İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

Konuk

Haber Sitelerinde isimlerimizin Yer Alması Hk.

Önerilen Yorum

Konuk

İade sonrası yaklaşık 15 kadar ulusal/yerel siteler ismimin yer aldığı linkleri kaldırdılar(benle beraber yer alan herkeste bu vesileyle silinmiş oldu). Resmi gazetede isimler jpeg vs olmasına rağmen worde çevirip sitesinde yayınlayan en büyük memur sitelerinden birisi, linki kaldırmak istemiyor,.Kimseden böyle talepler yok dediler. Bu konuda ne yapılabilir ?

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Profilinizde görünmemekle birlikte yazdıklarınzdan anladığım komisyon kararıyla iade oldunuz.

Kendilerine e-posta ile varsa gerçek adreslerine yazılı olarak, masum olduğunuz ispatlanmasına rağmen 685 nolu KHK nın ilgili hükmüne rağmen halen şahsınızı suçlu gibi gösterdiklerini bu konuda daha önce .... telefonla yapılan görüme yada ... adresinden gönderdiğiniz ikaz ve istek e-postanıza rağmen halen bu durma devam ettiklerini 685 nolu KHK hükümleri ortadayken bu tavrın alenen hukuk ve devlet kanunlarını tanımamak olduğunu ayrıca adınızın olduğu evrak-görüntünün siteden kaldırılması konusunda bunun son ikazınız olduğunu iş bu başvurunuza rağmen kaldırılmaması durumunda her türlü yasal hakkı kullanacağınızı maddi ve manevi tazminat davası açacağınızı bunun yanında 685 nolu KHK ya rağmen kendisinin kanun ve hukuk üstünde gören ısrarlı tavrınız nedeniyle yaptığınız ikaz ve ihtar ve isteklere kayıtsız kaldığınıza dair elinizdeki bütün belgeleri sosyal medyada paylaşacağınız gibi yasal bütün kurumlarada göndereceğinizi 5651 sayılı kanun madde 9- (2) gereği tarafınıza 24 saat içerisinde cevap verilmesi gerektiğini bildiren bir dilekçe gönderiniz. Sonrasında en başta sayın gergerlioğluna sonrasında cimer üzerinden iletişim bakanlığına, twitter yada face book kullanıyorsanız cb, meclis başkanı, bakanlar, gazetecilere bu belgelerinizi gönderiniz.

5651 sayılı kanunun 9 uncu maddesini okumanızı ısrarla tavsiye ederim.

İçeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi

MADDE 9- (Değişik: 6/2/2014-6518/93 md.)

(1) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması hâlinde yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi doğrudan sulh ceza hâkimine başvurarak içeriğe erişimin engellenmesini de isteyebilir.

(2) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin talepleri, içerik ve/veya yer sağlayıcısı tarafından en geç yirmi dört saat içinde cevaplandırılır.

(3) İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talepleri doğrultusunda hâkim bu maddede belirtilen kapsamda erişimin engellenmesine karar verebilir.

(4) Hâkim, bu madde kapsamında vereceği erişimin engellenmesi kararlarını esas olarak, yalnızca kişilik hakkının ihlalinin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak (URL, vb. şeklinde) içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle verir. Zorunlu olmadıkça internet sitesinde yapılan yayının tümüne yönelik erişimin engellenmesine karar verilemez. Ancak, hâkim URL adresi belirtilerek içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle ihlalin engellenemeyeceğine kanaat getirmesi hâlinde, gerekçesini de belirtmek kaydıyla, internet sitesindeki tüm yayına yönelik olarak erişimin engellenmesine de karar verebilir.

(5) Hâkimin bu madde kapsamında verdiği erişimin engellenmesi kararları doğrudan Birliğe gönderilir.

(6) Hâkim bu madde kapsamında yapılan başvuruyu en geç yirmi dört saat içinde duruşma yapmaksızın karara bağlar. Bu karara karşı 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilir.

(7) Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hâkim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır.

(8) Birlik tarafından erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğe erişimin engellenmesi kararının gereği derhâl, en geç dört saat içinde erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilir.

(9) Bu madde kapsamında hâkimin verdiği erişimin engellenmesi kararına konu kişilik hakkının ihlaline ilişkin yayının (…)(1) başka internet adreslerinde de yayınlanması durumunda ilgili kişi tarafından Birliğe müracaat edilmesi hâlinde mevcut karar bu adresler için de uygulanır.

(10) Sulh ceza hâkiminin kararını bu maddede belirtilen şartlara uygun olarak ve süresinde yerine getirmeyen sorumlu kişi, beş yüz günden üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

İçerik ve yer sağlayıcı kim derseniz https://webrazzi.com/2011/06/24/internet-hukuku/ sayfası yardımcı olacaktır. Burada sizin bahsettiğiniz site sahipleri yer sağlayıcı konumundalar.


689 KHK, TSK, 2' nci derece akraba gerekçe edilerek mağdur. OHAL Komisyonundan iade. 08.12.2022 ve an itibariyle Asker olarak mesleğe dönüş davası red. Araştırma Merkezinde şimdilik devam. Pes etmek yok.

13.03.2023 itibariyle eski mesleğim olan askerlik mesleğine atanmamla ilgi davada  kesin hükmüyle lehime karar verilmiştir.

07.04.2023 itibariyle eski mesleğime görevlendirme yazısı tebliğ edildi.

14 Nisan 2023 itibariyle kamu görevinden çıkarıldığında son çalıştığım birlik ve görevde mesaiye başladım.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



  • İletiler

    • 25 ayla ben de çok uzaklarda sayılmam dostlar. normal demek ki.
    • @F.Y. benimde yaklaşık bir yıldır olduğu gibi bekliyor. Görevdeyim heran bir terslik olacak duygusu beni psikiyatrilik etti. 
    • Merhaba, benim dosyam istinaf mahkemesinde nisan ayı itibariyle 27. aya giriyor. Bugün yarın cevap gelir diye bekliyorum. önceki yazışmalarda sanırım bir arkadaş 27.ayda cevap geldi diye yazmıştı. Umarım daha fazla uzamaz. Her gün buraya bakıp bir cevap gelen var mı diye bakıyorum. Hepimiz için adalet diliyorum. Saygılar..
    • Bende 14. idarede 2.5 yıldan fazla oldu. kriter sadece kurum kanaati.
    • @F.Y. idare mahkeme kararı göreve iadeyse, BİM hızlıca 2-3 ay içinde bu kararı tersine çevirebiliyorken, eğer önceki idare mahkemesi kararı olumsuzsa,  karar alması epeyce gecikebiliyor... OHAL Komisyonundan beri amaç belli, hukuki süreci olabildiğince uzatmak... daha önce istenmiş ve dosyada olan bilgileri tekrar tekrar yeniden istiyorlar... Düşüncem süreci bekleyenlerin, hiç dönmeyecekmiş gibi hayatlarını dizayn etmeleri, (çünkü beklemek, belirsizlik herşeyden daha çok yoruyor ve giden ömrümüzden gidiyor) ve eğer ola ki, bir gün iade olunursa, her zaman yeni bir başlangıç yapılabilir ve yeni duruma hızlıca uyum sağlanır... böylece bu bekleme süreci de boşa harcanmamış olur...
×
×
  • Yeni Oluştur...