İçeriği gör

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve daha fazla yanıtlara kapatıldı

Konuk Savunma Dosyam

Ağır ceza mahkemesi karari ve tutuklama

Önerilen Yorum

Konuk Savunma Dosyam

Ağır ceza mahkemesi karari sonucunda hüküm verilmesi durumunda, hemen tutuklama olur mu? Yoksa Yargıtay'dan onanıncaya kadar yargılamaya tutuksuz mu devam edilir. Çevremizdeki kişilerden duyduklarım biraz kafamı karıştırdı. Tek bir delil varsa 6 yıl 3 ay verip Yargıtay kararı bekleniyor, birkaç delil varsa yüksek ceza verilip {8-9 yıl gibi} hemen tutuklama olduğunu söylediler. Bu durumun bir standardı var mıdır yoksa hakimin takdirine göre değişir mi. Cevaplarsanız sevinirim.

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş

Bu konu tamamen mah.nin takdirinde. Bazen 9 yıl verip tahliye eder bazen 6.3 e hükmen tutukluluk verir. Aslında normal şartlarda yani normal hukuk sisteminde 6 yıl ceza verip de tahliye verilmez. Böyle yapan mah. kararına güvenmiyor demektir.

Hükmen tutukluluk karari verilmezse yani dava tutuksuz olarak devam ederse karar kesinleşince ye kadar infaz bekler. Karar kesinleşince yakalama kararı çıkar ve infaz başlanır / kaldığı yerden devam eder. Tutuklu yargılama kararı alınırsa yani kararda mahkeme tutuklama kararı verirse ya da tutukluluk ğun devamına -hükmen tutukluluk- karar verirse hüküm özlü kişi  kararın kesinleşmesini cezaevinde bekler. Kesinlesme sonrası yatilan kısım dikkate alınır.    


 .

İletiyi paylaş


İleti bağlantısı
Sosyal Ağlarda Paylaş



×
×
  • Yeni Oluştur...