İçeriği gör
KHK Mağdurları Forum

OHAL Ve KHK Mağdurları 4

Önerilen Yorum

Herkese selam, iyi geceler,

Bugün il nufus md aradılar, pasaport tahdidinin kaldırılması için Valiliğe dilekçe vermem gerektiğini söylediler. Normal rutin bir uygulama mı? Herkesi arıyorlar mı? Kriter mriter yok, adli idari bişey de yok. Aranmayı iade yolunda bi işaret olarak değerlendirebilir miyim?

Teşekkür eder, bütün masumların biran evvel iade olmasını dilerim

  • Beğeni 2
  • Şaşırma 2

675 KHK, inceleme devam, kriter yok, 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Yusuf Çermik, 19 dakika önce yazdı:

ufus md aradılar, pasap

@Yusuf Çermik hangi il yusuf bey?


Doğduğun yer değil doyduğun, huzur bulacağın, adaletin olduğu yer !..

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk

@Yusuf Çermik Önceden cimer bimer valilik vs gibi bir yere bu konuda bir başvurunuz olduysa onun sonucu aramış olabilirler.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
jedencovek, Bir saat önce yazdı:

 

Bu adamın söylediği hiçbir şey çıkmaz. Duyum alabilecek bir adam değil. Komisyon hızlı çalışacak diyor. Beraat ve takipsizlik alanlar ile ilgili iade yapacak diyor. Birincisi komisyon neredeyse yarı yarıya incelemeyi düşürdü. İkincisi komisyondan red alipta adlı olarak beraat ve takipsizlik alanların sayısı da az değil. Bence komisyon dükkanı kapatmadan beraat ve takipsizlik alanlar ile ilgili çalışma olmayacağı kanaatindeyim. Danıştay bile bence komisyonun kapanmasını bekliyor. Danıştay'da çok sayıda dosya birikti. Keza AYM de de dosyalar var. Komisyon kapanınca asıl olarak daha fazla ses çıkarmak gerekecektir. Yani "Yargıda aklandık ama göreve dönemedik komisyon mağduriyetleri gidermedi" şeklinde kendimizi anlatmalıyız. İdare mahkemelerinde bile yüzde 99 red ile devam ediliyor. Bu işi ya AYM yada siyaset çözmek zorunda kalacaktır. Komisyon kapanınca idare mahkemelerinde bir nebze iadeler artacaktır. Tıpkı komisyon da sona gelinirken arttığı gibi. Şahsi kanaatim ya Danıştay yada AYM öncelikle daha fazla direnemeyip adli ceza almayanlarin iade kararını vermek zorunda kalacaktır. Siyaset de seçim yatırımı olarak görüp sürpriz bir düzenleme yapabilir. Ama yüksek mahkemelerin çok fazla direnemeyeceğini düşünüyorum.

Güncelleme • • Guardian
  • Beğeni 3
  • Onaylama 4

701 ret adalet bakanlığı idare mahkemesi aşaması

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Editör
GamerTeacher63, Bir saat önce yazdı:

Duyumcu zeus neyse gökhan özbek de odur. İkisinin de tek derdi KHKlardaki çaresiz takipçi enerjisinden yararlanmak. 

Bu insanlara inanıp kendinizi yıpratmayın arkadaşlar. Her geçen gün bizim lehimize oluyor olacak. Hiçbir duyumum yok ama inancım sağlam: "Bu zulüm istedikleri kadar uzun sürmeyecek" 

Selametle. 

Tek dertleri takipçi kasmak

  • Beğeni 1
  • Onaylama 3

KHK Forum Editörü - 672 MEB beraat ohal komisyonu inceleniyor 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

fişlemesi olan arkadasları ilgilendiriyor sanırım, takipsizlik alınsa bile idarede ret edecek.

Güncelleme • • mustafaa34
  • Beğeni 2

672sendika

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
mustafaa34, 18 dakika önce yazdı:

fişlemesi olan arkadasları ilgilendiriyor sanırım, takipsizlik alınsa bile idarede ret edecek.

İstinaftan döner diye düşünüyorum.

Guardian, 6 dakika önce yazdı:

 

 

Güncelleme • • Guardian
  • Beğeni 2

701 ret adalet bakanlığı idare mahkemesi aşaması

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Yukarıda haberi var, BM İnsan Hakları Konseyi bugün Türkiye için toplanacak. Haberde bahsi geçenler haricinde ülkelerin Türkiye'ye sorularından ilgili olanları derledim (Türkçe özetini de altlarında bulabilirsiniz). Kaynak: https://www.ohchr.org/EN/HRBodies/UPR/Pages/TRindex.aspx

SWEDEN (İSVEÇ)

·                     What measures will the Government of Turkey take to strengthen judicial independence, impartiality and efficiency of the judiciary? 

Devletiniz yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını ve verimliliğini artırmak için neler yapacak?

·                     During the last UPR-cycle 2015 Turkey accepted a recommendation to further ensure the independence and freedom of media. However, we note a lack of progress in this field. What measures will Turkey take to promote an open and democratic media landscape revising the present negative trend?

Medya özgürlüğü konusunda sıkıntılısınız. Bu konuda neler yapacaksınız?

CANADA (KANADA)

·                     A free press is the cornerstone of democratic societies and is essential for the protection and promotion of human rights. What concrete steps is Turkey taking to ensure that anti-terrorism and other legislation do not inhibit a free, pluralistic and independent media? Turkey’s latest National Report to the Human Rights Council refers to the introduction of provisions to expand rights and freedoms as well as assurances for legal remedies concerning freedom of expression. What particular provisions are envisioned under the new Judicial Reform Strategy in this regard?

Yargı Reform'un da medyaya bağımsızlığını güvence altına alan neler var?

·                     Following the 2016 coup attempt, Turkey established a State of Emergency Commission as a domestic remedy for dismissal cases. What steps has Turkey taken to facilitate reinstatements in cases where dismissed individuals have been acquitted? What mechanisms will be implemented under the new Judicial Reform Strategy to ensure that that judges and prosecutors apply Constitutional Court and European Court of Human Rights decisions in their verdicts, as well as to address the issue of prison overcrowding?

2016 darbe girişimini takiben, Türkiye müracaatlar için OHAL komisyonunu kurdu. İade durumunda şahısların haklarını tam karşılamak için Türkiye hangi adımları aldı? Yargı reformunda AYM ve AİHM kararlarına uyumlu mahkeme kararları verilmesini sağlayacak ve hapishanelerdeki kalabalığı azaltacak neler var?

Notlar: Bunlar haricinde basın özgürlüğüyle ve mahkeme süreçlerinin uzunluğuyla ilgili başka sorular da var. Doğrudan takipsizlik ve beraat alanların iadesiyle ilgili bir soru yok. İsveç ve Kanada'ya mağdurlar olarak bir teşekkür baklavası gönderelim derim ben yine de ? Yargı bağımsız olsa bütün sorunlarımız çözülür, herşeyin temelinde bu var.

Sonuç raporu sanırım henüz yayınlanmadı.

Güncelleme • • Karagöz
  • Beğeni 3
  • Teşekkür 1

TÜBİTAK'tan ihraç. KHK bursuyla PHD. Kesinleşmiş beraat

 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
mustafaa34, 1 saat önce yazdı:

fişlemesi olan arkadasları ilgilendiriyor sanırım, takipsizlik alınsa bile idarede ret edecek.

kararın öncesine okuyan biri iade verilecek zanneder.Herkes her şeyin farkında tamamen vakit kaybettirme oyalama kararından başka bir şey değil bunun hukuken kabul edilmeme ihtimali yok..sadece geciktirmek maksat.

  • Beğeni 1
  • Üzülme 2

26 nisan açık 701 KHK ihraç-ea kodlama dışında kriter yok-takipsizlik-inceleme hala devam ediyor

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Arkadaşlar komisyon reddi sonrası idare mahkemesine başvurmuştum 19. idare mahkemesine verilmiş burdan sonuç alanlar ne kadar sürüyor ortalama birde 19. idare mahkemesi.  Sonucu etkiler mi yani bakış açıları nasıl bilen var mı kriter yok kod ea

  • Beğeni 1

701 KHK 

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş
Konuk
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.



  • İletiler

    • Bir düşüncem de KHK mağdurlarıyla ilgili... Mağdurlar bu işin çözümünün peyder pey olacağını bir türlü anlayamadı... pazarlamada "foot at the door" diye bir tabir vardır, yani ayağınızı kapıya koyabilirseniz, satışı büyük ihtimalle halledersiniz... burada da o ayak, ufak da olsa, KHK'lı bir grubun toplu iade olmasıydı... mesela takipsizlik-beraat alanlar iade olabilseydi, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iade olma yolu açılacaktı, çünkü o kapı açılmış olacaktı bir kere... ama bunun yerine ne zaman takipsizlik alanların iadesi gündeme gelse, diğer tüm KHK'lılar "bizde, bizde, bizde..." demeye başladı ve o kapıya ayak bu yüzden hiç konulamadı, çünkü kapı hiç açılamadı... Bu talepler nedeniyle, iade işi toplum nazarında en ağır kişinin iade olacağı şeklinde ve çok ağır mali külfete neden olacak şeklinde yorumlandı veya imajı o şekilde verildi (Abdurrahman Dilipak'ın idareyi KHK'lılarla ilgili mali külfetle korkutma twitini hatırlayın)... halbuki hep beraber en azından takipsizlik-beraat alanlar gibi toplum vicdanını da kanatan bir kesimin iade olmasını savunsaydık, orta-uzun vadede birçok KHK'lının iadesi toplum nazarında daha kabul edilebilir hale gelecekti...
    • dostlar cidden olanağı olan yurtdışı da düşünsün. yıllardır söyledik. şahsen iade olunca da geri dönmeyi düşünmüyorum. 
    • KHK'lıların çoğunluğu bu ülkenin en dürüst, akıllı ve çalışkan kişileridir.. memur olarak doğmadık, hatta memurluk kendi adıma hiç girmemem gereken bir alandı, vasat kişilerle muhatap ola ola, beni de ortalama düşünen, risk alamayan biri yaptı... halbuki dışarıda da yapabileceğimiz birçok iş ve alan var... zaten piyasada düzgün iş yapan adam yok... eğer ilgilendiğimiz alanda gayret gösterirsek,  dürüst ve düzgün çalışırsak, eski işimize gerek kalmayacak ve ayakta durabilecek kadar kazanabileceğimize inanıyorum...
    • Daha önce de yazdım, beklentiye girmek en büyük hayalkırıklıklarının ve depresyonun temel sebebidir... KHK'lılara yapılan muamele bu ülkede kimseye yapılmamıştır, yanımızda birkaç kişi ve Allah dışında kimse yok, bizi bizden başka anlayan da o yok... toplum bizi sanki tamamen unutmuş gibi, bir anda sanki görünmez olduk (buna benzer bir bölüm Black Mirrorda vardı, suçlu kişi kimse tarafından görünmez hale geliyordu)... bu sürecin birgün biteceğini elbet biliyorum ama o zamana kadar akıl ve beden sağlığını korumak için hiç dönmeyecekmiş gibi düşünüp, kendimize yeni bir hayat kurmaktan başka yolumuz yok... birgün inşallah iade olduğumuzda da, zaten kolaylıkla yeni sürece adapte olunur... lütfen artık beklentiye girip, yaranıza daha fazla tuz basmayın, bırakın yara kabuk bağlasın... birşeylerle meşgul olmak (tercihen toprakla), zihni en iyi rehabilite yoludur...
    • Yazıp yazıp siliyorum sayın Aylin. Forumda 5. senemdeyim. 8 yıldır dünyanın en saçma en alakasız en akılsızca iftirasıyla uğraşıp duruyoruz hepimiz. Şurada senelerdir geçecek diye insanlara moral vermeye çalışıyorum. Beni şarlatan ilan etseniz haklısınız ne diyim. geçecek ama daha yılları var bu işin. Oyalanacak şeyler bulmaya çalışın. Yıllarınız gençliğiniz geri gelmeyecek dostlar.
  • Şimdi Popüler

×
×
  • Yeni Oluştur...