıntılı bilgi veririm isteyene. Herkese iyi akşamlar.  

679 bekliyor yazıyor ama ret 


679 Bekliyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

İyi akşamlar 

Güncelleme • • Konuk

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

1 ay önce kurumum aranmış,olumlu cevap verilmiş...benim gibi olup da iade olan var mı acaba,umutlanmalı  mıyım..

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

@Melo @Melobenim 4 Aralık ta görüş alınmış. Bekliyoruz

ozelharekat61, 08.01.2020 - 20:19 yazdı:

Facede bir kişi daha kabul görmüş o da öğretmen bugün 3 karar paylaşıldı öğretmenler yine aldı başını gidiyor ?

 


672 MEB. Sendika istifa kurum görüşü 4 Aralık. İnceleme devam

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • Hocam, kendinize haksızlık etmeyin. Devlet söz vermiş 657ye uyduğun sürece sorun yok demiş. Birçok kişi de buna güvenip kendini o memuriyet için hazırlamıştı ve o işe kendini adamıştı. Özellikle belli bir yaştan sonra gerçekten zordu bu işler. Birçok kişiye de yedikleri damga çok ağır geldi, yeni bir hayat kurmak için o psikolojik gücü kendilerinde bulamadılar. Bunun üstüne uğraştığımız davaları parçalanan aileleri ekleyin. Hayatta kalabilmeniz bile başarı aslında.
    • 8 sene geçti ve hiç bir şey değişmedi. Parkomatta  çalışdım, inşaatlarda çalıştım, tarla işlerinde çalıştım, bir buçuk sene kadar dershanede çalıştım (depremden sonra kapandı) fabrikada 3-5 ay çalıştım ödeme sorunu olunca  ayrıldım yine inşaattayım. 8 yılda bir kazmaya sap olamadım, ortalamaya baksan 8 yıl asgari ücret altında kazandım. Hep günü kurtarma uğraşıyla  geçti 8 sene. Bu 8  sene bana ne kadar beceriksiz işe yaramaz olduğumu gösterdi. Bazen düşünüyorum nasıl bir günahım varmışta bu duruma düştüm ve kurtulamıyorum ... Ülkenin hukuk olsun adalet olsun ekonomi olsun vesaire memnun değilizya, ben bunun bin katı kendimden memnun değilim ...
    • Yeminle şaka gibiyiz ya. Herkese açık bir forumda birbirine dilekçe dava danışan, fikir alış verişi yapan, sabır tavsiye eden, gündem hakkında analizler yapan "terörist" mi olur arkadaş? İçinde olmasak tam bir komedi değil mi şu durum aslında? 8 sene be.
    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
×
×
  • Yeni Oluştur...